Gave til Michael

Har tudet hele morgenen

Jeg har sådan glædet mig til, at vi skulle flytte i hus, så mine 3 katte kunne begynde at komme lidt ud. Jeg har tænkt, at det da måtte være lykken for dem og har gjort alle de tilrådelig ting, for at det skulle være en glidende overgang. De første 3 uger vi boede her, kom de ikke ud og så begyndte vi at lukke dem ud kort tid af gangen, så de hver dag i en uge, lige var ude i en halv times tid. Så blev de vaccineret, så de rigtig var rustet til at være ude lidt længere tid.

Men så er der sket det, at Oliver min lille røde hankat kom ud igår ved en 11 tiden formiddag og han har ikke vist sig i haven siden!!! Han har aldrig været ude så længe og aldrig været ude om natten. Jeg kan slet ikke falde til ro, fordi jeg er så bange for, at der er sket noget. Han er nemlig ikke særlig stor og meget let offer og bliver hurtigt skræmt:(

Jeg har gået op og ned af gaderne i nabolaget, jeg har hamret på en tallerken, kaldt på ham en million gange. I nat sov jeg i stuen, så hvis nu han kom hjem, så ville jeg kunne høre ham og lukke ham ind. Jeg har knap fået sovet, får hver gang jeg falder i søvn, drømmer jeg, at han kommer hjem og så vågner jeg og skal ud og kigge efter. Jeg har tudet flere gange og ved simpelthen ikke, hvad jeg skal stille op. Han er jo min lille guldklump. Jeg har også ringet til dyreværnets vagt central og spurgt om de havde fået nogle skadede dyr ind fra dette område….det havde de heldigvis ikke.

Jeg ved godt, at nogle måske synes, at jeg er fjollet og det jo “bare” er en kat, men for mig er han et fantastisk kæledyr og ven, der har været ved min side hver dag i 2 år siden han var lille bitte killing og jeg er virkelig ked af det, så jeg vil gerne frabede mig dumme usympatiske kommentarer. Jeg vil til gengæld meget gerne høre andre erfaringer omkring lignende situationer?

39 kommentarer

 • Daniel Berg Nicolaisen

  Hvad skete der? Vores ene kat er kommet ud for første gang nogensinde her den sidste måned sådan lidt efter lidt da vi har fået hus. Nu har han været væk for første gang og har været det siden igår nat(sover med åben vindue).
  Men kom din kat tilbage? Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Nej vi satte sedler op og derfor ringede en i området og sagde der kom katte lyde fra deres skur. Vi fandt ham så, hvor han havde fået kilet sig ind og sad fast i deres skur. Der har han været væk i flere dage og var blevet meget tynd. Vi tog ham med hjem og han sov uafbrudt i 24 timer!! Stakkels mis. Ud og kald og ryst med en madskål og ellers sedler:( håber i finder jeres lille kat

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Lippert

  Hej Sarah, mine erfaringer med katte er at de aldrig går længere end at de selv kan finde hjem igen.
  Jeg har haft kat hele mit liv, og har selv prøvet med flere forskellige katte før at de har været væk i flere dage.
  Han er nok bare ude for at udforske området, du har gjort alt hvad du kan.
  Nu må du bare vente og se hvad der sker, men udfra mine oplevelser er der stor chance for at han kommer igen.
  Good Luck.
  Mv. Maria Lippert 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Årh 🙁 Hvor forfærdeligt. Jeg har også engang prøvet at min kat var væk i lang tid. Det var vist et par uger. Til sidst gav vi op med at lede efter ham og antog at han var død. Men så en aften da vi havde været i byen at spise, lå han lige inde for kattelemmen, da vi kom hjem. Han var ret syg og svag, men kom på benene igen. Det var så dejligt at han var tilbage igen og ikke var død. Jeg håber så inderligt at I finder Oliver igen og at han kommer tilbage ligesom min kat gjorde!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Havde en kat da jeg boede hjemme ved familien, den forsvandt også pludseligt en dag, efter at havde ledt efter ham i 3 uger gav vi til sidst op.
  Månederne gik, men en sen aften, 5 mdr.efter, dukkede han pludseligt op, da jeg stod og skulle låse mig selv ind i huset. Hverken udsultet eller forslået, dog var halsbåndet taget af. Tror desværre ofte at folk har det med at forbarme sig over de små væsner, og tager dem ind. – Hvilket jeg tror var tilfældet i min situation. Men meget kan man sige om katte, men hunde er altså ikke de eneste trofaste dyr. Er sikker på at din kat nok skal dukke op, han er helt sikkert blot på eventyr i de nye omgivelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Regitze

