Hvaså fede Dorit

Sådan gik vores nakkefoldsscanning

Sådan gik vores nakkefoldsscanning

Hvis du missede den på eb.dk, så er her indlægget om vores nakkefoldsscanning. Denne uge er ikke gået helt som ventet. Jeg burde egentlig være 12 fulde uger plus 3 dage henne i min graviditet, men da vi var til nakkefoldsscanning fik vi os en overraskelse. Nakkefoldsscanningen  bliver lavet for at undersøge ens ufødte barn for eventuelle kromosomfejl eller misdannelser.Den første scanning foretages mellem uge 9 og 13.

Nakkefoldsscanningen er klart den største begivenhed i første trimester og selvom dette er tredje gang, så var vi alle meget spændte. Vi havde taget Albert med, dog mest af nød, da Michael og Albert skulle direkte på borgerservice bagefter og forny Alberts pas. Vi har nemlig lige bestilt en lille ferie til Dubai. Albert fulgte meget interesseret med i scanningen i begyndelsen, men han mistede lidt interessen, da jeg havde hoppet rundt som en skør for tredje gang i et forsøg på at få den lille til at ligge sig bedre. Ja man føler sig en smule akavet, når man står der og hopper halvnøgen rundt i et rum med en fremmed, men heldigvis har mine barnlige sider udviklet sig i en mere løssluppen retning efter 2 børn. Alt så heldigvis ud som det skulle og jeg holdt godt øje med om jeg kunne se, hvilket køn det var, men det var stadig alt for utydeligt.

Da vi var færdige fik vi at vide at jeg risiko mæssig havde samme risiko som en 15 årig (ja jeg blev sgu da helt høj i hatten af den besked haha det er i al fald også det eneste på mig, der svare til en 15 årig) og vores tal var 1 til 7200. Hvis man har under 300 i det tal man får til nakkefoldensscanningenn, så bliver man undersøgt nærmere, men 7200 er et fint tal og faktisk bedre end både Albert og Almas var. Det der var overraskende var at jeg blev sat en uge længere hen. Og DET forstår jeg ikke. Hvordan kan man være en uge længere henne, når vi har brugt ægløsningstest. Min forestilling er at jeg stadig ?kun? er 12+4, men bare laver store børn.

Alt i alt var det jo en rigtig god oplevelse og jeg kan med ?ro i maven? tage på en lækker og varm ferie med familien.

Sådan gik vores nakkefoldsscanning Sådan gik vores nakkefoldsscanning

Sådan gik vores nakkefoldsscanning

Sådan gik vores nakkefoldsscanning

Sådan gik vores nakkefoldsscanning

Sådan gik vores nakkefoldsscanning

11 kommentarer

 • Kirstin

  Hej, kan se dette er et opslag fra sidste år 🙂 Men nu er det sådan vi bor på Færøerne og her oppe bliver man ikke scannet før uge 20, her får vi ikke tilbudt nakkefoldsscanning, hvilket jeg som førstegangsgravid, er en smule bekymret over og vil bare gerne vide at “Blob” har det godt.
  Vi overvejer at flyve til KBH på privat klinik og få lavet nakkefoldsscanningen.

  Hvad ville du have valgt, hvis du var i mit sted?

  Jeg er i uge 10 og der skal snart bestilles rejse og tid hvis vi skal have lavet scanningen.

  Jeg føler mig dårlig rådgivet af mine læger og hele det færøske læge system.

  Mvh. Kirstin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har nu alligevel et ret godt bud på kønnet af din baby udfra “nub-teorien”, på dansk kaldet kønstappen – er 98 % sikkert på det her tidspunkt i graviditeten. Kønstappen ses på det nederste scanningsbillede.
  Jeg er spændt på, om teorien holder stik

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med forøgelsen. Kan selv huske da min lille dreng blev analyseret med alskens scanninger. Vi købte også en kønsscanning og en til scanning for bedsteforældrenes skyld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Eftersom graviditeten beregningsmæssigt starter første dag i din sidste menstruation er det egentlig sjovt at du ikke har regnet mere forkert, hvis du har regnet ud fra en ægløsningstest..
  Men det lyder næsten endnu skørere at hvem end der har oprettet din vandrejournal ikke har spurgt om din mens dato og fastsat din termin ud fra den 🙂
  Anyways, så stort tillykke med det gode tal og graviditeten.
  Har selv netop bestilt tid til nakkefold med mit andet barn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   De HAR spurgt men fordi fosteret er størrelse så siger de jeg er længere henne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Så er det nok bare mig det ikke forstår din kommentar om at du ikke forstår “hvordan kan man være længere henne når vi har brugt ægløsningstest”.
   Jeg forstod det som om du beregner din graviditets start fra din ægløsning og ikke fra første dag i din menstruation – my bad 🙂
   Lige meget hvad er det jo bare skønt at baby måske kommer en uge tidligere – tillykke med det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Jeg er 14+3, så er nogenlunde ligeså langt. Vi brugte også æglæsningstest, men terminsdatoen blev også rykket en del i forhold til det jeg selv kunne regne mig frem til… 🙂

  Vores risikotal til nakkefold var 1:13.394, så der var heldigvis ikke noget at være nervøs for 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Storm

  http://www.gravid.dk/artikler/udregning-af-termin-og-graviditetens-laengde.html

  Du kan evt. Læse mere om det her 🙂
  Fortsat god ferie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Storm

  Man tæller graviditetsugerne fra d. første dag i den sidste menstruation.
  Ja, det lyder meget underligt og der er ægget jo ikke en gang befrugtet endnu, men det er altså derfra man tæller. Derfor er man nogen gange “længere” henne end lige forventet. Håber det gav lidt svar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cc

   Ved det er en gammelt opslag, men hjælp mig de damer.

   På scanningsbilleder til nf står der fx ga 12w + 3 d. Når jeg regner tilbage til 0 rammer jeg min sidste mens første dag, men bliver i tivivl når de måler, er det så fosters alder? Forstår jeg ikke hvis det er, for jeg har ikke haft mulighed for at blive gravid når jeg ikke har samleje under mens.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønt at læse og god ferie☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvaså fede Dorit