Vilde aber i soveværelset

Amning er ulækkert???

Jeg ammer ikke længere, men savner det faktisk. Den der nærhed man har med sit barn når man ammer er uden sammenligning. Jeg har oplevet en del modstand omkring det, at amme i offentligheden. Det kommer bag på mig, da jeg selv synes, at det er noget smukt og naturligt. Der er jo ligefrem steder, der har ammeforbud og jeg oplever også folk, som ser skævt til en, hvis man ammer, så andre kan se det.

Amning er ulækkert???

Hvad f…foregår der? Hvornår blev det ulækkert at amme?? Er jeg den eneste der gør oprør imod den tendens, at man skal skamme sig over at amme. Jeg ligger her et billede op, af mig selv der ammer. Hvis der er nogle der synes, at det er klamt, så burde de seriøst få undersøgt hovedet.

Synes du det er ulækkert at amme offentligt og hvorfor synes man det??

[poll id=”29″]

137 kommentarer

 • Marilly

  WOW! Blev RASENDE over alle disse kommentarer. Fuck! Jeg ammer præcis hvor jeg vil og jeg har ikke tænkt mig at være mere “diskret” end hvad der passer mig og mit barn. Der er så meget jeg heller ikke gider se på. Håber aldrig nogen af jer viser jer i en bikini, eller i shorts, I må sku være lidt diskrete og dække jer til, gider ikke se på jeres lår og maver? wtf man.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Line

  Personligt føler jeg ikke, det er noget jeg rigtig kan ‘styre’. Jeg føler det er meget grænseoverskridende at se. Tror også det har noget at gøre med, hvor meget hud man eks. selv føler sig tilpas med at vise. Som sagt er det ikke noget, jeg egentlig kan forklare – jeg bliver bare ret utilpas. For mit vedkommende har det slet ikke noget at gøre med at barnet skal have mad, for selvfølgelig skal det dét. Måske har det også noget at gøre med dårlige erfaringer mht. amning. Hvis man et par gange har set en mor, som har siddet med babserne ude i længere tid, hvor barnet ikke er blevet ammet – så skal barnet lige lægges ordentligt, så skal det lige nusses om, så skal barnet måske lige have noget tøj af, så skal man lige have noget ovre i tasken, med babserne frit fremme, det tror jeg bestemt har noget at gøre med, at nogen føler sig utilpas. Jeg har intet imod at se dig amme dit barn, men jeg har noget imod at se dine bryster.. 🙂 Hvis det gav mening…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Handler det ikke bare om at vi alle skal vise lidt bedre respekt for hinanden? 🙂 og her mener jeg absolut begge veje.
  Bliver så træt af sådan nogle diskussioner her. Som om alting bare skal være sort eller hvid. Jeg har ikke børn og er egentligt heller ikke særligt stor fan af dem, men havde virkeligt ikke lagt mærke til det hvis en kvinde sad som dig Sarah på det billede.
  Der skal mere til at hidse mig op…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Amning er det naturligste i verden. Baby er sulten og skal have mad sådan er det. Jeg har også altid forsøgt at planlægge indkøb mm. så baby havde spist kort inden, men man kan på trods af dette komme til at stå i en situation, hvor man er ude og baby skal have mad med det samme, hvilket er vildt stressende. Man ved bare, at det starter med små utilfredse lyde og så stiger skrigene i volume og det eneste, der kan få det til at stoppe er mad nu og med det samme. Jeg er med på, at det kan virke ubehageligt for nogen, at se på bare bryster til offentlig skue. Jeg mener, det handler om den måde man ammer på. Jeg har altid gjort det diskret med stofble henover, jeg er lige så interesseret i at omverden ikke ser mine bryster, for hvorfor skulle de det? Jeg synes de er private og render heller ikke topløs rundt på stranden og synes det er fedt. Det handler om gensidig respekt i det offentlige rum, for jeg kan da også blive voldsomt provokeret af folk, der mener at det er ulækkert at amme, når man står desperat med sin lille lækre sultne baby, der skal have mad NU, for ellers er der konstant larm i det offentlige rum indtil sulten stilles. Lur mig om folk kan nænne at høre på sultne babyer skrige for overlevelse eller om nogle af de i forvejen sure ammehadere ikke ville blive mere irriteret over larmen? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Mit første barn ammede jeg ikke (det var der nu en grund til og ik noget jeg selv valgte) Jeg venter mit andet barn pt. Og lige netop det med at amme gør mig sygt nervøs!
  Jeg vil vildt gerne amme denne gang! Og var mega ked af jeg ikke kunne ved mit første barn. Men må indrømme at det skræmmer mig lidt at der er så meget forbud imod det.

  Kan jeg så ikke en gang gå en tur i frygt for mit barn pludselig bliver sulten og man så skal ha onde øjne fordi man giver det mad.

  Jeg har tit tænkt når men skal man så gå på wc og amme sit barn mår man er nogle steder. Seriøst kan jo ikke passe man skal gå og tænke sådan!

  Og jeg tror der mange der ikke ønsker at amme deres børn bare pga der er folk der pludselig laver forbud osv! Det jo frygteligt at det blevet sådan øv !

  Men skønt du ligger fokus på det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janette

  Jeg syntes heller ikke, at amning er ulækker og ja, man kan sagtens gøre det diskret uden at støde andre.
  Da jeg for snart 21år siden fik min søn, syntes jeg at det var så dejligt nemt med sådan en lille dejlig guldklump.
  Vi flyttede, da han blev et 1/2år og der ville sundhedsplejersken gerne lærer os at kende, så vi kom i en ny mødregruppe.
  I den mødregruppe var der så lige én der overskred ALLE grænser for diskret amning. Hun sat sig i skræderstilling i sofaet og så tog hun blusen af (havde ingen BH på) så gav hun sig til at amme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • godt, det er ikke ulækkert, da du fodrer din egen baby, bare på offentlige steder, såsom togstationen, der er for mange mennesker rundt, kan folk føle embarrsed, men ingen ville kritisere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dianap

  Jeg er mor på 3 mdr. Og jeg går måske ud engang om ugen/14 dag og så vil jeg sku ha lov til at amme offentligt. Jeg sætter mig altid hen i et hjørne og ammer diskret for jeg ønsker heller ikke nogen skal glo med. Men jeg må opgive det med en stofble over barnet/brystet for jeg kan ikke finde ud af det og min baby bliver vildt hidsig. Jeg ville heller ikke selv spise med et klæde over hoved

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natacha

  Jeg synes, det er helt ude at skide, at vi lever i et samfund, hvor et par bryster er smækket op på siden af næsten samtlige af landets busser uden at nogen rynker på næsen, men at en kvinde ikke kan bruge sine bryster til det, de faktisk er der for, uden at minimum halvdelen af folk omkring føler sig forurettede eller stødte over det!
  Hvad i al verden er meningen? Hvorfor er bryster kun ok, når de er i en “sexet” sammenhæng?
  Jeg bliver ikke selv stødt over hverken reklamerne for brystimplantater på siden af bussen eller en kvinde, der sidder og ammer sit barn. Jeg synes bare det er utroligt, at nogen ikke skænker det en tanke, at der nærmest dagligt vises bryster på TV, for dernæst at blive harme over, at en kvinde giver sin sultne baby mad!
  Ja, man kan slukke for TV’et eller skrue væk fra kanalen, hvis man ikke gider se på det, men lige så frit står det altså en for at DREJE HOVEDET, når der bliver ammet i det offentlige rum. Det skal sgu ikke lægge en u-blufærdig kvinde til last at andre synes, det er for meget, hvis hun bare svinger brysterne frem med det formål at made sin baby. Helt ærlig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Esther

  Pjat og løjer! Selvfølgelig skal ungerne have deres mad. Det kan vi voksne mennesker vist godt lige overkomme at rumme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • tine

  Jeg kunne sagtens finde på at amme offentligt når jeg engang selv får børn, men jeg ville tilgengæld også gøre det så diskret så muligt. Jeg synes at det er noget meget personligt og at man også skal tage hensyn til andre mennesker ved at dække sig lidt til. Måske er det bare sådan jeg er som person, men jeg har ikke brug for at andre mennesker skal sidde og se mig være så blottet – det gælder eks. også hvis jeg går med min kæreste. Jeg kunne aldrig drømme om at stille mig op og råsnave på åben gave, da jeg synes det er noget privat. Jeg har det lidt på samme måde med amning. Det er helt fint at amme offentligt, men jeg synes også at man skal prøve at gøre det diskret.
  Med hensyn til børne/amme frie caféer osv. synes jeg også det er helt i orden faktisk. Vi skal alle være her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louisa

  Jeg tror ikke folk synes det er ulækkert, men for nogle kan det måske være grænseoverskridende at kigge på andres bryster midt i frokosten hvis ikke kvinden dækker sit bryst lidt til under amningen.. Eller måske ikke ønsker at ens partner skal sidde og kigge på andre kvinders bryster på en date.. (Ved ikke om det kan være dét, blot en tanke) <3

  Jeg er selv blufærdig når det kommer til mig selv, men har aldrig kigget ned på ammende kvinder inder offentlige rum eller på nogen måde afskyet det..

