Fyldige pink læber // Makeup guide + video

Nu ved vi hvad Albert fejler & kolik der i virkeligheden kunne være refluks problemer

Refluks er nok noget de fleste mødre har hørt om og rigtig mange har oplevet at deres babyer døjer med. Det kan af forskellige årsager gøre sådan at barnet gylper ekstremt meget eller ligefrem brækker sig helt vildt og taber sig. Som regel går det over i takt med at babyen begynder at få fastere føde og at lukke musklen mellem mave og hals, bliver strammere. MEN nogle babyer bliver ved at have den slags problemer, hvilket bl.a. giver sig til udtryk i at de har madlede (ikke vil spise så meget), sover dårligt om natten, drikker meget vand og er oftere syge.

Albert har siden han blev født haft problemer med en for slap lukkemuskel. Da han var baby gylpede han hurtigt 20 gange på en dag, men vi troede bare at det var normalt (typisk førstegangs forældre) og lægen sagde bare at det vokser han fra. Da vi begyndte på grød blev det bedre og vi troede så at det var væk. MEN man kan have noget der hedder Silent refluks. Det er når de stadig får de sure opstød, men det ligger bare og driller i spiserøret og kommer op i munden en gang imellem. Hvis i kan forestille jer et lille barn få det, hver gang man lagde ham ned eller han spiste for meget, så ville hans reaktion jo være opvågninger, tørstig (vand slukker den brændene fornemmelse) og han vil naturligvis ikke rigtig spise, da der som regel kommer en straf i form er ubehagelige opstød.

Vi har først for nyligt opdaget at DET har været et stort problem for ham, fordi nu kan han fortælle, hvad han oplever. Vi kan ikke rigtig få det undersøgt, fordi han stadig er lille, men jeg er overbevist om at det er det.

Han har altid vågnet ofte om natten (selvfølgelig med undtagelser) men vi har aldrig kunne knække HVORFOR. Vi har bare sat en dunk vand ved hans side, så han lige selv kunne slukke tørsten. Så på vores ferie begynder han at vågne i en slags hysteriske anfald. Hvor han bare plejer at vågne og bede om lidt vand. Vi var noget chokeret og jeg grumlede i mange dage over anfaldene som blev ved.

Da vi kom hjem skete det igen en aftenen, men her spurgte jeg ham så, hvor det gjorde ondt og jeg forstod på ham at han fik ondt i munden, halsen og brystet og han sagde noget kom ind i munden på ham og når jeg iagttog ham, lignede han en, der fik noget meget surt i munden….langsomt begyndte brikkerne at falde på plads. Det alle disse aftener har haft tilfældes er at han har drukket cola og spist ret fed mad eller ketchup. Inden i bliver sure, så skal det siges at vi jo var på ferie og i 36 graders varme, så de fik bare det at drikke, som de bad om og han har aldrig rigtig fået det før. Jeg begyndte straks at læse om det og cola er især med til at skabe ekstra mavesyre og det samme med ketchup og fed mad. Så jeg tænkte at det måtte være det og efter jeg har læst nettet op og ned, så ligner det Silent refluks på en prik. Efter at jeg selv fandt ud af at hande havde MRSA dengang for længe siden, så stoler jeg kraftigt på min egen dømmekraft i denne situation.

Jeg besluttede mig først og fremmest for at ændre hans madvaner og så indrette os efter hans behov. Vi ved nu at tomat, fed mad, løg og hvidløg, sodavand ikke er godt for ham, da det skaber ekstra mavesyre. Han må heller ikke spise for store portioner, men det har han helt selv fundet ud af og helst ingenting indtage 2 timer før sovetid. Derudover har vi en pude under madrassen, så han ligger lidt skråt op af og det virker!

Spiser han nogle af de forbudte ting, samt for tæt på sengetid og bare ligger fladt, så vågner han skrigende og ryster og laver bevægelser som om han skal brække sig. Jeg har så hele denne uge tilpasset vores kost efter hans behov. Igår fik vi eksempel perlebyg salat og kyllinge frikadeller og det var 2,5 time før sengetid. Han sov uden nogle som helst opvågninger HELE natten og han havde ikke rørt sit vand!!! Det er faktisk lidt af et mirakel, da jeg er vant til at han vågner mindst 1 gang og han kommer ALTID snigende om morgenen en 1,2-2 timer før vi skal op og vil putte i min seng. Men ikke i nat.

