Dagens outfit

At rette på andre mødre

20130315-151140.jpg

 

Dette er faktisk en repost fra min ferie med ungerne. Men jeg synes at emnet giver anledning til en meget god debat. Der er også mange andre blogger, der for tiden belyser emnet og det virker som om at debatten mest af alt hælder imod at man ikke skal rette eller dømme andre mødre ud fra en kort observation, men min oplevelse på min ferie forrige år, fik mig til at reagere.

Noget som jeg aldrig troede jeg ville gøre. Det startede i morges med, at jeg lagde mærke til en russisk kvinde, der meget voldsomt tvang hendes 15 måneder gamle datter i vandet. Barnet hulkede og græd. Først tænkte jeg bare, at det var underligt, nu barnet så tydeligt ikke brød sig om det. Når barnet græd, satte hun hende på kanten og svømmer så væk fra hende og pigen står bare krøllet helt sammen og vil bare have omsorg og græder. Alle ved poolen ser hovedrystendende til og nogle andre danskere kommentere også på det.

Derefter svømmer hun tilbage til barnet, som til al held ikke er faldet forover i vandet og hiver hende ned under vandet 3 gange i rap og barnet når knap nok at få luft. Hun græder og græder og bliver stillet på vand kanten, hvor moren så skælder hende ud og så igen uden varsel hiver hende under vandet. Moren smiler ikke eller taler til barnet, kun skæld ud. Hele min mave vendte sig. Det var så forfærdeligt at se. Derefter placere hun den lille pige 2 solsenge fra sig selv og giver hende nogle kort med russiske og engelske ord og vender ryggen til hende. Ingen trøst eller nærvær… Hun sidder bare der alene. Så går moren pludselig. Det 15 måneder gammel barn sidder alene ved en pool og kan hverken svømme eller gå skide godt. 10 min senere kommer hun tilbage med øl. Jeg er rystet og begynder at græde… det er ik til at holde ud… jeg havde bare lyst til at kramme den lille bitte pige. Pigen får lige en halv time at sunde sig på og så starter vand torturen forefra.

Hun sidder ligeså stille og resolut hiver moren fat i hende og så ned i vandet igen og pigen græder og græder og kæmper for at nå at få luft mellem tvangs dyk uden advarsel. Da hun gør det tredje gang, går jeg derover og beder hende om at stoppe, da det er ubehageligt at observere et barn, der gang på gang bevidst bliver udsat for ubehag. Ikke  1 gang har moren leget med hende og barnet er bare ked af det i 5 timer. Midt i jeg prøver på en høflig måde, at forklare det, bryder hun flabet ind og siger hun ik forstår engelsk og vender mig ryggen. Så sprang el pæren på øverste etage og jeg råber, forstå det her: BAD BAD Mother!!!!! Shame on you!!!! Jeg rystede da jeg gik, men mest af alt, har jeg nok ik gjort en forskel og det gør ondt i mit hjerte og tænke på den piges fremtid:( nu sidder hun igen og drikker med ryggen til barnet. Jeg er ellers meget imod man blander sig, men det her var for meget… Gik jeg over stregen?