  Knus fra mig :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mig

  Synes ikke amning er klamt, hatten af for dem som kan amme. MEN.. jeg synes, at amning er en ting/stund mellem mor og barn, som bør deles de to imellem og ikke til fuld offentlig skue. Ligesom en flaske også bør være en stille stund mellem mor og barn. Der, hvor jeg, undres lidt, er de mødre der viser bryster, så alle kan se og lader dem tørre efter amning. Man skal ikke gemme sig væk, men i stedet huske at det er en hyggestund mellem mor og barn og ikke alle andre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Nej jeg synes bestemt ikke amning er ulækkert, det er i mine øjne noget af det mest naturligt der findes.. Er lidt træt af at høre om folk der får “smidt babser i hovedet” eller om kvinder der “svinger rundt med brysterne” (altså hvor store bryster findes der om jeg må spørge) 😉
  Jeg har selv ammet, og mig selv inklusiv alle jeg kender der ammer, eller har ammet gør alt for at være diskerete – det er altså de færreste der har lyst til at udføre et mini-stripteasenummer på cafeen 😀 Der skal være plads til os alle, så selvfølgelig smækker man ikke sine babelutter op i hovedet på nogen, men kan vi på den anden side ikke en gang for alle blive om at mødre IKKE ammer deres børn offentligt fordi de gerne vil vise mælkefabrikken frem, MEN fordi de har en sulten lille uskyldig baby 🙂
  By the way, til dem der skriver at det handler om planlægning – hmm… Jeg er nok verdens mest strukturede menneske, og alligevel har jeg altså også oplevet en sulten baby i Netto 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg syntes amning er sejt.
  Langtidsammer selv på 3.år Jeg ammer kun derhjemme….og kun de nærmeste ved det.. er bange for at blive dømt, desværre….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Næste gang jeg ser en ulækker person spise offentligt kaster jeg sq en stofble over vedkomnes hoved så jeg ikke skal væmmes over det syn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mille

  Tsh…
  Undskyld mig.. Men med det her indlæg og “opfordringer” er du ikke et hak bedre selv, Sarah.
  Nej, amning er ikke ulækkert. Men det er heller ikke livsnødvendigt i det offentlige rum!
  Jeres børn tager ikke skade af at få en flaske en gang i mellem. Og så kan i gemme mælkejungerne til en hyggestund derhjemme eller blandt venner og familie.
  Ja, vi andre kan også bare kigge den anden vej eller gå på en ammeforbudscafe – men i kan jo ligeså godt kigge den anden vej for de cafeer.
  Er i også forargede over voksenhoteller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja

   Er enig i at vi ikke skal pege fingre, men som mor til en (nu stor) dreng som ALDRIG har ville tage hverken sut eller sutteflaske vil jeg gerne lige poinetere at flaske ikke altid er en udvej 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • mille

   nej, der er jo altid undtagelser.
   men for de fleste ville det ikke være et problem.
   og der er meget snak omkring, at amning er et vigtigt tidspunkt for mor og barn, fordi de danner et specielt bånd lige der – men der er sgu ikke meget hyggetid over det, hvis mor har travlt med at være til sladrebrunch med veninderne og så lige skal amme i mellem “who kissed who”-snakkene…
   altså – der er ingen, der vinder der…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline

   Jo, børn kan godt tage skade af en flaske (google just one bottle). Og nej, ikke alle kan malke ud. Og ikke alle babyer vil have flaske. Og hvorfor skulle man nu også det når det ikke er nødvendigt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • mille

   ej, hold nu op..

   min holdning er – at hvis man har behov for at gå ud på cafeer med sit spædbarn, så er det mindste man kan gøre da, at tage en flaske med i stedet for at hive babs og nutte frem.
   og jeg gider ikke en gang google det der – for hvis man har styr på, hvad man laver, så er der ingen børn, der dør af en flaske modermælkserstatning i ny og næ.
   selvfølgelig skal de have det rigtige mælk, mens de er heeeelt nyfødte. men efter 1 mdr er det ikke livsnødvendigt længere.
   har endda en veninde, der stoppede med at amme efter 14 dage.

   men stadigvæk…
   mange mener, at amningen er en hyggestund mellem mor og barn – det bliver lidt ødelagt af støjen på en cafe og især også med et klæde over barnet – så tag da en flaske med i stedet for.
   tror næppe, der er nogle cafeer, der vil nægte at varme en flaske i mikroovnen.
   alle vinder!
   1 – barnet får mad
   2 – babs og nutte bliver ikke forkølede af al den friske luft, de får
   3 – vi andre får ikke nakkeskader af at vende og dreje hovedet, fordi alle steder er der ammende mødre

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Men de mest upassende forældre er helt klart dem som skifter lortebleer midt i cafeer i stedet for at bruge toilettet, føj! har jeg været vidne til nogle gange efterhånden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Dit spørgsmål er alt for ladet. At synes noget er upassende er ikke det samme som at synes at det er ulækkert. Amning er en naturlig ting, men det er der altså også rigtig rigtig mange andre ting der er, som man heller ikke bør gøre offentligt.

  Personligt er jeg egentlig ligeglad med om kvinden ved siden af mig på caféen sætter sig til at amme, men jeg forstår at det kan være ubehageligt for noget at skulle tvinges til at være tilskuer til. Desuden forstår jeg så heller ikke helt hvorfor man har lyst til at sidde med blottede bryster offentligt, men det er jo kvindernes egen sag.

  Jeg har ikke selv børn (endnu) så kan af gode grunde ikke vide hvordan jeg selv vil reagere hvis mit lille barn har brug for mad når jeg er ude, men jeg har været vidende til hvordan min søster taklede hendes 3 nyfødte børn. Og hun gik væk. Om hun fandt en lille krog, satte sig ned i bilen eller hvor hun nu kunne finde plads, så var det det hun gjorde. Hun synes det var/er en personlig ting mellem hende og hendes lille barn og har ikke lyst til at skulle hive brysterne frem foran fremmede

  At nogen oplever et ubehag eller føler sig forlegen i en situation hvor en fremmed kvinde sidder med blottet barm synes jeg ikke er ensbetydende med, at de skal få undersøgt hovedet. Det forskruer hvis debatten lidt med ordvalget her…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne

  Så fik du folk op af stolene og gang i debatten, skønt folk kan og vil amme. Ville ønske jeg havde kunne amme mit barn, men måtte stoppe vigtig medicin, mens jeg ventede mig og startede den op igen, lige efter fødsel. Så gang i amningen, med respekt for andre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg synes på ingen måde, at det er ulækkert og selvfølgelig skal små børn have mad når de er sultne, men jeg gider ikke selv se på det når jeg er ude at spise.. Jeg synes det er helt i orden hvis man dækker sig til, men at sidde med hele buffeten fremme synes jeg ikke om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Aaagghhhhh hvor gør det mig altså hidsig at læse flere af disse kommentarer.

