HVAD har jeg rullet mig i?

Jeg har brug for jeres hjælp

Jeg har brug for jeres hjælp

Nu går den ikke længere. Alma sagde det også i morges (da hun overhørte mig sige at min computer er en gang lort) “mor ha ny puter” og ja det skal jeg sgu og nu det snart er jul, så kunne jeg vel lige give mig selv sådan en i en velfortjent julegave! Jeg er har en old nordisk Toshiba nu med ret stor skærm og den har gjort mig det godt. Men den er alt for stor og nu er batteriet også i stykker, dvs. jeg skal hele tiden have den tilkoblet stikket for ellers går den ud…det holder jo ikke. Jeg sidder med min computer hver dag i 6 timer, så det skal bare virke.

Jeg ved allerede at jeg vil købe den i Power.dk da de har de bedste priser og gav mig mega god service, da jeg var derinde med min tlf. De har sådan et system, der hele tiden aflæser konkurrenternes priser og sætter deres priser lavere både på nettet og i deres butikker-som de eneste i dk (det fik jeg at vide, da jeg købte min tlf der) og jeg var faktisk ret imponeret over det system. Nogle gange har jeg oplevet at komme ind i en butik og købe noget og når jeg kommer hjem, opdager jeg at selvsamme vare var billigere, havde jeg købt det på samme butiks hjemmeside….det synes jeg er dårlig kundeservice.

Anyways så har jeg altså brug for noget hjælp fra jer. Jeg vil gerne have nogle ærlige tip til hvilken bærbar computer, jeg skal vælge??? Den skal ikke være alt for lille og have plads til at man kan haver photoshop- altså drøn hurtig, men heller ikke for stor. I kan se hele deres udvalg HER hvilken en skal jeg vælge???????? Jeg fatter simpelthen ikke, hvad de forskellige beskrivelser betyder:/

Jeg har brug for jeres hjælp

com

63 kommentarer

 • Karsten

  Hej

  Jeg ved ikke om du fik købt din computer. Ellers vil jeg sige du skal købe en med SSD disk (flashlager) på 256 GB eller derover. En mekanisk harddisk (HDD) har godt nok meget plads, men den larmer, er langsom og æder dit batteri.

  Gå efter en Macbook Air eller en Lenovo i prisklassen 6000+
  Undgå mekaniske harddiske, grafikkort med blæsere og tunge computere. Der er god chance for at du vil blive træt af sådan en hurtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Altid Mac!! Jeg har selv den der Mac med Retina, og jeg er sååå glad for den! Havde selv noget ligende den du har nu, og det har været det bedste nogensinde at skifte ud!
  Den holder batteri i op til 9 timer uden oplader, vejer under 2 kilo og er bare lækker, nem og hurtig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katarina panduro

  Jeg har lige købt ny pc, en acer….
  De sagde i butikken af HP ikke er gode mere, holder max 3år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej Sarah

  Jeg vil lige, som en af de eneste, gå en anden vej end Mac og anbefale dig en Asus. Min Asus kører upåklageligt på sit 3. år, der har aldrig været det mindste med den. Jeg har Photoshop C6 på den, som jeg ofte bruger og som kører fantastisk, og så er den bare rigtig god at arbejde på også (tastatur og navigering osv.).

  Den Asus model du kigger er naturligvis en nyere model end min, så det gør bare at jeg kun kan anbefale den endnu mere. Jeg har i hvert fald været (og er) meget meget glad for min! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Jeg har den nye macbook (den der guldfarvede) og jeg har photoshop og indesign på og den virker helt fint og er hurtig. og så er den bare FLOT og let 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Et Apple produkt vil klart være at anbefale – ville dog hoppe ud i en MacBook Pro – i stedet for en air.

  Og så er en fordel jo også at integrationen med dine andre Apple produkter bliver langt nemmere.