Men som i ved så har vi altid bare spist, hvad det passede os både fed og usund og sukker indholdig mad, da vi alle har en ret høj forbrænding, men det slutter altså nu. Skal vi snacke lidt, skal det være i god tid inden han skal sove (som mindst 8 timer før) eller sundere snacks end tidligere som eks. banan slik eller havrekiks og altid i små mængder.

Jeg har nu en lang liste hængene på indersiden af mit hoved over alle de ting, der er ikke er godt for børn/voksne med mavesyre og blød lukkemuskel. Den tæller bl.a. syrlige frugter, chokolade, hvidløg, løg, alt med tomat, hvede, sodavand, oksekød og andet fed kød. Han elsker sin ketchup og makrel, det må han ikke få. Han eeeelsker også sin pasta, den byttes ud med fuldkorns pasta med kyllinge kødsauce (saucen uden tomat) ja jeg skal dælme til at være kreativ for at lave sund mad som smager lige lækkert, men jeg tager det som en udfordring.

Selvfølgelig er det ikke det fedeste at jeg pludselig skal skære rigtig mange ting ud af vores normale “mad adfærd” men hey….det kunne være værre OG nu kan min lille dreng få en meget mere behagelig hverdag og hvis vi kan nøjes med bare at ændre livsstil og medicinering ikke er nødvendigt, så er det jo bare det hele værd. Det er en lettelse endelig at få klarhed. Det er jo også bare et plus at resten af familien kommer til at leve sundere, så må Alma og jeg snige os ud og spise chokalade og is, når far og Albert er til tennis hehe

Hvis bare jeg havde vidst det her noget før, men man kan ikke spore det på små børn og jeg mistænker også at mange af de børn man siger har kolik…i virkeligheden har silent refluks. Især for tidligt fødte børn har en svag lukkemuskel. De får mavesyren op i munden, skriger og vil have bryst, så drikker de lidt fra brystet for at tage den brændene fornemmelse og så starter det forefra. Men det bliver man bare ikke rigtig informeret om.

Hvis blot mødre vidste at det var DET der måske drillede deres babyer, kunne man gøre tiltag for at afhjælpe det lille pus. Eks. sørge for at de ikke over-spiste, ligge dem skrå, når de sov. Jeg proppede altid Albert med mad, fordi jeg var bange for han ikke fik nok mad og jeg kunne græde over det nu, da drengen jo bare prøvede at holde sin mavesyre væk. Nu bestemmer han fuldstændig selv sit spise tempo, han spiser meget langsomt og så spiser han oftere og små portioner. Det hele giver mening nu…alle de mange opvågninger og hans problemer med ørene, hals og lunger. Væsken de ligger der om natten og gylper op, løber nemlig også ud i ørene og hele det system og giver dem flere infektioner end normalt.

Vi skal til lægen idag og have en snak om det hele, men jeg går ud fra at der ikke er så meget andet at gøre end at omlægge kost og vaner og så kan han måske endda stadig nå at vokse fra det. Han skal bare ikke igennem alle mulige kikkert undersøgelser eller andre ubehagelige undersøgelser, hvis jeg kan klare den med at omlægge tingene herhjemme og indtil videre giver det pote. I må meget gerne dele jeres erfaringer om emnet i kommentar feltet, da jeg tror at mange kvinder vil finde det brugbart.

albert4

Skriv en kommentar

 • Mie

  Min dreng fik konstateret silent refluks som 6 uger. Kom i medicin som 5 mdr første gang og igen som 9 mdr

  Nu har vi opdaget at han reagere på kulhydratet i maden og han lever derfor efter low FODMAP’s og det holder ham smertefri. Det har været et langt puslespil med ting ind og ud af hans kost men vi har aldrig haft en så glad dreng. Ikke engang da han var på medicin

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Og selvfølgelig mælkefri som også er en djævel for refluksbørn.
   Han lever også glutenfrit