  Sarah, jeg er helt med dig her!!! – og jeg håber du læser en af mine sjældne kommentarer her –

  Til dem som finder at man ikke skal amme offentligt, bliver jeg nød til at fortælle helt sagligt at en baby altså ofte bliver ammet hver anden time. Dvs. kan man ikke amme offentligt, er du dermed spærret inde i dit eget hjem!!!! For hvem kan nå de daglige gøremål som at handle ind, hente børn og JA gå på cafe uden at skulle give sin baby mad, ikke mange, nåååå jo, måske dem som klarer det hele på halvanden time.

  Så nu må I altså holde op, det er åbenbart okay at der står pornoblade med bare bryster i kiosker, tankstationer etc. etc., vi ser bare bryster OVERALT, men vi kan altså ikke klare at se en mor amme sit barn???????????????????

  Dog er jeg enig i at der er mange måder at amme sit barn på, og så længe man bare gør det på en diskret måde, så er det fint.

  Ps: Jeg har en veninde som stort set ikke går ud fordi hun ikke bryder sig om at amme offentligt, STOP så altså, sgu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amning er under ingen omstændigheder ulækkert!
  Jeg er en af dem som ser det som noget smukt og naturligt.
  Og jeg synes det er noget pjat at man er tvunget til at blive hjemme, eller at give flaske, fordi at nogen ikke kan tåle at man ammer offentligt.

  Man kan amme diskret. Personligt havde jeg ikke brug for at få overbegloet mine bryster når jeg ammede offentligt. Så jeg dækkede da mig selv og min søn til.
  Men på den anden side, kan folk jo også bare lade være med at nedstirre en, fordi at man ammer.

  Den der ammepolitik er til at lukke op og ***** i!!
  Lad være med at være så sarte, og kig væk for pokker da!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det er da på ingen måde ulækkert!
  Baby skal jo have mad på en eller anden måde.
  Nu har jeg for et par år siden arbejdet i et butikscenter med ammestue. Alligevel kom der en kvinde ind en fredag eftermiddag (travl dag) satte sig midt i det hele, rullede begge patter ud, og gav sig til at amme.
  Der må jeg indrømme, at jeg ikke helt vidste hvad jeg skulle gøre! De andre kunder gloede jo helt voldsomt meget på den stakkels dame, med det skrigende barn.
  Fair nok, at folk vil amme hvor de lyster. Der er bare nogle der synes det er en meget privat ting, og det kan vi ikke ændre på. Desværre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Herregud hvor har nogle mennesker for lidt at gå op i…
  Det er da det mest naturlige i hele verden, og kan man blive stødt af det, så skal der vist ikke meget til 🙂
  Beviset på, at vi lever i et land hvor vi har det for godt, siden det overhovedet er blevet et emne der er aktuelt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg synes at amning er det smukkeste og naturligste i verden… Når det så er sagt vil jeg lige fortælle om en episode jeg havde med min mødregruppe: vi var på en hyggelig cafe som vi plejede, og havde lige talt om det mærkeligt forbud som de nogen steder har i mod amning, hvorefter den ene kommer tilbage fra toilettet og siger at der er optaget i pudslerummet, derefter ligger hun sit barn på stolen og skifter ham der midt i restauranten, for som hun selv sagde “var det jo bare en tisseeble” ha ha jeg kunne ikke undgå at blive forarget 😀 jeg tror at de fleste synes at selve amningen er fint nok, men det er de andre ting der nogen gange kan følge med der er lidt klamt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iris

  Jeg synes amning er smukt. Og jeg synes, at kvinder der trodser andre menneskers uvidenhed/intolerance og stadig ammer offentligt er seje.

  Jeg ammede mine børn offentligt, og jeg var da fuldstændig ubekymret om andres holding til amning.

  Jeg har altid offentligt ammet diskret af respekt for andre mennesker. Mere hensyn har jeg aldrig følt mig forpligtet til at vise. Hvis mennesker derefter stadig har et problem, må det være deres problem og ikke mit.

  Og jeg kan på ingen måder genkende fortællingerne om kvinder, der helt åbenlyst skulle sidde og blotte brysterne for at amme. Det må virkelig være et fåtal, men alligevel bliver disse fortællinger et styrende argument for anti-offentlig-amning debatten. Det synes jeg er rigtig ærgerligt, men på den anden side, så tænker jeg, at det er det eneste argument jeg hører, og derfor klamrer folk sig til denne fortælling, selvom den langt fra afspejler virkeligheden. Og det siger vist alt om, hvor ligegyldig debatten er, for den er primært baseret på fordomme og ikke fakta.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Spot on!!
   Jeg har altid kun set den diskrete “ammer”. Argumentet med den “vulgære” kvinde bliver altid brugt i disse debatter!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Louise

  Jeg synes bestemt ikke, at der er klamt at amme. Jeg har ammet to børn, også offentligt. Jeg har dog altid, uden undtagelse, dækket mig til med en stofble – både pga af min egen blufærdighed samt i respekt over for andre.
  Jeg forstår godt, at folk måske ikke har lyst til at se mine ammebryster ude i offentligheden, men jeg forstår slet ikke, hvordan det kan være et problem, hvis jeg er dækket til. Og at folk kan synes, at det er decideret klamt, står jeg helt af på, det fatter jeg simpelthen ikke. Jeg synes, det er barnligt at synes, det er klamt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg sidder tit og ofte og næsten altid og ryster på hovedet når folk “svare dig igen”, men din sidste kommentar sys jeg godt du kunne have undværet:) nu sys jeg ikke det er klamt du at du ligger billeder op hvor du ammer, men jeg sys det er en lidt overdrevet påstand, at man skal få undersøgt hovedet for at have en mening om du ammer. Din blog bliver ikke dårligere af at du har så dejlige stærke holdninger:) det er faktisk det der gør den super fed at læse og som gør jeg tjekker ikke dagligt for at se om der er noget nyt.

  Amning kan for nogen være et meget ømt punkt og det skal de egentlig have lov til. Jeg har selv ammet og jeg personligt brød mig ikke om at sætte mig på en stol midt på en restaurant eller i svingdørene i Bilka og hive middagsmaden frem. 🙂 Men det gør mig altså ikke til en dårlig mor. Jeg fandt jo bare et hjørne hvor vi kunne spise i fred. Jeg bryder mig heller ikke om de mødre som går rundt i hogm og ammer mens de kigger på tøj, og nej det betyder ikke jeg booker en tid ved min psykolog:)

  Alle har jo heldigvis forskellige meninger og holdninger:) og gudske tak og lov for det, for ellers ville din blog være kedelig. 🙂 tak for en super blog og rigtig god dag:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Det er du bestemt ikke! Amning er noget af det smukkeste i verden! Og det burde ikke forbydes, det er folk der har noget imod det der burde forbydes!
  Respekt til du tager emnet op sarah!❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skibber Skræk

  At stille spørgsmålet “om det er ulækkert” er vist en ommer.
  Det er nok mere et spørgsmål om “er det nødvendigt” eller hvad vil de ammende gerne signalere ved at amme offentligt? Kan man ikke gøre det lidt diskret måske.

  Hvis nu jeg pludselig får lyst til at røvpule konen i bussen, er det så også ok? Det er jo ikke ulækkert, men kunne måske godt virke distraherende på nogen. Skal vi så også have lov til det?