  Og jo – Photoshop kører glimrende på en Mac.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har en macbook pro og jeg er super glad for den. Min er 2,5 år gammel og fungerer upåklageligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Once you go mac, you never go back!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Lenovo kan ikke se noget galt i at sende kunden en laptop med pixelfejl, og så er de typisk 14 dage om at sende en ny med en ny pixelfejl og en ringere skærm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Vil helt sikkert anbefalde Macbook pro som alle de andre!
  Jeg har haft min i 3 år og har den “gamle” mac, men jeg er så super glad for den. Batteriet holder længe – hvilket er vigtigt da jeg bruger min computer hver dag i skolen, den er hårdfør (har tabt den et par gange.. ups), vildt hurtig og så elsker jeg styresystemet. Uden tvivl den bedste computer jeg nogensinde har haft.
  Du skal lige vænne dig til styresystemet, men når du så har gjort det, så kan du næsten ikke gå tilbage til andre mærker hehe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Desuden kan man også få en masse covers til mac som ser så fedt ud.. bl.a. et guld! Det må da være lige dig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Indtil for fem år siden var jeg kan pc-bruger. Min dejlige Ekskæreste gav mig en Mac i julegave for fire år siden med ordene: “Man kan ikke bygge et imperium fra en pc.”
  Mac anbefaling herfra.
  – og tak for din blog, den er så hyggelig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg stemmer i MacBook koret, men det skal klart være en pro, og ikke den lille model. Brug de ekstra penge og få den store model.
  En Pro kan uden problemer køre photoshop, og som andre skriver så sværger webdesignere og andre lignende faggrupper til MacBook, netop fordi den kan det hele. En Pro er faktisk direkte bygget til billedredigering osv, så hvis du sætter dig rigtig godt ind i den, så ligger der fra standard nogle gode programmer også. 🙂

  Jeg er selv ejer af en lækker Pro, den er nu 5 år gammel og fungerer fuldstændig som ny, ovenikøbet er harddisken delt, så jeg også har Windows installeret, det er endnu en af de ting en Mac kan uden at bryde sammen.
  Det eneste jeg skal have skiftet her efter 5 år er min blæser, og den koster ikke ret meget.. 🙂

  Jeg kan kun anbefale den.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Du skal have en med et godt grafikkort og masser af GB ram. Jeg har selv en IMAC med 750 m (grafikkort) og 16 GB ram. Den kan snildt trække mine grafiske programmer, som Indesign og Photoshop. Men du efterspørger jo en bærbar, så en Macbook pro med de samme egenskaber! :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg så selv med samme dilemma pt, en computer som ikke holder strøm særlig lang tid af gangen. Jeg har et par gange haft HP og har det også pt, jeg må desværre give ret i de holder ikke så længe af gange. Personligt hælder jeg selv til Lenovo eller MacBook Pro.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Jensen

  Ville helt klart også holde mig fra HP, dem har jeg dårlige erfaringer med. Derimod kan jeg klart anbefale Asus – jeg ELSKER min, som jeg købte sidste år. Der er aldrig problemer med den, den fungerer upåklageligt, og designet er tilmed super lækkert. Så stor befaling af Asus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria B

  Køb en mac, kort og godt. Det er “designerens” computer, og derfor er photoshop fantastisk på en mac. Derudover har du også bare en langt bedre opløsning i deres Retina display end du har på alm windows PC, og det er sådan set ligegyldigt om den er fra Samsung eller HP.

  Når jeg skal ind og studere igen, vil jeg helt klart have fingrene i en mac 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Louise

  Hej Sarah Lousie.
  Jeg ville klart anbefale a du fik dig en MacBook Pro, den er hurtig og ka kører alle de programmer du bruger. Men hvis jeg var dig, ville jeg gå ned i Power og så få dem til a vejlede mig. Det gjorde jeg dengang jeg købte min egen Mac (dog købt i Humac), for så er du sikker på du for det rigtige med hjem og de ka hjælpe dig med a få li det der passer bedst til dine behov

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har lige købt en ASUS Zenbook til 6000 kr. hos POWER, og den er helt vildt god. Den har fået top karakterer på samtlige hjemmesider og sammenlignes faktisk med en MacBook Pro.
  Derudover har den et lækkert design og let at have med overalt 🙂
  Jeg er igang med min kanditat i IT – Webkommunikation, så det er vigtig jeg har udstyret i orden og det har jeg virkelig med denne her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frank

  Hej Sarah ja en MacBook helt klart ,hvilken model kan de jo vejlede dig til i butikken. Men gør dig bare klart det kræver lige lidt tilvænning at gå fra Windows til Mac men så finder man ud af den faktisk er meget nemmere at betjene og finde ud af. Mvh Frank

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L.