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte Hertoft

  Jeg vil starte med at sige tusind tak for at du deler dette indlæg.
  Min datter der nu er 9 måneder har siden hun var ca 14 dage haft MANGE gylp episoder hver evig eneste dag.
  Hun har også siden hun var fire uger haft kastet op.
  Det har dog været mere i nogen perioder end andre.
  Min sundhedsplejerske var nu helt sikker på jeg hverken kunne lugte og se forskel på gylp og opkastninger
  Hun har så en periode nu, hvor det eneste hun kan holde i sig er mme, vælling og Marie kiks.
  Jeg tog hende til lægen i går, der så mistænker at hun kan lide af refluks.
  Dette du beskriver lyder MEGET som hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Var Albert generet af alt hans gylper som baby? Hvor gammel var han da han stoppede med at gylpe?
  Jeg har en dreng på 9 måneder som har gylpet helt vildt og lang tid efter hans måltider. Vi startede med grød da han var 4,5 måned, men han er først holdt op med at gylpe efter han begyndte at få rugbrød som 7,5 måneder. Nu gylper han engang imellem. Ofter kan vi se på ham at han gylper, men han beholder gylper i munden og synke det igen. Vi synes det er så synd for ham. Han virker dog ikke generet af det, derfor er jeg nysgerrig på hvordan Albert reagerede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Ligger Albert sommetider på højre side? Ift. mavens anatomi kan det være godt at ligge på venstre side og ikke højre pga. et lille luftrum i mavesækken, der kan give refluks hvis man ligger på højre side.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bondekonen

  Hej Sara.
  Jeg kan ikke helt greje om dybhavet tænkt dig bare at ændre kosten? Hvis han virkelig har refluks kan det nemlig måske være nødvendigt at han får lidt medicin også. Til at neutralisere syren lidt. Problemet er, at man har en slags slimhinde i maven, en anden i spiserøret. Hvis den i spiserøret over mange år bliver udsat for syren fra mavesækken vil den begynde at ændre sig. Hos voksne kan det over mange år faktisk ende i cancer. Det tror jeg ikke det gør hos et barn som forhåbentligt vokser fra det inden større skade sker. Men jeg ville alligevel tage den med lægen også 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Vi skal til en specialist snart, som kan give et overblik:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Sarah, hvor befriende at du har fundet svar på Alberts gener! Det stiller jo krav til en familie at sku undvære hvede, alt med tomat etc., men jeg havde gjort det samme.
  Af råd vil jeg anbefale mælkesyrebskterier ( det ER altså godt ), HUSK loppefrøskaller OG så neutraliserer Aloe Vera drik ( fås vist med lidt æblesmag ) syre / base forholdet i maven. Aloe Vera drik fås i Matas og helse butikker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette N

  God bedring til den lille mus <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Stakkels lille mand.
  Min søn havde refluks som baby og vi startede hos en baby massør med speciale i massage ved tarme/lukkemuskel mm. Efter 7 behandlinger var hans refluks væk.
  Håber Albert vokse fra det og så giv da lige dig selv et klap på skulderen for at lytte til dig selv, tro på din overbevisning og for at være sådan en skøn mor som du er. Du har befriet ham fra en ubehagelig smerte og oplevelse.

  Held og lykke fremover,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katten

  Jeg har en dreng der bliver 6 år til januar der lider sf refluks. Det eri hvert fald det lægerne har givet ham af disagnose indtilvidere. Han har meget tit mavepine efter fødekndtsg, gylper MANGE gange om dagen og det lugter af bræk, nogle gange kab han ikke styrendet ognså ryger detnudmsf munden. Han får p.t 20 mg Omeprazol. Hanhar fårt lavet en gastroskopi i narkose hvilket ikke var fedt! Jeg syntes det er en møgsygdom for det er svært at gøre noget og man kan se de har ondt og det lugter. Jeg syntrs hans bliver forværret af sukker og mad med meget hvede