  Eller når man efter en dejlig middag på restauranten lige får lyst til en spiller ved bordet, må man så ikke det? De som ikke kan lide det, kan jo bare kigge den anden vej….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

   Men nu er det jo ikke livsnødvendigt at røvpule konen eller tage en spiller 🙂 Det er det tilgengæld at amme sit barn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sjovt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Synes altså også at stemningen i Danmark omkring bryster generelt er blevet utroligt snerpet! Og amning er altså en nødvendighed, når man har et lille barn. Og nej, det er ikke en mulighed kun at amme derhjemme, så kunne man jo aldrig gå ud, da et lille barn ikke er det mest forudsigelige menneske, man kan have med at gøre.
  Jeg har endnu ingen børn, men når jeg får nogle, skal jeg nok gemme dem under en stofble, når de skal ammes offentligt. Selvom jeg ærligt talt selv ville være skide ligeglad med om en mor hev begge babser frem og ammede sit barn med at par helt spændte, mælkefyldte, lilla bryster. Det ville jeg ikke selv gøre, men måden Sarah Louise sidder på på billedet, ville jeg godt kunne være tilbøjelig til, også offentligt. Men jeg kan godt anerkende at andre ikke har det som mig, og ville derfor tage de nødvendige hensyn. Men et direkte ammeforbud synes jeg faktisk grænser til ulovlig diskrimination!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Personligt syntes jeg ikke det er spor “klamt” at amme, men syntes derimod at det er over min grænse, som mange andre skriver, at amme med begge bryster udover det hele på offentlige steder. Det er ganske naturligt at amme, men man må gerne gøre det med måde – især på spisesteder. Der vil jeg helst gerne undgå babser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lb

  Til the ibizia Mom

  Nu er der fandme forskel på at amme sit spædbarn mellem o-6 mdr offentligt ( fordi baby ikke må få andet end mælk)) og så amme sin 9 mdr gammel kæmpestore baby som får grød, mos, frugt med mere, han er ikke afhængig mere af at blive ammet og slet ikke i dagtimerne ude på et offentligt sted.
  Du kan da bare tage mad med til ham og vi kan da også se på de foto du så glædeligt udstiller af ham at han spiser alm. mad når du er ude med ham.

  Jeg har jo skrevet på din blog men du fravælger kommentarer der ikke lige stryger dig med hårene og at du ikke får ret mange kommentarer ellers kan du ikke tolke som folk er enige med dig, vel ?

  Du har til med skrevet at du finder det intimt at amme dit barn, håber ikke du mener det alvorligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har virkelig svært ved at forholde mig til, at nogle synes, at dét at amme er ulækkert!? Det er mig en gåde, hvorfor nogen har den opfattelse. Selv synes jeg, lige som dig, at amning er smukt og naturligt. Jeg kunne forestille mig, at nærheden derved, mellem en mor og et barn, er ret ubeskrivelig og prisværdig.

  Ammeforbud synes jeg faktisk er direkte grotesk og uforståeligt! Jeg støtter i den grad dit oprør, og man skal på ingen måde skamme sig over at amme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • At amme er jo helt naturligt, og selvfølgelig er det ikke klamt! Men der er en grænse for hvordan man gør det. Man kan godt amme stille og roligt, ved at gøre som på dit billede, lige stille brystet frem under trøjen.
  Men at sidde og flashe hele eller begge bryster på en cafe hvor folk sidder og spiser fx. dér går min grænse. Ikke at jeg sidder bruge min tid på at kigge på andres bryster, men synes helt ærligt at man godt må vise lidt medfølelse og tage hensyn til folk omkring sig, når man ammer. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  At skide er også noget af det mest naturlige i hele verden, så fremover vil jeg simpelthen holde på min ret til at gøre det offentligt! Og det er selvfølgelig uanset, hvad alle andre mener, for jeg ser da ingen grund til at tage hensyn til andre i det offentlige rum. Jeg har nemlig fundet den hellige gral, fordi jeg kan klemme en varm, brun dej ud af mit bamseøje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa hhhaaaaahhaaa ei det kan man jo ikke sammenligne, men sjovt skrevet..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Du spiser vel også offentligt, ligesom hvis baby får mad offentligt (amning). Du skider ikke offentligt, det gør baby heller ikke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Soph

   Jeg mener personligt at det er et meget snævert synet spørgsmål der bliver stillet.
   Jeg elsker en kvindekrop, jeg synes den er lækker og fræk og burde vises frem, men med det sagt mener jeg jo ikke i en hulkort kjole hvor jeg kan se kvindens “baby-maker” eller med bryster mast ned i så lille en bh at jeg kan se brystvorten stikke halvt ud. Jeg mener på en passende måde i en lækker kjole der viser alle en kvindes former og lækkerheder…
   På samme måde har jeg det med amning, det er en smuk, naturlig og vidunderlig til at man har skabt det her lille vidunder og giver det liv, men mener jeg at alle nybagte mødre bare skal tage deres yver (tag en joke!) frem med deres tekop store brystvorter og slaske det ind i munden på baby, nej det mener jeg ikke, det for mig er ulækkert… Men hvis du som en nybagt mor sætter dig på en cafe med baby og den bliver sulten og man så dækker yveret til med en stofble, sutteklud, jakke eller what ever der er i nærheden, så er jeg all-for-it!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes ikke der er noget galt i at amme offentligt, men foretrækker at man dækker sit bryst til. Har set mange kvinder der lige ligger et tørklæde eller en stofble hen over. Mener dog amning handler om mere end en ting altså maden. Det handler også om hyggen med barnet, om omsorg. Ville blive enormt distraheret som en der sidder og har en samtale ved siden af eller med personen der ammer med et bart bryst i lokalet.

  Men jeg stemmer klart for amning, ulækkert? Nej, men gør det med måde. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • JAW

  Jeg synes ikke det er ulækkert at amme – men jeg synes det er upassende at gøre det i offentligheden til frit skue for alle.
  Det kan godt være det er noget af det mest naturlige i verden, men ikke desto mindre har jeg (og mange andre) altså ikke lyst til at sidde ved siden af et blottet par bryster når jeg fx sidder på en café og skal spise.
  Og ja, jeg kunne jo bare lade være at glo – og det gør jeg heller ikke, men det er ikke nogen hemmelighed at man altså lægger mærke til det ud af øjenkrogen.
  En numse eller en der tisser er også helt naturligt, men det betyder ikke at jeg gider at glo på det i tide og utide, og slet ikke når jeg er på café for at spise lidt mad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  For mig er det det der med at sidde med brystet bart, hvis jeg ser nogle topløs på stranden tænker jeg det samme. Men hvis bebs er sulten, skal den jo have mad – men efter min mening kan man godt lægge en eller anden klud for, så kan man egentlig amme lige hvor man har lyst 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tænk hvor er Danmark dog bare blevet snæversynet. Det er simpelthen utroligt. Hvordan kan folk i dag synes at amning er ulækkert, det begriber jeg simpelthen ikke. Der er da rigtig mange ting i verden og i min hverdag på gaden som jeg måske ikke synes er decideret lækkert, men det er jo mit problem – alle mennesker har lov til at være her og hvis folk har et problem med amning så burde de seriøst kigge den anden vej. Det er virkelig ikke så svært. Her i Spanien er folk så åbne omkring det og jeg frygter nærmest at skulle hjem til Danmark på ferie og amme min 9 måneder baby offentligt. Jeg føler mig nærmest provokeret til IKKE at bruge stofble over bare få at modkæmpe alle de folk der er så berøringsangste overfor amningen. For fanden. 80% af jer er selv blevet ammet som børn og også på gaden, accepter dog at det er en del af livet og find noget mere seriøst og alvorligt at bruge jeres irritation på!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Mon ikke dem som synes amning er ulækkert ændrer holdning når de selv bliver mødre! – Tænker blot at flertallet som synes det er ulækkert, ikke selv har ammet? Blot en hypotese.

