Gave fra TLC

Er det forkert at amme børn over 1 år???

En af myterne omkring amning, er myten om, at man højest skal amme sit barn, til barnet er 12 måneder gammel. Men der er mange kvinder derude, der ammer deres børn til langt efter det første år. Er det forkert at amme større børn? Hvor går grænsen?? Specialisterne siger, at det er absolut det bedste at amme, hvorfor væmmes mange så ved, at nogle vælger at amme større børn???

Se video af en sen ammer

http://youtu.be/PB1WdWjwv14

24 kommentarer

 • mie

  Blev ammet til jeg var 3 🙂 da jeg ikke selv gad mere stoppede jeg bare, min bror stoppede af sig selv da han var 2. Jeg kan godt huske det, og jeg er så glad for at det var en del af min barndom, – børn på 8 virker lidt specielt, og er jo også yderst ekstremt. Jeg tænker i den henseende at det må være mærkeligt for kvinden ikke at få sin krop igen.
  Også mener jeg i øvrigt at kvinde skal kunne amme overalt, det er jo det mest naturlige i verden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Jeg synes det er okay at forsætte med at amme til at barnet er 2 -2½ år gamle. 🙂 Jeg synes det bliver unaturligt når barnet er 3 år eller ældre…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Sofie

   Nu hvor jeg tænker over det ville jeg nok også undre mig meget hvis et barn på 2½ år ammede. Det er jo også kun de første 12 måneder, at modermælk er et behov hos barnet. Derefter kan de sagten leve helt uden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • malene

  nej, jeg synes ikke det er forkert at amme børn over 1 år!! Men når det bliver så ekstremt som i videoen, ja så står jeg også af. Jeg har selv ammet min 2 yngste til de var 20 måneder – og ville faktisk godt have fortsat, men stoppede fordi BØRNENE sagde stop. Tror min grænse ville gå ved 3 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Det, der foregår i den video der, er bare på ingen måde naturligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hvad er egentlig din mening om langtidsamning, Sarah? 🙂 Ville du amme din søn længe, hvis du havde haft mulighed for det?
  Jeg ammer stadig min søn på 14 mdr, vi har en hyggelig stund med det. Men ligefrem at amme et så stort barn, ej 🙂 Men det er jo morderens valg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • aida

  jeg ved ikke… med den alder pigen i videoen har, synes jeg næsten det virker pædofilt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

   Det samme tænkte jeg også, desværre. Når børnene kommer op i den alder som i videoen, så synes jeg at det virker så forkert på alle måder.
   Når børn selv kan spise burde de også få lov, efter min mening.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie K

  Jeg kunne ikke engang se videoen færdigt.
  Jeg synes det er helt fint, at man ammer sit barn forholdsvis længe, det synes jeg er op til en selv.
  Men det der, det nærmer sig bare incest! Hold nu kæft, hvor er det klamt at se på. Det er simpelthen ikke naturligt. Hvis jeg havde det barn i skolen, ville jeg seriøst overveje at melde forældrene for omsorgssvigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina A

  Personligt synes jeg ikke, at man har ret til at definere, hvad der er rigtigt og forkert for andre ! Det er fuldstændig individuelt.. For kvinden i videoen er det rigtigt at amme sin pige og så synes jeg at hun skal gøre det indtil hun ikke længere føler det rigtigt.
  Årsagen til at det idag er “forkert” er pga. Alle fordommene omkring det. Det er synd . Jeg kender en, der blev ammet til han var tre. Han er idag fuldstændig velfungerende og super intelligent. Han har på ingen måde taget skade af det. Og dengang blev der ikke stillet spørgsmålstegn og sagt det var forkert ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mille

  Man ammer vel også fordi, at et spædbarn slet ikke er i stand til at drikke af en kop eller et glas… Hvis det er så vigtigt, at barnet får modermælk til langt op i (teenage)årene, hvorfor så ikke pumpe ud og hælde mælken op i en kop? Hvorfor absolut lade barnet sutte i brysterne? For mig vidner det om en mor, der skaber et behov ved barnet for selv at få tilfredsstillet EGNE behov og ønsker. Får faktisk ondt af de mødre, der har dette behov, for de skaber et afhængighedsforhold til deres børn som slet ikke er sundt. Hverken for moderen eller barnet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil gerne undskylde på forhånd, men det her går virkelig over min grænse. Jeg var slet ikke klar over der er mennesker der kunne finde på det. Det er virkelig ekstremt og jeg mener personligt at hun kun gør det svære for sin børn at få et “almindeligt” voksen liv

  Min grænse går ALLER højest ved to år. og der mener jeg virkelig ALLER højest, Men husk det er min personlig mening. Jeg har det selv rigtig svært ved mine bryster jeg hader at blive rørt der, da det skyldes grimme oplevelser for fortiden.. anyway. Min mening ændre sig måske den dag jeg selv for børn, jo jeg vil rigtig gerne amme… Jeg tvivler bare på om jeg kan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg går fuldt ind for amning, og synes det er helt fint når kvinder ammer deres babyer ved nabobordet, fred med det. Jeg vil dog mene, at al amning efter at barnet har fået tænder er unødvendigt, og er ren og skær hygge eller for nogen er det en erstatning til diæten… Kan et barn selv spise, så er amning simpelthen unødvendigt. Barnet har brug for modermælken i starten af livet, da det giver en masse, både næring og antistoffer, men ikke i så høj en alder.