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sahra

  Stakkel men godt at du/I er så obs på det. Jeg lider selv af spiserørsbrok/betændelse i spiserøret, som er en medført sygdom (dvs. Jeg mangler min lukkemuskel i spiserøret) – det lyder rigtig meget som det du beskriver Albert føler og symptomerne har jeg også. Rigtig ubehageligt, og som du selv er opmærksom på, kan man gøre meget for at forhindre det.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Hvornår og hvordan fandt du ud af det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg lider også af spiserørsbrok= refluks og har haft det i 5 år. Jeg blev voldsomt syg i gymnasiet med voldsomme smerter i solar plexus. En meget brændende fornemmelse. Jeg testede positiv på mavesår til at starte med og fik medicin for det. Eftersom smerterne ikke blev bedre fik jeg en kikkertundersøgelse der viste at bunden af mit spiserør var ætset væk af mavesyre og med skorper (ligesom et sår). Jeg blev medicineret og har siden da kunne holde det nede. Jeg har mine attacks en gang i mellem her efter 5 år. Men kan nu undvære medicin daglig. Min diagnose er kronisk og går ikke væk, men kan holde nede med medicinering og fornuftig kost. 🙂 det gør helt frygtelig ondt når man befinder sig i det, så det er godt at han kan sige hvor det gør ondt nu.
   En kikkertundersøgelse ned i halsen er ikke sjov, så længe du kan undgå at han skal igennem det, vil være det bedste så han ikke bliver skræmt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Nielsen

  Hej
  1000 mange tak for at dele alle de ting med os andre, og du har fuldstændig ret, det burde alle nybagte forældre kunne læse,- så derfor vil jeg straks dele den og bede andre gøre det samme
  –Jeg håber Albert slipper for flere grimme anfald,- og at I får indarbejdet kosten så meget, så det hele bliver nemt
  Pøj pøj og endnu engang tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jeg har selv i en meget sen alder fået konstateret refluks. Men vil sige at jeg reagere meget forskelligt på fødevarer. Nogle gange kan jeg spise en tomatsuppe og andre gange ikke. Nogle gange kan jeg spise stærk mad og andre gange ikke. Men det jeg fik at vide ved den mavespecialist jeg var hos (fik det konstateret ved kiggertundersøgelse, hvilket er det mest ubehagelige jeg har oplevet. Lå og græd imens, så håber i kan undgå det) var syrlige, fede, stærke madvarer og så ikke spise 1,5 time før jeg skal sove. Det kan gå i dvale i meget lang tid af gangen, hvor man slet ikke mærker til det, for at det så blusser op igen.
  Jeg har det jo lidt lettere da jeg selv kan mærke hvis det jeg har spist ikke var godt, men kan i de fleste tilfælde klare det med en tyggetablet mid mavesyre (ved dog ikke om de må gives til børn, men det er værd at undersøge hvis han nu får det en dag til trods for jeres kost omlægninger. Jeg spiser balancid). Som jeg forstod det er det ikke boget man kan vokse fra. De aner ikke hvorfor lukkemusklen ikke virker ordentligt sagde han.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Man kan købe glutenfri pasta, som er lavet på rismel og som smager fint og spelt pasta – begge i superbrugsen (Vesterbro) og rugpasta fra Irma

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   er fuldkorns pasta ikke godt da?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Der er da stadig hvede i fuldkorn og ret ofte er det faktisk gluten de ikke tåler

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Det lyder præcis som min datter !
  Konstant syg , døjer med ørene hele tiden og sover elendigt …..
  Jeg vil klart omlægge det hele og se om det kunne have en effekt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hej Sarah

  Jeg døjede selv med refluks tidligere i mit liv, men er mere eller mindre vokset fra det. Jeg er i dag 24 år.
  Jeg skar også nogle ting væk i min kost, men erfarede, at nogle syrefremkaldende ting godt kunne indtages engang imellem, hvis det var i begrænsede mængder og jeg eventuelt neutraliserede syren med noget basisk, fx mælk eller mavesyretabletter.

  Så mit råd er, at du med tiden skal prøve dig lidt frem med at give ham nogle af fy-tingene i små mængder, så han stadigvæk kan få lov at spise nogle af de ting, han godt kan lide, men som er på ‘listen’. Måske han kan tåle noget i små mængder, og giv ham fx lidt mælk samtidig. Selvfølgelig er sodavand, syreholdig frugt og juice i sig selv et indlysende no go, men jeg tænker mere nogle af de andre madvarer, du nævner.

  Det virkede for mig, men du skal selvfølgelig prøve dig frem – måske når han bliver lidt ældre, kroppen har udviklet sig lidt mere og hak bedre med ord kan forklare, hvad han føler 🙂

  Pøj pøj med det. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Du er en helt igennem fantastisk mor. Bare der var nogen flere børn, der var velsinget med en mor som dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hvor er du altså en skøn mor. Held og lykke til jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Toft

  Vores søn som nu er 7,5 år havde kolik og refluks fra han blev født og 4,5 mdr gammel. Skreg for fulde gardiner med mindre han sov eller spiste. Vi fik til sidst lidt mvesårsmedicin og tre dage efter var der ro! Helt vildt – mange små børn har det som følge af deres uudviklede lukkemuskel. Stakkels unger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Vores datter fik konstateret silent refluks da hun var 14 dage gammel. Hun nægtede at spise og græd og græd. Hun fik medicin (Nexium) fra hun var 14 dage og et helt år frem. Så voksede hun fra det. Hun er idag medicinfri men spiser stadig ikke forskellige ting.
  Der findes en fantastisk Børnelæge som hedder Werner Petersen. Han er Børnelæge på Hillerød Sygehus og har samtidig en privatklinik i Klampenborg. Han er en guru for mange forældre der har børn der lider af refluks. Vi og mange andre forældre har oplevet at vores “normale” læger ikke vidste en dyt i forhold til refluks og bare bad os ride stormen af. Og det er altså nærmest børnemishandling når der er SÅ meget man selv kan gøre for at barnet får et bedre liv med refluks.
  Og jeg er helt enig. Kolik er et ord der dækker over mange ting. Hvis et spædbarn skriger og skriger er der en årsag og en ret hyppig årsag er refluks.
  Velkommen i båden, Sarah og skønt at kostomlægningen virker for ham :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Pedersen

  Vi er mange forældre til børn med refluks og SR. Der findes en skøn forældregruppe på fb for os med disse børn bare info hvis det skulle lyste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsu

  Hej 🙂
  Jeg har selv haft reflux i flere år, fik det først konstateret ved gastroskopi som 16 årig, efter at have haft uforklarlige smerter i maven siden jeg var barn. Kom på omeprazol, men efter to år blev jeg immun.. Begyndte i januar på low fodmap kuren og har aldrig haft det bedre! Kan kun anbefale dig at købe bøgerne, der er en masse info og opskrifter, og det er ikke så svært at leve efter, som man skulle tro og man lærer også at spise det “ulovlige” i begrænsede mængder, så det ikke påvirker så meget 🙂
  Har du ellers prøvet at give han laktosefri mælkeprodukter? Det hjalp mig meget 🙂 kan også anbefale dig at købe urtekrams glutenfri ketchup, den er uden løg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Tusind tak får råd. Er den ketchup uden tomater også?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elsu

   Nej, den er ikke uden tomater, men i begrænsede mængder burde det ikke påvirke hans mave 🙂
   men det er selvfølgelig forskelligt fra person til person hvad der udløser smerterne, tomat har aldrig været et problem for mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej SL.
  Dejligt indlæg. Jeg har selv en dreng på 15 måneder med sikret refluks. Vores første år har været meget præget af sygehusindlæggelser, vågne nætter og umådelig træthed. Jeg er sygeplejerske og har ikke på et eneste tidspunkt været i tvivl om, at det var det vores dreng fejlede. Er dog aldrig blevet mødt med særlig stor forståelse – hverken i omgangskredsen eller i sundhedsvæsenet. Jeg er utrolig glad for, at vores er nummer 2 og at jeg hviler så meget i min faglighed at jeg har turde stole på mig selv.
  Vi spiser som jer og har også pude under madrassen. Derudover kan jeg anbefale også at sørge for, at A ikke bliver varm om natten. Det har stor betydning her. Vores yngste får også lidt HUSK. Jeg vil anbefale dig at lave hjemmelavet is. Smid tingene op i en blender og så i forme i fryseren. På den måde kan han “være med” og du kan lave af lige præcis de ting han ikke påvirkes af.
  Vi har pseudoer som jer. To drenge på 2,5 og 15 måneder, jeg genkender meget af det du/I står i og jeg beundrer dig. Du er, for mig, langt mere end hvad øjet ser.
  Dejligt at I har fået afklaring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarahlouise

   Hvad er husk? og tusind tak for alle jeres søde svar!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • sarah

   Husk er fiber frøskaller til folk med bl.a. irritabel tyktarm. Du kan købe Husk i bl.a. Brugsen. Spiser det selv om morgenen, hvor jeg blander det i smoothies! Læs mere her http://husk.dk/produkter/husk/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Husk er loppefrøskaller man bruger når man skal have mere fiber i kosten. Det anbefales også til folk med irritabel tyktarm. Man kan købe det på apoteket 🙂 http://husk.dk/
   Man kan også købe FiberHusk. Det er det samme produkt, bare blendet. Det er mest til madlavning. Det bruges i LCHF kuren.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janne