  Tænk at man alle vegne i eksempelvis cult reklamer får smækket bryster op i fjæset men det er der ingen modstand på. Men når brysterne bliver brugt til amning, nej uha da så bliver vi så sarte. Come on for snerperi!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Jeg har ammet. Jeg synes det er ulækkert at se på andre gøre det i det offentlige rum. Det er en følelse, mere end det er en kognitiv tanke, jeg selv kan styre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg synes også amning er frastødende. Det synes jeg fordi, at jeg faktisk synes det er en smule ulækkert, at kigge på mens jeg eks. spiser. Jeg bryder mig heller ikke om, folk der smasker, tygger med åben mund eller generelt har dårlige manerer. Dermed er det selvfølgelig ikke okay at kvinder ikke må amme deres børn, men jeg og mange andre, vil sætte enorm stor pris på, at der bliver lagt en stofble henover.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Jeg er ked af at se kvinder der begrænser sig selv bare for at gøre andre tilfredse. Jeg synes at man skal følge dem der gør ting med positiv indstilling og ikke rette sig efter de ‘sarte sjæle’, der vil spise deres salat i fred.
  Måske startede historien om Adam og Eva, som det her ? 🙂 Altså at det skal være skamfuldt og flovt at være nøgen. Jeg bliver selv lidt overrasket når nogen blotter deres bryster for at amme, men så er det ogs’ det. Efter min mening skal mødre have lov til at amme offentligt, hvis det er det de vil. Og resten er op til mig, altså reaktionen, som sker i mit hovedet, og som kun jeg kan ændre.
  Så jeg svarede nej til afstemningen. En baby skal ikke forhindres i at få mad, bare fordi jeg bliver lidt pinligt berørt.
  Og jeg tror faktisk det er ubehageligt for en baby at blive dækket når man skal have mælk. Så ville babyen nok hellere kunne se sin mor .. Måske 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • gg

   Man går jo heller ikke nøgen rundt og bare tænker, jeg er ligeglad med hvad andre tænker, jeg skal selv have det godt! Det er ikke for sjovt at noget hedder at blotte sig og at det er ulovligt! Sammenligner ikke at amme sin baby med at blotte sig, på ingen måder, men ideen i at der altså skal være plads til alle! Bryster er noget intimt og som ens kæreste gerne skulle have glæde af! Tænker heller ikke ens kæreste ser nogen ide at de skal vises til gud og hver mand på en hjemmeside, bare for at gøre det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Jeg siger heller at man skal gøre det, bare for at gøre det. Det er for at give sit barn mad.
   Og man har ikke bryster for kærestens skyld. De er skabt til amning!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Cecilie

   Men du kan vel godt give dit barn mad under en stofble når du et ude? Jeg tvivler på at dit barn bliver tabt i skolen, får mindreværdskomplekser eller bliver helt tosset, fordi du 20-30% (måske mere) af alle gange du har ammet barnet har gjort det under en stofble. Det er seriøst noget fis! Alle har ret til at være her. Du har, dit barn har og jeg har.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Du bliver heller ikke tabt i skole, får mindreværdskomplekser eller bliver helt tosset hvis du 20-30 % af gangene har set en mor der ammer sit barn, vel ? 🙂 Og det som om du siger at kvinder der ammer, ikke har ret til at være her. Men det kan være at jeg misforstår dig ?

   Og det er helt fint at du synes det. Tror bare det vil være et liv fyld med kvalme (eller hvad det er du føler) at have sådan en holdning…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Cecilie

   Næ, det gør jeg måske ikke. Men hvis dit barn ikke tager skade af at ligge under en stofble en gang imellem og når jeg synes det er frastødende at dine bryster er til offentligt skue, så er det vel en win-win.
   Jeg siger i min anden kommentar, at jeg netop også kan synes at amning er ok og naturligt. Når det sker under en stofble eller hvis jeg kender kvinden. Jeg gider bare ikke sidde og kigge på andre kvinders mælkekasser, når jeg er ude. Så er det fuldstændigt underordnet om det er små petite bryster eller et ordentligt yver. Alle bryster er smukke, men jeg gider ikke se dem. Og jo, jeg ved godt at babyer skal have mad og det respektere jeg – så respekter at jeg gerne ser du giver babyen mad, men at du gør det under en stofble. Så er alle glade.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Der er mange der synes at en stofBLE er lækrere end bryster… ? 🙂

   Og jeg har ikke selv et barn. Så du har ikke set mig flashe brysterne offentligt.

   Men jeg bliver nok ikke glad hvis jeg en dag får et barn, og du siger til mig at du får kvalme af at se mig amme. Så, jeg tror ikke at alle bliver glade.

   Måske skulle du får lavet en T-shirt med print hvor der står “Gem dine bryster” .. Hehe 🙂 ..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Cecilie

   Ha ha ha, måske ville den t-shirt være en god ide. Men bottom line er jo bare at kvinder må amme alt det de vil, så længe de skjuler boobies :-)))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Jeg tror at det vil være nemmest hvis du går til steder hvor der er forbud mod amning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • NN

  Jeg forstår ikke, hvordan folk kan bliver forarget, over at babyer bliver ammet i offentligheden? Hvad er det slemme i, at en baby får mad mens man er på cafe? du spiser mad, baby spiser mad…og begge dele er naturligt? så hvis man spiser på en restaurant i naturen, hvor man udenfor vinduet ser en ko drikke mælk, så vil det også være upassende og klamt eller, hvad? jeg fatter det ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

   Nu er det jo ligesom sådan at babyen skal have mad fra en del på kroppen som er ret intim og som også bruges til mange andre ting end bare at fodre af med! Man optager jo heller ikke ens fødsels og ligger på facebook, selvom det er den mest normale ting i verdenen at føde børn ..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Cecilie

  Jeg synes der er to sider af amning. Den ene er når en kvinde/nybagt mor ammer således, at jeg kan se alt. Den anden er, når en kvinde/nybagt mor ammer i under en stofble. Det er to vidt forskellige situationer, hvor den ene gør mig utilpas og den anden er en naturlig måde at gøre det på. Jeg tror du ved hvilken en jeg føler mig mest tilpas ved… 🙂
  Jeg synes, at kvinder der ammer en baby, kan være noget af det smukkeste og det mest naturlige, at se på. Men samtidig kan det også være noget af det ulækreste jeg længe har set. Der er en naturlig grænse for, hvor meget man som nybagt mor, selv har lyst til at vise sine bryster (håber jeg) og hvor meget andre mennesker har brug for at se dem. Jeg er sikker på at din kæreste, de andre læseres kærester og også min, ville synes det var det smukkeste, hvis man sad i en sofa, afslappet og ammer, som du gør på billedet. Men der er bare meget stor forskel på at være afslappet/meget naturlig/blottet i hjemmet og i offentligheden. Selvom at du måske vil synes, at jeg er et afstumpet menneske der burde tage mig sammen eller i værste fald indlægges på psykiatrisk afd. på Glostrup, så er jeg faktisk helt normal, ha ha 😉
  Som den sidste ting, kan jeg afsløre at hvis du sad på en restaurant ligesom du gør på billedet, så ville jeg blive utilpas og forarget. Uanset om det er lige dig eller en anden kvinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • KB

  Jeg synes bestemt ikke at amning er ulækkert, men en smuk ting:) Men når det så er sagt, så synes jeg, at mange ammende kunne tage lidt mere hensyn i det offentlige. Jeg er højgravid og ser frem til at skulle amme min baby, men amningen kommer til at foregå tildækket under stofble eller lignende. Jeg har det selv svært med at skulle “vise” mit bryst til andre, da det trods babys madkilde stadig er noget intimt for mig. Og jeg bliver altså lidt skræmt, når jeg ser kvinder sidde på en cafe med brysterne fuldstændig blottede. Men måske jeg ændrer holdning når jeg selv sidder med baby:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Det tror jeg ikke, det er afhængig af persontyper og det ændrer sig jo ikke fordi man får barn

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline

   Hvad har du så tænkt dig at gøre hvis din baby ikke gider spise under et tørklæde? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg synes ikke, at det er klamt – men jeg synes ikke at det hører til maden. Når folk sidder og spiser, skal man altså pakke patterne væk. Hvis baby er sulten, så find et sted hvor der er ro og fred, og hvor moderen er nærværende. Det er da akavet, at man sidder og nyder en bøf, og så hiver naboen lige sine kæmpe patter frem og fodrer sin lille bitte baby… Det er upassende, færdig bum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria J

  Det er også naturligt at tisse og skide, men derfor gør jeg det ikke foran alle andre.
  Argumentet om naturligt holder ikke, for der er uendeligt mange naturlige ting, fx. sex, vi ikke ønsker at se andre kaste sig ud i.