  Jeg ved ikke om du læser denne besked men jeg skriver alligevel til dig 🙂

  Jeg har mistet 2 katte som har været der siden day one men det var pga. alderdom. I efterårsferien havde vi på det tidspunkt tre skønne katte. Vi lukkede dem ud når de ville, vi bor nemlig i et fredeligt kvarter.. Men min kat blev lukket ud om aftenen. Han kommer altid hjem om morgenen og det var så blevet næste dag og han var stadig ikke kommet ind. Vi skulle ellers på shoppingtur min mor ogg jeg, men valgte at tage hjem og sikre os at han var OK. Så vi kommer kørende hjemad da jeg pludselig ser noget der ligner en rævehale i vejkanten. Jeg begynder straks at panikke og græde, da vores kat havde lang pels med “rævehale”. Min mor kører ind på fortovet og der ligger min lille skat. Han havde forvildet sig lang langt ned af vejen, han legede med et blad kunne vi se. Jeg ved godt at dette nok ikke hjælper det store men jeg synes at du skal blive ved med at lede og kigge længere væk end ventet, vi havde aldrig troet at han kunne forvilde sig SÅ langt væk. Jeg håber du finder Oliver, jeg ved selv hvordan det er med de skønne små tosser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Har prøvet det samme med min kat, lige efter vi flyttedebi hus med have. Min mis havde aldrig været ude før og efter 2 dage uden min kat fandt jeg den øverst i et træ i haven. Den turde simpelthen ikke kravle ned. Tjek træerne!! 🙂 tit løber de lynhurtigt op ad træstammen og når de så vil ned, så kan de ikke finde ud af hvordan. Især hvis de ikke er vant til at være udenfor. Din lille mis skal nok komme hjem snart 🙂 har forresten også oplevet at naboen har lukket min kat inde i sin kælder/ind i sit hus. Kan det være en mulighed mon?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lærke

  åhh det er så forfærdelig når det sker. min første kat blev kørt ned, men den var heldigvis øremærket, så vi fik en opringning. jeg tudbrølede, men hellere få klar besked, end at gå i uvished.. så en god ide kunne være, at få dem øremærket.

  har også en lille opmuntring.. min anden kat var engang væk i 11 dage !!! jeg ledte og kaldte alle steder. det viste sig, at den var løbet ind i et supermarked-lager og havde gået rundt der uden mad eller noget, i så lang tid. MEN den overlevede 😀 krydser fingre på dine vegne..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Årh, kan så godt forstå dig! Har selv en kat, som jeg har haft i 10 år, og ved virkelig ikke hvad jeg skulle gøre uden. Og sådan havde jeg det også dengang jeg kun havde haft ham i 2 år, så forstår det så godt!
  Synes virkelig du skal hænge nogle billeder op af ham, og høre om nogle har set ham. Det er vist den nemmeste måde at finde sin kat på!
  Han må jo være i området, så der er sikkert nogle der har set ham!
  Håber det bedste for dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise SJ

  Puuha nuk fik du mig til at græde lidt. det er jo helt forfærdeligt 🙁
  Jeg kan sagtens sætte mig iind i det. Det er jo din lille baby.

  Jeg håber sådan at han kommer tilbage eller bliver fundet!
  De varmeste tanker herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • det er ikke BARE en kat, det er jo dine børn..kan virkelig godt forstå dig håber virkelig at din lille kat kommer hjem!!!

  -Katja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Mathiassen

  Der er mange han katte der i perioder går sig en lille tur og er væk et par dage. Min hankat Felix var engang væk i omkring 6 måneder, og da den kom sent om natten begyndte jeg at græde at glæde. Er helt sikker på at din Oliver kommer hjem igen, den skal sikkert bare lige tjekke nabolandet ud, og evt kigge om der er nogle søde hun katte, den kan score 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Hej sarah Louise
  Har aldrig nogensinde kommenteret nogle af dine indlæg, men følger din blog fast da jeg synes du kommer med nogle spændende og relevante oplæg.

  Jeg føler virkelig med dig efter at have læst disse triste oplæg. Har selv 2 katte og har stået i samme situation som dig flere gange. Første gang min kat skulle vænnes til at være udekat, valgte hun at blive væk i 2 døgn og kom tilbage som om intet var hændt. Jeg husker tydeligt de 2 dage for uvisheden var ved at tærre mig op og frygten for der var sket den noget. Men hold fast i håbet for katten er sin egen og nogle gange tager de på lange eventyr desværre.
  Når du leder efter den udenfor så sørg for at lede i kældere for selvom man siger katte ofte klatrer op i træer, har de også en tendens til at søge ned i kældere osv når du bliver skræmte.

