Mit livs lykke

CHOK// MRSA gjorde vores søn syg

CHOK// MRSA gjorde vores søn syg

Som mange af jer sikker ved, så har Albert mere eller mindre været syg de sidste 5 måneder, med alt lige med luftvejs problemer, bylder, høj feber, øjenbetændelse og meget mere og vore læge har bare ikke kunne finde ud af hvad det var. Det viser sig så, at Albert har været smittet med noget der hedder MRSA, som er en bakterie. En resistent stafylokok, som er meget svær at kurere små børn fra. Hele familien er blevet podet og det viser sig, at vore aupair havde bakterien på hele kroppen og i næsen og havde smittet mig og Albert. Jeg var også meget syg på et tidspunkt, men har kureret mig selv, hvorimod lille Albert stadig er så lille at hans krop ikke har kunne bekæmpe bakterien og aupair’en så bare har smittet ham om og om igen:(

Vi er ret chokeret over “nyheden” og igår var vi på mikro biologisk institut, hvor vi alle kom under behandling og nu skal vi de næste 10 dage skam koge aaalt tøj, sengetøj, legetøj aaalt hvad koges kan og hele huset skal vaskes ned. Hun flyttede idag, så smitte kilden er væk, hvilket gør det hele lidt lettere. Mandag kommer der et rengørings hold og gør hele huset fra vægge til loft rent og igen om 10 dage.

Jeg bekymrer mig en smule for hendes nye familie, men ifølge loven, så skal hun ikke oplyse dem om hendes situation. Derud over er det hendes egen velvilje, der er afgørende for om hun bliver rask. For man kan ikke tvinge hende til at følge kuren, hvis hun ikke gider. Specialisten i MRSA fortalte at inden for kort tid, bliver der lavet en ny lov om, at adoptiv børn, aupairs m.m. skal testes for MRSA inden de må rejse ind i landet.

Jeg steriliserer alt og er begyndt at få lidt udslæt i ansigtet og hænderne af alle de kemikalier, men er ligeglad. Gotta do, what i gotta do, to make it better. Albert stortrives og er en glad, sovende lille dreng, modsat før. Sikke et paradoks. Vi hyrer en aupair, for at gøre vores hverdag lettere og så ender det med sådan et mareridt. Hun blev jo ikke engang fyret pga. hun var syg, men pga. af bare ikke levede op til vores forventninger og så kom det her oveni. Vi er helt bange for at ansætte en ny:/

Jeg har mange forskellige følelser omkring situationen. Samtidig med, at jeg er enormt lettet over, at hun nu er ude af vores liv, så er jeg også rasende sur over, at “hun” bragt så meget kaos ind i vores liv. Det er svært at tilgive en person, der er skyld i mit barn har lidt så meget og gjort over halvdelen af hans korte liv, så pinefuldt. Jeg tænker også på, om vi gjorde hvad vi kunne, for at holde huset/hende/os rene med desinficerende middel over alt. Jeg troede sgu ikke, at man kunne have så stærk en bakterie, som bare nærmest kunne gro fast på hende. Albert fik numsen fuld af smertefulde bylder, som skulle tømmes uden bedøvelse og der sagde lægen, at det nok har været fra, når hun skiftede ham, så har hun jo haft kontakt med de små rifter og så har MRSA’en gået direkte i hans blod:( stakkels lille Albert!!! Nu kan vi heldigvis se lyset for enden af tunnelen og hvor er jeg glad for, at der er en lov på vej omkring MRSA, da folk med svagt immunforsvar rent faktisk dør af denne bakterie og man kan blive meget syg i meget lang tid. Godt råd til folk med aupair eller folk der søger, bed dem om at blive podet/undersøgt for MRSA.