  og som det tidligere er nævnt, så plejer jeg også at henvise til dyreverden., for der er det altså ikke normalt at ungerne dier i flere år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Det er så udefinerbart forkert at amme et barn på 8 år. Det at amme, har mange fantastiske bivirkninger, som at skabe tæt kontakt til sit barn, give barnet den bedste næring og tilmed sænker man risikoen for brystkræft. Ikke desto mindre finder jeg det utroligt grænseoverskridende, at man vælger at amme et barn 3+. For selvom det er et utroligt sikkert og nært forhold man skaber til sit barn, gør man også barnet utroligt uselvstændigt og afhængig af “næringskilden”. Jeg tror ikke det er et sundt forhold. Naturen vidner jo også om at dyr dier deres unger i en begrænset periode, til de er klar til at stå på deres egne ben. I filmen er argumentet at kvinden vil amme indtil barnet fravælger det! På alle andre områder vælger man at guide, opdrage et barn, så hvorfor ikke på dette punkt? Jeg tænker lidt at moderen er blevet afhængig af opmærksomheden og det at der er brug for hende! Selvsamme kvinde vælger også i en anden del af programmet, at hendes mor skulle amme hendes nyfødte barn, da der opstod komplikationer under fødslen! De børn har muligvis mindre sygedage grundet moderens mælk, stærkere knogler eller whatever, men lur mig om de ikke tager skade på andre måde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Nu får I allesammen et føl, men jeg blev ammet til jeg var 4 år. Jeg tænker ikke selv at gøre det umiddelbart når jeg bliver mor, men altså. Måske det er en myte, men det skulle være godt for barnets intelligens.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sasha

  Når børn har tænder eller selv kan hive ned i blusen er det for meget, så er de fuldt ud i stand til at få normal mad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • malene

   hmm, nu er det jo ikke unormalt at børn får tænder når de er 3-4 måneder. Det harmonerer jo ikke lige med at amme de anbefalede 6 måneder

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sasha

   Så hvis moderen bliver bidt i patten flere gange skal man bare fortsætte alligevel fordi det er anbefalet? Jeg har ikke hørt at børn er døde eller fået ekstreme skavanker ved at blive hevet væk fra brystet før tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det er så grænseoverskridende væmmeligt og ulækkert at se på, og jeg tror ene og alene at det er fordi barnet sutter på brystet.. At hun skal ind under sin mors bluse og hægtes på. Føj!
  Hvis moderen absolut ville give sine børn bryst-mælk, kunne hun pumpe det ud og hælde det op i et glas, og servere det sammen med rugbrøden 😉 ikke direkte fra kilden… Ad ad ad ad!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Puuuhh, den video fik det faktisk til at gyse i mig. Og jeg er ikke sart normalt.

  Jeg ved ikke. Det er det naturligste i verden. Men når det så er sagt, så synes jeg det man ser i videoen, er så forkert som det kan være. Jeg mener (og tror da også, at det forholder sig sådan), at man ammer for at give barnet “en god start”, hvis det giver mening. Når barnet bliver så gammelt som hende i videoen er, så har det ikke længere brug for amningen, og det virker fuldstændig som om, at pigen bruger hendes mors bryster mere som sutteklud, end som egentlig kilde til næring.

  Amning bør være indtil barnet er 1-1½, og så synes jeg endda, at det er sent… Så længe barnet ikke kommer helt op i den alder hvor det bliver “bevidst” om sig selv, og hvad der foregår omkring det, som i videoen. Ej, bliver altså helt harm – og det ligner slet ikke mig. 😀

  Håber det gav mening, og at du har det godt med lillemanden og din mand/kæreste, Sarah. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Simpelthen ULÆKKERT når barnet er så gammelt!!!!! Det dur ikke. Dyr dier jo heller ikke hos deres mor når de bliver gamle nok, imod naturen! fyføj!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Jeg er nok ikke helt obejktiv, da jeg selv ammede min søn til han var 16 måneder. Jeg skulle høre rigtig meget for det, og følte tit at jeg skulle forsvare min beslutning om at amme ham til den alder. Jeg synes ikke selv det var/er ulækkert. Både min søn og jeg nød vore hyggestunder med en tår “bab”. Ville ikke gøre det anderledes:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia S

   Hav dog lidt mere tolerance for andres valg.
   Du behøver ikke at tage stilling, da det ikke er din krop eller tilværelse eller værdier, der gælder i disse kvinders liv.

   Det er hverken unaturligt, klamt, sygt eller perverst at være lidt usædvanlig og bryde nugældende lokale normer.
   Lokale tidsånds-normer vil altid være for snævre i forhold til, hvor forskelligt vi alle hver i sær udvikler vores liv.

   Der er mange måder at vælge at forvalte sit liv på – lad hende om det, som gør det. Det er ganske harmløst og alle har det godt. Ændringer sker, når de vælges.

   WHO anbefaler at amme i to år da barnet får markant bedre udvikling af immunforsvar og hjerne.

   Læs denne artikel: http://www.incultureparent.com/2011/02/breastfeeding-land-genghis-khan

   I Mongoliet drikker børnene brystmælk til de ikke vil det mere og kvinderne fortsætter med at laktere resten af livet – det er normen hos dem. Andre end eget barn får også en tår.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gave fra TLC