  Håber meget din kat vender hjem igen.

  Mvh
  Janni

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg forstår dig udmærket godt. Min kat forsvandt engang i to uger (det er en indekat, og jeg bor midt i Århus), og til sidst gav jeg næsten op 🙁 Men så var der heldigvis en der havde set de sedler, jeg havde hængt op i området. Hun ringede og havde fundet ham, og så blev jeg jo glad hehe. Så hæng efterlysninger op, det hjælper virkelig meget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • josefine

  min gamle kat forsvandt fra os engang, hun var væk i flere måneder, jeg var så ked af det, for den havde været i mit liv altid, pludselig en dag kom hun tilbage. ingen ved hvor hun havde være, hun var meget forkommen og træt, men hun kom sig og det var lykken, hun blev 19 år 🙂

  jeg er sikker på din søde kat nok ska komme tilbage. ude godt men hjemme bedst 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Første gang min voksne kat skulle prøve at være udendørs kom hun heller ikke hjem med det samme. jeg ledte og kaldte og ligemeget hjalp det. Så satte jeg sedler op i nabolaget og heldigvis var der nogle søde mennesker der reagerede på sedlerne. Min kat var kravlet op i et træ og kunne ikke komme ned, og der blev hun fundet af nogen som så havde taget hende med hjem. Det var skønt at kunne hente hende hjem igen. Så det er ud med sedler i en fart – jeg håber du finder ham 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Kære Sarah kan godt forstå dig har selv 2 katte. Min killing har været ude et døgn en gang da kulden var værst og jeg var også helt hys. Mine får lidt dåsemad om fredagen, så jeg åbnede en dåse og gik rind og kaldte på hende imens jeg bankede på dåsen, det virkede . Mine katte plejer ikke at være ret langt væk. Håber snart han kommer hjem. Knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Sarah! Synes lige jeg ville dele den her lille historie med dig. For nogle år siden, da jeg boede hjemme ved mine forældre havde vi en hankat (kastereret), som også både var inde og ude, da vi havde katte-lem i døren. Han var mere inde end ude, og man så ham altid mange gange om dagen. Han var for det mest i haven, hvis han var ude.
  En dag, efter 4-5 år, var han pludselig forsvundet. Vi prøvede alle mulige forskellige ting, og efter 14 dage begyndte vi at tænke, at han nok ikke kom tilbage. For han var jo aldrig gået ret langt før. Men et par dage efter, da jeg kom hjem fra skole, lå han pludselig på sofaen og sov, uden en skræmme! Fik af vide af en jeg kender, at det er meget normalt for katte at skulle ud på nogle enkelte længere ture i løbet af deres liv og “opleve” lidt. Så du skal absolut ikke opgive håbet om at han kommer tilbage endnu! Katte har en virkelig god steds-sans!
  Håber min lille historie kan give dig lidt trøst, og så krydser jeg mine fingre for at han kommer tilbage!

  Knus Sofie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Nielsen

  Hej Sarah.

  Hvor træls situation du står i.. Hvis han ikke er kastreret er det måske fordi at han er ude og lede efter hunkatte??

  Ellers kan det bare være at han er ude og se sig lidt omkring 🙂

  Håber at han kommer hjem igen!

  Knus Emma

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Sarah.
  Ihhh det er aldrig sjovt, de er jo vores babyer de missere. Tænkte på om han er kastereret? For hvis ikke han er, kan det være han bare er ude og lede efter kærester, og så skal han nok komme hjem igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Louise

  Min søde hankat kan også være væk i et par dage, for derefter at vende hjem. Så sidder han ude på terasse bordet og lader som om ingenting er sket, og jeg bliver LYKKELIG hver gang!!! Åh altså. Katte, især hankatte vil gerne på eventyr. Hvis din kat ikke har været ude før, er der jo også en masse for ham at opleve. Det kan da godt tage lidt tid. Håber virkelig han kommer tilbage til dig, han ser dejlig ud!!!

  Ps: Vær opmærksom hvis han måske er lukket inde et sted! Vores gamle naboers kat blev desværre fundet død i et forladt hus længere nede af vores vej, lidt inde i skoven. Han var gået ind i et skab, også var skabet lukket i 🙁 Uhyggeligt, for han kunne ikke komme ud. Det er ikke for at skræmme dig, men du skal bare lytte efter om han mijaver og evt. bede dine naboer om lige at tjekke deres skure 😀

  Han vender sikkert hjem igen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Jeg kan fuldt ud forstå dig! Det må være virkelig svært at være total uvidende i den situation. Jeg krydser også for at han snart kommer hjem i god behold igen.

