Malkepige med mave

Fiskeolie & gravide?

Fiskeolie & gravide?

Jeg sørger så godt jeg kan for at hele familien får de vitaminer som de skal have og jeg fik helt optur på (en mors små glæder) da jeg opdagede at man kunne få fiskeolie med ingefærd. DET bliver sgu da ikke bedre end det!! Så dem har jeg guffet i mig i en 2 ugers tid, før jeg opdager at man kun skal tage dem som gravid, hvis lægen anbefaler det. Ok…man kan da snart heller ikke gøre noget rigtig…og hvad er det så præcis at fiskeolie kan være dårligt for? Nogle af jer der ved det? For umiddelbart troede jeg da at fiskeolie kun ville være virkelig godt for en krop, der arbejder hårdt med at lave et lille menneske.

26 kommentarer

 • Ditte

  Jeg drak også olie under min graviditet. Stoppede faktisk 3 uger før fødslen som anbefalet men blødte 2 1/2 liter på et kvarter efter fødslen (da min moderkage ikke kom ud). Det er jo ikke til at sige, om det var olien, der påvirkede noget, men jeg holder mig fra det i tredje semester næste gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg er gravid med tvillinger med termin i juli også

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte

  Et hurtigt opkald i morgen til egen læge! Lige få godkendt,at dem må du gerne spise og så skal du ikke bekymre dig mere om det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Måske det efterhånden er farligt at være til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gunhild

  Hej Sarah Louise
  Jeg spurgte min læge da jeg var gravid fordi jeg plejer at tage fiskeolie og bare fortsatte. En dag læste jeg på pakken, at det skulle være i samråd med egen læge. Han sagde, at de bare skrev det for at helgardere sig og at det intet problem var. Jeg har født en sund, tasker og stærk dreng. Min hud og mit hår strålede under graviditeten. Spiste også laks og avokado.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Bliver den smukke Birken i baggrunden aldrig brugt? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Hehe jo da bare ikke med børn i nærheden!!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg kan se at mange kommenterer på det med ingefæren, men advarslen kan også være på selve fiskeolien, da det er blodfortyndende 🙂 Jeg skulle på et tidspunkt opereres i foden (ekstremt lille indgreb i forhold til kejsersnit) og der spørger kirurgen selvfølgelig om jeg tager medicin, hvor jeg svarer nej.. Han spørger herefter om jeg tager noget naturmedicin og jeg fortæller at jeg tager fiskeolie, og der fik jeg prompte af vide at det kunne jeg godt stoppe med, da det virkede blodfortyndende og at jeg i minimum 2 uger før operationen ikke måtte tage det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  Jeg har læst lidt på nettet, denne artikel er godt nok fra 2008, men der står ingefær i kosttilskud ikke er så godt. Frisk ingefær til gengæld i mad etc skulle ikke være et problem 🙂 er selv gravid i uge 22 og synes som førstegangs at der er utroligt meget må og må ikke, jeg går efter egen mavefornemmelse og jordemoder. Så kan det ikkr gå helt galt 🙂 btw synes det er så skønt at følge med i din graviditet og få lidt erfaring den vej igennem. http://www.dsam.dk/flx/forsiden/nyheder/ingefaer-som-kosttilskud-til-gravide/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Tror ikke det er på grund af fiskeolien. Tror det er pga ingefær (: min læge sagde jeg godt måtte tage fiskeolie og han sagde så i forbindelse med en anden samtale at man ikke må spise ingefær, mener det var noget med risikoen for at abotere? Du må spise det i madlavning osv. Men ikke friskt og heller ikke i pille form 🙂 det var hvad jeg fik af vide for en månedes tid siden (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Det er et lovkrav at der på alle kosttilskud og naturlægemidler skal stå det. Det står også på vitaminpiller til gravide 🙂 Lidt skørt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Fiskeolie virker blodfortyndende, så skal man opereres er de obs på at man ikke tager det en hvis tid inden. Så jeg ville nok vende det med fødselslæge nu når du ved at du skal have kejsersnit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er ingefæren, gravide ikke må spise. Det sidste års tid har der været videnskabelige undersøgelser som viser, at det øger risikoen for at abortere. Min bror er læge og har arbejdet på fertilitetsklinik, hvor de giver den information til alle gravide. Min egen praktiserende læge var dog ikke klar over det, så hun anbefalede mig at spise ingefær mod kvalmen. Er dog glad for jeg kendte en læge selv, som var opdateret i den nyeste forskning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   aj for helvede…det er da helt væk at man ikke får det at vide! Jeg har indtaget frisk ingefær flere gange om uge OG spist det i pilleform!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Ja det er helt tosset. Min egen praktiserende læge har jo sikkert bare forholdt sig til den forskning, der tidligere har været omkring ingefær, hvor man anbefaler gravide at spise ingefær mod kvalme. Kan huske jeg syntes, det var lidt svært at sidde og høre hendes råd, når jeg vidste, at fertilitetsklinikker og nyere forskning siger det stik modsatte om indtagelsen af ingefær, men jeg er jo ikke læge, så brød mig ikke rigtigt om at skulle sige min egen læge imod. Jeg spiste ingefær og ingefærpiller første gang, jeg var gravid (havde ikke fortalt min bror, jeg var gravid, så han havde jo ikke kunne fraråde mig at spise det, så der vidste jeg inte om, at jeg ikke måtte indtage ingefær), og der endte jeg faktisk med en graviditet uden for livmoderen. Nu her i andet forsøg har jeg ikke rørt ingefær, og jeg er heldigvis 27 uger henne og venter mit første barn. Om det har haft nogen betydning, ved jeg ikke, men synes alligevel det er lidt skræmmende at tænke på. Men jeg har endnu ikke mødt mange gravide, som har fået den nye information om ingefær, og det synes jeg bare er rigtig ærgerligt, hvis det kan forhindre nogle spontante aborter 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Ved ikke noget om fiskeolie med ingefær – dem kender jeg ikke. Men min jordemoder frarådede fiskeolie fra tre måneder før termin, i tilfælde af at det skulle ende i akut kejsersnit. Det skulle være noget rod med alt det olie ☺️ Ved ikke om det er rigtigt men det var hvad hun sagde. Jeg var glad for jeg havde gjort hun sagde da det netop endte i akut kejsersnit