77 kommentarer

 • Annette

  Hej Sara-Louise. Hvilket rengørinsfirma brugte du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sanne

  hej sarah louise

  Ville lige høre om i er kommet af med de safylokokker der?? min søn på 5 måneder har også fået det i et sår 🙁 har lige fået svar fra lægen idag, at det ER stafylokokker, som jeg frygtede!! øv, er helt ude af den- og frygter jo nu det værste! og man skal jo slet ik begynde at læse om det på google 🙁 han har fået det fra min svigerfar er jeg ret sikker på :/

  Jeg har fået noget creme jeg smøre på- og håber dælme det hjælper! heller INGEN nattesøvn her 🙁 han vågner ca hver 10 min fordi det klør, og kan ik finde ro! det er pga din historie herinde jeg blev opmærksom på at få ham podet for dette, så tak for det… så håber jeg bare vi kommer de baktusser til livs! Hvordan har Albert det nu? håber du vil svare..

  Hilsen en meget bekymret mor 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Meget uhyggeligt, godt I opdagede det så Albert kan få det bedre.
  Kan slet ikke forstå at hun bare kan blive ansat hos en ny uvidende familie – er der ingen måde man kan informere dem, så deres børn ikke risikerer at blive udsat for samme smerte som jeres søn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • EJ hvor synd,

  God bedring til jer alle!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Nu er det jo ikke sådan at MRSA giver symptomer ved alle. Det kan være mange steder også her i landet. Det smitter blandt andet også fra svin til mennesker, så landmænd kan også have bakterien, og jeres au pair kan i teorien være smittet her i landet uden man ved det.

  Bakterien kan leve i måneder på møbler, sengetøj, dørhåndtag osv.

  Så inden jeres au-pair skal slæbe hele skylden, så ville det være rart, at man istedet satte sig en smule ind i, hvordan man smittes, for det kunne lige så vel komme fra nære venner, familier osv osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Ja men når eksperterne ligesom siger at det er hende der er bæreren, så må man gå ud fra det stemmer. Men i princippet ligegyldigt, for det er meget normalt på eks. Phillipinerne og hun vidste det nok ikke. Ikke desto mindre har hun bragt det med sig. Hvis mit barn blev kørt ned ved et uheld, ville jeg også have ambivalente følelser omkring det. Det er sådan jeg føler og min erfaring med situationen, er jo som den er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sara

   Når vi poder på sygehuset, så ser vi det i mange forskellige mennesker. Bakterien er kendt fra udlandet, men ses oftere i DK.

   Tænker man vel heller ikke ville anklage nogen for at smitte ens banr med eks Meningitis, selvom de havde bakterien i svælget. Sammen med ca 50% af danskerne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Som du kan LÆSE, så er det bare, hvad vi har fået at vide. Det er jo ikke for at pege fingre, men jeg fortæller bare, hvad vi fik at vide. Og hun blev heller ikke fyret pga. af dette, men af andre grunde. Vi har et fint forhold til hende og hun har efterfølgende fundet ud af, at rigtig mange har det, hvor hun kommer fra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Og det er ikke 50% af danskerne der har MRSA i svælget!!! du ved tydeligvis ikke hvad du taler om…get you facts right!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kia

   Hun skrev altså at 50% af danskerne er bærer af meningitis bakterien, ikke MRSA (hvilket ER fakta).

   Tror bare at Sara`s pointe er at mange mennesker er bærer af forskellige bakterier, men er symptomfri og ergo ikke vil opdage at de bærer denne bakterie, også smitter den videre til børn og ældre, som ikke er modstandsdygtige overfor bakterierne,
   Og jo MRSA er enormt udbredt i DK, fordi vi desværre fylder os selv og vores dyr vi jo spiser med antibiotika, som gør at vi får flere og flere multiresistente bakterier.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   ja men laangt fra 50%. jeg tror det var i år 2011, hvor de fandt 11-1200 tilfælde….det er faktisk ganske lidt i forhold befolknings tallet. Tallet er steget i takt med eks. aupair og flere adoptiv børn og af samme grund, bliver der lavet en lov om, at folk fra udlandet skal podes, hvis de skal have opholdstilladelse. Jeg forstår ikke hvorfor folk ser dette, som om der skal peges fingre af min aupair. Sagen er som den er og jeg vidergiver blot, hvad professionelle, som kender sagen, har sagt til mig og så kan alle andre jo egentlig have deres ligegyldige meninger for sig selv. Hvad i tror i ved eller kender til, giver jer stadig intet dybt indblik i netop vores sag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GG