   Du kan også købe Husk i Matas, i helsekostforretninger og i de fleste supermarkeder. Det står på hylderne med vitaminpiller og andre helseprodukter. Det kan drysses på yoghurt eller forklædes som frugtkød i juice – men det suger virkelig hurtigt væske til sig så det bør spises/drikkes hurtigt efterfulgt af et ekstra glas vand.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Sarah Louise
  Det er hårdt for både barn og familien når der er tale om reflux.
  Vores datter har også silent reflux samt mælkeprotein allergi. Hun har siden hun var 5 uger gammel fået syrepumpehæmmende medicin for at kunne have en så alm. hverdag som muligt uden smerter, hun havde desværre fået syreskader i halsen som lille. Efter mange indlæggelser det første halve år og tilstrækkelig medicinering er nu helet og hun trives godt.
  Der findes en dansk støttegruppe/ forening til forældre med refluxbarn på Facebook. Der har jeg fået utrolig god støtte og hjælp når jeg havde allermest brug for det.
  Jeg ønsker jer det bedste fremover.
  Mvh. Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Min pige havde også refluks, hun fik nogle kapsler som hjalp rigtig meget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Man kan få en “kogebog/guide” som hedder low food map. Princippet er egentlig lavet til folk med irritabel tarm. Måske du kan finde inspiration i den og opskrifterne da opskrifterne i denne bog ikke indeholder: gluten, laktose, løg, hvidløg og en masse andre ting af dem som Albert skal holdes fra. Man kan selvfølgelige bytte ud med de ting han gerne må få, men bogen er en rigtig god guideline med blandt andet kost som modvirker oppustethed og sure opstød. Jeg er ramt at gluten og laktoseallergi og er lykkelig bruger af den :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeannette

   Kan helt klart anbefale bogen har den selv da jeg lider af irritabel tyktarm 🙂 den er super

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej Sarah Louise. Hvor er det dejligt at I har fundet en årsag. Jeg har det selv, og det er forfærdeligt. Selvom han ikke kan kigges på, så ring til en ekspert. Jeg har fået nogen rigtig gode råd. Alle de ting du selv skriver, ingen juice, ikke bøj dig forover, ikke stramt tøj. God bedring. Og så er der faktisk rigtig meget i håndkøb der hjælper ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kimmie

  Hvor det skønt du gør så meget for dit barn for han undgår det! Jeg er 24 nu og lider af refluks og får medicin mod det. Jeg var først 18 da de fandt ud af det så min mor har stået helt magtesløs ligesom dig. Efter jeg begyndt på medicin kan jeg i begrænset mængder spise alt det jeg ellers “ikke må”. Du er en fandens sej mor og et stort forbillede, Godt klaret at du nu tilrettelægger efter ham! Forhåbentlig får i afklaring med tiden og han kan hjælpes lidt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Min søn på 2 lider også af reflux, jeg kæmpede for at få ham til børnespecialist fra han var 3 måneder og kom først til lige inden han blev 1 år! Hun så det straks, og han kom i behandling, og det hjalp meget, sammen med kosten 🙂
  Vil sige at rigtig mange også får reflux af agurker og mange typer frugt, bare hvis i også vil prøve det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Thomsen

  Du kan få rigtig meget information om Silent refluks og støtte i Facebook gruppen Forældre med refluks og er der også blevet oprettet en forening for refluks børn, hvor man ønsker af formidle budskabet omkring misforstået refluks/sammenblandingen med kolik etc ud til nybagte forældre, sundhedsvæsnet og især sundhedsplejerske så de kan give korrekte informationer og støtte. Min søn har Silent refluks og har haft det siden han var 1,5 mdr og får medicin for det og var som 6 mdr i narkose og fik en gastroskopi og pH måling. Han er nu 14 mdr og stadig hængig af medicin og alle de forholdsregler du nævner med hovedstøtte, meget væske, madvaner etc.
  Pøj pøj med din kære dreng! Vh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • luise

  kæmpe kram <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldige pink læber // Makeup guide + video