Kjole til gravide & ikke-gravide

Naturlig fødsel & kolik

Naturlig fødsel & kolik

Nu ved jeg godt at der er andet i verden end graviditet og babyer i verdenen, men i min verden fylder det naturligvis ret meget lige nu. Jeg har noget, jeg lige vil spørge jer om. Dette spørgsmålgælder KUN kvinder, der har haft en almindelig fødsel til eller omkring termin. Jeg håber så mange vil deltage som muligt:)

[poll id=”6″]

25 kommentarer

 • Dijana

  Min datter er lidt over 6 mdr . Jeg er 27 og hun er mit første barn. Jeg gik 4 dage over tid og fødte almindeligt . Allerede da hun var 10 dage gammel begyndte hun græde non stop de fleste timer i døgnet . Og det stoppede ikke . Som første gangs mor tror man at det er kolik , da det er det man mest hører om . Jeg tog hende både til kiropraktor og zoneterapi . Intet hjælp desværre . Jeg var så udkørt fysisk og psykisk , at jeg nogle gange græd med hende . Det er absolut ikke det man havde regnet med ville blive såda, da jeg blev mor . Idag græder hun heldigvis ikke så meget . Men stadig mere end andre børn . Samtidigt er hun også sensitiv og brokker sig meget . Når det så er sagt – har hun den dejligste personlighed og jeg vil aldrig bytte denne hårde tid for noget andet . Vi fandt så efterfølgende ud af, at hun har væske i ørerne . Tak for en god blog ! Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Først og fremmest! – hvor er din mave fantastisk smuk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har stemt nej. Mine tre unger har ikke haft kolik. Når det så er sagt, var de første tre måneder præget af urolig mave. Jeg blev enig med mig selv om, at mave- og tarmsystem skulle vænnes til den nye livsstil udenfor mors mave. Det var meget karakteristisk, at når de tre måneder var gået, var der (nogenlunde) styr på amning, luft i maven, gylp og døgnrytme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maibrit

  Kender 3 kvinder med kolikbørn og de har alle født ca 1 mdr for tidligt… Måske der er en sammenhæng der?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Min den første blev født i uge 37, ingen kolik, og mine tvillinger kom ved aks i uge 32 og havde begge kolik i over 6 mdr

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Har født 2 piger til termin naturligt, ingen kolik:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Efter en nem og hyggelig graviditet fødte 40+1 ved en rigtigt god fødsel og min datter har ikke døjet med kolik. Var altid til at trøste, når hun blev ked af det. Vi havde nogle få episoder (måske 2-3), hvor hun græd mere end en halv time og vi blev begge helt fortvivlede, fordi det var så uvant.
  Det er ærgerligt, at dit “spørgeskema” ikke kan udvides, så folk med flere børn kan svare mere end en gang – så du kunne få alle facetter med. Jeg bliver da også helt nysgerrig om der er en sammenhæng!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg fødte 41+0 min datter er nu små 4 mdr, og hun er det nemmeste barn.. Græder virkelig sjældent, altid til at trøste, hvis det er. Sover hele natten og har gjort det siden dag 1. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Min søn blev født 11 dage over termin og havde kolik i lidt over 3 måneder. Er ørebarn og begyndte først at sove hele natten igennem da han var 2

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celine

  Nu har jeg ikke selv børn endnu, men da jeg blev født (vaginalt og et par dage efter termin) havde jeg slem kolik. Stakkels mine forældre, haha 🙂 De prøvede aaaalt og mere til – til sidst kom jeg til Zoneterapi, hvilket hjalp rigtig godt. Trykkene under fødderne må have hjulpet på min mave!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvorfor lige netop det spørgsmål? Spændende at høre hvilke tanker du har gjort dig i forhold til vaginal fødsel og kolik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Winther

  Første gang vaginalt og uden kolik – anden gang akut kejsersnit og 4 mdrs sindssyg kolik

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Har kolik ikke også noget at gøre med om det er flaskebarn eller om man ammer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • F

  Fødte uge 38 begge gange, og ingen kolik her. Min veninde fødte uge 40 eller en dag over. Hendes har haft kolik i et halvt år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Kjeldgaard

  Alle 4 er født vaginalt. Nr 1 til tiden- havde slem kolik
  Nr 2 født 3 uger før tid- ingen kolik
  Nr 3 født 18 dage over tid- ingen kolik
  Nr 4 født 6 uger for tidligt – havde kolik.

  De 3 første fødsler tog hhv 4 timer, 2 timer og 1 time og nr 4 tog 16 timer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Har født to dejlige børn vaginalt og til termin. Absolut ingen kolik. Skønne glade babyer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan Hvam Sølvbjærg

  Nr 1 havde kolik, født 5 dage før termin. Nr 2 født 3 dage før termin og er total modsætning – blid, glad og nem!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Fødte 40+4, da vores datter var et par dage begyndte helvede !! Hun græd og skreg minimum 12 timer i døgnet. Vi prøvede alt – kiropraktor, zoneterapi, fys mm.
  Det aftog heldigvis da hun var ca 2,5 måneder.
  Dog havde jeg en ret hård graviditet, hvor min mor fik konstateret kræft den dag vi havde en positiv graviditetstest, en uge inden jeg fødte blev behandlingen indstillet. Derfor tror SP, læger m.fl. at hendes system var blevet påvirket inde i maven af min sorg, hvilket kan forklare hendes kolik.
  I dag har vi en fem måneder gammel datter som er helt som hun skal være. Min mor mistede vi desværre for en måned siden ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Fødte helt naturligt lige midt på terminen og han havde kolik.. Spændt på at høre om du har læst at der skulle være en sammenhæng. Så vil jeg gå efter ikke at ramme terminen denne gang 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sonja

  Jeg fødte vaginalt terminsdag og min datter har ikke haft kolik. Tværtimod har hun sovet igennem siden hun var 3 mdr. Men hun sov aldrig særlig længe om dagen. I dag er hun 1,5 år og sover ca 11 timer hver nat:) men det har også krævet at vi holder på fast sengetid næsten hver eneste dag:o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Jep, født vaginal, kolik og nægtede at sove (maks 30 min af gangen). Efterfølgende bøvlet sygt med ørerne. Nu er han 13 måneder og er stadig vågen mellem 1-3 gange. HVORNÅR vender det?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det kan desværre fortsætte i lang tid. Når de er 3 er deres immunforsvar helt udhviklet og alt bliver nemmere. Jeg sov med ham ved min side en lang overgang, så han forbandt søvn med tryghed. Og da han sov igennem kom han på eget værelse. Ofte har hjernen bare vendet sig til at vågne. Så træn ham til at sove igennem og SÅ til at sove selv… Åh ja svært at råde men prøv dig frem. Ørebørn skal også gerne sove lidt skråt:) men det gør han måske allerede ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Aldrig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  En af hver; den første havde kolik -frygteligt – nr to havde heldigvis ikke… Men en fantastisk baby-kiropraktor hjalp

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjole til gravide & ikke-gravide