Farvel til det lange hår!!!!

Hiv din egen baby ud af din krop

Hiv din egen baby ud af din krop

Jeg faldt over det her meget powerfulde og smukke billede. Kvinden føder i vand og man kan se en baby blive trukket ud…og den ser bare sådan helt glad ud…og jeg elsker det. Jeg får desværre aldrig lov til at prøve det, kva mine forrige 2 akutte kejsersnit. Jeg kan godt nogle gange føle mig en lille smule snydt over at jeg ikke får lov at prøve en rigtig fødsel, men samtidig synes jeg også at det med at føde er skrækindjagende. Jeg tænker egentlig ikke så meget over at jeg snart får en baby mere eller på selve dagen…..endnu…

Dagene går bare…havde det ikke været for bækkenløsning, så kunne jeg godt helt glemme at jeg er gravid. Jeg har ikke en eneste app eller bog om graviditet, jeg har ikke helt styr på jordemodertider og har iøvrigt ikke engang været til en endnu? ( er det ikke sent? jeg er snart 6 måneder henne og synes da jeg var meget tidligere hos en jordemor sidst) og at vi skal have en søn mere, virker bare som den mest naturlige ting i verden. Vi (både os og ungerne) taler om Arthur som om han allerede er her. Ungerne siger farvel til ham, når de afleveres i vuggestue og vi taler ofte om ham og at han eksempelvis skal sove hos mor og ikke spiser mad, men skal drikke af mors bryster. Det er sjovt, hvor afslappet og ufokuseret vi er her tredje gang, men jeg synes at det er rart og tiden går meget stærkt!!! Jeg tænkte lidt at vi har brug for nogle positive fødsels historier herinde. Jeg kender VILDT mange førstegangs gravide og nette vrimler med negative fødsels historier, så hvis i sidder med nogle smukke positive historier, så må i meget gerne smide dem op i kommentar feltet:)

21 kommentarer

 • Camilla HE

  Jeg har haft 2 helt fantastiske fødsler..
  den første tog 8 timer, fra vandt gik og veerne startede til jeg havde det pureste guld på maven.. <3<3<3 Min anden fødsel var mere end halveret.. Jeg havde pjat veer i 1 time, så gik vandet og med vandet som der veer og jeg mener VIRKELIG veer.. 3 timer senere havde jeg endnu en guldklump på maven <3<3, en kvinde krop er den mest fantastiske.. vi kan lave liv, føde babyer, holde børn i live og give KÆRLIGHED… kvinde vi er mega seje..

  Efter jeg så kejsersnittet live på DR1, har jeg endnu større respekt, for kvinder der får et kejsersnit.. Jeg tør sgu ikke selv…
  Kvinde POWER… :O)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Min mand tog imod vores datter da hovedet var født.. Virkelig fed oplevede og min mand følte jo at han var verdens sejeste

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg fødte min datter i 2014 efter 9 timers veer. Jeg havde op til fødslen været meget bange for at skulle presse en baby gennem min Hooha, men det viste sig for mig ikke at være noget problem overhovedet. Veerne var forfærdelige, men ligeså snart jeg fik presseveer klarede mit hoved op, for nu skete der jo noget!
  Vandet gik aldrig og min datter blev født i sejrsskjorte (inden i fosterhinden) og jeg var helt oppe at køre på adrenalin og gav high-fives til min mand (som stod og græd).
  Jeg bristede godt nok, men det var ingenting i forhold til de veer – modsat hvad jeg havde gået og troet før…
  Jeg fødte kl 03 om natten og kunne ikke sove før næste eftermiddag fordi jeg bare lå og kiggede på min datter hele natten <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Noer

  Når man ser sådan et billede, så tænker man da virkelig WOW hvor er det egentlig fantastisk at vi kvinder er i stand til at poppe sådan nogle vidunderlige unger ud 🙂 Har selv 2 vidunderlige piger på 3 og 1, hvor jeg har været så heldig at have 2 drømmefødsler begge gange. Begge pigers fødsler foregik helt afslappet med en dejligt stemning, på trods af at MOR her havde SÅ ondt, hi hi, det kan man nok ikke slippe for 🙂
  Pigernes fødsler tog henholdsvis 7 og 4 timer og jeg havde den store fornøjelse selv at tage imod vores yngste. Det foregik dog ikke i badekar, men i fødselssengen. Lige da jordemoderen spurgte om jeg havde lyst, var det da MEGET grænseoverskridende, men jordemoderen sagde helt roligt : ” Prøv at tænk på det smukke i at den allerførste der får lov til at røre din datter, er DIG og farmand” 🙂 Emma kom ud med et smut og direkte op på min mave og var bare HELT perfekt. Glæd dig til en lille ny guldklump, lige gyldigt hvordan de kommer til verden, så er det at blive forælder, da bare det STØRSTE 🙂 Ønsker dig SÅ meget held og lykke med det hele, fra en fast læser, der nyder din blog dagligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg kan godt forstå, at du er lidt vemodig ved at du aldrig får lov til at prøve en normal fødsel. For det er den vildeste urkvinde-agtige oplevelse!! Bare du husker på at slutmålet – et raskt barn – er det vigtigste og at du ikke havde fået lov at opleve noget af det, hvis du havde født normalt med Albert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg fødte mit andet barn i et fødekar ved en planlagt hjemmefødsel. Det var den mest fantastiske stille og rolige fødsel både for mig og min mand! Jeg tog selv imod hende som på det ovenstående billede og det var så smuk en oplevelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • CRN

