Stik pegefingeren i måsen!!

Er det normalt??

Er det normalt??

Albert er begyndt at spise virkelig meget inden sengetid. Er det normalt, at en baby 4,5 måned spiser 360 ml mme MED 3 spiseske fulde hirsegrød blandet i flasken?

20 kommentarer

 • Mia

  Det bedste råd jeg fik som forælder af min sundhedsplejerske var – at så længe mit barn/børn var glade og generelt trivedes så er man på rette spor uanset hvad der står i bøgerne.. Så hvis han er meget sulten pt så skal han da bare have noget mad så længe det ikke går ud over maven.. Og der kender du ham bedst 🙂

  Du en pisse sej mor og dit indlæg igår kunne jeg ikke have skrevet meget bedre selv.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Ha, bare vent til han bliver teenager – han bliver en af dem, der kværner et rugbrød og et kilo havregryn om dagen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Du skriver at han virker til at have mavekneb. Min spl samt babys zoneterapeut har fortalt at for babyer kan det være svært at skelne mellem sult og smerter, således at de vil efterspørge mælk hvis de har ondt i maven. Problemet er at mere mælk kan skabe yderligere uro i den lille mave.

  Mine piger er 4,5 måned men født lidt for tidligt, så de er noget mindre end Albert og ikke på grødstadiet endnu, men jeg tror at jeg i din situation ville give hvad der svarer til et almindeligt måltid, og hvis han brokker sig yderligere så give ham lidt kamillete med sukker. Hvis det er maven der driller så vil det tage smerter og kramper.

  Der er ikke noget værre end triste babyer 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sarah

  Hej!
  Øj, det lyder af rigtig meget! Men hvis han er sulten så… Da min søn begyndte at ville have mere “fast” føde, sov han også dårligt om natten og var ikke i specielt godt humør:) Så måske er han igang med at vise at det dersens flaske gerne må erstattes af lidt grød og mos? Kartoffelmos er et seriøst hit så prøv det. Mange sundhedsplejersker siger jo man skal starte med nogle små skefulde, men hvis det er en sulten dreng du har og han viser tegn til mere, så synes jeg da du skulle give ham til han selv siger stop. Da min søn var ca. samme alder begyndte han på majsgrød og de første par gange spiste han sgu en halv portion! Så der var ikke noget med nogle få skefulde:) Han var SULTEN!

  Så jeg synes da du skulle prøve dig frem med grød/mos for hans adfærd er genkendende fra min egen sultne baby:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg ville bare sige, NEJ hvor er han nuttet! Det er da helt vildt!:D du er heldig at have sådan en guldklump.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg tænker at så længe Albert ikke er generet af al den mad (som feks. ondt i maven), så er det vel ikke for meget. Ellers kan du jo altid give ham et måltid, når i spiser aftensmad og så kun nøjes med flasken inden sengetid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kig på din baby, er han glad og tilfreds??? Sover han godt om natten, virker det til at genere ham at spise et så stort måltid??? Hvis ikke så skid da hul i hvad der er normalt. Nogle babyer passer bare ikke ind i hvad der er normalt.

  Jeg ville absolut vente med grød showet til senere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Mej han sover dårligt og var rigtig ked af det igår…:( han virker til at have mave kneb men mere mere sulten

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Lyder som om han er klar kartoffelmos med videre;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hulda Henriksdottir

  Orj, hvor er han bare dejlig altså!
  Men nej – jeg ville mene at det er alt for meget for den lille mavse – specielt inden sengetid. Så arbejder maven helt på højtryk, og det er jo ikke videre rart når man skal sove.
  Jeg tænker at han skal til at have nogle flere rigtige måltider. Det lyder jo til at han er ret sulten. Hvad med noget grød til aftensmad og så flaske inden sengetid?
  Jeg læste et sted at det er dumt at tro at man skal “fylde” babyerne op inden sengetid da det giver dårligere søvn, og at de i stedet skal være mætte hele dagen igennem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malou

  Nååå hvor er han sød når han ligger der og selv holder sin falske og kigger med store øjne op på sin smukke mor…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Det er alt for meget! Maven kan slet ikke klare så meget. Giv ham hirse eller Risgrød som aftensmad og giv ham så 2-250 ml flaske at sove på.

  Problemet med for meget mad inden sengetid er at maven arbejder med maden hele natten, det kan give problemer med søvnen da det kan gøre ondt og give mavekneb..

  Børn må gerne være sultne og få meget mad, men pas på inden senge tid – det er bedre at gøre ham mæt i løbet af dagen så han ikke behøver så meget inden han skal sove.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

   200-250 ml :kr

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Ja han er også begyndt at sove urolig og græd meget igår. Som om han havde ondt, men han ville alligevel have mere mad

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Det er da helt EKTREMT, det er ikke normalt! -er da nervøs for den lille mave :-/ hvis jeg var dig, ville jeg give ham en rigtig portion grød eller lidt kartoffelmos (blandet op med MME) ved 17 tiden og så en flaske med 180-200 ml inden sengetid.

  Hilsen Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Vil nok også tro du skulle måske bare prøve med et par skefulde grød mere, til at ligge en lidt tungere bund, Er selv førstegangsmor til en søn på 3.5 måneder, og her glæder vi os til grød, da han er sulten hele tiden, 150ml, hver anden time om aftnen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Det lyder som voldsomt meget! Bare han ikke får ondt i maven! :-). Jeg tænker at han skal over på mere rigtig mad – altså flere måltider. Har selv en søn på 5 en halv måned. Han vejer 8,5 kg og får pt 3 måltider om dagen. Derudover flaske. Inden han skal sove spiser han mellem 90-150ml. Men børn er jo forskellige, men med såå meget mad burde han jo sove hele natten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg synes det virker som om det er virkeligt meget.
  Min datter drikker 220 ml mme inden sengetid. Hun er 8 mdr.
  Måske skulle den kære Albert have en ordenligt portion grød inden sengetid
  held og lykke med det:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jennifer

  Jeg er hverken mor, sundhedsplerske eller ekspert på området. Men tænker at en mæt baby, er en baby der sover godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stik pegefingeren i måsen!!