Mave glad!

Kan man snakke som knap 1 år!???

20140630-133607-48967076

Igår da regnen piskede ned og jeg var hjemme alene med Alma, tænkte jeg, at vi da lige skulle have tændt lidt stearin lys for at skabe hygge. Hun var meget optaget af ilden og pegede med sine tykke små fingre og fulgte lighteren med nysgerrig blik. Jeg peger også flammen og så siger jeg av av og fortæller hende, at det er ild og det må man ikke røre ved. Hun kigger intens på mig, imens jeg taler og jeg når lige at tænke, at man næsten skulle tro, at hun forstod, hvad jeg sagde. Så peger hun igen og fanme ikke, om hun så siger AV AV!!!!! Jeg stod bare med åben mund og kunne ikke begribe, at det lige skete! WHAT!!! Nej det kunne da ikke passe!!!

Jeg prøver, at styre min næsten hysteriske jublen og siger av av som svar til hende, hvorefter hun igen peger og siger av av og det er altså ikke “da da” eller ord der ligner, det er helt tydelige av av’er, der kommer ud af hendes lille bitte baby mund. Ok…jeg kan simpelthen ikke tro, at det kan være sandt, så vi forlader stuen i 10 min. for så at gå tilbage til lysene UDEN at jeg siger noget og så snart vi står foran dem, peger hun igen og siger av av!!!! Åååååh min lykke var gjort. Min datter må i sandhed være jordens klogeste, sødeste og smukkeste lille baby (ja ja lad mig nu bare tro det, jeg er bare mor, når mødre er bedst….eller værst haha)

Jeg synes helt bestemt ikke, at Albert kunne kommunikerer på den måde inden han fyldte 1 år!! Hvad er jeres erfaringer???Please let me know, jeg er så spændt:)

14 kommentarer

 • Precila

  Det er fantastisk hvordan børn udvikler sig, min datter gjorde det samme da hun var 7 måneder og hun er nu 1,5 år og læser flashcards.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Min søn var 10måneder da han sagde sit første ord! MOR! Jeg var solgt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Det er helt normalt, de “vælger” hvor de vil bruge deres kræfter… de gør det lidt i etaper

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Hvor er hun bare kær altså 🙂 Angående det med at snakke er det meget individuelt – min søn var lynhurtig om at lære at snakke, da han blev et år kunne han blandt andet sige mor, far, bold, mormor og Hej Hej, hvor andre i vuggeren var lidt længere om det.. Til gengæld har min søn så heller tiet stille siden hans første ord 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er hun dog bare en skøn unge 🙂 … nogle lærer at gå når de er 8 måneder … nogle lærer det når de er næsten halvandet år … nogle kan sige enkelte ord i en meget tidlig alder … andre meget senere … vi er heldigvis så forskellige, og det er vores børn også 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg var også under et år da jeg sagde det første ord og kunne tælle til 23 inden jeg var 2 år 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Wow det er hurtigt hun kan snakke! Ja hun må være én af de meget tidlige… Mange er jo først et par år før de snakker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Min søn sagde gulerod da han var 11 måneder 🙂 hans første ord var pip pip og det sagde han da han var 10 måneder. Nogle børn er hurtigere end andre med sprog, mens andre er hurtigere med noget andet. Men det er da sejt, kan godt forstå du er stolt af hende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kath

  Nu har jeg ikke selv børn, men både mig og andre børn i familien har kunnet sige længere sætninger (ja!) til vores 1 års fødselsdag. Tror det er meeeget forskelligt. Ps. hold k***, Alma er for dejlig (og KØN!) en unge.. Det er lige så æggestokkene klapper 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  Det er det bedst når man indser de forstår en.
  Min søn kunne ikke kommunikerer så meget inden han blev 1 år.
  MEN min datter (1år i morgen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tenna

   Kan både sige av, tak, hov, åh åh, Hej, mor, far og isaak (uden udtale af s).
   Så det kan være forskelligt fra barn til barn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mia

  Ja nogle babyer kan men kun hvis de er super kvikke så tillykke med hende 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Angelina

  Min pige var et år da hun pludselig sagde hva det meget tydeligt. Hun er nu et år og to måneder og kan suge enkelte ord:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  det er helt normalt at der er nogle babyer der kan det.. du skal også tænke på hun har en storebror- det gør det lettere for hende at udvikle sig hurtigere i forhold til at albert “kun” havde jer 🙂 det er en stor hjælp

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mave glad!