Søndags risotto & børnefest

Racisme hysteri over Djurs forlystelse// sikke en gang bavl!!

Racisme hysteri over Djurs forlystelse// sikke en gang bavl!! NU  må det simpelthen stoppe med den stupide hysteri, der er omkring Djurs lands forlystelse. Ja det er uden tvivl en afrikaner, der er omdrejningspunkt for karusselen, men der er de absolut intet racistisk i det. Folk himler op om dengang, der var slaver osv, men hvad hulen har det med dette at gøre!

Nu er der jo stadig mange afrikanske stammer som lever vildt og i harmoni med naturen og bruger ansigtsmaling, knogler som pynt, skjold og spyd osv. Som lever lykkeligt og stolt. Djurs kunne også have lavet en forlystelse der hed Grønlænder jægeren og så have lavet en figur med overdrevne karakterer træk i ansigtet i grønlænder tøj og harpun og så små søde sæle som vogne. Så var der ikke nogen, der havde råbt racist. Jeg synes at det er hysteri at flippe ud over Djurs forlystelse. Vil i så også forbyde sangen 3 små kineser på Højbro plads?;)

Så læste jeg dette på TV2’s hjemmeside:

– Forestil dig, at man i Djurs Sommerland lavede en ?Jødepark? med nogle jøder iført det tøj, de havde på i koncentrationslejrene, hvor man så kunne køre i karrusel rundt om dem. Det ville man ikke synes, var okay, siger Josef Nielsen.

Kære Josef Nielsen

Det er jo en fuldstændig grotesk og virkelighedsfjern sammenligning du gør dig. Det er dine briller og verdenssyn, den er gal med!! Det du ser er racisme, men det jeg ser er en glad og humor betonet afrikaner i helt normal stamme påklædning. Det er SÅDAN DE SER UD!!! Ligesom disse billeder herunder, som er nulevende lykkelige stamme medlemmer. Og nej jeg synes ikke engang Djurs land har overdrevet for at fremme forståelsen. TÆNK engang hvis de havde lavet en tro kopi af en af menneskene herunder, så havde du sikkert stået i fyr og flamme. Om jeg begriber at voksne mennesker, kan drage racistiske konklusioner ud fra sådan en karrusel er simpelthen ud over min forstand. I må jo se racisme ALLE steder!!! Vi ser jo alle forskellige ud og det kan da ikke passe at ingen tør sige det højt uden nogle skabekrukker skal råbe op!!

Jeg tror det i bund og grund handler om folks egne personlige følelser og det kan selvfølgelig være svært at argumentere imod. Men så må man som et voksent menneske lige træde ud af sin følelses boble og se på tingene fra et bredere perspektiv. Havde afrikaneren stået med en lænke om halsen så JA, så var det ikke ok. Men i dette tilfælde kunne det bare været en hel almindelig glad afrikansk stamme medlem, som står i midten af en karrusel og er klar til at give ungerne en ordentlig tur på Afrikas savanne.

Forlystelses parker er til for at vi kan drømme os væk fra hverdagen og ind i eventyr og til steder vi måske aldrig får lov at besøge i virkeligheden. Lige fra en tur på en rodeo tyr (er det så tegn på man støtter dyre mishandling?) Bondegårs karussellen (er det nu også øko grise, for ellers så har vi balladen), en tur i Solguden (kunne også hurtigt virke stødende….er det ikke i virkeligheden blasfemi?) en rejse ind i H.C Andersens eventyr eller en tur i det vilde westerne ELLER en tur til afrika med Hottentot…….. Man kunne jo også bare købe en billet til afrika og se stamme medlemmer og resten af smukke afrika irl….men er man så racistisk?

Find nu noget ordentlig at bruge tiden på i stedet for sådan gang bavl!

Racisme hysteri over Djurs forlystelse// sikke en gang bavl!! Racisme hysteri over Djurs forlystelse// sikke en gang bavl!! Racisme hysteri over Djurs forlystelse// sikke en gang bavl!!