Skriv en kommentar

 • Du gik IKKE over stregen! Jeg kunne have fundet på at gøre det samme… Hader at se, når børn ikke trives.
  Kommer lige med en lille anekdote fra mit eget liv, som kan sætte tingene lidt i perspektiv: Da jeg gik i børnehave, faldt jeg en dag i en skovsø (uden voksenopsyn) og var meget tæt på at drukne. Det gjorde, at jeg blev hammer vandskræk. Min mor prøvede alt for at få mig til at blive tryg i vand, men oplevelsen sad så dybt i mig. Da jeg skal have svømmeundervisning i skolen, får jeg en lærer, der ikke gider at høre på mig og mine behov. Hun skubber mig i vandet flere gange og giver mig opgaver i vandet, jeg slet ikke magter. Min vandskræk blev ikke bedre, kan du nok forstå. Det var først, da jeg blev stor og kunne øve lidt for mig selv under trygge forhold, at jeg lærte at svømme. I dag har jeg det fint med vand!
  Det, jeg vil sige med det, er, at den stakkels lille pige i dit indlæg sagtens kan være traumatiseret i rigtig lang tid… BAD BAD MOM!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  puha får det helt dårligt – du gjorde det rigtige og det er mega sejt at du ikke bare stod passivt til, men reagerede på det overgreb du var tvungen tilskuer til!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  NEJ, som i overhovedet ikke!… dejligt nogle hjælper de svage i samfundet-stakkels lille pige. Mit hjerte er knust 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Nej slet ikke-tvært imod. Du er bare SÅ sej,at du gør noget ved det i stedet for bare at vende ryggen til. Verden skulle ha’ flere af din slags.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Nej, du gjorde det eneste rigtige!
  I sidste uge var vi en tur i Tyskland og inden hjemturen gik vi i Otto Duborg for at spise i deres cafeteria :yum:
  Der var fuldt af mennesker, og ved bordet skråt ved siden af os, sidder et par bedsteforældre med deres barnebarn på 2-3 år.
  Børnenes mor står i kø med det andet barnebarn på 5-6 år.
  Den yngste dreng sidder alene på en stol og er lidt rubbet, og pludselig vælter stolen bagover med et højt brag!! :anguished:
  Drengen bliver selvfølgelig forskrækket og ked af det, men drengens mormor råber blot højlydt “ja, du kan sataneddeme da heller ikke sidde ordentligt på en stol” uden at tage den grædende dreng op!! :hushed:
  Hun trøster ham ikke eller ser efter om han er kommet til skade!
  Først da hun opdager alle kigger på hende, tager hun drengen op på skødet og får ham til at tie stille.
  Vi var rystede, men blandede os ikke…. :flushed:
  Lidt senere vil drengen op til sin mor i køen, og løber derop. Mormor ryger bagefter ham, og da drengen ikke frivilligt vil gå med hende tilbage til bordet, hiver hun ham i den ene arm og slæber ham hen ad gulvet til deres plads ved bordet!! :dizzy_face:
  Igen var vi rystede og hele cafeteriet kiggede oprørt!
  Morfar tog nu over,satte drengen hårdt på en stol og ville give ham sko på. Det ville drengen ikke og skreg og holdt fast i sin sko med knyttet hånd. Morfar brækkede nu nærmest den lille drengs fingre fra hinanden og tvang skoene på drengens fødder med vold, mens han råbte til ham at han skulle opføre sig ordentligt, for alle kiggede jo på ham! (ja, det tror da fanden! ) :angry:
  Ingen blandede sig, men man kunne se, at alle var rystede over den hårdhændede metode. Er sikker på, at var det ikke fordi de bedsteforældre var blandt andre mennesker, havde deslået drengen… :disappointed:
  Moderen virkede heldigvis sød og rar overfor sine børn, men hun sagde intet til bedsteforældrene. :disappointed_relieved:
  Vores tanker kredsede resten af dagen og aftenen omkring de 2 børn, og hvordan de mon har det til dagligt?
  Håber seriøst ikke bedsteforældrene nogensinde får lov at passe børnebørnene alene, for det kan da få fatale konsekvenser!
  NB! bedsteforældrene talte med udpræget jysk accent, hvis nogen kender til dem.
  Ville nu bagefter ønske, at jeg havde havde haft samme mod som du Sarah Louise, og havde grebet ind – men modet svigtede desværre…. :pensive:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  I en lignende situation en anden gang ville jeg om muligt følge efter kvinden og finde ud af, hvor hun bor og indgive en indberetning til socialforvaltningen i den pågældende kommune. Alle borgere i det her land har pligt til at indberette, hvis de får mistanke om, at et barn udsættes for vanrøgt, misbrug eller generelt fysisk eller psykisk overgreb af den ene eller den anden slags. I en siuation som den her er der uden tvivl tale et overgreb for barnet og en indberetning til familieafdelingen vil være helt på sin plads. Ved godt det kan man måske ikke lige gøre hvis man samtidig har sine børn med – og er også ligeglad med om folk er enige eller ej i mine kommentarer – det er en del af grundlaget i serviceloven som omhandler børn og unge og hvor ALLE borgere har pligt til dette. Håber nogen vil gøre brug af dette, hvis man anser det for være nødvendig. Husk at en anmeldelse/indberetning også godt kan være anonym! Hilsen K.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  bliver trist og ked af det, det gør ondt at der findes så kolde og kyniske mødre, jeg tænker allerede på barnet nu. Jeg ville også have grebet ind, det kunne jeg ikke se stille på

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • heidi

  Nej absolut ikke! FEDT at du turde gøre noget!! selvom det måske ikke hjælper, så det bedre end at sidde og bare ryste på hovedet samt ikke gøre noget som helst.

