Fiskeolie & gravide?

Er det helt normalt?

Er det helt normalt?

Altså man skulle jo tro at når dette er min tredje graviditet at så vidste jeg ALT, hvad der var at vide om det baby making der. Nu var jeg til mit andet jordemoder besøg forleden og fik målt mit symfyse fundus mål og der ligger mine mål et sted imellem øvre grænse og tvillinge størrelse. Dvs. min mave er i størrelse tilsvarende en, der venter tvillinger. Nu har jeg jo godt nok født før og  som ventet større end første gang…men SÅ meget større…er det normalt???

10 kommentarer

 • Maren

  Jeg er også tredjegangsgravid og også netop fået målt en ekstrastor mave 🙂 Min jordemoder mente dog bare, at det skyldes, at mit barn lå/ligger med hovedet opad, hvor der ikke er så meget plads, og livmoderen derfor fremstår ekstra stor. Hun vurderede barnet til at være helt normal størrelse. Måske det også er tilfældet for dig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Angelina

  Jeg er sikker på, at det bare er en masse fostervand, som gør det til er dejligt miljø for din søn:-) Med mig var det omvendt.. Min mave var nærmest ikk eksisterende og de vurderede min datter til at være en bette en, men da hun kom ud var hun helt normalt:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  helt sikker bare en masse lækker foster vand, bitte Arthur ligger og plasker rundt derinde;o) Jeg har ved alle mine være tvilligestor som de siger, og ved både 2 og gang var de sikker på jeg ikke kunne føde det KÆMPE store barn naturligt ( er ikke så høj i cm så der skulle lige tjekkes om kroppen min kunne klare) men det var “blot” masser af f vand og nogen små fine normal str babser der kom ud, ;o) Så søde hvil dig og få ro, og nyd det. Men søde pas på dig selv, vi ( mig selv incl) tror vi er urkvinder der kan og skal alt og her 3. pyha det er hårdt for både krop og selv. ;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Jeg har også ligget over kurven hele vejen her i min anden graviditet. De sidste par gange symfysemålet er blevet målt, er det for stort til at kunne tegnes ind på kurven. I uge 36 var det 42. Min jordemoder er ikke bekymret og mener blot det skyldes en sund moderkage, der producerer meget (men ikke for meget) foster vand. Baby er skønnet helt standard 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette Toftkær

  Altså min den yngste datter (nr. 4 ud af 4 piger:D) hun var en kæmpebaby, med en kampvægt på over 4,5 kg.!! Jeg er 167 cm høj og vejer 57 kg. så er jo ikke høj eller kraftig bygget. Jordmoderen sagde at hun havde en balsal derinde nu jeg var flergangsgravid. Livmoderens flexibilitet svarer til en ballon man har pustet op igen og igen, for at perspektivere hvordan den kan give sig, så derfor havde hun det som i en 3 værelses lejlighed. Så hun havde ikke den der trange plads som hvis man er førstegangsgravid, og derfor var hun også meget aktiv derinde, og selvom hun jo var kæmpestor så kunne hun sagtens dreje sig rundt derinde alligevel helt til slut! av av, siger jeg bare! Men de skød hende nu kun til at veje omkring 3,6 – 3,7 kg. men det holdt jo så ikke. Så min filosofi er at jo flere gange du er gravid, jo mere plads er der i mavsen og bebse kan bare guffe løs derinde uden at blive “for tyk” til lejligheden, så derfor tror jeg de i mange tilfælde vil veje mere. Du ser dejlig smuk ud, og din mave er bare så flot. Arthur bliver garanteret en lækker bebse med eller uden ekstra sul:D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birte Madsen

  Hold nu op hvor er jeg glad ved og ha fået børn for 20 år siden , jeg havde mange skavanker og de er alle tre født for tidsligt . Men de er sunde og friske i dag . Tro bare man skal gøre de forskelig ting som man føler for , og synes man at man har brug for ekstra vitaminer eller jern så gør det . Synes alt omkring det og få børn er blevet for kompliceret / eller osse gør vi det Got komplicerthed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Ja. Jeghavde symfysemål som
  En der ville vente tvillinger i samme uge 😉
  Der blev foretaget visse tiltag for, at jeg ikke skulle gå til termin ..
  Han tog så bare fusen på alle, og meldte ankomst i uge 37+4 som en lille gut på 2970 g igen maaaasseeee fostervand ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Fik at vide, at jeg var helt inden for normalen… Faktisk lidt i den store ende. Fødte så et barn der var knap 50% vækstreduceret. Heldigvis intet galt i dag, men jeg har lært at stikke alt, hvad de siger op, hvor solen aldrig skinner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg havde også ved mit andet jordemoder besøg et meget stort symfysemål. Svarende til at jeg var meget længere henne end jeg var.Der var dog ingen bekymring fra jordemoderen… Dog fødte jeg før termin. Men fik aldrig at vide om det havde en sammenhæng…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Det er meget forskelligt hvad de kan måle, alt efter hvordan baby vender.

  Jeg fik ved min 2. Graviditet en akut scanning fordi mit symfysemål var alt for lavt og de var virkelig bekymret for babyen.
  Og da de så scannede var han 20% over normalen i den uge jeg var i – han havde bare lagt sig så langt ned i mit bækken og med ryggen nedad at han ikke fyldte mere i nogle uger (hvilket også gjorde jeg fik plukveer hver ENESTE gang han bevægede sig, var lykkelig da han valgte at vende sig efter ca 2 uger

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiskeolie & gravide?