  Amning kan for mig fint foregå i det offentlige, men vær lidt diskret, læg et klæde over babserne eller noget i den dur – ligesom jeg er så venlig at lukke døren til toilettet, når jeg skal tisse. Så behøver I andre nemlig ikke se mig være naturlig.

  Bare fordi man får børn, behøver resten af verden ikke indrette sig efter det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

   kunne ikke være mere enig i denne kommentar (-: vel argumenteret og SÅ rigtig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Hvor er det bare så meget rigtigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Dit argument virker ikke, fordi der er ikke et sted man kan gå hvis man vil amme. Jeg tror ikke jeg ville amme i et toilet ?!

   Du tisser heller ikke offentligt bare du dækker dig til med et klæde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Det er også helt naturligt at bøvse og prutte og savle og pille bussemænd og stinke af sved osv…det er da heller ikke velset offentligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Jeg tror egentlig at spørgsmålet skulle være formuleret anderledes. Jeg tror faktisk ikke der er særlig mange der synes at amning er ulækkert eller noget, lige meget hvor det foregår, så længe det foregår diskret under feks stofble.
   Det er de kvinder der smækker bare bryster frem ved bordet uden at tildække sig på nogen måder, det er dem de fleste bliver frastødt af…ikke selve amningen/at babyen får mad.
   Er ret sikker på hele den debat startede fordi der er så mange mødre der bare hiver hele pattøjet frem, som om de nærmest ønsker at folk skal stirre på deres bryster, det er dem folk er trætte af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Nemlig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Totalt enig, godt skrevet

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline

   Hvorfor kan en baby der spiser sammenlignes med at skide og have sex?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • kamilla

   Læs nu det hele altså! selvfølgelig skal en baby spise. det er kvinder der hiver blusen helt op under hagen og hiver begge patter frem til frit skue der er problemet….diskrete kvinder og babyen er aldrig et problem

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Jaa men sker hvad… 1 ud af 10.. så er det sgu heller ikke værre

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Om jeg begriber, at man forarges over amning (!) Det er små babyer, der får mad! Jeg er ikke selv mor, og ved ikke om jeg selv ville finde det behageligt at amme et offentligt sted, men det er udelukkende på grund af min egen blufærdighed. Det er da på sin egen måde betryggende at se en kvinde, der sætter sine egne behov til side for at mætte sin lille baby. Jeg synes, det er synd, at folk ikke kan se det skønne (og livsnødvendige) i det. ØV!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg stemte 100% nej, det er ikke ulækkert at amme. Det er fuldstændig til grin at synes amning er ulækkert. Det er den mest naturlige og normale måde at give sit spædbarn føde!!! Jeg ammede selv min datter i 10 måneder og nr jeg gik ud, viste jeg hensyn. Ammede kun der hvor det passede ind til stedet og omgivelserne. Dog kan man akut ha brug for at amme sin baby (det ved alle der har haft baby), man kan desværre ikke planlægge alt med sådan et lille væsen, så nogle gange bliver det sgu lidt impulsivt OG tro mig det er heller ikke fedt at sidde med en skrigende sulten unge på en cafe! Da jeg ammede ville jeg helst gøre det udenfor på en bænk, men da vi jo bor i dk og vejret ikke altid er til dette, må man finde indendørs. Jeg ikke blufærdig men følte mig nogengange virkelig utilpas, fordi folk glor! Jeg ammede MEGET diskret, med tørklæde ud over. SÅ er der mange der sikkert vil sige (dem der ikke har haft baby nok), at man må blive hjemme og amme sit barn, men da en lille baby spiser ca. hver 3. time, bliver det lidt svært at gøre noget som helst i mange måneder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Spot on. Helt enig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Cecilie

   Jeg synes det er cool, at du ammer under et klæde. Det har jeg stor respekt for 🙂 Så må du gerne sidde og amme ved siden af mig, når jeg spiser på en café.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har svaret ja, da jeg ikke synes det er passende at man sidder og ammer eksempelvis inde på en café hvor andre folk sidder og spiser, og så kan man sige: “Så kig dog den anden vej.” Og ja, det kunne man. Men jeg synes bare det er frastødende at sidde og se på imens man spiser. Men f.eks. et billede som dit, synes jeg er naturligt og flot – men bare ikke når jeg sidder og spiser… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katia

  Det er et rigtigt godt spørgsmål du stiller, og selvom jeg synes, at billedet af dig og din søn faktisk er meget smukt, så må jeg svare et rungende “ja” til at amning for mig kan være ulækkert. Hvis jeg sidder og spiser på en café, og en kvinder hiver et sæt store, mælkespændte bryster frem og begynder at amme, så får jeg det fysisk dårligt. Jeg mister simpelt hen appetiten.
  Det samme gør jeg, hvis folk omkring mig under en middag sidder og fortæller ALLE detaljer om deres børn, så som hvor ofte de skider, gylper og andet. Jeg ved godt at det er ting, som fylder enormt meget for nybagte mødre, men for andre kan det faktisk være rigtigt ulækkert at høre om. For mig er der enormt stor forskel på, om en mor sidder diskret i en restaurant og ammer under en stofble (som du selv tidligere har vist billeder af, at du gør) eller om jeg kan se alt. Generelt er JEG også rigtigt træt af debatten omkring amning og rigtigt træt af at blive kaldt en emsig kælling, når jeg udtrykker ,at jeg bliver fysisk dårlig at mælkebryster, når jeg spiser. Når jeg går på café eller ud og spise, har jeg nøjagtigt ligeså meget brug for at det er en oplevelse og en fokælelse som du har som nybagt mor. Nej, jeg har ikke en skrigende baby derhjemme, der stjæler min nattesøvn, – men jeg knokler løs med andre ting i stedet. Vi lever altså i et moderne samfund hvor kvinders liv ikke partout drejer sig om en baby, – og os, der ikke er interesserede i babyer er ikke nødvendigvis ignorante, vi har bare prioriteret anerledes. Der er pænt mange af os, og vi har præcis lige så meget ret til at være her og til at have en mening som nybagte mødre.
  Hvis jeg havde en baby ville jeg måske se anerledes på det, men jeg ville aldrig flashe mine mælkebryster i offentligheden. Det betyder ikke, at jeg bør få mit hoved undersøgt, Sara, det betyder bare at jeg er uenig. Så hvis du så gerne vil skabe debat, som du kalder det, så skal du måske overveje at en “debat” handler om at se tingene fra begge sider og ikke indlede med “så er der jo noget galt med jer”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   HØØØRT!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Clare

   HELT ENIG, KUNNE IKKE SIGE DET BEDRE SELV. Jeg elsker din blog Sarah, og synes at stort set alt hvad du skriver gør er fornuftigt og gennemtænkt, men lige præcis her, der er jeg godt nok forbavset. Mest fordi du kan finde på at sige, at der er noget galt med mennesker der ikke deler den samme holdning som dig. Kom nu lige ind i kampen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Åh chok jeg har en mening om andres mening… Hvad bilder jeg mig dog ind!!!!! Come on… Vil i hellere have en blog kun med mode uden noget personligt element? Personlig blog er vel netop, at jeg udtrykker MINE holdninger og ikke at jeg bare skriver det, der kæler aller mest for mine læsers ego, for DET ville være meget let, men så var min blog jo ikke personlig. Det er helt ok med mig, hvis man ikke er enig, men jeg kan vel godt have en mening om andres meninger? 🙂 og jeg synes helt ind i hjertet, at dem det har et problem med, at en kvinde eks. Ammer på en cafe er nogle skvat, der burde rejse ud i verden og få lidt hård hud på deres sarte sjæle.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Det er fint at man har en mening men vis dog respekt for dem der ikke er enig med dig.
   I de år man selv og end omgangskreds får børn drejer rigtigt meget selvfølgelig om børn, men vi er nogen der har været i den fase og er i gang med andre faser, så for os er der ender en småbørn i verden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   ender= andet