  Kæft en skod mor, håber at de russiske myndigheder napper barnet fra hende, børnehjem må vel næsten være bedre en psyko-mor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Det er godt at der findes nogen som dig.. Jeg håber at barnet ved at det er forkert hvad moren gør mod hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Du gjorde intet forkert – du så et klart overgreb på et barn og greb ind. Hvor magtesløs det end virker – så gjorde du noget. Nogle mennesker burde simpelthen ikke have lov til at have børn…hvor er det sørgeligt, at der ingen kærlighed og trøst er til den lille pige – mit hjerte bløder 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  NEJ du gik IKKE over stregen! Du var SÅ modig.. Jeg var også brændt sammen kan jeg love dig! Sikke en opførsel.. Stakkels barn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg var i Hurgada for et par uger siden, og jeg oplevede næsten det samme. Dog var dette, hvad der lignede en bedstefar med barnebarn. Barnebarnet, som ikke er mere én 2-3år, prøver lige så stille at komme i det dybe vand.Det skal lige siges han ingengang bar luffer eller noget på. Men turde ikke rigtig at håbe i. Det næste øjeblik så skuffer bedstefaren ham i vandet, hvor han så har får hovedet under vand op til flere gange, og prøver ihærdigt med “hundesvømning” at komme til bredden. Det skete heldigvis, og drengen var dybt ulykkelig. Derefter skælder bedstefaren ham ud, og drengen hev stadig voldsomt efter vejret. har aldrig oplevet noget lignede, og vi var flere der var dybt rystet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • NEJ! jeg havde gjort det samme..yikes jeg får ondt i maven af at tænke på det.. hug den pige og giv hende til mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  SÅ godt gjort!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise SJ

  Nu er jeg ikke mor, men jeg synes det er stærkt af dig! at du tog mod til dig og gjorde noget ved det istedet for at se passivt på. dét tror jeg ikke mange ville turde. Jeg tror desværre ikke at jeg ville turde det 🙁

  men stor respekt til dig! virkelig!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  NEJ, du gjorde absolut det rigtige – jeg havde gjort det samme! En dag så jeg 2 voksne gå med en gruppe børnehavebørn imellem sig – de var på tur. Én af drengene lavede lidt ballade bagerst, men ikke noget særligt (jeg har selv 2 drenge :-)) så knaldede den ene voksne helt ud og råbte og skreg til ham følgende: ” er du idiot, eller hvad”, “nu holder du krafedme op” – så gik jeg roligt hen til hende og sagde “ved du godt, at du helt ødelægger drengens selvværd, når du nedgør ham og ydmyger ham på den måde?? – du skal i stedet fortælle ham, hvad du ikke vil have, at han gør, men du må altså ikke nedgøre ham på den måde” – hun blev noget chokeret, men fik da mumlet “nå, nej,” – jeg ved ikke, om det hjalp, men jeg var nødt til at gøre noget!
  godt gået, Sarah Louise!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Åhhhh det gør så ondt i mit hjerte når jeg læser det her… NEJ – Du gik bestemt ikke over stregen!!! Jeg havde nok også prøvet at rede hende fra vand torturen og prøvet at give morderen en ide om at det hun har gang i ikke er det rigtigt for barnet. Og det kan hun vel se ved at barnet græder så meget. Jeg synes du gjorde det rigtigt… Om moderen så forstod det eller ej, så har du i hvert fald prøvet at gøre det lidt godt for den lille pige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silke

