Gaver til læserne

Omg har lige fundet en skildpadde!!

Var nede og fodre ænder med Albert og da der er fyldt med gæs, ænder, svaner og måger ligger jeg mærke til noget der plasker bizart og panisk i kanten. Så var det sgu en ret stor skildpadde, der forsøgte at komme væk fuglene. Jeg hoppede bare ned til den og vidste hvordan den skulle holdes, fra engang jeg havde en lille en som kæledyr. Nu er spørgsmålet så… Hvor gammel er den? Hvad faen laver den i vores sø?? Den var helt ren, så tror måske nogen lige har smidt den i. Den har røde striber på siden af hovedet. Er ca en 23 cm lang. Hvad spiser den?? Gode råd tak? Vi overvejer at beholde den og lave et basin udenfor her til sommer, men hvad så når det bliver vinter???
Stakkels lille padde:( heldigt det var mig der fandt den. Jeg har allerede været i kontakt med en specialist, som gerne vil adoptere den.:)

20130507-135824.jpg

20130507-135833.jpg

28 kommentarer

 • charlotte

  Har selv lige fundet en padde i grøften, magen til din, men har ikke mulighed for at beholde den, så vil høre dig om ham du kendte til, evt. gerne vil have flere ? Eller har du en mail. til ham, så jeg kan høre ham ad ?
  Hilsner fra Charlotte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Har den desværre ikke længere, men søgte på nettet og fandt hurtigt er nr. Bare søg på, fundet skildpadde:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • chris b

  Jeg synes du gjorde det helt rigtige. Skildpadder høre ikke til i den danske natur og er resultatet af folk der ikke længere vil have den og ælger den nemme løsning. Uden at tænke på det bedste for deres tidligere kæledyr.
  Synes absolut ikke du skal sætte den ud igen og synes det er rigtig fornuftigt du har kontaktet en specialist, som ved hvad der er tale om! Jeg synes virkelig du har hjertet på rette sted i alt hvad du gør.

  Chris b

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • stina

  Husk at vask hænder grundigt når du har rørt ved den, de kan være bærer af salmonella og andre “spændende” sager.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Skildpadder som rød tapir kan godt leve i dansk natur, men den hører ikke hjemme der. Den spiser anderledes og kan faktsik være med til at ødelægge vand milijøet. Dem der har sat den ud har gjort noget ulovligt. Så godt du har taget den op 😀
  Den skal helst bo med mulighed for at komme nemt op på varme sten og om vinteren helst inden for i tarrarie med vand sten og varmelampe. Den skal have salat, rejer, og skildpaddefoder. Blomkål er en god ide 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj hvor er den sød, og det er da utroligt man bare finder dem ude i naturen. Nu er den da sikkert i et bedre hjem 🙂 Kan desværre ikke hjælpe med tips, da jeg selv kun har haft undulat, den blev til gengæld 15 år gammel 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor det varmer mit hjerte at høre at du tog dig af den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor synd sådan at smide en lille uskyldig skildpadde i vandet!! Godt, at du tog den til dig! 🙂 Den ser sød ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kijo

  Hvor er du god Sarah! Hvorfor er der ikke flere der er som dig!? 🙂 God dag til dig og din lille familie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg bor ved den sø du fandt skildpadden 🙂 den har boet der i mange år nu så ville nok være godt hvis du satte den ud igen 🙂 der skulle meget gerne være en skildpadde familie i søen den hører til..
  Men fik selv et chok første gang jeg så det så forstår godt din reaktion.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Hvad hedder den sø jeg bor ved? Ifølge loven må de ikke sættes ud, da de ødelægger søens øko system… Så ved ik rigtig….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Men siden den er blev sat ud for mange år siden, er intet sket med søen, eller søens liv 🙂 men er ikke ekspert i søer, eller søers øko-system, så skal selvfølgelig ikke gøre mig klog på det.. Men den har trives dernede siden.
   Og jeg aner ikke hvad søen hedder, vi har kaldt den dronning louises hul, men den ligger i Brønshøj parken, bag højlandsvangen og ud til frederikssundsvej