 

Skriv en kommentar

 • Rina

  Desværre er der de folk som brokker sig bare fordi de kan brokke sig over noget, for at ødelægge noget for os andre :sweat Fedt indlæg Sarah Louise :sunglasses:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rina

  Er helt enig. Os danskere ville da heller ikke føle os trådt på hvis der blev lavet en vikinge karussel et sted i verden..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Du har så ret!
  Jeg føler det er dem selv som holder fast i alt det racisme pjat, fordi de fokuserer så meget på at finde nye ting som nu kan være racistiske… Nu må man ikke engang sige negerbolle mere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Well said, Sarah Louise! Der ramte du hovedet på sømmet – jeg bliver sgu så glad af at læse dine skarpe og velformulerede indlæg 🙂 Og ja, fuck nu al det racisme-snak … der er vel plads til os allesammen; Afrika-karussel eller ej 😉

  God dag til dig, og alle jer andre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Louise

  Jeg er så enig med dig Sarah Louise, har selv været inde i diskussionen. Jeg er selv halvafrikaner, og jeg elsker Djurs Sommerland og har aldrig følt mig stødt over deres Afrikaland eller karusellerne i det, det samme gælder mine søskende de har heller aldrig haft noget imod det.. Sys det er så latterligt a kalde det for racistisk!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Samtidig med at vi prøver at skåne alle i samfundet, bliver folk mere og mere fordømmende og racistiske. Egentligt ret tragi-komisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luna

  Åh min Gud. De stakkels børn der kommer til verden nu, kommer da til at leve intet farveløst samfund. Alt skal være så korrekt. Ret mig hvis jeg tager fejl, men de fleste af os har åbenbart vokset op,i et “farligt” samfund, med sorte sambo bøger, slik med sukker og ikke økologiske varer, og har ikke taget skadet. Man kan også gå lidt for meget op i det ikk?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Nej DU har nok ikke taget skade, men faktum er, at vores integration ikke er optimal, og det bunder måske i, at man ikke betragter folk af anden etnisk baggrund som ligeværdige.
   Tilsyneladende går du jo f.eks. op i, at vi ikke skal respektere, at minoritetsgrupper føler sig udsatte og/eller udstillede i samfundet, ikk?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg synes, at rigtig mange etniske danskere glemmer at sætte sig ind i den følelse, som ikke-etniske danskere – eller folk med et anden-etnisk udseende, ofte udsættes for i snævresynede samfund. At man fremstiller dem som primitive, mindre kloge – og måske endda en slags andenrangsmennesker. Jeg mener, at dette sker, når vi lærer vores børn at “de sorte” afrikanerne siger “ugga bugga” og danser om en pæl. Ja, nogen gør det, og ja, det er minoritetsgrupper, hvilket også skal anerkendes og påskønnes. Selvom det ikke er bevidst for børnene, så bliver det den stereotyp, som de vokser op med i deres hoveder: Billedet af “de sorte”, som mindre kloge mennesker, der ikke er ligeså kloge/veludviklede/uddannede som den hvide mand. Ja, det bliver sat på spidsen, men jeg tror helt ærligt, at det er det, som det ender ud i.
  Jeg ser så mange komme op i det røde felt over at “åh nu råber de “farvede” op igen om racisme, gud fri mig vel”, men helt ærligt, skal vi være et tolerant multikulturelt samfund, så synes jeg ikke, at der er plads til, at vi på den måde udstiller minoritetsgrupper. Jeg vil ikke være med til at indprente i mine kommende børns sind, at det er okay, at udstille grupper, bare fordi de ser anderledes ud eller har en anden kultur. Måske lyder jeg frelst, men jeg synes sgu også det er øv, at folk skal gøre sådan et stort nummer ud af, at vi SKAL have en karrusel i djurs, fordi VI er majoriteten, fordi VI er de etniske danskere og fordi det er VORES land.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mil

