Få mit outfit her!!

Hvordan hører kejsersnit, fødsler & kolik sammen?

Hvordan hører kejsersnit, fødsler & kolik sammen?

Billedet er måske ikke for sarte sjæle, men jeg synes at det er fascinerende. Jeg har skrevet dette indlæg, fordi der er nogle ting, der rumstere i mit hoved (ja altså ud over mine mad cravings) Jeg har tænkt meget over det her med kejsersnit og almindelig fødsel. Det har aldrig været mit lod at føde naturligt, da Albert blev født ved akut kejsersnit, da en moderkagen blokerede fødsels vejen og Alma ved akut kejsersnit, fordi mit gamle ar var ved at briste. Så tredje gang SKAL jeg også have kejsersnit.

Nu gad jeg godt at have lidt svar fra jer derude. Jeres svar kan måske hjælpe mig i min søgen og undren. Dette spørgsmål gælder KUN kvinder, der har fået PLANLAGT kejsersnit!!

[poll id=”3″]


Hvordan hører kejsersnit, fødsler & kolik sammen?

16 kommentarer

 • Sofie

  Jeg havde stille og roligt fødsel. Vandet gik, lang tid med udvidelse, fødsel uden bristninger eller smertestillende. Kolikbarn. Det var ikke maven. Det var ikke nakken. Hun skreg bare.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Volke

  Hej Sarah 🙂

  Da min første pige kom til verden, var det ved akut kejsersnit, jeg havde ligget i 13 timer med voldsomme smerter samt en masse smertestillende og da de fandt ud af at hun lå drejet og som stjernekikker, valgte de til sidste et akut kejsersnit.
  Jeg holdt hende først nogle timer efter og det var virkelig hårdt).

  Da jeg fik min anden pige her i 2013, havde jeg selv valgt et planlagt kejsersnit, da jeg havde fået en voldsom forskrækkelse efter oplevelsen jeg havde den første.

  Det planlagte kejsersnit var simpelthen den allerbedste oplevelse.
  Alt ting forgik så stille og roligt og man mødte ind tidligt morgen med glæden og spændingen på at møde sit lille vidunder. Der var ingen press, ingen stress, alt forgik i et roligt tempo.
  Da hun kom til verden, fik jeg hende med det samme op til mig (da hun lige havde fået et tæppe omkring sig), det var så fantastisk en følelse at have hende liggende så tæt hos mig og at hun blev liggende der hele tiden, mens de ordnet mig færdig efter kejsersnittet. Hun var hos mig hele tiden efter hun kom ud <3

  Ingen af mine børn har haft kolik. Men min pige herfra 2013 har helt klart været en mere rolig og stille pige helt fra lille, hvor min store pige var lidt mere stresset efter den hårde start på livet.

  Ønsker dig en god dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Første barn var ved planlagt kejsersnit og andet barn ved akut kejsersnit – ingen af dem har haft kolik..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Børn født ved kejsersnit, eller som har været igennem en hård fødsel, har ofterere refluks pga. nervus vagud. Disse symptomer kan forveksles med kolik. Refluks kan dog behandles.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Måske lidt ot, men bogen “født klog” gav god mening for mig – selvom den til tider er lidt kontroversiel. Men hun snakker også om kolik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  3 børn. 3 planlagte kejsersnit. Barn nr 3 havde kolik. Stoppede først da hun var 10 mdr og ALT var prøvet. I familien spøger vi lidt med ” at var hun født som den første havde vi ikke turde få flere ” i dag sunde og raske børn… Dog er nr 3 ramt af angst. Vides ikke om det har noget med hinanden at gøre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  To planlagte kejsersnit. To børn uden kolik

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sabrina

  4 børn – første barn 4400g skuldre der sad fast så der blev taget fat. Andet barn 5000g alt sad fast skulder og kraveben forsøgt brækket hoppet på maven mens han blev flået i. Barn 3 3500g planlagt ks barn 4 3400g igen planlagt ks og aldrig haft et barn med kolik:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg har 3 børn. Jeg valgte kejsersnit selv 3. Gang. Fed oplevelse. Det nemmeste barn og fødsel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine Thorsen

  Jeg blev ikke taget ved kejsersnit, men havde kolik i et halvt år :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Min søn kom til verden ved planlagt kejsersnit, det planlagte kejsetsnit, som blev foretaget på Hvidovre, var omstændighederne taget i betragtning en god oplevelse! Men tiden efter var hård, vores søn havde voldsom kolik! Tålmodighed og en god kiropraktor var vejen frem for os – håber selvfølgelig i kan undgå kolikken, men stort tillykke med graviditeten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Sara. Jeg har ikke fået foretaget kejsersnit, men har haft to kolikbabyer. Jeg gætter på at dette indlæg skyldes, at du frygter at få en kolikbaby, og jeg har et par input i den forbindelse (ved ikke lige om dine andre børn havde kolik som små). Én ting er, at børn, som tages ved kejsersnit, ikke får den samme “podning” med de gode bakterier, som vaginalt fødte børn får. Man kan derfor overveje at give dem probiotika for at kompensere lidt herfor. Ex Udos Choice og NDS laver probiotika specielt til babyer og småbørn. En anden ting er, at både kejsersnit og vaginal fødsel kan være ret hårdt for den lille krop, som kan få smerter og låsninger i ryg, nakke osv. En kiropraktor kan hjælpe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Min jordemoder fortalte faktisk, at en amerikansk fødselslæge forskede i det med den vaginale podning. Hun var igang med et forsøg, hvor der blev taget en podning fra moderens skede på en vatpind, som derefter blev “tørret af” rundt om den babyens mund, lige efter den var taget ud ved kejsersnit. Og at resultaterne indtil videre viste, at det havde en positiv effekt mht. allergier, immunforsvar og også diabetes. Synes det er dødsmart!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Veronica

  Når baby bliver “vredet” ud ved kejsersnit kan hovednerven i nakken komme i klemme (vagus nerven). Dette forekommer tit ved kejsersnit. Min datter sad fast ved almindelig fødsel, hun kunne ikke komme ud, så jordemødrene “vred” hende ud. Vi gik til kiropraktor i 6 mdr for at rette op på dette. Når vagus nerven er kommet i klemme påvirker det hele nervesystemet og giver bl.a. Kolik. Mener faktisk at i Norge bliver alle babyer tilset af en kiropraktor inden de forlader hospitalet. Smart. Det forhindrer en masse kolik babyer ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Som Veronica skriver, alle babyer burde blive tilbudt tjek hos en kiropraktor – man ville kunne undgå mange kolikbørn! Vi kom først afsted da Emma var 9 uger gammel, fordi ingen fortalte at det kunne hjælpe…. Efter to gange var hun som et helt andet barn og de daglige skrigetureforsvandt som dug for solen <3 Vi har kun en enkelt ud at 7 behandlinger tilbage og det har været hver en krone værd, selvom vi begge er på SU!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa S

  Min lillebror blev i sin tid taget med planlagt kejsersnit (tredje barn). Han havde ikke kolik. Dog kan jeg huske, min mor nævnte, hun følte han ikke var helt klar til at komme ud til verden. Han var også mindre end vi var og han græd lidt mere. Men kolik, nej. Det gik hurtigt over igen:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få mit outfit her!!