  Næ! Er det ikke mere at gå over stregen ved at lade torturen fortsætte uhindret? Du gjorde det rigtige. Man kan desvære ikke redde hele verden, men i sådan en situation skal man ikke vende ryggen til. Hvem skal ellers tale den lille piges sag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  NEJ, du gik ikke over stregen. Moderen gik langt over stregen! Det var vandtortur som du beskriver det. Det er kun frustrerende at du ikke kunne gøre mere. Åh, mit hjerte bløder. Stakkels barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lise

  De er så vigtigt at blande sig – godt du gjorde det. Hvis du ser det igen så film det! Ja eller kontakt personalet måske?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • trine

  åh, stakkels lille pige.
  du gjorde hvad du burde. bare skide ærgerligt at moren ikke tog det til sig! 🙁 stor respekt til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Michaelsen Jacobsen

  Nej, OVERHOVEDET ikke..! Flot, at du reagerede, det er der mange der kunne lære noget af.
  Sådan et menneske burde slet ikke ha’ børn, hvor er det forfærdeligt:(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej, overhovedet ikke.
  Det virker til at moren er ligeglad, men håber at du har givet inspiration til de andre ved poolen, til at blande sig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Puha, jeg får det helt skidt af at læse det, godt du sagde noget til hende!! Det er virkelig flot, det er meget få mennesker der ville bryde ind!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Mette

  Nogle gange kan jeg godt forstå at nogen vælger at filme noget, når de oplever noget helt forrykt. Der har været flere eksempler i medierne på, at dokumentation i form af videoer har ført til konsekvenser for de involverede. Jeg husker særligt en mor i Asien, der bankede sit barn og hun har i dag fået frataget barnet pga den video. I nogle tilfælde er det åbenbart det der skal til. Jeg synes det du skriver lyder meget voldsomt og ubehageligt og jeg kan forestille mig den magtesløshed man må føle, når man intet kan gøre, selvom det man ser er helt forkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Du gik på INGEN MÅDE over stregen!!! Havde gjort præcis det samme!
  Er lykkelig over, at du turde gøre noget, nu når andre ikke turde <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Hun fortsatte flere gange senere på dagen:/ så forfærdeligt:(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  NEJ!Du gjorde det helt rigtige, og håber andre fulgte dit eksempel.. Får helt tårer i øjnene når jeg læser det her:( Godt at du trods alt gjorde noget, der er så mange mennesker som bare ser den anden vej:(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • chris b

  Jeg mener bestemt IKKE at du gik over stregen. Jeg synes man har en pligt som menneske til at bryde ind når man ser noget som uden tvivl ikke er medmenneskeligt, hvor et barn lider overlast og ikke får den omsorg det behøver. Jeg synes både det er grænseoverskridende at kigge på sådan noget og ikke mindst at bryde ind og gøre noget, men når det kommer til børn synes jeg hellere man skal være på den sikre side og bryde ind en gang for meget end en for lidt. Det der ville også være for meget for mig, som ellers er en meget fattet og rolig person, men når mennesker/børn bliver ‘krænket’ på denne måde ville jeg uden tvivl bryde ind, forstår slet ikke at andre kan stå til og bare kigge på. Bliver helt syg ved tanken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du gjorde det helt rigtige! Tænk at man kan sætte noget så dyrebart i verden som et barn er, og så gøre alt for at ødelægge det… Sådanne mennesker skulle slet, slet ikke have børn. BASTA…
  Ville ønske at der var flere der greb ind i sådanne situationer. Respekt herfra <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Senia

  Nej! Havde gjort det samme selv. Der en vist en international organisation, hvor man kan melde den slags, når man er på rejse. Måske du skulle undersæge det nærmere. Det lyder jo ret alvorligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla Mortensen