  For det første har den familie givet hende alt, et værelse, internetadgang, et værelse, hygget med hende, Sarah-Louise har givet hende tøj taget hende med på cafeturer og endda lavet en julekalender. Det er ihvertfald ikke alle der gøre sådan nogle ting til sine hjælpere. Og at man så skjuler man har en sygdom, smitter ens barn – ens øjensten, så er det altså svinsk og klamt!!!!!!!! Er rigtig sur og skuffet selvom det ikke er mig, kan slet ikke tage sådan nogle ting. People these days……

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Det er rigtig at hun blev behandlet rigtig godt, men hun vidste sandsynligvis ik selv hun var syg for som bærer, er der ingen symptomer. Jeg er nok mest af alt vred på hele situationen:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nielsen

  Jeg synes,at du skulle holde dig for fin til at udlevere din aupair på din blog! Som tidligere skrevet i kommentarerne har MRSA intet med dårlig hygiejne at gøre,men i øvrigt synd for din dreng at han skulle udsættes for sådan en omgang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mille

  få da en aupair/ ung pige i huset her fra danmark 😉
  så slipper i for sprogbarrieren, og “eksotiske” sygdomme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg syntes en ting er ikke at vide det og så komme til, kan man vel kalde det, og smitte hele familien…det er rigtig uheldigt! Og der mangler der helt klart noget fra de danske myndigheder, der strammer op på den sag.

  Næste problem er nu ved hun det, jeg betvivler virkelig hun fortæller det…ikke fordi hun er ondskabsfuld, men fordi hun frygter at blive fyret. Måske har jeg en eller anden fordom om, en stor del af det beløb hun tjener sikkert bliver sent hjem til hendes egen familie til at leve for.

  Men mon ikke Se&Hør får fat i denne historie…eller andet dagblad. Så finder De da ud af det! Forhåbentligt.

  Sarah, God bedringen til Jeres familie, og pøj pøj med rengøringen, håber de får det skidt væk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er jeg da godt nok ked af at høre, men dejligt, at Albert har fået det meget bedre, også så I kan nå at komme ordentligt oven på, inden jeres lille pige kommer til verden 🙂 Det er vist meget godt, I er kommet af med hende! 🙂
  Jeg har lige et enkelt spørgsmål: Hvorfor skriver du på et tidspunkt “Hun” – altså i anførselstegn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej:)

  Håber virkelig ikke at Du/I har mistet modet med at få en ny au pair oven på alt det her.
  Jeg har selv været au pair og det var det BEDSTE år i mit liv, hver dag savner jeg “mine børn” og jeg ved de savner mig, i dag er de blevet så store at de selv kan skrive mails, er på facebook sammen osv. Jeg besøger gerne min familie 1 gang om året,og de besøger mig når de er i Danmark, jeg ville ønske jeg kunne besøge dem mere ind jeg gør. Min au pair familie havde også nogle au pair de desværre blev nødt til at fyre, En som slog deres barn, og skældte ud ved at de bare lavede den mindste fejl i følge hende, en som forlangte at børnene skulle læse i biblen mindst en halv time om dagen. Det jeg vil frem med er at selv om I har haft en utrolig dårlig oplevelse med jeres første au pair, er det ikke sikkert at det sker næste gang, Jeg vil anbefale dig at prøve livet med en au pair igen, måske søge efter en som ønsker at uddanne sig som pædagog eller lærer, eller en anden uddannelse hvor man skal arbejde med mennesker. Søg måske efter en au pair fra Tyskland/sydslesvigsk, Færøerne Grønland , som måske også ønsker at forbedre deres dansk. Jeg tænker også Australien UK, USA og resten af Skandinavien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rina

  Der står på sst.dk at MRSA er anmeldelsespligtig….hvad det så præcis dækker over.