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Hvorfor skal sarah vise respekt overfor jeres meninger når I ikke viser respekt overfor hendes?
   Halleluja for mælkepatter over det hele, tænk for helved på hvor skønt det er at baby får mad istedet for det der snobberi og pjat

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg synes ikke amning er ulækkert, men synes måske din afstemning kunne have været lidt mere nuanceret.
  Som flere andre skriver, så synes jeg godt man kan være lidt diskret med det, når andre mennesker sidder og spiser osv. Det er naturligt at amme ja, men som du også selv tidligere har taget op, så er bryster også til sex. Brysterne har altså været til sex, før man begyndte at amme, og de bliver det (forhåbentlig) igen når man ikke længere ammer.
  For et års tid siden var jeg med kæresten på besøg hos en af hans venner og vennens kone. De havde lige fået et barn, og det var super fint det hele. Pludselig hiver hun så brysterne frem, og står og ammer mens vi snakker. Jeg havde kun mødt hende en enkelt gang før, og kendte hende jo slet ikke. Derfor var det for mig ret grænseoverskridende, at skulle se hendes bryster. Netop fordi hun jo aldrig ellers ville have hevet op i blusen og flashet mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Man kan jo forklare sig i kommentar feltet. Det er lidt svært at lave en afstemning med alle mulige meninger:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Ja afstemningen er langt fra neutral

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Du kan ikke sige folk skal få undersøgt hovedet, hvis man synes det er en smule ulækkert, hver sin mening og holdning, der er vi jo så forskellige! Der er jo heller ikke nogle der siger du skal få undersøgt hovedet, selvom du sidder og smækker dine bare bryster op på nettet og lader alle folk se med på dit barn i en rolig stund og dine bryster! Synes bare man skal acceptere de holdninger folk nu end har og lade dem have den holdning de nu end har! Der kan ligge mange grunde bag de forskellige holdninger man har som har gjort man ser sådan på situationen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  I min verden kan man ikke bruge ordene amning og ulkææer i samme sætning! Amning er da det mest naturlige i verden. Det handler om – som i alle livets forhold – at tage hensyn til andre mennesker. Som ammende kvinde behøver man ikke flashe hele brystet for at amme, men kan sagtens gøre det diskret og mon ikke også vi fleste gør det sådan?

  jeg har ammet 4 børn – og ammet længe, de sidste 2 i 20 måneder hver. Og jeg har faktisk aldrig oplevet noget grimt når jeg har ammet offentligt, dog vil jeg sige at folk glor mere, jo ældre barnet er….men ja, det har nu ikke generet mig så længe jeg ikke har fået nogen kommentarer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Det er et meget smukt billede 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Jeg ammer selv pt. Og føler at det til tider er lidt svært at være i byen med baby fordi man skal finde et sted hvor det er ok at amme. Jeg dækker mig altid til med tørklæde eller stofble og finder som regel et sted i fred og ro. Jeg ønsker netop ikke at støde andre mennesker. Man er også nød til at acceptere at amning er den eneste måde baby kan få mad på (med mindre baby får flaske). Jeg forstår godt at folk ikke vil have bare bryster midt i deres mad – men det tror jeg simpelthen heller ikke der er nogen der har oplevet. Jeg har nu ammet 3 børn og har aldrig set nogen der ammer gående som der er en der skriver og har heller aldrig set kvinder der svinger rundt med brysterne offentligt. Men det er jo nogen gode historier, midt i den hede ammedebat!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Jeg har nu en del gange gennem tiden, både på cafeer og i parker set ammende kvinder der har trukket blusen helt op under hagen og taget begge bryster ud til offentlig skue for alle, og derefter først lagt babyen til, uden at være diskret på nogen måde.
   jeg synes ikke der er noget ulækkert ved at amme. Men jeg har aldrig brudt mig om at se på fremmedes kvinder bare bryster, går derfor heller ikke på stranden. Synes det er en privatting. Ved godt at nøgenhed er naturligt, men nu er vi nu engang et samfund, hvor folk ikke render rundt i føtex med nøgen diller svingende mellem agurkerne osv
   Havde samfundet været sådan at alle bare rendte nøgne rundt, så havde jeg heller ikke tænkt over det sikkert. Men nu hvor vi er opvokset med at gå med tøj når vi er ude blandt andre mennesker, er det det jeg finder mest naturligt at gøre og forbinder derfor nøgenhed, med noget man kun gør derhjemme og synes generelt det er rimelig nasty at se nøgne mennesker jeg ude i offentligheden.

   da jeg selv ammede gjorde jeg det altid diskret, med blusen godt nede og stofble over, så folk ikke fik mine bryster lige i hovedet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Totalt enig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  At det er direkte klamt at amme kan jeg ikke se – det er den måde vi får vores næring som spæd. Jeg synes at der bliver drevet hetz på de ammende kvinder i øjeblikket, for at lave et direkte ammeforbud er simpelthen for meget. Omvendt mener jeg også at de ammende kvinder må acceptere, at det ikke er alle der synes om at sidde og spise en lækker middag og pludselig er der bare bryster overalt. Så længe man dækker sig til så man ikke flasher det ene og det andet kan jeg ikke se hvorfor det skulle være så forfærdeligt at gøre det et offentligt sted. Men at nogle bliver stødt hvis man ammer på et offentligt sted uden at dække sig til (som på dit billede), kan jeg måske godt forstå. En stofble over skulderen så det lige dækker – så kan I altså amme hvor i vil, for min skyld 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor det skulle være ulækkert!? Amning er noget af det mest naturlige der findes. Om jeg begriber de mennesker der ikke har andet at bruge deres tid på end at bitche over hvor klamt og ulækkert amning er. Hvad er det lige der gør det så klamt?
  Så sejt af dig Sarah at du råber op og skaber noget fokus på amning og offentlig amning. You go girl 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg synes ikke det er ulækkert at amme, og jeg synes ikke at der burde være forbud nogle steder, men jeg må indrømme at jeg godt kan synes det er grænseoverskridende alligevel. Det er mest fordi det ikke er noget jeg er vant til, hvis man kan sige det sådan. Ingen i min familie har fået børn i den tid jeg har levet, så det at se en helt fremmeds bryster synes jeg godt kan være grænseoverskridende. Men altså så kigger man jo bare den anden vej, hvis folk har det godt med at vise deres bryster synes jeg bare de skal gøre det. Der er jo heller ikke forbud på stranden om at ligge topløs, og igen, så kigger jeg bare den anden vej 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du ammer da ikke mere gør du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

   Nej, hun skriver jo lige netop i indlægget, at hun ikke ammer længere. Men savner det, og undrer sig over den tendens der er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg synes bestemt ikke det er ulækkert at amme offentligt, men jeg synes det bliver grænseoverskridende, hvis man kan se hele brystet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan heller ikke forstå folk der synes det er ulækkert. Det er noget af det mest naturlige i verden og hvis man kan så burde man efter min mening gøre det. Men har også oplevet at folk synes det er underligt, men så synes jeg de må se den anden vej.

