NU skal det kraftdejsme være!!!

Sådan får succesfulde mennesker mest ud af deres tid

20130103-172655.jpg

Forestil dig at banken sætter 86.400 kroner ind på din konto hver dag. Forestil dig så, at du SKAL bruge pengene inden næste dag, ellers vil de være tabt. Sådan er det faktisk for dig hver eneste dag, hvis du udskifter kroner med sekunder. Der er nemlig 86.400 sekunder på et døgn du får foræret hver eneste dag. Nogle bruger de sekunder effektivt og fornuftigt og andre klatter dem væk på ting der ikke skaber værdi for andre eller sig selv.

Den måde vi bruger vores tid på i hverdagen, er produktet af hvad og hvordan vi tænker bevidst og ubevidst. Det er nemlig vores tanker der styrer vores adfærd, dvs alt hvad vi gør, siger og kan.

Alt i livet er bestemt af hvilke valg vi tager hver dag. De valg vi tager idag bestemmer vores fremtid. Hvis vi vælger at træne idag så er kroppen mere sund i morgen og vælger vi at bruge en masse tid på at opsøge kunder så er der også større sandsynlig for at vi tjener flere penge i morgen. Nogle vælger at komme til tiden og andre vælger at komme for sent. Nogle vælger at ringe tilbage og andre vælger ikke at ringe tilbage?det er alt sammen valg vi tager.

De mest effektive og succesfulde mennesker er også dem der får det meste ud af de 86.400 sekunder de får hver eneste dag. Det er nemlig et valg de tager.

Men hvad gør de mest succesfulde mennesker for at få det meste ud af deres tid?

Det vigtigste er, at programmere sin hjerne til at tænke på en bestemt måde og få bugt med de mentale blokeringer du har der arbejder imod dig. Derefter skal du tage en beslutning om at du vil være en effektiv person og at dit mål skal være, at få så meget ud af din tid at folk ser op til dig.

For at gøre dette skal du programme din underbevidsthed.

Her kommer 4 teknikker som effektive og succesfulde mennesker gør for at programmere sin underbevidsthed:

1. Skab en positiv indre dialog

Noget af det vigtigste som effektive mennesker gør, er at skabe en positiv indre dialog. Det bedste er at skabe en række forskellige positive og styrkende sætninger du siger til dig selv. Jo flere gange du siger noget til dig selv med en vis selvsikkerhed, jo mere vil det lagre sig i din underbevidsthed.

Her er et par sætninger du kan bruge for at øge din effektivitet.

Start med at sige til dig selv følgende sætning ?jeg er en effektiv person? ?jeg er en effektiv person?. En hver sætning vi gentager mange gange med stor overbevisning, vil lagre sig i vores underbevidsthed. Din underbevidsthed vil derefter begynde at bearbejde dine ord, til følelser og handlinger og helt automatisk, arbejde hen imod det budskab du har programmeret dig selv til. (for nogle mennesker kan det virke meget amerikansk, men prøv det og læg fordommene på hylden. Der er jo ingen der kan høre hvad du siger til dig selv alligevel).

Du kan evt lave andre sætninger som ?jeg får det meste ud af min tid? eller ?jeg skal bruge min tid på det der skaber mest værdi for mig?.

Min egen favorit sætning er ?jeg bruger min tid fornuftigt?.

2. Visualisèr dig selv som en effektiv person

Den anden teknik du kan bruge er visualisering. I mange år har man inden for sportens verden brugt visualisering med fantastisk effekt. Vores underbevidsthed er primært styret af billeder og det er derfor en god ide at ?fodre? den med visuelle ting. Begynd at genskabe billeder af forskellige situationer hvor du var ekstrem effektiv og havde succes. Tænk over hvordan det så ud da du gjorde det, og hvordan det føltes i kroppen da du gjorde det. Se billederne af dig selv så meget det er muligt.