  Pøj,pøj til jer alle. Kan godt forstå dine følelser og synes bestemt du har udtrykt dig “sobert”. Det er jo ubeskrivelig hårdt at have et sygt barn – og endnu hårdere ikke at vide hvorfor. Nu håber jeg bare I får det skidt udryddet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Åh, hvor gør det ondt i hjertet at læse om, hvor syg han har været og jeg kan så godt forstå din vrede – især når du også er gravid igen. Jeg var tæt på at knibe en tåre, da jeg læste det. Jeg sender varme tanker til jer og ønsker ham en rigtig god bedring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

   P.s. Han ser ud til at være en rigtig dejlig og smuk dreng 🙂 ham kan du gode være stolte af! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone Hansen

  Undskyld – men jeg bliver mega pisset af over mange af jeres kommentarer. Både min kæreste og min far (som begge har høje stillinger i det private erhvervsliv og har skyhøj personlig hygiejne) har haft MRSA, og er blevet smittet hos hhv hospital ifbm en operation og til tandlægen. MRSA findes aller oftest på hospitaler – det er jo netop derfor at der er så megen omtale i pressen om at man kan blive (mere) syg af at komme på hospitalet. MRSA betyder altså ikke at man skal stemples som uhygiejnisk eller uansvarlig – MANGE får bakterien ved hospitalsundersøgelser eller operationer, og ved ikke at de har den, da den tit sidder i næsen alene, og ikke giver bylder. Så tænk lige før I taler – både min far og min kæreste har kæmpet og kæmpet som desperate for at komme af med den, det er bare ikke så let!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Ja det er rigtigt. MRSA er alligevel kun fundet 1200 tilfælde om året men er meget normalt i udlandet. Og netop derfor er den nye liv vigtig, fordi den bliver taget med ind i landet og smitter folk, som eks er indlagt og DET er livsfarligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hvad med din mødregruppe og Alberts dagpleje?…
  Med det antal sidevisninger og læsere kommer jeres tidligere au pairs nye familie sikkert til at høre om det. Der har trods alt været en del billeder af hende herinde, så hun er jo til at genkende. Om ikke andet har de filippinske au pairs her i byen et godt netværk og sammenhold indbyrdes, så nyheden om hendes virus kommer jo nok til at spredes som en steppebrand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Ja men hun er jo ikke uhelbredelig. Hun skal bare helst ik omgåes familiens børn, køkken osv før kuren er slut og hun er podet negativ, så håber da bare hun siger det. Det kan tage flere måneder med mange ricisi, når man først er smittet:(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Begynd & pas dit eget barn 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Misundelse er en grim ting 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Ej undskyld.. Men hvor er det åndssvagt at hver eneste gang at en eller anden siger Sarah bare en smule imod, så får man at vide at man er misundelig. Come on.. Kan man aldrig have en anden mening uden at man er misundelig? Vi er alle forskellige – og gudskelov for det. Der er andet i verden end misundelse.
   // Til dig Sarah. Jeg synes det er smadder synd for dig og din familie og jeg håber at i snart kommer ovenpå igen. Jeg aner intet om sygdommen – kan man vel kalde det? – Men jeg håber alt ordner sig hurtigt, så i snart kan få lidt ro på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Forstår slet ikke de, der prøver at retfærdiggøre jeres aupair! Det må være forfærdeligt at se ens lille skat være så syg af så mange omgange, og når man så finder ud af, at det er hendes skyld oveni en masse andre problemer, er det jo klart man bliver irriteret – mildest talt! Det er kun godt, at du er så ærlig på din blog og fortæller om dit liv. Det er jo lige præcis det, der gør, at jeg ihvertfald elsker at følge med! Din blog har så meget personlighed og det er SÅ skønt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Det er måske en god grund til at passe din søn selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Hmm lidt en plat kommentar. Skulle jeg så heller ik sende ham i vuggestue. Vi har plads og overskud til hjælp, så vi ikke eks. Behøver at gøre rent og andet kedeligt og deri har jeg heller ikke barsel og føder igen om 3 måneder, så hjælp er det kun dejligt for hele familien. Hvis alle ku få det, ville der ik være så mange skilsmisser;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sanne

  Hvor frygteligt og stakkels lille ALbert. Rigtig god bedring med ham.