  Knus Stephanie

  http://www.stephaniefasen.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Har prøvet nøjagtigt det samme.
  Vi skulle også flytte engang, med vores 3 katte. De 2 af dem løb væk efter vi havde flyttet. Den ene blev dog. Trofast kat 🙂
  Vi så ikke noget til dem i 2 år og i mellem tiden var vi flyttet igen..
  Men 2 år efter, ringer de nede fra dyrlægen og siger de har fået en kat ind, som skulle tilhøre os (via øremærket)
  Det viste sig at være en af de katte, der var løbet væk. Vi fik taget den til os igen og i dag kender den os igen.. Lykkelig historie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Nøøj hvor jeg føler med dig 🙁 puha ville være helt slået ud.. Har selv de kæreste 2 små missere og ville ikke ane hvad jeg skulle gøre hvis jeg var i din situation.
  Men, det kan dog være at han er på eventyr og som du selv siger så er det jo fantastisk for dem at komme ud i naturen. Jeg krydser i hvertfald fingre for a han kommer hjem igen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har selv haft kat, så jeg ved fuldt ud hvordan du har det!
  KRYDSER ALT FOR AT HAN SNART KOMMER SIKKERT HJEM IGEN!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Min søster har lige oplevet det samme med sin ene kat, hvor den var væk i et døgn, hun panikede også fuldstændig og tænkte det væreste, men den kom så tilbage igen. Især hankatte kan godt lide at strejfe lidt rundt og kan sagtens være væk i et døgns tid. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Åh det er forfærdeligt når de ikke kommer hjem som de plejer!
  Min gamle kat Oskar, der nu er død af alderdom blev engang væk i 2½ måned. Det var lige efter jeg havde flyttet med ham, havde langsomt vendt ham til det nye område – og en dag kom han bare ikke hjem.
  jeg var helt ødelagt, han var dummere end en dør og jeg var sikker på han var blevet kørt ned. Men en dag, 2½ måned senere lå han pludselig i min fodende da jeg vågnede om morgenen! Han forsvandt et par gange sener hen i op til et par uger, men han kom altid hjem igen – og var hyggekat der skulle putte og kæle.
  jeg er sikker på at Ollie kommer hjem igen – det kan være han er blevet lukket inde et sted.
  Lav nogen sedler og sæt dem op i nærområdet – bed folk om at tjekke skure og kældre. Det kan også være han er kravlet op i et træ – og ikke kan komme ned. Så er der nogen høje træer i nærheden syntes jeg du skal gå derhen og kalde på ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   vi bor lige ved en sø og der er fyyyldt med enormt høje træer…:(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Micka

  Det er godt at din kat nemt bliver skræmt, fordi hvis der så kommer en bil så skynder den sig i det mindste at løbe i stedet for bare at stå stille. Jeg har prøvet det mange gange at vores kat har været ude længe, men de finder altid tilbage, og ellers kan det være der er en anden der har fundet din kat og tager sig af den. Måske skulle du sætte billeder op af den? Det har jeg også prøvet engang og der var der en lille pige der havde taget sig af den. Din kat har det sikkert godt:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mark

  Det var også min skræk da vi flyttede i hus og vores gamle kat skulle til at ud efter hun havde gået inde i 7 år i en lejlighed. Heldigvis er det gået godt indtil.Jeg kan sagtens forstå er du er helt slået ud og jeg håber at han kommer hjem igen. Folk der ikke har kat kan ikke sætte sig ind i hvor meget man elsker sin kat. Spørg lige hvor mange gange jeg er blevet til grin som fyr når jeg har været helt bims i hovedet over vores kat. Du har jo gjort alt det rigtige som du skriver. Håber han snart er hjemme igen.
  Hilsen Mark

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Mehner Kristiansen

  Det er set før, at katte kan være ude i flere dage – især hankatte! Katte er desuden heldigvis ret kloge og er virkelig gode til at finde tilbage hvis de kommer for langt væk…

  Da du først nævnte, at du ville lade dine indekatte blive udekatte vendte det hele sig i mig, netop pga. det her. Puha, jeg håber han kommer hjem til dig igen. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg kan virkelig godt sætte mig ind i, hvordan du har det, men jeg er sikker på han nok skal komme hjem igen.. Jeg har selv en hunkat, som er født som indekat ligesom din, men som i perioder har været udekat også – og den har ofte været væk i op til et døgn – og en gang i flere dage..
  Det eneste råd jeg kan komme med er at kalde og kalde og kalde – selvom man føler sig åndssvag! Det er også vigtigt at gå en tur i området og kalde, for han kan jo sidde i naboens skur og gemme sig f.eks… Krydser alt for dig og ham 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mathilde