  Hej Sarah Louise 🙂
  Jeg anbefaler at du køber en MacBook Pro Retina display. Den er lidt tykkere end air, og lidt tyndere og lettere end den normale Pro. Den er let at bruge, er god til Photoshop, har god billedkvalitet osv. Der er også muligheder til for at købe ekstra plads til computeren, jeg har over 6000 billeder osv på min egen. 🙂 Held og lykke med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Debbie Jørgensen

  Jeg kan kun anbefale at købe en Lenovo! Kraftig, mega hurtig, kan holde til lidt af hvert, batteriets på 8+ timer og det fungerer bare. Skriver PhD og bruger vel min computer i gennemsnit 6 timer om dagen og kører store tunge programmer derpå – efter 1 år kører den stadig upåklageligt. Den er kraftigere og bedre end en Macbook men koster væsentligt mindre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  Ville til hver en tid vælge MacBook Air som er så Nice i guldudgaven. Min har virket upåklageligt i over 4 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  asus zenbook har jeg, og kører alle Adobe programmer på den. Mit PS kører lynhurtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvis man har haft alt andet hele sit liv end MacBook skal man være klar på en kæmpe forandring! Jeg er ikke selv mega teknisk og jeg vil da sige det har taget tid at vænne sig til MacBook men nu vil jeg til gengæld heller aldrig gå tilbage til HP osv. MacBook er virkelig det bedste og det nemmeste (når man altså lige har vænnet sig til det) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilia

  Hvis jeg var dig, så ville jeg helt sikkert købe en MacBook Pro med Retina skærm. Der er flere andre der skriver, at en Air sagtens kan køre Photoshop – og det kan den da sikkert godt, men der ér altså bare forskel på hvor meget power og ydeevne en Air og en Pro har. Men hør da lige en sælger ad, det ved de helt sikkert alt om 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Mener selvfølgelig ekstern harddisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har både en Macbook Pro og air og de virker begge upåklageligt med photoshop – dog har proen mere plads, når det virkelig gælder og tænker at dine mange billeder også fylder lidt? ☺️ Hvis jeg var dig, ville jeg prøve en Macbook – du bliver positivt overrasket!! Et lille tip, køb dig en harddisk og gem alle de vigtigste billeder af børnene, så fylder de ikke på computeren og hvis harddisken ved et uheld, skulle brænde sammen, så mister du ingen billeder fra deres barndom!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Kan kun anbefale en mac pro – ligesom mange af de andre 🙂

  En anden ting: hvor er den lækre jakke/cardigan fra??? MÅ EJE! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Kender 2 der har haft asus, de gik begge i stykker på under et år, så dem ville jeg ikke anbefale.
  Macbook for the win 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  MacBook Pro

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Hej Sarah! Jeg synes du skal gå en efter en Asus. Jeg har haft min i flere år og den kan det hele, og er drøn hurtig stadig, selvom den er proppet med billeder og dokumenter. Personligt ville jeg ikke gå efter en mac da du er nødt til at have en med masser af plads og en god hukommelse og hurtig processor.