  Hvor er den fine gynegehest købt?
  Hvis du gider må du gerne smide mig en mail med opl. lesfutua@hotmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Åh nej 🙁 hvor er det bare en trist historie! Uanset om hun har vidst det eller ej, så er det jo stadig hendes skyld at Albert er blevet syg. Hvis ikke hun var i hjemmet, var det ikke sket. Så kan slet ikke forstå de kommentarer der mener du er for hård. Jeg var gået helt bananas hvis det var min egen Albert det drejede sig om 🙁
  Jeg håber hendes nye familie læser det her indlæg. Og så håber jeg I finder en ny og ærlig au pair! Har selv været ung pige i huset, og det er virkelig et fantastisk job!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvor er det bare synd for din lille søn, at din aupair har gjort ham syg.
  jeg har selv arbejdet som aupair(privat børne passer gennem kommunen), og havde et fantastisk forløb, og se stadigvæk børnene selvom det er næsten 3 år siden jeg stoppede.
  Jeg håber du ikke har mistede alt tiltro, og du på et tidspunkt kan ansætte en ny aupair, og være tryg. Den ordning jeg var under hedder som sagt “privat børnepasser”, og passeren skal godkendes af kommunen, og de kommer også på besøg hvor de tjekker op på, om passeren gør det godt nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lina

  Hmm, jeg synes selvfølgelig situationen er rigtig uheldig og var det mit barn, havde jeg nok også været pisse ked af det og skuffet. Men når det er sagt! Hvis hende Aupair pigen virkelig ikke vidste, at hun bar på bakterien, nu hun ingen gener havde, synes jeg ikke, at det er relevant, at skulle skrive, at hendes værelse var klamt og, at hun var uhygiejnisk. Hvis hun bar på rundt på den bakterie, så skulle den nok smitte uanset hvad. Jeg har været i praktik som bioanalytiker, og der blev man sgu pakket ind, før man gik ind til en i isolation.
  Det er ærgerligt, at i fik en dårlig oplevelse med jeres første aupair, men det gode er, at man kan lære af det. Nu er det ikke sådan, at alle der kommer fra sydøstasiatiske lande bærer rundt på farlige bakterier, men jeg tror generelt bare at det, de er vant til, hvad angår bakterier er meget anderledes end i Danmark. Fx hvis man vil rejse til Thailand, Malaysia osv, beder man jo nærmest om hepatitis A og B, hvis man vælger ikke at blive vaccineret. Hvis din tidligere aupair bevidst ikke har vist, at hun er ked af omstændighederne og er røv ligeglad, hvad angår info til hendes nye familie, så har du ret til at være vred. Jeg ved, at jeg selv ville blive meget ked af det, hvis jeg vidste, jeg var skyld i andres børn lidelse. Men jeg ville også blive rigtig ked af det, at læse noget om mig selv på et offentligt forum, hvis jeg inderligt ikke vidste, at jeg havde kommet til at skade en anden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janne