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Man kan købe en fiskeolie der er beregnet til gravide – spørg på apoteket, dem spiser jeg, da min jordmoder anbefalede dem, har så glemt hvad de hedder og har ikke bøtten hos mig, men spørg på apoteket det er en grøn flaske 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Jeg spiser Eskimo-3 fiskeolie set skulle være nogle af de bedste til gravide da de ondeholder 100% ren olie- de er fuldstændigt rensede for tungmetaller og pesticider og er tilmed udvundet er små fiske som ansjoser der formerer sig så hurtigt at de ikke ophober tungmetaller i kødet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie-Louise

   Desuden er det ved lov bestemt at der skal stå det med lægen på alle slags kosttilskud da de kan have uhensigtsmæssige virkninger på anden lægeordineret medicin ved at øge eller nedsætte virkningen/bivirkninger ved lm medicin. Det tror jeg nu ikke gælder fiskeolie…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Fiskeolie kan også virke blødfortyndene, derfor sku jeg ikke tage dem pga kejsersnit sagde min læge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanet

  Jeg er også gravid i uge 30. Jeg spiser vitaminer fra Pharma Nord – BioGravid hedder de. Der er alt i hvad man skal have af vitaminer mm som gravid inkl fiskeolie. Så måske det er ingefær der ikke er så godt når man er gravid?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg kender ikke mærket, men i fiskeolie KAN der være tungmetaller – ligesom der i almindelig fed fisk. Det er bla derfor der er begrænsning på indtagelse af fed fisk til gravide – simpelthen pga tungmetaller som KAN give hjerneskade hos fosteret. Der findes vist specielle oprensede fiskeolietabletter til gravide – uden at være sikker. Måske er det derfor der står sådan på dem? Det ville være mit bud. Men ja – fiskeolie er fantastisk for fosteret (og os andre) ellers! Bare ærgerligt at forureningen gør at vi nu skal bekymre os om tungmetaller i fiskene 🙁 Ps smuk mave <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liv

   Ja tungmetaller kan give fosterskader. Men de findes der kun i de store rovfisk som tun.
   Du må gerne spise fed fisk, faktisk er omega rigtig godt for dig, da det giver fedt til bla hjernen. Hvis en hjerne mangler fedt kan det gå ud over intelligensen.

   Man må gerne spise lask og makrel og andre små fisk under hele graviditeten

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine-gammel-mor

  Jeg ved bare at man fraråder ingefær til gravide… Kan ikke huske årsagen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   er ingefær også farligt nu?? armen altså

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vivi Bendix Poulsen

   Jeg spiste ingefær piller som gravid med tvillinger for 8,5 år siden – det var lykken. Da jeg havde født fjernede de så pillerne fra markedet da man endnu ikke kendte til ingefærs påvirkning af foster. OH DEAR:

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Malkepige med mave