  Go for Asus og du vil ikke fortryde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Jeg ville i hvert fald klart holde mig fra HP! Alle jeg kender, som har ejet en HP – mig selv inklusive – har haft problemer med dem og har måtte skifte computer efter ganske få år… Så er det altså det værd at bruge lidt flere penge på f.eks en Mac, som kan holde meget længere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Jeg har både haft en MacBook Pro og nu en Asus. For mig er det vigtigste, at jeg udover diverse programmer også forstår at bruge styresystemet. Jeg finder Macs styresystem kringlet og havde derfor tit brug for hjælp (og det gad jeg egentlig ikke), mens min Asus har Windows, og det kan jeg. Det synes jeg er en overvejelse, Sarah Louise – måske særligt når du ikke kommer fra en Mac. Dette er blot min erfaring. Glæder mig på dine vegne over, du skal have en ny computer – det er så lækkert!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Og super fedt med masser af stavefejl

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   lol jeg er ekspert i stavefejl!! så jeg forstår dit “sprog” haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

   Dejligt!! Så er der endelig nogle der forstår mig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Sarah 🙂
  Jeg har haft en MacBook Pro i seks år, og den har ALDRIG været til reparation! Så vil helt klart anbefale sådan en, og hvis en 13″ er for lille ved jeg de også fremstilles i 15″, måske også større? God dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Kære Sarah.
  Jeg er 23- Fik min første computer som 12 årig- En Macbook notebook. Den holdte i 8 år- Den blev godt nok de første par år hun brugt til msn og arto;) Sendre hen eksamensopgaver. Jeg solgte den faktisk for en mindre slik til en veninde, som har den endnu. Jeg købte derfor en macbook Pro, som jeg har endnu. Bruger den HVER dag til mails, sociale medier, nyheder og billedredigering. Det fungerer PERFEKT, og jeg vil helt klart anbefale en Mac!! Man kan downloade de fleste programmer til dem- Men lad være med det. Køb dem- de er dog lidt dyrere end Windows- men man får virkelig hvad man betaler for. 12-15.000 er mange penge at smide efter en rigtig god computer- men når det så er sagt, så er det hvertfald den bedste investering for mig. Min har hvertfald mange år tilbage endnu!! 🙂 Jeg håber du finder en computer der matcher dine behov. Hvis jeg var dig, så var jeg ikke i tvivl om hvad jeg ville vælge.
  Ønsker dig og din familie en rigtig dejlig solskins onsdag!
  Kærlig hilsen Caroline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Hansen

  Lenovo kan også anbefales fra husholdningen her .. Ligeså hurtig som en tablet, men funktion som en computer . Super lækker

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Hej Sarah

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Helt klart MacBook Pro! Min er snart 5 år gammel og holder stadig batteri som var den ny!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej Sarah!
  Jeg vil også klart anbefale en MacBook Pro – jeg har aldrig oplevet hurtigere computer med bedre batteritid. Once you go mac, you never go back 😉
  Men men – ligegyldigt hvad ville jeg fokusere på, at computeren har ssd-disk, som gør den endnu hurtigere (dette gælder både pc og mac). Og hvis du køber apple, er Retina selvfølgelig også at foretrække!
  Det er en jungle, men når du skal bruge tunge programmer, så gå efter den hurtige harddisk. I overvejelsen om det skal være pc eller mac, er det selvfølgelig også relevant at overveje, om du “gider” anskaffe dig programmerne på ny, så de dur til mac.
  God jagt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Nå ja og har du en iphone så kan alt jo synkroniseres med din macbook, så kan du feks skrive mms/sms/messenger/facetime osv direkte fra computeren, plus din kalender og alt andet også kommer til at køre sammen, det er bare så smart 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Mac Pro. Intet andet funker til Photoshop.

  Og tillykke med graviditeten! Er lige væk et øjeblik og bum, giga mave !

  Held og lykke (har også tre..)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Som de andre siger, så er Macbook pro et godt valg. En Macbook air kan vist ikke klare photoshop, men det kan en pro sagtens. Tag evt ind i en Appleshop, der ligger så vidt jeg ved en i Lyngby. De sælger jo kun Apple og er derfor de perfekte at spørge til råds hvilke der er bedst til dig. De fleste jeg kender er skiftet til Macbook, og alle er bare glade for dem. De holder meget længere, styresystemet er meget mere enkelt og det er nærmest umuligt at få virus. Jeg køre med Mac på snart 10 ende år, har aldrig haft antivirus og har aldrig haft virus. og så er den fantastisk til diverse billedredigeringsprogrammer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  Som de andre, vil jeg helt klart også anbefale en Macbook Pro. Min fungerer helt upåklageligt og er hurtig. Jeg bruger selv Photoshop og det fungerer rigtig fint.
  Håber du finder dig en god computer! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Macbook pro, den er lidt tungere end air selvfølgelig men skal du bruge den grafisk ville jeg tage den , det er den jeg har og jeg har arbejdet som grafiker i mere end 10 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingibjørg

  Jeg troede aldrig jeg ville sige det her, MEN Macbook er til dags dato den aller allerbedste computer jeg har haft! Jeg har haft min i snart 2 år og den er stadig som ny og har aldrig fejlet det mindste og batteriet holder i evigheder selvom jeg sidder og skriver “opgave” på den mange timer om dagen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benita

  Hej Sarah

  Har din mand Michael ikke forstand på hvilken du skal vælge ?

  Go dag til jer alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   nej ikke i forhold til photoshop….flertallet plejer at være gode rådgivere. Michael har jo ikke testet alle computere i verden hehe:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • s

  Min macci er min bedste ven. Har en Macbook pro, før det en almindelig macbook. Der har aldrig været problemer med nogen af dem, den første havde jeg i 4 år, den her er på 2 år og virker ligesom da jeg købte dem. Det er bare det værd. Design osv. taler jo også for sig selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Sarah.

  Jeg synes du skal tage en Macbook Pro – den kan sagtens håndtere photoshop 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cirkeline

  Jeg har Mac air – og jeg er fan af den! Den er let at transportere, den er hurtig – og jeg er virkelig overrasket over hvor hurtig den er. Hvis jeg havde været dig, havde jeg købt en Pro – og du kan købe diverse cover til den, så den ikke får evige skræmmer! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Mac er jo de perfekte computere til photoshop, redigering mv. Stort set alle grafikere, designere sværger til Mac 🙂 Jeg har selv en MacBook pro, selvom jeg ikke burger photoshop, og jeg har været en glad mac-ejer I ca. 12 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Hej Sarah.
  Nu bruger jeg selv macbook, men jeg ville bestemt tage en macbook pro med ssd harddisk, som gør den er endnu hurtigere, og retina skærm. Det vil du ikke fortryde, hvis du altså kan finde ud af styresystemet på den:)

  macbook air er bare ikke kraftig nok til at køre photoshop.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Angelina

  jeg har en macbook air og den virker upåklagelig. Den er hurtig, pæn, let og så kan man hente de programmer man også bruger til windows.. eneste minus (for mig) er at ekstra udstyr er dyrt.. har hørt at man kan købe macbook pro, hvis den skal være lidt mere avanceret.-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   men er den god nok til et photoshop program?? Det fylder jo mega meget…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Angelina

   der må du læse de andre kommentarer.. jeg bruger ikk programmet, men tænker da, at det er godt, som de andre skriver.. men macbook pro skulle vidst være bedre, hvis man skal have en computer, der kan lidt mere:-) men bare generelt macbook er fint..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • E

   Min MacBook air kører Adobe Photoshop helt uden problemer

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Ja, macbook air kan sagtens køre PS. Jeg har mange af adobe programmerne på min, og det kører upåklageligt.
   Når det er sagt, er macbooks mere design og lækker brugerflade, end det er noget andet.
   Prisen er for dyr ift. softwaren derpå og hvad den ellers kan, og du får langt mere for pengene hvis du køber noget andet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie R.

   Ja den kan sagtens håndtere Photoshop! Det har jeg haft på mine macs de sidste mange år. Vil dog anbefale en 15″ selvom den er lidt dyrere. Set er bare lækkert med en stor skærm, og den er stadig ret let.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Jeg har MacBook air, og nej.. Der er tryk på når man kører store programmer 🙂 men en MacBook pro kan køre Photoshop og den er efterhånden også ret let og lækker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVAD har jeg rullet mig i?