   Jeg tror ikke, at man behøver at bekymre sig om, at Sarahs tidligere aupair læser om sig selv på bloggen. Jeg går ikke ud fra, at hun taler eller læser dansk, så den problematik synes jeg ikke er relevant. Hvad er relevant, er, at man tør italesætte den problematik omkring MRSA, som er stigende, og som spredes ved dårlig/mangelfuld hygiejne. Det er ikke nok bare at vaske 2 bamser og så er det overstået. Det er som Sarah skriver en lang proces med grundig rengøring, gentagende podninger og ikke mindst angsten for om alt nu er væk. Det er en KÆMPE ting at skulle håndtere og finde overskuddet til midt i, at man også skal bekymre sig om sin søn og sit ufødte barn. Jeg har kun respekt tilovers for Sarah og hendes måde at håndtere situationen på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Tak for forståelsen og ja det er meget omstændigt og det kan ligge inaktiv i hjemmet, så selvom hun er flyttet kan vi blive smittet igen og min største frygt er vores lille datter også skal få det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Allerførst vil jeg sige, at det er tydeligt, at dem der mener, at Sarah hænger sin Au pair ud ikke tænker sig om. Uanset hvordan man vender og drejer det, så er det altså hende, der har smittet hendes søn. MRSA er f…. alvorligt og hvor er det godt, at det nu er opdaget. Jeg synes klart, at der er et problem med lovgivningen, når man kan få lov til at arbejde med andre børn eller andre mennesker i det hele taget, selvom man har den bakterie – UDEN at skulle informere om det. Jeg forstår Sarahs frygt for den nye familie og for sin egen. Heldigvis har vi ytringsfrihed i Danmark og man kan jo kun håbe, at den nye familie læser Sarahs indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Nej nej nej, hvor er det forfærdeligt.. har myrekryb over det hele.. men hvor er det bare SÅ godt, at i har fundet ud af hvad der er galt med ham og i kan få det behandlet.. og synes bestemt ikke du hænger nogen ud, når du fortæller om forløbet, synes kun det er godt du gør det, så andre ikke havner i samme situation.. Rigtig god bedring til den lille charmetrold 🙂
  Skriver ikke særlig tit på blogs, men vil bare lige tilføje, at din blog er en af mine favoritter, hvis ikke det er favoritten.. Bliver utroligt inspireret af den kvinde du er, så bliv endelig ved med det.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Øv ked af at høre det vores børn er det mest dyrebare vi har i livet håber virkelig din lille pige kommer til at have det godt med alt det stress rengørings dampe også virussen hilsen Hollywood kvinden billed;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Ærligt, håber at du har mistet modet til en ny aupair, og håber i har lært noget.
  Hun er nok ligeglad med om hun er syg eller ej, hun tænker nok mere på pengene end en fremmeds barn. Du kan ikke forvente andet. Ingen kan være god nok til dit barn andre end dig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Tror ik hun er ligeglad. Men måske tager hun det ik så alvorligt, for hun har jo ingen gener. Men lægen tog en alvorlig snak med hende og opfordrede hende kraftigt til at informere sin nye familie, da de har to små børn… Men om hun gør det er jo op til hende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hvad med Alberts vuggestue og din møder gruppen de har vel også været udsat!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Stakkels lille Albert 🙁 Held og lykke med det lille pus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Det er self. ikke rart at ens barn er syg eller smittet. I den sammenhæng er din frustration, helt på sin plads – men ærligt talt så hænger du altså din aupair lidt ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Øv en ærgerlig historie. Håber ikke du mister modet mht au pair. Vi har selv en pige fra Filipinerne og hende kan vi ikke undvære. Hun er så sød, gør meget ud af hygiejne og er en helt uundværlig hjælp i vores travle hverdag. Eneste problem er at vi kun kan beholde hende 6 måneder endnu 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Milla

  Det lyder umiddelbart, som om der er mere i det her end “blot” MRSA – altså, der er mange mennesker, som har MRSA til at “bo” på deres krop, uden at de selv er klar over det og uden at det gør nogen form for skade. Jeg synes lidt du får det fremstillet som om jeres au pair har gået og aktivt smittet Albert. Det er jo ikke sådan det hænger sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Nej det har jeg da aldrig sagt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Rasmussen

   Jo du har:
   “Det er svært at tilgive en person, der er skyld i mit barn har lidt så meget og gjort over halvdelen af hans korte liv, så pinefuldt.”