  Jeg synes vi burde lave en forlystelsespark, hvor der var store karuseller og rutchebaner med hvide, fede mænd, der havde sex med små børn. For det er da det, man har i DK – altså sex med børn. I hvert fald i Tønder og Brønderslev. I stedet for at være så klog på, hvad alle andre burde føle, mene og tro, så stop da op og spørg jer selv, om denne sag virkelig er så vigtig at ytre sig om, bare fordi I kan, må (og åbenbart skal). Nogle gange vil det klæde folk, hvis de ikke bare tog konfrontationen for konfrontationens skyld, men i stedet viste lidt empati og hensyn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Din kommentar kan man jo ikke tage seriøst. Det er jo netop fordi nogle fintfølende og over-analyserende individer råber ulv, hvor der ingen ulv er. Skal man læne sig tilbage og tænke “så lad dog børnene” eller skal man prøve at belyse situationen fra et andet mere rummelig perspektiv, hvilket lige nøjagtig er det der mangler og er grunden til at der overhovedet er en debat omkring den skide karrusel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mil

   Har svært ved at tage seriøst, at andre mennesker skal bestemme, hvordan jeg som sort skal føle det og have det, når jeg ser sådan en karrusel. Og ja, jeg sætter tingene på spidsen med min kommentar, men at bekloge sig på andre folks vegne eller tage en diskussion for diskussionens skyld, det klæder ingen mennesker. Det er behovet for at ytre og bekloge sig, der irriterer mig i denne diskussion. Hvordan kan nogle følelser være mere korrekte end andre? Hvordan kan det ikke være ok, at jeg reagerer følelsesmæssigt, når jeg hører folk negligere, hvordan jeg har det som sort med at blive udstillet på en bestemt måde. Fordi jeg er sort oplever jeg ofte racisme i min hverdag. Og nej, det er ikke fra børn men fra voksne. Og som forældre burde I skamme jer! Husk, en fremmed er IKKE en fjende, I endnu ikke har mødt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   1. Det er så ærgerligt at du oplever racisme i din hverdag, men det er jo irrelevant i denne sag.
   2. Jeg synes det er synd for dig at du skal føle dig krænket over en karrusel, fordi du definere en figur ud fra et personligt og følelses betonet perspektiv istedet for objektivt.
   3. Jeg har aldrig sagt at hvad sorte skal føle. Jeg har en holdning til alle uanset farve, som synes den figur er krænkende.

   Du skriver vi skal huske at fremmede ikke er en fjende vi ikke har mødt…. Ja undskyld mig, men var det lige igen dig der trak racisme kortet ned over hovedet på mig? Ja fordi du IGEN antager det værste. Ingen i denne tråd har kommenteret racistisk. Tag en chill pill og se lige engang på hvad du skriver. Det er dig der ser fjender. Jeg er fuld af kærlighed og ville sikkert også synes du er skøn, hvis jeg kendte dig. Jeg synes bare at folk overreagere og fejl analysere den figur:) god dag til dig❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mil

   Det eneste du gør er netop at fortælle, hvad andre skal føle, mene og tro. At reagere på denne karrusel er i dine øjne ikke ok. Du forstår det simpelthen ikke! Du bliver ved og ved og ved og… Må give dem ret der siger, at du er meget konfliktsøgende. Og nej, du virker bestemt ikke som en person, der er fuld af kærlighed, men jeg kan godt forstå, at du har behov for at overbevise dig selv om andet – NLP. Men rigtig god dag! Jeg har ikke mere at sige. Det er jo som at tale til en dør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Du anerkender jo heller ikke selv alle de tusinde, der ser tingene fra et andet perspektiv end dig selv. Du er modsiger dig selv hele tiden. Vi må bare være enige om at være uenige.:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  HØRT!! Er så enig!! Bliver helt harm over nogle af de latterlige kommentarer til indlægget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PEP

  Herligt politisk ukorrekt!

