Familie venlig bil

Nyt hjem & Dilemma

For lidt over et år siden flyttede jeg ganske kort før jeg fødte i en lejlighed i Søborg. Det har altid været planen, at jeg skulle finde noget andet og at lejligheden var noget akut og kortsigtet. Jeg har siden Alma var 4 måneder ledt efter et hus. Jeg har en forestilling om, at mine børn ville elske, hvis vi havde vores egen have og en smule mere plads. Jeg har ledt og ledt og der har bare aldrig rigtig været noget, som føltes helt perfekt. Men idag så jeg på et hus oppe nord på, ca. 40 min fra kbh, som jeg er faldet pladask for. Kæmpe have, udsigt over en smuk sø, dejlig store børneværelser og plads til, at jeg kan have et hjemmekontor.

Nu står jeg bare i det dilemma, at på trods af, at dette hjem er meget bedre for børnene, så skal de selvfølgelig skifte vuggestue. Jeg bekymrer mig, fordi Albert i en alder af 2 år og 2 måneder har gået i 2 vuggestuer….han har godt nok aldrig reageret på den første flytning, så min bekymring er måske for ingenting, så jeg overvejer om, at jeg skal tage den lange tur til kbh hver dag for, at afleverer og hente dem, indtil Albert alligevel skal flytte i børnehave om 8 måneder og så der flytte dem begge i ny institution eller om jeg bare hurtigst muligt, skal få dem i deres nye vugger. Spørgsmålet er hvor slemt det kan gå/worst case scenario. Børn indretter sig jo hurtigt og man kunne jo kører dem langsomt ind. Jeg vil ikke være en mor, der pakker mine børn ind i vat (selvom det er svært) Man vil jo som mor bare gøre det, der er bedst for børnene, men nogle gange tager jeg mig selv i at være pylret og overbeskyttende.

Nyt hjem & Dilemma

18 kommentarer

 • anja

  Jeg ville nok vente med at skifte institution til han skal i børnehave og så køre frem og tilbage i den tid. Det er en svær alder at skifte vuggestue i da børnene allerede er begyndt at danne legerelationer og det kan være svært at komme ind som ny. Der er det nemmere når de er lidt mindre. Jeg er selv pædagog i en vuggestue og det er sværere for de 2 årige at komme ind i børnegruppen og desuden har han også haft 2 andre skift. Held og lykke med det nye hus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  Du skal flytte institution, når I flytter. Det bliver for meget for dig, hvis de er hele 40 min væk, så skal alt planlægges i forhold til, at du skal have dem afleveret og hentet hjem igen, og de der korte dage, hvor de lige kommer afsted et par timer, mens du ordner lidt arbejde m.v. derhjemme, de bliver ikke til noget, når der skal køres 2 x 80 km for at aflevere og hente. Så med mindre din au pair og et par andre har kørekort og bil og kan tage over, så bliver det meget meget besværligt, tro mig. Jeg er enig i, at en ny integreret institution, hvor I nu flytter til, vil være det bedste for alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Lyder rigtig spændene med hus nord på 🙂
  Må man spørge hvor det er henne? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fine

  Jeg er vikar i en vuggestue, og derudover pædagogstuderende, og når vi på mit arbejde har børn, hvis forældre flytter, f.eks. fordi de får et nyt barn og så vil i integreret institution, så kan vi godt undre os over hvorfor man ikke kan køre den ekstra lange tur, for at man ikke skal rykke barnet fra vante omgivelser – det er bare så super ærgerligt.

  Når Albert allerede er flyttet en gang og nu er faldet på plads i vuggestuen, synes jeg ikke der er nogen grund til at gøre det igen, hvis du sagtens kan køre ham til den han er i nu indtil han skal rykke i børnehave. Ja børn er gode til at tilpasse sig, men det er stadig en omvæltning, og selvom du ikke mærker det på ham er det meget muligt at han kan reagere på det senere.. jeg synes ikke du er pylret, og jeg synes du skulle lade ham gå der til han rykker i børnehave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hvis det var mit barn tror jeg altså også jeg ville lade den blive i deres vuggestue det kan være en meget stor omvælding for nogle børn både at flytte og begynde i ny vuggestue på samme tid. Kunne I ik evt. Få en lang overtagelse på huset? ;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Som mor ville jeg vente med at flytte ham, specielt eftersom han allerede har haft flere skift og det ‘kun’ er 8 md.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvis du vælger at flytte dem så ville jeg kun gøre det hvis det var til en intergreret ins. Så han ik flytte en gang til når bh starter.
  Hvis ik så ville jeg køre turen. Er pædagog og er i vuggestue og der er altså mange børn der reagerer på flytning – det er jo bare vuggestue og nyt hus.
  Fedt du tænker over det – alt for mange tror bare at børn kan klare det hele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne

  Jeg flyttede min søn i en vuggestue for ca en måned siden, jeg var så bange for at jeg havde taget det forkerte valg, men heldigvis er han mere glad i den nye end i den gamle. Men anyway så fik vi at vide at når de var så små ( min søn var vel 20 måneder) så gjorde det ikke så meget, det er fx værrer hvis de er i børnehave og rigtigt har fået venner. Så jeh ville flytte ham, men som andre skriver i en integeret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Helt lavpraktisk…. -hvornår kan du overtage huset? Jeg mener bare, boligkøb er jo normalt ikke noget der sker fra den ene dag til den anden med alt hvad der skal ordnes af forsikringer, boligadvokater mv., og den nuværende familie skal flytte ud. Det knavel sagens tage måneder (og de færreste flytter i december måned). Så har du alligevel “hentet” en del tid på de 8 måneder også kan det vel bedst betale sig at kører frem og tilbage indtil tiden er gået?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  Vælg evt en integreret så skal han jo ikke på samme måde skifte når han skal i børnehave. Jo ældre børn er jo sværre er de ofte at flytte så tror ikke det hjælper at vente. Nogle ting i livet er bare ikke ideelt selvom det er den rigtige beslutning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville nok også finde en integreret? Så Han ikke skal flytte hus når han skifter til børnehave? Men lyder dejligt med jeres nye hjem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Kære Sarah Louise
  Tak for en dejlig blog.

  Vi er netop flyttet nordpå og har besluttet at holde vores søn på 2,5 år i hans vuggestue indtil videre. Primært af den grund at det var svært at få en plads i en børnehave før til foråret. Og så er alt jo ikke nyt. Der er jo nok at vende sig til et nyt sted. Og han er rigtig glad, og der har ikke været det store med flytningen.

  Vi betaler en mellem kommunal afregning, og det er selvfølgelig noget ekstra, men for os er det det værd. Pladsanvisningen i den nye kommune kan oplyse nærmere. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  For os var det intet problem for kommunen at have en periode hvor vi boede i en kommune og havde vores søn i en anden. Vi valgte dog at flytte ham, hvilket jeg har fortrudt siden. Nøj det var ikke en sjov periode, ville have været meget bedre at gøre det i det naturlige skift der alligevel er til børnehave. Han reagerede meget på at både institution OG hjem var helt nyt og anderledes. Ville have været bedre at have haft stabilitet på et af områderne til at begynde med. Blot mit besyv og min erfaring. Havde gjort det anderledes hvis jeg kunne gøre det igen. Svært at se min søn så rodløs, forvirret og frustreret:/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lisbeth

  kommunerne tillader sjældent at man køber pladsen af dem men bor i en anden kommune, og de der gør… Så er prisen pludselig markant højere og det vil ny kommune ikke betale for. Så jeg tror valget står mellem at flytte nu eller vente til et naturligt skift.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   Blot til orientering. Det står faktisk i loven, at man har ret til at beholde sin plads i dagtilbud, hvis man flytter. Men det koster en mellem kommunal afregning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dianapetersen

  Hej Sarah
  I nogle tilfælde kan man få lov til at få sit barn i Børnehave 2,6 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Umiddelbart vil jeg sige, at du skal flytte dem hurtigst muligt. Nemmere nu mindre de er, hvor der ikke er rigtige venskaber som i børnehaven. De vil også få mere glæde af at lege end at sidde i bilen hver dag frem og tilbage tænker jeg.

  Enig med Kristine. Find en integreret institution så han kender stedet når han skal i børnehaven. Begge mine børn går i integreret institution og jeg synes det har været fedt, når de har skulle skifte til børnehave. Så skal de kun forholde sig til at gå i børnehaven. Ikke også til en helt ny institution og nyt personale. Huset er velkendt for dem.

  Jeg kender jo dog ikke hvordan dine børn er som personer.

  Held og lykke med det hele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Hvis Albert alligevel skal i børnehave om 8 mdr. så skift ham til en integreret institution, hvor han kan starte i (en ny) vuggestue og så fortsætte i institutionens børnehave, når tid er. Så får han en blid start på børnehavelivet, som unægtelig er mere barskt end vuggestuen, og har små kammerater han kan følges med fra vuggestue til børnehave. Mine børn har også måtte skifte dagpleje/børnehave et par gange, og selvfølgelig er det ikke noget man ønsker for sine børn, men det gik gnidningsfrit og er på ingen måde noget der har påvirket dem andet end kortvarigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Familie venlig bil