   Hvis det er sket uden, at hun har været klar over det, skal der vel ikke placeres skyld og dermed tilgives?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   For at sætte det lidt på spidsen: det ville også være svært at tilgive en person, der ved et uheld har tændt en blender, mens din hånd var der nede. Selvom au pairen aldrig nogensinde bevidst har smittet Albert, må det da være frygteligt, både for hende og for Sarah. Sådan som jeg læser indlægget, er Sarah for så vidt ikke vred over at han er blevet smittet af au pairen, men det er et ekstra irritationsmoment oven i en masse problemer. Og så er hun forarget over, at den nye familie ikke får noget at vide.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line: Det er da stadig hendes skyld, selvom hun ikke har gjort det med vilje?
   Hvis skyld skulle det da ellers være?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Det er heller ik det det handler om, hvem skyld det er. Situationen er jo bare som den er. Må jeg kun skrive om positive situationer i mit liv? Nu er det jo sket og kan jo ik fortælle historien og følelserne omkring det, uden at fortælle hele sandheden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg kan godt forstå at I er i chok, alle der er mødre vil jo nærmest gå i panik over sådan en melding fra lægerne, det kunne jo ha gået langt værre. I fremtiden vil Albert da heldigvis nok kun fange de samme virus som alle andre børn. Har før tænkt at det dog var meget mærkeligt at et så lille barn kunne fange så meget. Det bliver godt når rengøringsfirmaet har gjort sit job i huset
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvor frygteligt! 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej Sarah:-)
  Min søster er lige flyttet fra Nordsjælland her indtil København Ø, og søger derfor et job. Hun har tidligere arbejdet som vikar i en dagpleje og er rigtig god til børn og alt det praktiske. Hun leder efter et børnepasning/rengøringsjob. Hvis du er interesseret kunne hun sende dig en mail med lidt om hende selv og et billede. Medmindre du selvfølgelig specifikt vil have en udenlandsk aupair 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Sletter du de kommentarer der ikke passer dig??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mira T

   Hvor er det fjollet af hende – jeg så godt der var en rigtig fin kommentar fra en læser, som ramte rigtigt mhp på Sarahs omtale af hendes au pair – men den ramte åbenbart også ømt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Nej det var negativ og dragede irrelevante emner op og den var så dum, at jeg ik gad svare eller give personen taletid på MIN blog. Personen snakkede om injurier og alt muligt andet pis. Hun er ikk lovpligtig i at fortælle om det eller tage sin medicin, men jeg er heller ik lovpligtig til at fortie det, emnet er ret alvorligt og jeg deler den del af mit liv er mit valg. Jeg ved at hun ik fortæller det til sin nye familie hvilket er ret uansvarligt. Med tanke på, hvor galt det kan gå, så er jeg pænt ligeglad om jeg fortæller om det og folk har kun kunnet læse hendes fornavn så drop nu det selvretfærdige pis. Hvis folk bare sidder på spring for at skrive negative kommentarer, så lav jeres egen blog. De er ikke velkommen her på min private blog og bliver slettet i spam.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Ja når kommentarerne er grimme og negative. Det er heldigvis min blog.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Det var dog en frygtelig reaktion at komme med.
   Gudskelov har Sarah Louise den mulighed at fortælle åbent om det, så det når ud til mange mennesker! Hvis Au Pairen ikke vil fortælle om det, så er det da kun rent held, at det bliver gjort offentligt.
   Det er ikke en sygdom som er for sjov.
   Stærkt gået af dig Sarah. Vi som har fulgt din blog, ved hvor frustreret du har været over din lille drengs konstante sygdom. Er super glad på jeres vegne over, at der endelig kan blive sat en stopper for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Ej, hvor forfærdelig, godt I opdagede det i tide.
  Det er godt, der er blevet vedtaget en ny lov, men det burde ikke kun være for MRSA, da der er også findes andre virus, bakterier osv.
  Der burde være en lov om at blive undersøgt, inden man rejser til et andet land, for bakterier, sygdomme osv. eller have et slags bevis for at man ikke bærer noget smitsomt.
  I kunne jo bare ansætte mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hvor er det vildt! :O
  Ved du hvem hendes nye familie er, så du evt. kan advare dem og få dem til at følge hendes kur?

  Det kunne jo ha endt meget mere galt, hvis i ikke havde opdaget det nu, den lille ny ville jo også kunne blive smittet…
  Kan I have smittet andre, eller?

