Far & datter knytter særlige bånd

Gravid uge 14// kan ikke mærke baby mere

Gravid uge 14// kan ikke mærke baby mere

Gravid uge 14

Nu sprang jeg jo let og elegant uge 13 over, da jeg blev sat en uge frem ved nakkefoldscanningsen i sidste uge. Jeg har de første 3 måneder været meget ramt af træthed og kvalme, jeg har dog ikke kastet op, hvilket jeg eksempelvis gjorde under min første graviditet. Men nu er jeg helt efter bogen i bedring. Man plejer at kalde det andet trimester for det “nemme” trimester. Der er man ude over de flest gener og man er stadig lille nok til at man ikke er generet af vægt og mavens tyngde. Jeg er desværre allerede plaget af bækkenløsning og igår satte skidtet sig fast, da jeg lå og læste for Albert og Michael måtte hjælpe mig om på siden og så ned på gulvet på alle fire, før jeg kunne rejse mig. Jeg prøver at passe på mig selv og ikke provokere min bækkenløsning med for meget bevægelse og løft, men med en 2 og 3 årig der er det altså noget af en udfordring.

Vi er pt på en vidunderlig ferie i Dubai, hvor vi i første uge boede ved et vennepar og den anden uge bor vi på hotel Rich Carlton. Jeg er udmærket klar over at dette nok bliver vores sidste rigtige ferie i laaaang tid, så den skal have en over nakken med hygge og familie tid. Det har indtil videre været en skøn ferie og jeg har umiddelbart ikke haft nogle bekymringer indtil det slog mig igår at jeg slet ikke har mærket min lille baby. Jeg har mærket den sådan on and off de forrige 2 uger, men denne uge har der været helt stille. Jeg prøver at berolige mig selv med at det nok bare er fordi at jeg har været så aktiv. De gange jeg har mærket den, har været når jeg har slappet af på sofaen om aftenen derhjemme og den slags afslapning, har der ikke været så meget her. Jeg glæder mig alligevel til at komme hjem og få en køns scanning i næste uge og lige se at alt er som det skal være.

Kønnet på vores lille baby afsløre jeg selvfølgelig først her på Ekstra  bladet i næste uge.

På dette tidspunkt kan min baby både drikke og tisse, fordi nyrer, urinveje og blæren nu er udviklet. Hænderne kan gribe og de lange ben sparke. Hvornår man mærker liv afhænger også meget af, hvorledes din moderkage sidder og om du har været gravid før. Sidder den på bagvæggen af livmoderen (ind imod din rygsøjle), vil du mærke liv tidligere, end hvis den sidder på forvæggen (ud imod dit maveskind). I slutningen af ugen måler barnet cirka 8,5 centimeter og vejer cirka 100 gram.

4 kommentarer

 • C

  Hej Sarah Louise,

  Hvis du får problemer, bor der en super dansk gynækolog/fødselslæge – de har 4D scanner – Hun hedder Dr. Anni Engberg og arbejder hos Nicolas og asp: de har klinik nede i marinaen: https://www.nicolasandasp.com/our-team

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Dejligt at i har en skøn ferie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Da jeg ikke selv har været gravid endnu, er det lidt svært for mig at komme med kloge ord på den front. Men mon ikke det hele er som det skal være, når du mest har mærket baby i de stille perioder, som der jo ikke lyder til at have været meget af gennem den sidste halvanden uges tid 🙂

  Til gengæld ramte det billede mig total, da jeg så det. Hvor er det et skønt billede af dig og Albert. Det udstråler så meget kærlighed og varme! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann Vejstrup Larsen

  Hej Sarah
  Jeg tror ikke du skal være nervøs ,du er ikke så langt henne endnu og jeg tror ikke man kan mærke baby fast endnu.
  Og som du selv siger har der været gang i den , så husk at slappe lidt af ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Far & datter knytter særlige bånd