  – Og du har så evigt ret, Sarah Louise, hysteriet over en karikeret forlystelse til børn er helt til grin. De færreste børn vil lægge noget racistisk i figuren/navnene, det eneste de fokuserer på er (den sjove?) karruseltur.

  asi, så du Pione Sistos forældre fejre sønnens landshold udtagelse? Det var også med ‘spyd’, hyl og hvid maling i ansigtet. Absolut skønne mennesker! – Prøv at se det gode i mennesker, før du ser det ‘onde’. Ejerne af Djurs Sommerland har næppe haft et racistisk motiv, de har nok nærmere ville skabe en fantastisk scene til en af deres forlystelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  I øvrigt med al respekt for dig som person og din blog SL! Det er bare en antændeligt emne for mig. Min bedste veninde er sort og for hende er det ikke forlystelsen i sig selv, men hele den her debat hvor der ikke bliver udtrykt megen respekt for det at føle sig krænket pga sin race. Men god karma herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Det er helt ok ikke at være enig. Nogle gange synes jeg da også der skal råbes vagt i gevær, men ikke med denne sag. Det er oppe i folks hovedet at de tror at figuren symbolisere alle afrikanere. Det er følelser ude af kontekst med virkeligheden. Der jo ingen der påstår at den symbolisere noget som helst andet end et stammemedlem fra Afrika. Skulle de så placere en moderne afrikaner i midten af karrusellen i jakkesæt? Hvorfor ikke på humoristisk måde karaktisere et stammemedlem som der jo findes så mange af. Det er jo ikke fordi det er en figur som ikke findes længere og derfor kan agumentet at det henviser til slavetiden ikke bruges. Hvis den figur symbolisere noget krænkende, er alle stammemedlemmer som går med spyd og maler sig så også en krænkelse? Jeg stoler på at de fleste er uddannede nok til at vide at ikke alle afrikanere ser sådan ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Jeg forstår simpelthen ikke, at folk som ikke har nogen anelse om, hvordan det er at være en minoritet, eller at være stigmatiseret pga. en etnicitet, føler at det er deres pligt at komme på barrikaderne over en karussel? Jeg er selv hvid kvinde og min første reaktion, før alle BEVAR HOTTENTOT-KARUSELLEN-grupperne puppede op, var at trække på skuldrene og tænke: “okay, det har jeg svært ved at sætte mig ind i, men hvis nogen føler sig krænket skal det selvfølgelig tages alvorligt og jeg håber de finder en fælles løsning” – men at flere. endda voksne mennesker på min venneliste skabagtigt vælger at deltage i grupper for bevarelse af en skide karussel, gjorde mig simpelthen rasende. Jeg synes det er så usmageligt, at have så lidt respekt for andres følelser. Der er vel ingen af de mennesker, der har et så personligt forhold til den karussel, at de føler sig personligt krænket over at der bliver stillet spørgsmålstegn ved det. Så lyt da på de mennesker, som oplever det som sårende og gå evt. i dialog med dem, i stedet for stædigt og barnligt at ville bevare noget “bare fordi, sådan er det”. OMG

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Måske ville det være sundere at man kiggede lidt ind af og fandt frem til HVORFOR sådanner følelser kommer frem. Grundlaget for at kalde denne karussel racistisk er den forhistorie afrikanere har. Men denne figur er jo karaktiseret efter nu-levende afrikanske stamme folk og derfor falder hele hele grundlaget til jorden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg vil faktisk give Asi ret! En ting er at majoriteten af hvide mennesker ikke synes det er fornærmende, men har I nogensinde spurgt en sort person, hvad han/hun synes om at blive portræteret således? Jeg ved godt at karrikaturen ikke er repræsentativ for alle sorte, men når man ser det i betragtning af hvad de sorte gennem tiderne har været udsat for kunne jeg forestille mig, at mange ville føle sig stødt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Jamen det er jo ikke hende. Hvis de vil lave en kopi af et afrikansk stamme medlem, hvordan skal han så se ud? Det er jo en moderne afrikaner, der skulle være i forlystelsen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Ikke en moderne-sku der stå