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Kan ik sætte den ud da det er ulovligt og specialisten siger den ikke er vild. Den virker også helt tam og rolig og det ville den ikke være hvis den var vild. Måske er det en anden du har set. 1 skildpadde kan ikke ødelægge faunaen i en sø, men det kan flere over tid.de udrydder og spiser små danske dyr, så de bliver truet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Ja det kan godt være det har været en anden, hvem ved 🙂 men fair nok .. Håber du finder ud af noget godt til den lille skildpadde så..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lina

  I vores lokale store sø ligger skilpadderne oppe på bredden og soler sig, faktisk blev skiltene omkring at der levede skilpadder sat op, fordi flere troede at skilpadderne lige var blevet sat ud og at de ikke kunne klare sig, så fangede de dem og tog dem med hjem. Håber den bliver genudsat og så ville det være godt hvis der blev sat skiltning op, om der lever skilpadder, hvis nu der er flere og så andre så ikke fanger dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Men det er ikk en dansk skildpadde men en udenlandsk art, som ifølge specialisten ikke kan overleve vinteren:/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lina

  Du skal sætte skilpadden ud igen, den har sikkert levet i søen i lang tid. Her hvor jeg bor er der i flere store søer, skilpadder som folk engang har sat ud, nu lever de fint i søerne og kommunene har sat plancher op ved søen hvor der står der lever skilpadder i søerne og man skal lade dem være.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Rabæk

  Vi gav dem salat…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det lyder som en rødøret terrapin. De er altædende, så prøv med noget planteføde, orme, snegle og rejer 🙂

  http://www.naturstyrelsen.dk/Naturbeskyttelse/Artsleksikon/Dyr/Krybdyr/Skildpadder/RoedoeretTerrapin/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Der er nok nogle som ikke gad at have den mere, som bare har taget den “lette” løsning. Du kan købe mad (sådan nogle lange piller) til den i en dyrebutik, det gør vi i hvert fald hjemme hos mig, vi har nemlig to af slagsen 🙂 Hvad den ellers spiser, ved jeg ikke. Men jeg ved at det er en hun-skildpadde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Vi har en skildpadde nu, den får blomkål, salat og gulerødder – vi fik at vide at de ikke må få agurk (ved ikke hvorfor).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det lyder som en rødøret terrapin, de er primært kødæder så prøv med regnorme eller rejer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg havde en sumpskildpadde som barn – og mener vi gav den salat:) Jeg var også i botanisk have forleden og der så jeg hele 4 skildpadder i havens lille sø 😮

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Da jeg havde ferskvands-skildpadder som barn gav vi dem altid friske rejer 🙂
  Godt at du er sådan en dyre ven!!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  hvor er du god! 😀 – ved simpelthen ikke hvad folk bilder sig ind , bare fordi de ikke ville ha den mere!! det er for klamt hvordan nogen er!
  ved dog ikke hvad sådan en lille en spiser, men tænker blad grønt ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isa

  Det lyder som om du har fået fat i en ferskvands-skildpadde, så vidt jeg husker skal de have ret meget varme så tror ikke det er godt nok at den går ude hele sommeren, den skal vidst under varmelampe, og så kan de svømme så ret dybt vand er godt, de ser vildt sjove ud når du svømmer…ved slet ikke hvor gammel den er :/ har selv haft en landskildpadde 🙂 de er søde, men kræver ret meget pleje..du skal have den inde i et terrarium/akvarium, hvor den både har mulighed for land og vand 🙂

  God dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Molly

   Hej Sarah
   Jeg ville bestemt overveje en ekstra gang med et basin I haven, når I har baby og en på vej. Man kan drukne I meget lidt vand, og det er kun et øjeblik der skal til… Har selv haft skildpadde, og den var helt vild med bønner og salat af alle slags. Der er for meget vand I agurk, det kan deres mave ikke tale! (De kan få tynd mave) Husk iøvrigt skildpadder kan blive over 100 år! – så det er ikke lige som andre smådyr, der har en relativt meget kortere levetid. Du ville nok trods alt I det lange løb, blive glad for at overdrage den til den specialist du kender! 🙂 Held og lykke lige meget hvad du beslutter…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gaver til læserne