  Hvade engang en kat der var væk 3 uger, var sikker på han aldrig kom igen, men en dag stod han og jamrede sig udenforan døren.. Og det skete flere gange, at han var væk længere tid af gangen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikita

  Min Hunkat Daisy – er ude kat – og når vi flytter lukker vi hende bare ud, og så klarede hun selv det med tider osv. Men min gamle hankat derimod han kunne være væk timevis og man blev så bekymret – og kom en af de andre misser hjem med ham 🙂 .
  Fandt dog en kat for et par måneder siden i min nabolag , som ikke hørte til hos os men som var i vores kvarter i en lille uge? Så jeg ringede rundt og fandt så frem til ejeren som slet ikke havde anet den var væk .. Nogen gange går de bare på opdagelse og glemmer alt om tid og sted. ? Tror jeg.. Håber snart han kommer hjem ..

  Knus og tanker herfra.. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Uhh, jeg kender den følelse, du beskriver, alt for godt. Men kan berolige dig med, at katte er fucking seje og hårdføre dyr, også selvom de er små af størrelse 🙂
  For knap 4 år siden fik jeg en lille bitte dejlig kattekilling. Planen var, at hun skulle være “inde-kat”.
  3 uger efter jeg havde fået hende, skulle familien og jeg på efterårsferie i Skallerup Klit (red. KÆMPE sommerhusområde, hvor samtlige sommerhuse er ens af udseende) og der skulle min lille nye mis da selvfølgelig med. Eneste ting alle i familien blev gjort MEGET opmærksomme på var, at Minnie (min killing) under ingen omstændigheder måtte komme udenfor. Vores tredje sidste dag i sommerhuset røg hun, ved en fejl, ud om aftenen, da der lige skulle luftes ud, inden hele hytten skulle til køjs. Jeg var græde færdig! Var hundred procent sikker på, at jeg havde mistet hende for evigt. Hun havde jo aldrig været udenfor, og nu var hun ude i et kæmpe område hvor alle huse lignede hinanden..
  Hele hytten ledte efter hende natten lang, samt hele den efterfølgende dag – men ingen havde set hende. Vi satte skilte op med billeder af hende og en dusør og hele molevitten. Vi havde fået lov til at blive i sommerhuset 2 dage ekstra, i tilfælde af at hun ikke kom hjem inden vi egentlig skulle være ude af sommerhuset.
  Men om aftenen den sidste dag, kunne vi pludselig høre noget der “mijavede” (hvordan staver man til det?!) udenfor og så sad hun fandeme udenfor ved vores terrassedør og kradsede for at komme ind.
  Så konklusionen på min møg lange besked, må være, at jeg er sikker på, at din Olli bare er ude på eventyr – og han kan sagtens finde hjem igen. Han kommer når han er sulten og træt. (Lidt ligesom med mænd ;))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har selv 2 søde søde katte. Den ene er en hankat, så han har det desværre med at strejfe rigtig meget, og jeg har været i samme situation et par gange, fordi han i helt op til 3 dage ikke har været hjemme. Men lige som det ser allersortest ud, kommer han gående gennem kattelemmen, som om intet er sket 🙂 Hvis det er tilfældet for din og han kommer tilbage, hvilket jeg virkelig håber, så hjælper det meget ofte hvis katten bliver steriliseret, fordi så mister han simpelthen lysten til at være ude længe og tage langt væk 🙂 Håber det hjalp.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Min søsters kat var pludselig væk… De bor i Harreskoven, så den har altid været ude om aftenen og natten. Men pludselig en morgen var hun ikke kommet hjem. De begyndte at søge ved nabohusene, og fandt den lukket inde i et redskabsskur… Den var gået ind (sikkert for at jage en musd eller andet), og dem der havde skuret, havde ikke opdaget, at hun var derinde, da de lukkede døren til redskabsskuret om aftenen… Så hold øje med, om der er nogle redskabsskure omkring jer, måske han sidder derinde og kalder eller venter på, at døren bliver åbnet…
  Hvis han normalt plejer at komme, når I kalder, så vil han også “svare” jer, hvis han sidder et sted og venter.
  Håber I finder ham!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Hej Sarah. Har godt nok skrevet til dig på facebook havde ikke lige opdaget at man kunne skrive her, da det er første gang at jeg læser din blog. Jeg er hundrede på at have set din kat over på degnemose alle selve vejen, den render rundt over i villa kvarteret der henne. Så den sidst for et par mdr siden. Hilsen Carina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Jeg fandt ham jo 4 dage efter dengang. Måske en tvilling du har set:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gave til Michael