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Giver dig helt ret.. Der er bare desværre nogle mennesker, som bare skal ødelægge det for alle os andre. Og jo mere vi bliver ved med at over-analysere og gå amok over sådan nogle småting som bla. det her, hvad er det så ikke vi fører videre til vores børn? Suk.. Håber sgu ikke Djurs sommerland har planer om at ændre noget som helst!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • asi

  Jeg har simpelthen ikke nogen ord. Hvordan kan du på andres vegne vurdere om noget er racistisk eller ej? Du mener helt seriøst med dit indlæg at sorte menneske ser ud som de er karikeret i forlystelsen???? Jeg har fulgt din blog i lang tid, og står af nu – jeg synes det du skriver er utroligt upassende. Om det omhandler sorte, kinesere eller jøder er du som en hvid kvinde ikke i stand til at vurdere hvad de/man skal være fornærmet over. Men alle der kommenterer vil sikkert være enig i hvad du siger, da det primært er overvægtige hvide kvinder fra provinsen der læser din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Det er jo netop det der er problemet!! Folk synes at det ER racistisk! Og nej jeg mener at der nogle stammer i Afrika hvor de pynter sig og at det ikke symbolisere hverken alle mørke eller afrikanere men en lille gruppe mennesker. Forstår ikke du ikke læser det ud fra det jeg skriver

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • asi

   ” Jeg skriver som sagt at det er eks DIG der følelsesmæssigt tolker den figur forkert. ”

   Det er slet ikke op til dig at vurdere om om hvem der har ret til at blive stødt af den, eller om man har ret til at blive stødt. Det er er ikke dig der er den der bliver karikeret, så du har slet ikke lov til vurdere om hvor vidt den er racistisk. For god ordens skyld vil jeg notere at jeg som sort IKKE er fornærmet over den forlystelse, det jeg til gengæld er irriteret over er at du/andre tror du kan udtale dig om den er racistisk eller ej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Som jeg skriver kan man ikke mod argumentere folks følelser. Jeg er ligeså vel i min ret til at ytre min holdning som du er. Og forklar mig så, nu Djurs gerne ville have et indfødt stamme medlem som karakter i deres afrikaner karussel, hvordan skulle han så se ud?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Jeg skriver ingen stedet at sorte mennesker generelt ser ud som i forlystelsen, så det ved jeg ikke hvor du kommer frem til det henne. Jeg skriver som sagt at det er eks DIG der følelsesmæssigt tolker den figur forkert. Den ligner jo fuldstændig et helt almindeligt stamme medlem. Ikke en moderne afrikaner, men nogle af dem på billederne som eksistere og stolte af deres ydre og så kommer hystader som dig og gør det til racisme. Hvis du spørger et fuldblods stamme medlem, så er de stolte af deres levevej og udseende. De ville da overhovedet ikke tolke det racistisk. Men selvfølgelig misforstår du. Du ser vel racister om ved et gadehjørne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   hov hov “primært hvide overvægtige kvinder” Kan ikke se hvordan du kan komme frem til hvordan størstedelen af Sarahlouises læsere ser ud, men det ville jeg ikke betegner mig, og de veninder jeg kender, som læser hendes blog. Btw. behøver ens udseende intet at have gøre med ens syn på f.eks. racisme. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg giver dig fuldstændig ret, det har taget totalt overhånd! Pippi Langstrømpes far var negerkonge – nå, nej det må man jo ikke sige, så derfor skal det tages ud af bøgerne … og hvad med “Lille sorte sambo” ? Come on … godt der ikke er større problemer i verden!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Syntes at det er ved at gå over gevind alt det hysteri. Den forlystelse har garnteret lagt der i mange år. var det med de Haribo lakridser som bliver kaldt neger hoveder nu kan de heller ikke købes mere på grund af navnet. Latterligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg kunne ikke være mere enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  HØRT….. SÅ hørt!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags risotto & børnefest