  Kan ikke se hvad der skulle være ulækkert ved at amme, så kan slet ikke følge den takegang. Og hvem har ikke set et bryst, så er det altså heller ikke værre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Selvfølgelig er amning ikke ulækkert, det er naturligt. Men når folk for eksempel går rundt ude i Bilka, med mælkekasserne fremme, står jeg lidt af. Hvis en kvinde derimod sad i hjørnet med sin baby, ville jeg ikke bemærke det, overhovedet. For mig er det en ret privat ting. Derudover er der jo også det der med, at man skal skabe øjenkontakt med sin baby, når man giver det mad, hvilket man ikke kan hvis man decideret går rundt ude blandt mennesker. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Kan man gå og amme på samme tid?? lol så forstår man sgu at udnytte tiden bedste muligt hahahaha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie

   Jeg har faktisk ammet min datter. Gående. I Bilka

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   haha i love it!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Er så enig, det er ligesom kvinderne i denne debat går mere op i at flashe bryster end i at skabe ro og nærhed til barnet de ammer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Selvfølgelig er det ikke ulækkert, og det er ganske naturligt, men stadigvæk synes jeg også det er vildt mærkeligt du ikke kan se tingene fra andre perspektiver end dit eget.
  Det er jo ikke alle mennesker der er vant til amning, hvis man kan sige det sådan. Kan du virkelig ikke forstå, at det kan være grænseoverskridende, at spise sin morgenmad, mens en dame sidder med sine mælkemaskiner ud over blusen? Der skal være plads til alle, og derfor skal der også være plads til de, som ikke bryder sig om at se andre kvinder amme. Der er jo også caféer osv. hvor du godt må amme, helt ærligt? Skal alle steder bare tilpasse dig eller hvad? Der er sku da også andre mennesker i samfundet end egoistiske mødre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja

   Jeg er helt enig i at man skal tage hensyn til hinanden.. Men synes dog man skal huske (om man er vant til amning eller ej) at man som mor ammer for stille sit barns sult – ikke for at vifte med babbelutterne og få en masse opmærksomhed 😉 Jeg forstår desværre ikke denne debat.. Hvordan kan det at give en lille barn mad være grænseoverskridende og ulækkert? Det er, i mine øjne, desværre endnu et tegn på at rigtig mange mennesker bliver mere og mere intolerante og egoistiske – og NEJ en mor der ammer sit barn er altså ikke egoistisk!
   Jeg er både blevet bedt om at stoppe med at amme min søn på 3 mdr. da vi var cafe og har såmænd også fået skideballe i Netto da min trætte dreng blev sur og ked af det, det generede det unge par foran os – børn burde åbenbart forbydes i butikker.. Som mor synes man jo ellers det er fantastisk med et lille hysterisk anfald,! 😉 Come on, skal vi ikke forsøge at vise en smule mere medmenneskelighed og tolerance overfor andre…? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Måske lidt planlægning vil hjælpe så du ikke står midt i Netto når det er ammetid.
   Det er ikke hele verden der skal indrette sig efter folk der ikke kan planlægge ordentligt men jer der må gøre en indsats for at planlægge jer ud af ammetider og indkøb ikke ramler sammen.
   Det er dæleme da heller ikke optimalt for barnet at blive ammet i Netto.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   Planlægger personligt altid udenom ammetid, men babyer er altså ikke altid til at sætte uret efter – uanset planlægning og gode intentioner kan man stadig risikere at stå med en hysterisk baby i Netto. Du er heldig hvis dine børn har været så nemme at du altid har kunne planlægge dig ud af tingene, men det ville være dejligt med lidt forståelse overfor for dem der måske ikke har der ligeså nemt:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja

   Well said Maja 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja

   I bund og grund er det vel nogle ganske få som står bag amningsdiskussionen? Der dem som synes det er decideret ulækkert og som synes at kvinder skal blive hjemme så længe de ammer – og ‘dem’ på som (åbenbart)mener det er helt fint at smække brysterne op i hovedet på folk, sprøjte med mælk, svinge dem over hovedet osv, (overdrivelse fremmer forståelse) 😉 Men der er heldigvis også alle ‘os andre’ (og jeg antager stærkt at vi repræsentere flertallet) som synes amning er helt naturligt, og som selv (hvis vi ammer eller har gjort) er diskrete når vi gør det offentligt, jeg tror trods alt de fleste foretrækker at amme uden at vise barm til hele København 😉
   Kan vi dog ikke bare prøve at tage hensyn.. I bund og grund handler det her jo om at babyer bliver sultne, at man ikke altid kan stille tiden efter hvornår det sker, samt at det vel også er okay for mødre at opholde sig udenfor hjemmet, på trods af at de har en størrelse der skal ammes.. Og selvfølgelig skal man ikke svinge rundt med brysterne, stikke dem op i hovedet på nogen osv. De fleste af os er jo heldigvis ret så fornuftige og almindelige mennesker 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie V

   Prøv at hør her. Der er mennesker der betaler for at drive en restaurent, café eller hvad ved jeg. Der er mennesker der betaler for at spise, drikke eller hvad end de gør der. Der er børnefri hoteller,ferier osv. hvorfor skal i blive så skide rapkæftet fordi der også er børnefri caféer? Der skal være plads til alle, ligesom der også er mange steder hvor der er plads til jer mødre, som har lyst til at give jeres barn mad foran andre.
   Brysterne er en intim del af kroppen, og forstår virkelig ikke, at i ikke kan sætte jer ind i at det kan være uappetitligt eller grænseoverskridende for nogle af de mange forskellige mennesker der lever i samfundet. SÅ FAT DET DOG! Som du selv siger Sarah Louise.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Helt enig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • nanna

  Amning offentligt er ikke ulækkert, men der er mange måder at amme på. Jeg har oplevet at få smækket et par mælkefyldte patter lige op i synet midt i en salat, og der er altså bare noget ved sådan et par fremmede mælkejunger der får mig til at kigge den anden vej. Jeg sys’ det er fint hvis man ammer diskret med et lille stykke stof over, så kæmpe brystvorter ikke er til offentligt skue, men jeg forstår ikke hvorfor nogen kvinder har lyst til at vise deres bryster til fremmede? Er det ikke lidt ødelæggeende for mor og barn hvis man skal forholde sig til folk der rynker på næsen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • JAW

   Kunne ikke være mere enig!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bb

   Det er også mine ord.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Synes du det ville være rart at sidde og spise under et tæppe?
   Helt med på at man ikke skal slynge patter frem til højre og venstre – men man kan SAGTENS være diskret, uden at det stakkels barn skal overdækkes og blive overophedet..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Sarah er jo i forvejen en luder, der elsker at vise sig nøgen. Det er jo bare synd for hendes uskyldige børn – men der er jo heller ikke et gram naturlighed tilbage i hendes yver. Vulgært!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Jeg har lært, at hvis man ikke har noget pænt at sige, så holder man sin mund!

   Tror du det er idag at du skal lære det også?

   Tænk lige over der rent faktisk sidder et menneske bag skærmen på denne blog <3 det er nok ligegyldigt jeg siger det, men jeg håber da du vil tænke lidt over det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Det er bestemt ikke ulækkert at amme offentlig. Folk burde se lidt indad. Hvis folk er sultne – så spiser de, det er jo det samme med babyer! Næste gang jeg er i tivoli på “bodegaen” og ser en spise, så tror jeg sgu jeg vil rejse mig op og sige “Fy faaaaaaan” og gå 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   og tak for en skøn blog btw!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Jo, amning er ulækkert.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Hvorfor?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • cecilie

   Rikke: Hvorfor? Er det ikke meget naturligt at spise mad? En baby har, om ikke mere, behov for mad end du har.. Du fik måske serveret kartofler og brun sovs da du var baby?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Synes at de kvinder der absolut bare SKAL hive hele trøjen og og flashe begge bryster og overhovedet ikke gør noget for at dække dem, de virker som desperate efter opmærksomhed. Som om at de har RET til at amme så derfor skal de da også lige vælte deres kasser lige i hovedet på alle folk. Det må være kvinder med et opmærksomhedsproblem eller med en gemt blotter i maven.
   Der er absolut ingen grund til at flashe på den måde….så bliv dog side 9 pige i stedet tænker jeg.

   Jeg har intet imod amning og alle kvinder kam amme hvor de vil, også lige foran mig på alle cafeer eller hvor de lyster, så længe de ikke viser bryster til mig.
   Amning synes jeg er en smuk ting i sig selv og det er altså nemt at gøre det diskret og synes at billedet du viser Sarah det er rigtig fint og det ville jeg da absolut intet have imod hvor som helst i offentligheden.

   Er kun dem der hiver hele blusen og og vælter babserne ud jeg synes er upassende.
   Næste gang jeg ser en gør det så vil jeg da gå over og stille mig foran vedkommende og trække mine bukser ned og stikke min store blege hvide røv lige op i hovedet på dem, når nu de er så glad for blotteri haha

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vilde aber i soveværelset