Up & Go

Mærker ikke liv:/

Jeg er nu i uge 18. Da jeg var gravid med Albert kastede jeg op og havde kvalme 24/7. Jeg mærkede ham allerede i 17-19 stykker og fra den dag af, bevægede han sig så meget, at jeg var nervøs for om noget bar galt. Han har så heller aldrig sovet så meget da han kom ud, så det passede med hans adfærd i maven. Men nu med min lille datter har jeg slet ikke kastet op eller haft særlig meget kvalme og jeg har tabt mig. Man siger man hurtigere kan mærke barn nr 2, men jeg kan overhovedet ikke mærke hende…Hmm jeg bliver selvfølgelig nervøs. Dem af jer med to børn, kan i huske, hvornår i mærkede andet barn??

Godmorgen billede fra mig og Albert

Mærker ikke liv:/

25 kommentarer

 • Trine

  Hej Sarah.
  Jeg havde det helt på samme måde som dig!!
  Jeg mærkede min datter allerede i uge 18-19 men med min søn som er 11 mdr nu var jeg også en del bekymret for mærkede først ham i uge 22-23!
  Mht til adfærd, har jeg egentlig aldrig tænkt over det men det passer faktisk også meget godt på dem begge. Min datter flyver rundt hele tiden, hvor min søn er mere stille og tålmodig. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har desværre ikke selv fået børn endnu – men kan blot huske hvad min kære mor altid har sagt; at med min storebror kunne hun mærke ham hele tiden – han var meget aktiv i maven på hende.. Men jeg lå så stille og roligt at hun ikke mærkede mig – så på et tidspunkt var hun bange for om der var noget galt… (jeg tog så revanche da jeg kom ud;P)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  min mor kunne heller ikke rigtig mærke da hun havde mig i maven, men min lillebror var tilgengæld rimelig vild. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Min kusine har 2 børn og da hun ventede nr. 2 var hun henne omkring uge 24-25 før hun mærkede liv, og der sagde hendes læge at det var altså meget normalt med barn nr. 2 🙂
  men hvis du er i tvivl sarah, så kan du jo kontakte lægen eller fødegangen, så du du kan blive sikker på at alt er som det skal være 🙂
  God dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Her i tredje graviditet begyndte jeg først at mærke liv omkring uge 20. Det viste sig ved MD scanning at det var fordi moderkagen lå ud mod maveskindet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lili

  Hej SarahLouise hvad vejer du egentlig nu ? du ser ret tynd ud på billeder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Er gravid og min moderkage ligger yderst. Mærkede først liv i uge 23-24. Og fik at vide det var meget normalt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Sarah
  Med mit andet barn mærkede jeg liv allerede omkring 14. uge, men 3. gang var det først henne omkring 20. uge, hvilket også undrede mig, men det kan åbenbart være meget forskelligt fra gang til gang. Var også slank lige som dig.
  Mvh Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jasmin

  hej sarah
  jeg er jordemoderstuderende og i følge teorien er det forskelligt hvornår man kan mærke liv. Gennemsnitsugen er omkring de 20 uger. Jeg tror ikke du skal være bekymret før uge 23-24.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej Sarah 🙂 jeg er også gravid for anden gang og et 18+3, og har heller ikke mærket liv Endnu. Skal til min første jordemor i morgen, så håber hun har gode nyheder. er lige så nervøs som dig..held og lykke med de hele 🙂 knus Maja..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk. H

  Som jordemoderstuderende ville mit råd være hvis du er bekymret at ringe til din jordemoder og få en tid til at få lyttet hjertelyd. Tænker den beroliger ligeså meget so

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Hofmann

  Hej Sarah
  Jeg er også 2 gangs gravid og mærkede min første søn i uge 19 og denne gang mærkede jeg baby første gang i uge 14. Idag er jeg 17+4 og har de sidste par dage mærket baby hverdag!
  Hvis jeg var dig ville jeg ringe til lægen og lige komme ned til et tjek! Er sikker på at hun har det skønt derinde men det er sgu nervepirrende og tankerne flyver afsted!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninna

  Hej Sarah.