  Jeg er en af dem, som VIRKELIG ikke synes det med at føde er så slemt (eller gør så ondt) som alle siger. For os var det en fed oplevelse på Riget med den sødeste jordemoder nogensinde. Jeg trænede Bodypump indtil 14 dage før (dog med lavere vægt) og en stærk core gjorde (iflg jordemoderen) en verden til forskel, da der skulle presses… Min lille pige på 2700 gram kom til verden efter 8 timer på hospitalet. Uden smertestillende (dog lidt morfin i udvidelsesfasen fra 3-6 cm) og med smil, grin og overskud på fødestuen. Jeg valgte, at vi skulle hjem efter 4,5 time, da jeg ikke orkede over på Patienthotellet og pakke ud osv. Så 4,5 time senere stod vi med vores første barn hjemme i lejligheden.

  Jeg havde på forhånd besluttet mig for ikke at amme, jeg havde på ingen måde lyst hverken før hun kom eller efter. Det der er naturligt for (næsten) alle, var helt unaturligt for mig, så jeg var tryg ved at tage hjem til min økologiske erstatning, hvor jeg ikke havde brug for fagpersonalets amme-hjælp. (i øvrigt sjovt at der aldrig fokuseres på, at nogen simpelthen ikke har lyst til at amme eller bryder sig om det, men det er jo en anden historie. Dét aspekt er slet ikke i tale sat hos jordemødre eller sundhedsplejersker)

  Når man vælger at tage hjem samme dag som førstegangsfødende, er man så priviligeret at få besøg af jordemoder 1 time på dag 2 og 1 time på dag 3 i hjemmet. Til en hyggesnak i sofaen, tjek af baby, blodprøve osv. SKØNT ikke at skulle afsted på hospitalet til det. Og virkelig flot af Riget at tilbyde dette. Desuden mulighed for at ringe anytime i døgnet den første uge til jordemødre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Min første fødsel (for fire år siden) var en sej omgang på 42 timer, men anden gang (9 måneder siden) havde jeg den mest fantastiske fødsel❤

  Fødsel 2.
  Starter så småt ved 4 tiden om natten… Står op ved 6 tiden med storesøster, går i bad, afleverer hende i børnehaven, køber rundstykker med hjem, morgenmads hygge med manden (ml veerne), kort gåtur med hunden med stop ved hveranden lygtepæl, hjem på sofaen med dameblad i den ene hånd og manden i den anden, bedsteforældre tilkaldt. Da der på kort tid sker et tidsspring fra 7 til 4 min ml veerne kører vi mod hospitalet, ankomst hospitalet kl 13, jordmoderen tager mig på fødestue med det samme, 5 cm åben (jubii), står op over sækkestol og laver 8 taller med manden i hænderne. Overvejer at aflyse det hele og tage hjem til hunden! Kl 15.55 kommer jeg op og sidde på siden på briksen og kl 16.04 fødes vores lille sol – jeg tager selv imod efter hovedet er født, får fat under hendes arm og hjælper hende selv det sidste stykke – en fantastisk fødsel ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Jeg har også haft to gode fødsler – springer åbenbart de to første faser over, og mærker først jeg er i fødsel i 3 fase.
  Første gang fik jeg tegnblødning og veer kl. 10.00 og han er født 12.46, anden gang kl. 21.30 og han er født 23.54.
  Alt gik godt! Helt naturligt og uden nogen former for bristninger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Ingen af mine fødsler har været decideret “drømmefødsler” Den første tog 30 timer og endte med en stjernkigger, jeg mistede meget blod og lægerne var ret bekymrede. Nr. 2 kom efter 20 timers veer og en igangsættelse. Men jeg må indrømme at jeg kun tænker tilbage på dem med glæde. Det var fantastisk at opleve, og jeg vil slet ikke være det foruden. Desuden kom der 2 helt fantastiske piger ud af det hele, og de er så meget det værd! Jeg er på ingen måde skræmt over, at måske skulle føde igen, hvis det kommer til at ske en dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Har født 2 gange og begge har været helt fantastiske oplevelser:

