Nyt hår

Sikre fødsler – også i krig, katastrofer og fattigdom

føde

Jeg er så heldig at bo i danmark, hvor krig, fattigdom og katastrofer ikke er afgørende for liv eller død på fødselsgangen. Til dem der ikke ved det, så havde jeg jo en forliggende moderkage, dvs. at moderkagen spære for fødsels gangen og går man i fødsel, så er både barn og mor i livsfare, medmindre man kan få taget et akut kejsersnit. Er det eks. ikke muligt, at komme hurtigt på hospitalet, vil mor og barn dø ret hurtigt. Jeg fik et vellykket akut kejsersnit og anden gang var det gamle ar ved at briste, da jeg gik i fødsel i uge 37 og der måtte de også foretage et akut kejsersnit. Jeg tænker ofte på, hvor heldig jeg er, at bo i danmark og på hvordan, at hvis jeg havde boet i mange andre lande ramt af kriser, eller havde født for 100 år siden, så var både mig og mit barn død under fødsel.

Det er en skræmmende tanke og virkelighed for rigtig mange gravide ude i verdenen. Hver halvandet minut  dør en kvinde i forbindelse med fødsel af årsager, der for meget få midler kunne ændres. Du kan hjælpe ved at støtte med 50 kr. du redder liv men du sørger også for, at rigtig mange børn ikke mister deres mor allerede som spæd.

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt hår