  Jeg har en veninde som er i cirka samme uge som dig. Hun venter også sit andet barn. Hun har også tabt sig, og hun er slank i forvejen. Hun var også helt vildt nervøs. Men så her igår mærkede hun liv for aller første gang. Så det er meget forskelligt. Men jeg ville nok også lige få det tjekket – også så du kan få det mere afslappende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hvordan ligger din moderkage denne gang? 🙂 Er selv gravid i uge 33 og min ligger foran og det gjorde at jeg var meget ret tid om at mærke liv. Det var først da han var stor nok til at jeg kunne mærke spark, mærkede aldrig de der bobler som mange ellers gør 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej Sarah! Hvis jeg var dig, ville jeg ringe til fødeafdelingen og aftale li at smutte forbi og få lavet en kurve, så du kan se lillepigens hjertelyd. Det er giver tryghed og ro, måske når du ligger der og slapper helt af og høre hendes hjerte slå, så kan du pludselig også mærke hende.
  Sådan oplevede jeg det flere gange i min graviditet (min moderkage lå ud mod maven), jeg nåede at blive så bekymret inden jeg følte det var “i orden” at ringe til fødegangen, at jeg tudede når jeg fik dem i røret… Og det er ikke meningen, de vil hellere end gerne tjekke dig, de ved hvor meget det betyder at ha vished om at alt er ok, og vil hellere have man kommer mange gang for meget end en for lidt.
  Alt det bedste herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg mærkede tidligt liv ved min datter (den første) omkring uge 14
  Denne gang mærkede jeg allerede de små blob ved 11-12. uge

  Min moderkage ligger bagved, hvilket jo også har noget at sige.
  Selvom jeg troede at jeg ville være mindre nervøs her 2. gang, så har jeg været til tryghedsscanninger i starten indtil nakkefold. Måske du skulle få det tjekket bare for en sikkerhedsskyld?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Mit 2. Barn mærkede jeg allerede i uge 11, men an lå også helt anderledes end min første. Er du i tvivl eller Keynote, så få målt en kurve på ende, så får du ro.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvis jeg var dig ville jeg lige vende fødegangen og få målt hjertelyd på kurve – det gjorde jeg og derefter mærkede jeg liv.
  Jeg har stresset en del og haft alt for meget at se til, så det hjalp og beroligede mig meget!

  Lige nu har du meget mellem ørene med dårlige betalere osv, så det kan godt fjerne dit fokus fra din lille pige, så selvom hun enlig sparker og bobler på livet løs, så mærker du det ikke fordi dine tanker er et andet sted :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hulda

  Hvis din moderkage ligger ud mod maven er det slet ikke unormalt at man intet mærker før i uge 25. 🙂 Så jeg tror du kan tage det helt roligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg mærkede en kilden i uge 9, små puf 12+4 og far og moster mærkede i uge 17+4. Min moderate lå ud mod maven

  Det skal nok komme, bare rolig!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tea Julie

  Jeg er nu 17+2 med mit andet barn og har mærket liv i nogen uger. Nogen dage mere end andre. Min den store er 2 et halvt år gammel. Har du en foranliggende moderkage? For så kan det jo være svaret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg begyndte at mærke min datter i maven (hun er barn nummer 2 🙂 omkring uge 18. Jeg troede faktisk at jeg ville kunne mærke hende tidligere, men pludselig en dag var de små spark der 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kks

  Jeg mærkede først min datter i uge 22 (første graviditet). Min moderkage lå ud imod maven, så derfor var jeg lidt ”længere” tid om at mærke liv. Hvorfor får du ikke en scanning? Mange steder kan man komme ind til en drop-in scanning. Istedet for at gå og være nervøs??:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   har allerede været til 2 egen scanninger og så 12 ugersw scanning og skal igen til misdannelse scanningen her start maj:) min moderkage ligger også ud af imod navlen…måske derfor.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • kks

   Ja, så tror jeg altså det er derfor?:) Snup du bare en scanning mere, det er da kun hyggeligt:) Jeg fik en del scanninger, fordi jeg konstant var nervøs, dog uden grund.
   Er sikker på alt er som det skal være…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Up & Go