  Fødsels 1:
  Blev sat i gang 39+4 grundet manglende liv fra vores lille dreng. Jeg blev sendt hjem med beskeden om, at der ville gå lang tid. Dagen efter ringede jeg manden hjem fra job – grundet vandafgang og tilkommende veer. Der gik 6 timer fra 1 ve og til han var ude. Jeg havde presse veer i lidt over 2 timer da han var stjernekigger.
  Imens det hele stod på nåede jeg, at sige til min mand “hvis det er sådan her det er at føde; så er det ikke så slemt”

  2. Fødsel
  40+2 havde jeg haft ondt i lænden i et par dage og vågnede med tegnblødning. Kom til undersøgelse på sygehuset og fik besked på, at jeg var mellem 2-5 cm. åben. Jordemoderen sendte os ned i byen for, at spise frokost. Vi hyggede og grinede og fik en dejlig stund sammen manden og jeg. Tilbage på sygehuset og fik samme besked. Vi valgte at tage hjem og ville nyde eftermiddagen på terrassen. Vi var hjemme i 1 time og jeg havde på det tidspunkt haft veer siden vi ramte vores hus, men nu skiftede de karakter og jeg vidste det var presseveer. Vi fløj ud i bilen – glemte vandrejournal, vendte om og hentede den (alt imens jeg tilbageholdte pressetrængen) – vi ankom igen til sygehuset og jeg blev sat af ved indgangen og begyndte at tøffe ind, min mand kom kort tid efter og vi fandt elevatoren – jeg opdagede at han INTET havde taget med ind (det skældte jeg selvfølgelig lidt ud over). I elevatoren møder vi en fødselslæge, som kommenterede; du går bare direkte på fødegangen med mig – for det er da oppe over.
  På stuen bliver jeg undersøgt og jordemoderen siger “Skal I nå at hente kamera er det nu far – i næste ve går vandet og så vil jeg skyde på hun føder i den ve der kommer efter” – min mand styrtede ud og hentede det alt i mens at vandet gik i veen der kom, netop som han gik ud af døren. Tiden gik virkelig langsomt og jeg følte han var væk i en evighed, da den næste ve kom åbnede min mand døren til stuen og jeg fødte vores datter præcis 20 min. og 2 veer efter ankomst til sygehuset.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Kan ikke bidrage da jeg selv er førstegangs gravid. Men jeg elsker det afsnit af “keeping up with the Kardashian” hvor Kourtney selv tager sin baby ud. 😀 https://www.youtube.com/watch?v=mbpxE8Yz4_c

  Der var også fornyelig en udsendelse på dr med et live kejsersnit, det var ret vildt og langt mindre slemt end jeg regnede med. Dog er det vidst først efter det gør rigtigt av. Jeg er indstillet på begge dele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Skal du have kejsersnit igen eller må du føde naturligt denne gang? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Har du tjekket om der ligger et brev fra din jordemor i din e-boks?
  Du burde have været til 1. konsultation nu.
  Held og lykke med det hele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Ja har også talt med dem,de siger de ikke har nok tider, men at jeg snart får en.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • T

  Min datter kom ud efter 15 timers veer. Jeg fik en epidural blokade, og efter det gjorde det slet ikke ondt. Det var selvfølgelig hårdt og det gjorde da ondt at presse hende ud, men jeg havde en god jordemoder og hun havde kun mig den dag. Så jeg var tryg og glad og kunne nyde min baby

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har haft to drømmefødsler! Begge fødsler er der gået præcis 2 timer og 20 min fra første ve til jeg fødte! Første gang kom det bag på mig at det gik så stærkt og vi nåede på hospitalet 15 min inden jeg fødte, og jeg fødte i et undersøgelsesrum. Anden gang viste jeg at jeg var hurtigføder, og vi kørte på sygehuset så snart jeg fik veer.
  Fælles for begge mine fødsler var, at jeg virkelig ikke synes veer gør så ondt som jeg forventede/frygtede! Selvfølgelig gør det ondt – men altså ikke noget man ikke kan trække vejret igennem eller holde ud. Jeg fødte på henholdsvis 1 og 2 presseveer og kan virkelig sige at det at føde altså ikke behøver være slemt overhovedet. Jeg sprækkede ikke og jeg kunne rejse mig bagefter og tage hjem!
  Jeg ville virkelig virkelig gerne føde igen! Det er den stærkeste og smukkeste følelse jeg nogensinde har haft! Modsat dig, så ville jeg dø af skræk hvis jeg skulle have kejsersnit! Men sådan er man jo forskellig – eller også er man bare tryg ved det man kender.
  Held og lykke med resten af graviditeten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg fødte min anden søn for 6 mdr siden, en drømme fødsel

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel til det lange hår!!!!