Hvem vil med til min første scanning?

Resultat af 1 scanning/ skal jeg bekymre mig?

Resultat af 1 scanning/ skal jeg bekymre mig?

Hej alle søde jer!! Beklager stilheden men var flest hjemme efter 17 igår og så stod den på fodring af yngel, bade og putte og så gik jeg tør for batteri. Kl.20.30 lå jeg på sofaen og måtte nærmest bæres i seng. Op igen kl.7 og stadig rocker træt og nu er ungerne afleveret og jeg ligger igen i sengen!! Så dette er en Update fra sengen hehe

Der var lidt overraskelser til scanningen igår, for jeg har jo brugt ægløsningstest og var der for sikker på jeg var 6+5 eller 6+6 igår men størrelsen af fosteret viser at jeg er mindst 7+3 eller 4 henne. Hvordan kan det lade sig gøre? Jeg ved jo umiddelbart, hvornår jeg havde ægløsning….

Derud over så synes jeg altså det foster så mystisk ud. Det lignede mere en gabende drage end et foster. På alle billeder stak der en slags dutter ud, der sad underligt i forhold til hjertet… Måske bare mig hehe men man bliver sgi da helt nervøs for om fosteret er normalt. Har googlet andre scannings billeder fra uge 7 og de ligner altså ikke min baby 😳😳😳Resultat af 1 scanning/ skal jeg bekymre mig?
Resultat af 1 scanning/ skal jeg bekymre mig?

26 kommentarer

 • Isabella

  Hej Sarah jeg var til tidlig scanning for 2 uger siden og sjovt nok var jeg også i uge 7+4:) Jeg fik af vide at den dut/ pose er fosterets første madpakke:-)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Din baby ser helt normal ud. Den ligner en baby der er i uge 7

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Jeg havde lidt samme oplevelse til min første scanning. Ud fra ægløsningstest var jeg overbevist om at jeg ville være 6+2, men jordemoderen mente at jeg var 6+6, så der kom også lige et par ekstra dage på.

  Hun endte med at tjekke mig en uge senere, for at være sikker, og igen med samme resultat.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah Jylland Storm

  Hej Sarah
  Fordi man har ægløsning er det jo ikke det samme som at man undfanger baby lige der. I princippet kan du altid blive gravid. Så der er ikke noget mystisk i du er længere henne end du lige troede. Og hvis sygeplejersken ikke sagde noget, så er der ikke noget at være nervøs for. Tag det nu helt roligt og bare nyd det. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Det er svært at måle præcist, når du ikke er længere i graviditeten. Den endelige terminsdato bliver fastsat, når du kommer til nakkefoldsscanningen.
  Den lille dut er blommesækken, som senere hen bliver til moderkagen. Så billedet ser ikke mærkeligt ud
  Men man skal altid huske, at en scanning kun er et øjebliksbillede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg blev til første scanning rykket fra d. 12. november (som jeg selv havde beregnet pga æl-test) til d. 7. november. Jeg endte med at føde d. 12., så jeg tror man skal regne med den dag, man havde positiv æl-test eller dagene deromkring 🙂 Og din baby ser helt normal ud – så normal som de nu kan se ud så kort tid henne. Tillykke med det hele – jeg sidder med min nyfødte i armen, og det er det mest fantastiske i hele verden. Men det ved du jo 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • n

  Jeg var også til skanning omkring den uge – jeg blev også rykket frem. Men sjovt nok, da jeg så dit bilde igår på snap, tænkte jeg også over formen !! Det er en ekstra lang peanut, men det er nok ulempen ved at gå til skanning så tidligt. Men ved ikke hvad man skal forvente, men skal længe der er hjertelyd er det jo fantastisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor fint altså!
  Tillykke!

  Tag du det roligt, jeg er sikker på det ikke bliver en drage, men en fin lille menneske-bebs. Glæd dig over at du er lykkes med de lykkelige omstændigheder.

  <3

  Kh Hanne
  http://venterpaastorken.com/
  En blog om livet: Kærlighed & nedture, livskriser & personlig udvikling

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Var også til scanning i 6+ og det vidste sig jeg bar længere fremme, vi havde brugt ægløsningstest, men ægget kan have sat sig fast før (:
  Jeg er 29+3 i dag (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg har været i fertilitetsbehandling og ved derfor næsten på klokkeslet hvornår jeg er blev gravid. Alligevel blev termin rykket en uge frem. Da den fine, lille spunk kun er få mm stor, er der måske noget måleusikkerhed inde over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg vil helt klart anbefale, at når man vælger scanningssted, at vælge et sted, hvor det er en læge, der scanner. For hvis der skulle være noget med fostret, så er de bare dygtigere til at se det. Og kan bedre rådgive om, hvad man så skal gøre. Men mon ikke dit foster er helt tip top, det er de fleste jo. Men kan godt forstå din bekymring…er selv gravid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Jeg aner ikke en dyt om scanning, men blev selv scannet derinde, hvor du er blevet og de er så dygtige og søde, så hvis de har sagt at alt er som det skal være, så stol på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg synes mest af alt det ligner et rigtig dejligt ønske- og kærlighedsbarn <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg er scanningsjordemoder og din bebs ser helt ud som den skal på det her tidspunkt. Dutterne er anlæg til arme og ben. Den er på ‘reje-stadiet’ nu, så derfor ser det lidt underligt ud – men igen helt normalt 🙂
  Det at du er målt til at være længere henne, skal du ikke tænke så meget på. Der er ret stor måleusikkerhed, når scanningen bliver lavet så tidligt og man kan godt tage fejl af nogle dage – det er også derfor man først fastsætter terminen ved NF-scanningen. Der er barnet lige det større og nemmere at måle mere præcis 😉
  Så nyd nu din graviditet velvidende om, at alt ser ud som det skal på dette tidspunkt.
  Og kæææmpe stort tillykke med det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Uhhh Sarah, det kan jo være “farligt” med disse scanningsbilleder, især fordi der bagefter kan køre en masse tanker i hovedet, “det så da mærkeligt ud”, eller “er det nu normalt” etc. etc., og det er bare så død ærgerligt at skulle gå med disse sandsynligvis helt unødvendige tanker.
  Jeg selv fik også en scanning på dette tidspunkt, og jeg frabad mig at se med, da jeg ved at jeg netop ikke kan styre det bagefter.
  Men kontakt det sted der scannede dig, og sig som du har det, og få den ud af hovedet en gang for alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Tror ikke du skal være bekymret. Jeg er også gravid (nu 13+3), og fik ligesom dig tidlig scanning. Her sagde jordemoderen også at hun gættede på at jeg var længere henne. Da jeg var ved læge nogle uger efter, sagde lægen at man slet ikke kunne måle baby ved så tidlig en scanning. Så hun rykkede termin tilbage. Men ved nakkefoldsscanning blev termin rykket frem igen, for jeg var længere henne end lægen sagde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • natascha

  Dette lignede også mit første scannings billed 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carolina

  Bare lige en ide til A + A, køb bogen ‘Mor har en baby inde i maven’
  af Lars Daneskov – den kan varmt anbefales!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jennifer

  Jeg tror ikke at du skal være urolig. Jeg er blevet scannet en del gange tidligt i min graviditet grundet usikkerhed vedr. termin, og jeg er blevet rykket en del dage enten frem og tilbage hver gang (den ene gang blev jeg endda rykket 10 dage frem!), i forhold til hvad jeg selv troede (kan mærke min ægløsning, men det mente lægen ikke var pålideligt nok). Til sidst til nakkefoldsscanningen endte terminen på det jeg selv havde troet helt fra starten. 😉 Det er ret almindeligt at blive rykket lidt rundt ved tidlige scanninger. Det kan jeg også høre fra andre. Og jeg venter altså en sund og rask lille dreng. 🙂
  Scanningsbilleder kan også se lidt sjove ud når det er så tidligt. Det ligner jo slet ikke et rigtigt barn endnu. Syntes tit at de kan ligne små pølser med anlæg til arme og ben omkring det tidspunkt. Hvis den der scannede ikke har sagt noget, tror jeg ikke at du skal være bekymret. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lea

  Jeg sidder selv her med en bebs i maven en lille pige, og glæder mig sådan til at følge dig i dit forløb.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nita

  Har lige tjekket scanningsbilledet fra da jeg var 6+2 og det synes jeg nu minder om dit, det er også sådan en aflang spunk og idag ligger der glad og rask baby ved siden af mig, så jeg synes ikke du skal bekymre dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lea

  Hvad sagde jm der scannede dig? Virkede hun nervøs eller var bekymret? Jeg tænker at hvis hun ikke har sagt noget, kan du gå ud fra det er som det skal være. Hun ser jo den slags scanninger hele tiden, og hvis hun ikke reagere så må du stole på hun ved hvad hun taler om.
  Men det er da underligt hvis du er længere henne end du troede. Er der er en chance for at du kan være længere?
  Jeg tror nu stadig alt er godt. ❤❤❤❤ tænker på dig søde sarah.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Da jeg var gravid for 6 år siden blev jeg skannet i 6. graviditets uge og der lignede “bassen” mest af alt en vingummi bamse også med dutter stikkende ud forskellige steder. Så tror ikke du skal være bekymret:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Kan da godt se den ser lidt spøjs ud, i hvertfald anderledes end de tidlige scanningsbilleder jeg ellers har set. På det nederste billede ser det lidt ud som om det er taget forfra og så ser man jo ikke den typiske “rejefacon”. Men hvad sagde damen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann Vejstrup Larsen

  Hej Sarah
  Hvad sagde de til skanningen?? Nu er du ikke så langt henne så de ligner ikke rigtig en baby på dette tidspunkt, men jeg syntes at hvis du er nervøs kontakt din læge. Jeg tror ikke der er noget at være nervøs for , hvis du googler engelske skannings billeder er der meget stort forskel på hvordan baby ser ud på dette tidspunkt .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Sagde jordemoderen ikke om det så fint ud eller om der var grund til bekymring? Det er tit nemmere at snakke med fagpersoner end at prøve at analysere sig frem til det selv. ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem vil med til min første scanning?