  Føj for pokker, stakkels lille pige. Jeg er selv gravid og mine følelser sidder mere uden på tøjet, men jeg begyndte at græde da jeg læste dit indlæg!! Tænk at kunne være sådan overfor sit eget barn, og så medvand somseriøst kan være farligt for sådan en lille størrelse. Hun bliver jo mærket for livet :/ synes det er rigtig godt du gik derover! Et ferie sted er jo desværre nok ikke et sted der har bemydigelse til at foretage noget som helst, de vil jo bare gerne have kunder. Så det er en svær situation du står i når hun på den måde afviser dig. Flot dugjorde noget, michael må gå derover hvis det sker igen. Rusland er desværre et noget anderledes land end lille Danmark hvad angår børns rettigheder! Ikke at jeg på nogen måder forsvarer russeren! Jeg prøver bare at forsvare den situation som Sarah Louise står i! Flot du gjorde noget! Må håbe det bedste for den lille pige. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Du gik bestemt ikke over stregen. Det er så blæret at du TØR at sige noget til hende, hader folk der bare sidder og glor uden at handle! Har selv prøvet noget lignende med en hundehvalp på Kreta og hele min familie gik fuldstændig amok på hundeejeren. Så fedt gjort og håber du er ok efter de.n grimme oplevelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej, jeg synes overhovedet ikke du er gået over stregen! Men jeg synes det er vildt at du har kunnet holde dig i skindet i så lang tid, for du plejer jo ikke at have noget imod at sige sådan noget til folk. 🙂

  Jeg ville have reageret på helt samme måde som dig, og det er jo heller ikke rart at skulle gå over og rette på folk på den måde, tænk hvis det var andre der rettede på en selv? Men puha, sikke da en oplevelse, og stakkels, stakkels pige! Jeg håber at moren enten stopper med den klamme opførsel, eller at nogen livreddere o.lign. på hotellet beder moren holder op med det.

  Stor ros til dig for at du sagde noget til hende, det tror jeg desværre ikke der er mange der havde gjort..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mamma83

  Puha, nej du gik ikke over stregen. Det vender sig helt i maven på mig, og jeg tænker på min egen datter på samme alder, hvis nogen bød hende det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Om du gik over stregen ? Nej for den da. I min verden reagerede du ALT for langsomt. Du har ikke rettet på hende… Det der var børnemishandling og den ko skulle have sådan en tur!! I det mindste sagde du noget. Men jeg ville ønske du sådan kontaktede de ansvarlige for stedet.
  Hendes behandling af sit barn er absolut ikke i orden og man må ALDRIG sidde og kigge på. Barnets tarv er det vigtigste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maia

  Nej du gik ikke over stregen. Tværtimod er det bare SÅ fucking sejt at du rent faktisk gik hen og sagde noget til hende !!! Virkelig fedt !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Sarah

  Nej det ved gud du ikke gjorde. Hun burde simpelhen skamme sig hvad bilder hun sig ind. Hun burde slet ikke have børn!!!!!!!!!!!!!!. Godt du sagde noget til den dumme dame føj for frygtelig og stakkels lille barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Du gik bestemt ikke over stregen. Havde gjort det samme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Du gjorde det helt rigtige, hvis man ser tortur mod børn er det, det rigtige at sige noget til forældrene, fordi den måde hun var overfor sit barn på, det er tortur, og der er rigtig mange børn der finder en stor pool med vand, rigtig skræmmende. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Puha. Det er altid svært i sådanne situationer. Efter selv at have været udvekslings student i Rusland har jeg bare fundet ud af de generelt har en meget barsk tilgang til tingene, og nærvær og omsorg ikke er noget de kender til. Jeg kan godt forstå du reagerer, fordi det ville vi gøre i DK. Men dernede.. Den er svært. Men forstår godt dit dilemma.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  Overhovedet ikke! Jeg havde nok skubbet moren i vandet og råbt af hende!! Håbet hun får bare lidt dårlig smag i munden over sig selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha får det helt dårligt, har selv en dreng på 4 mdr som jeg vil beskytte med næb og klør mod ondskab, stakkels pige der ikke har sådan en mor til at holde hende tryg. . . godt du sagde noget til hende og ikke bare så til, som de fleste mennesker bare gør netop fordi vi har lært man ikke skal blande sig i andre folks “sager” . . Stakkels lille pige, du gjorde det helt rigtige efter min mening . . . Mvh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Får helt ondt i maven af at læse det du har skrevet… Du gjorde det helt rigtige – tror mange af os ville have gjort det samme som du har gjort.. Ærgeligt, at hun forsætter…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit