Smukke marmor borde

Kunne du være veninder med en, der havde været sammen med din kæreste?

Kunne du være veninder med en, der havde været sammen med din kæreste?Jeg mødte for en del år siden en fyr, vi kalder ham Søren, som jeg så et par gange. Vi blev ligesom enige om at vi to skulle andre veje hver for sig. Så pludselig en dag opdager jeg så at en veninder Jeanet(opdigtet navne og ikke så nær en veninde dengang) var blevet kærester med ham. På det tidspunkt var jeg sammen med Michael og synes bare at det var dejligt at Jeanet og Søren havde fundet hinanden.

I løbet af de sidste par år, har Jeanet og jeg så set mere og mere til hinanden og jeg holder meget af hendes venskab, men jeg har siden hende og Søren fik børn sammen følt at hun ligesom har en barriere oppe. Så en dag spurgte jeg hende direkte, om der var noget galt. Hun fortæller mig så at hun havde det rigtig svært med at jeg engang havde været sammen med hendes mand. Ja de blev også gift. Og jeg var åbenbart den sidste han var sammen med, inden de to blev kærester. Hver gang hun tænkte på mig, tænkte hun på at vi var sammen.

Jeg var ret målløs over at noget som betød så lidt og som var så gammelt, kunne komme imellem et spirende venskab. Jeg har sidenhen tænkt over, hvordan jeg selv ville have det, hvis jeg var hende. Og helt ærlig så ville jeg sgu nok også have det lidt stramt over det. Jeg ville nok godt kunne se hende og hænge ud med hende, men middag med hende, min mand og måske hendes nye kæreste, synes jeg bare ikke lyder som noget jeg gad.

Men hvor er det egentlig fjollet at man kan have det sådan. Det er jo for helvede 100 år siden og hvad der end var, er dødt. Er det et spørgsmål om at tro for lidt på sit forhold? eller er det ens eget usikre selvværd?? eller er det bare “billedet” der popper op i ens hoved, der gør, at sådan et venskab aldrig ville kunne fungerer??

9 kommentarer

 • E

  Jeg kan sagtens følge både dig og din veninde, Sarah!
  Jeg har en fantastisk kæreste og med en kæreste følger der jo selvfølgelig venner og veninder.
  Min kæreste præsenterede mig for hans veninde, “Pernille” som er kæreste med “Rasmus”, vi har et super godt venskab og forhold alle fire.
  Jeg blev meget overrasket over, hvor meget “Pernille” og jeg egentlig havde tilfælles. Men så engang snakkede hun over sig og det kom for dagen, at hende og min kæreste havde været kæreste, ‘men det er flere år siden’ skyndte hun sig at tilføje, men fra det øjeblik kunne jeg mærke en helt følelse omkring “Pernille”. Vi havde ikke længere noget tilfælles og fik et ubehag igennem hele kroppen, hver gang min kæreste og hende snakkede sammen selvom de begge havde forsikret mig om at de bare var venner.
  Når de i dag bare sender snapchats eller sjove ubetydelige sms’er til hinanden, bliver jeg meget jaloux og vred, jeg er slet ikke i tvivl om at, min kæreste elsker mig, men tanken om de har været sammen er dræbende.

  Så jeg kan sagtens følge jer begge, jeg har ikke snakket meget med “Pernille” siden, hilser selvfølgelig høfligt, hvis jeg møder hende i byen, men skynder mig videre så jeg undgår længere samtaler med hende.
  Vi bliver aldrig bedste veninder og de hyggelige middage og grill mellem os fire har ikke været på tale i min kærestes og mit hjem siden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg kan godt forstå hende. Nu er du jo en gudesmuk kvinde, og jeg går ud fra, at du også var det dengang. Jeg ville også have det svært med, at min kæreste havde været sammen med sådan en smuk pige, som jeg så skulle være veninder med. Tror jeg ville få ubehagelige billeder op konstant, og jeg tror jeg ville tænke meget på, om han så mon synes du var mere lækker osv. Det kan godt være det hænger sammen med lavt selvværd, men man er jo nu en gang kvinde. Det er en svær situation 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Tjaeh, her i huset er kærestens ex-kone og hendes kæreste, nogle af vores nærmeste venner og vi ses jævnligt til diverse sammenkomster og fester….Hun er jo børnenes mor :grinning:
  Desuden var hun en overgang min chef, da jeg arbejdede i samme firma som hende 😉
  Har intet problem med at hun var gift med min kæreste i mange år – det var jo længe inden jeg lærte ham at kende og jeg stoler på ham og vores forhold som snart har varet i 12 år 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Min kæreste har en eks, som så også viser sig at være hans svigerinde.
  Det er heller ikke altid lige sjovt. Men desværre ikke noget man kan lave om på 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er fjollet!!! En af mine bedste veninder tog min kærestes møgdom og jeg har det fint med det!! Så længe der ikke er følelser indblandet, så er jeg ligeglad:-) så hvis der ikke er flirt eller øv-følelser imellem dig og søren, så synes jeg Jeanet tuder uden grund….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Jeg kan nu også godt følge Jeanet…

  Inden jeg mødte min mand var han sammen med en anden pige. De var ikke kærester, men havde hygget sig nogle gange. Jeg har efterfølgende mødt hende i flere forskellige sammenhænge, og hun er i bund og grund en sød pige som jeg kommer fint ud af det med, men jeg kan simpelthen ikke se bort fra det faktum at hun og min mand “så hinanden” lige inden jeg kom ind i billedet.

  Det er sgu ikke fordi jeg er stolt af, at have det sådan, men jeg har det simptlehen så svært med hende. Ville ønske at jeg kunne være cool omkring det, for jeg evd jo godt at både min mand og jeg har været sammen med andre inden vi mødte hinanden, men det kan jeg bare ikke. 🙂

  Så ja, jeg er enig i at det er fjollet, men samtidig tror jeg også bare at det er svært at ignorere det, hvis man har det sådan.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg har en god veninde, som har været kærester med min ekskæreste før mig. Men det var aldrig noget problem. Det var selvfølgelig ikke lige hende jeg gik til med kærestesnakken, men udover det var det helt fint. Jeg tænkte altid, at der ikke var noget at være jaloux over eftersom de var gået fra hinanden. Så var det jo prøvet af og dødt. Måske er jeg bare ret rummelig, men jeg kan også sagtens forstå, hvis det kan være svært. Mennesker er forskellige og har forskellige grænser. Min sidste kæreste havde også en rigtig sød eks, som jeg snakkede fint med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det har jeg selv været ude for, dog ikke med gift og få børn, men dette var ren hygge (:
  Jeg var Jeanet og søren havde både hygget sig med mig og veninden, men først veninden min daværende bedste veninde, men det vidste jeg ikke de første par uger. Hun accepteret det og jeg gjorde det forbi med søren og fandt verdens bedste kæreste. Et par månender senere ændrer veninden mening og synes ikke det var okay og vi har været uvenner i 2 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Da mine veninder og jeg var unge, frie og single er det nok sket vi har været sammen med nogle af de samme. Selvfølgelig ikke på en gang, men hen over årene 😉 Det var aldrig et problem, men de fyre er der heller ikke nogen af os der er endt sammen med. Havde det været ham jeg havde fået børn med, som havde været sammen med min veninde havde jeg nok også haft det lidt akavet. Om venskabet kunne klare det kommer an på mange ting, men skulle nok også bearbejde det en del 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smukke marmor borde