Den bedste måde at visualisere på er at ligge ned, afslappet og tage dybe vejrtrækninger. Det bedste tidspunkt at visualisere på, er lige når du har lagt dig i sengen om aftenen. Visualisèr hvordan du vil være effektiv dagen efter og hvad du skal gøre, og så skal du se hvad der sker. Se dig gøre tingene med et smil og en god og let følelse i kroppen.

Du vil blive overrasket over hvor mange ting der kommer til at ske dagen efter.

Det kan ofte virke helt magisk, selvom der er en fysiologisk forklaring på dette.

3. Spil hovedrollen i din egen film

En effektiv teknik til at programmere din underbevidsthed er at forestille dig at du får en hovedrolle i en film. Hovedrollen er en ekstrem effektiv person der gør alle de rigtige ting får at få det bedste ting ud af sin dag. Hvad gør personen og hvordan gør han/hun det?

Når du ?spiller? rollen vil dine handlinger påvirke din underbevidsthed og du vil få ekstra hjælp til at udnytte endnu flere af dine skjulte ressourcer. FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT

4. Modelling – At abe efter

Den fjerde teknik du kan bruge er at ?modellere? andre mennesker. At modellere betyder at du gør det samme som en anden person der er dygtig til at få det meste ud af sin tid. Find en person i dit netværk der er effektiv eller en der har noget du ser op til. Tag en snak med personen, forklar din situation og få gode råd til hvordan han eller hun gør.

Du skal få alt den hjælp fra andre du kan. Du vil finde ud af andre mennesker elsker at hjælpe hvis du spørger dem og at du kan lære en masse fantastiske ting af andre, hvis du spørger. Det er en styrke at erkende, at andre er bedre en dig og at du tør at spørge om hjælp eller gode råd.

Mange af de meste effektive mennesker har selv spurgt andre eller modelleret andre effektive personer.

God fornøjelse med at bruge de 86.400 sekunder du får hver dag.

Tak til jesperbergstrøm.dk

7 kommentarer

 • Super godt indlæg! Jeg er helt enig i, at det er vejen frem. Mit eget nytårsforsæt for 2013 er i den forbindelse, at jeg i dette år (og gerne fremover), vil have følelsen af, at jeg det meste af tiden, er “den bedste udgave af mig selv”. Både for min egen skyld – men også andres 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  NLP er efter min mening lidt en omgang pladderhumanisme. Men jeg tager hatten af for dem, der tror på det og til en vis grad prøver at leve efter principperne. I det store hele handler det vel bare om, at vi alle skal være bedre til at tage ansvar for vores eget liv og ikke bebrejde alle mulige andre når eller hvis, det går galt. Men desværre kan jeg nok ikke programmere min hjerne til, at jeg aldrig må blive ramt af en uhelbredelig sygdom eller dø… Og det er nok lidt der, at jeg står af i forhold til NLP. Det er ikke alle ting vi selv kan styre, men vi kan selvfølgelig gøre et aktivt forsøg på at få det bedste ud af vores liv.
  Tak for en god blog! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Sidder og skal til eksamen idag, og burde læse den sidste tid. Men jeg kunne liiige kigge hvad der skete på din blog.

  Efter at have læst indlægget har jeg mega dårlig samvittighed, og må hellere vende tilbage til eksamenslæsningen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for et virkelig inspirerende indlæg. Jeg vil helt klart prøve at følge rådene, og jeg håber det hjælper mig til at få mere ud af min hverdag!

  Endnu engang tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super dejligt med sådan et motiverende og inspirerende indlæg! Og rigtig godt timet også, lige her i starten af året – det kunne da være en ganske god idé til et nytårsfortsæt, at bruge sin tid bedre. 🙂

  Thumbs up, det var dejligt at læse! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Inspirerende indlæg, tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hej Sarah,
  Jeg er vild med dit indlæg!!
  Det giver stof til eftertanke..

  1000 tak..:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NU skal det kraftdejsme være!!!