  Mange kram til Albert, håber han snart er helt frisk igen og det her kan blive et overstået kapitel i jeres liv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • s

  Hun har da højst sansynligt ikke kunne vide at hun var smittet af det. Hvad fanden er det for en måde at tale om en andet menneske. Jeg ved at det er svært at håndtere at en kvinde smitter ens barn, men hun har sku da ikke ønsket at gøre ham syg. Sidst du snakkede om det her på bloggen holdte du dig professionel og det havde jeg respekt for. Du taler om et andet menneske, og nu ved jeg ikke om hun har udtalt at hun ikke vil gøre sig selv rask. For så forstår jeg problemet. Men det giver du jo ikke udtryk for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie

   Jeg tror det er meget svært at forholde sig rolig, når ens barn har vært syg næsten i 5 mdr. Og man pludselig opdager at den person som bære skylden, er en i huset…
   Jeg tror godt Sarah ved hun ikke bevist har smittet Albert. Men forstil dig at det var dit eget barn. Og forstil dig at det er noget man i værste fald kan dø af… Ville du stadigvæk være rolig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • N

   Helt enig!
   Hun vidste jo nok ikke at hun rendte rundt med den virus. Det er da pisse uheldigt, men come on…. Så længe hun ikke har gjort noget med ond vilje kan man skuda ikke hænge personen op på det.
   Vil da sige den ligger mere møntet på dig selv da du ansatte en person og beholdt hende efter du havde set hvordan hendes hygiejne var.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu skriver Sarah Louise så også lidt længere nede, som svar på en anden kommentar, at au pairen ikke selv vidste hun havde den, og derfor sikkert ikke har handlet i ond tro. Så synes det er lidt voldsomt at ‘beskylde’ Sarah Louise for at sige den slags om sin au pair, for det gør hun jo ikke. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op hvor vildt!
  Og hvor frækt af hende, hvis hun har vidst det.
  Godt i opdagede det nu – og ikke hvor tingene måske var blevet endnu værre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Hørt!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  Kan godt forstå du er chokeret, men rart at få en forklaring på lille Alberts sygdomme. Men så giver det jo mening at antibiotikaen ikke har virket på ham. Jeg vil bare lige understrege, at en god håndhygiejne er alfa og omega, hvilket I jo også forsøgte at praktisere med au pairen, men hvis hun ikke har haft en god håndhygiejne, så er man jo lige vidt. Som udgangspunkt skal man tænke, at bakterien er overalt, hvor andre mennesker har rørt, der er jo bakterier hele tiden omkring os, men det kan være svært at tænke, uden man bliver helt hygiejne hysterisk. Så længe man husker en god håndhygiejne som I har gjort med håndsprit før og efter, så er man rigtig godt på vej. Du kan evt læse mere på ssi.dk. Om bakterien, men detvved du sikkert allerede:o) iforhold til hospitaler, så er man lidt mere aggresiv og isolerer folk, fordi svage, syge patienter skal undgåes at blive smittet med bakterien. Synes egentlig også, det er længe siden, du har skrevet om jeres au pair, vidste slet ikke I havde skilt jer af med hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Jeg arbejder på sygehus til dagligt, og vil blot informere om at de patienter der har MRSA virus kommer i isolation, da den er så smitsom og slem. Vi skal alle have rumlignende dragter på når vi går ind og ud af lokalet til patienten. GODT i har opdaget det nu og bliver behandlet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Ja præcis… Sgu ikk for sjovt:(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MRSA er en bakterie, ikke en virus. Den smitter også fra svin og svinekød. Antallet af smittede stiger kraftigt i Danmark. landbruget forhindrer en effektiv indsats

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mira

  Ej, hvor er det forfærdeligt!

  Jeg er så glad for, at i nu ved hvad der har været skyld i hans sygdom, og at i nu har en chance for at bekæmpe det! Det værste er jo, ikke at vide hvad man skal stille op..
  Held og lykke fremover! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Ak

  Hvor er det godt at i er kommet af med hende, for det er da godt nok forfærdeligt!! Hun er godt nok egoistisk , tænk ikke at få sådan noget tjekket inden man skal i så tæt kontakt . Sidder og bliver lidt vred, man får næsten lyst til at ringe til hendes nye familie, så de ikke skal igennem samme helvede som I har været.. Håber alt bliver bedre nu og at lillemanden ikke skal lide sådan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Ja men hun har slet ik vidst det eksisteret.. Så hun har sikkert handlet i god tro.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit livs lykke