Min kæreste gør noget mærkeligt

Makeup til børn?

Makeup til børn?

Alma er blevet MEGET interesseret i min makeup. Jeg har umiddelbart kunne holde hende hen ved at give hende en læbepomade og så har hun hygget lidt med den. Igår skulle hun så på tur med vuggeren og hun ville absolut have læbestift på med FARVE. Lige igår fik hun så en lille bitte smule på og hun var så stolt at hun var ved at revne.

Nu er min generelle holdning at børn IKKE skal gå med makeup og jeg vrider mig af afsky, hver gang jeg ser de her programmer om små piger, der bliver blinget helt op med tøj, hår, selvbruner, smykker og makeup. Og man er vel en vattet mor, hvis man ikke bare siger nej, når smølfen plager om mors “Læberdifter” som hun kalder dem. Samtidig synes jeg jo ikke det er spor mærkeligt, når Albert vil males som en tiger eller sørøver i ansigtet, så hvor går grænsen. Alma vil jo bare klædes ud og lege fin dame, ligesom Albert vil lege noget mere maskulint. Det sjove er at hun ikke altid har været sådan. Tidligere kunne hun godt lege med på Alberts drage-slayer lege, men NU er hun altid prinsessen, der skal beskytters eller en lille missekat eller noget andet sart og hjælpeløst. Hmm…. Jeg må lære hende at prinsesser altså godt kan svinge et sværd og nogle gange er det altså også prinsen, der skal beskyttes af prinsessen😂😂😂

Anyways så skal alt være med måde og at klæde sig ud og lege fin prinsesse, har aldrig skadet nogen og nu da jeg har fået mig en rigtig pyntedukke af en datter, så tænker jeg at der må være udviklet noget mere økologisk og børnevenligt legetøjs makeup og neglelak??? Jeg er ikke glad for at hun bruger mine kemi fyldte Chanel læbestifter og neglelakker (både fordi de er rocker dyre 🙈😝 og jeg ikke tror at den slags er rigtig godt i en 2 årigs mave og hud) så hvis der fandtes noget kemi frit børne makeup, så kunne hun få sin egen og få liv at bruge ved specielle lejligheder….

Makeup til børn? Makeup til børn? Makeup til børn?

 

11 kommentarer

 • Petrova

  Hej Sarah.
  Jeg synes at det er fint at din pige er begyndt at interessere sig for makeup. Det kommer jo efterhånden helt naturligt for de fleste piger.
  Det er dejligt at du også gerne vil give efter ved specielle lejligheder, men husk at lave din research omkring det firma du køber det af. Det ville være synd at Alma skulle være allergisk over for parabener i sit voksne liv. Herudover synes jeg også at Benecos læbestift, som Luise skriver er noget af det bedste man kunne give hende på.
  Held og lykke og fortsat god weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Kig på luxbeauty.dk
  De har et mærkr der hedder snails der går af i vand. De virker bare, ungerne er piv stolte over deres egne lakker og super fine farver til en lille prinsesse. Du får lige lidt info fra siden her

  “Snails neglelak er 100 % vand baserede. De indeholder primært 3 ingredienser: vand, akryl polymer, ikke giftige farvestoffer og er nogle af de mest naturlige neglelakker på markedet.

  På grund af disse simple og ufarlige ingredienser, er der ikke behov for neglelakfjerner med kemikalier. Vask blot neglelakken af med vand og eventuelt sæbe eller en Snails wipe, når legen er ovre eller der skal skiftes farve!

  Ønskes en mere holdbar neglelak, sluttes der af med en Snails Top coat, Breathe Easy, som giver neglelakken samme holdbarhed, som andre neglelakker.

  Neglelakkerne indeholder ikke: toluen, formaldehyd, dibutylphthalate (DBP), bisphenol A (BPA), som mange andre neglelakker. Snails lugter ikke af harske kemikalier, men er lugtfri.

  Snails er bionedbrydelige og allergivenligt og uden konserveringsmidler, men har stadig en holdbarhed på 2 år.
  Snails er miljøvenlige, emballagen er fremstillet af genbrugsmateriale og er ikke testet på dyr.”

  De er hvertfald anbefales værdig. God weekend til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg husker selv at lege med glimmermascara, hårmascara (åh gud, 90’erne) og underligt klistret øjenskygge. Men det var først engang i 4-5 klasse? Anyway, jeg ser intet galt i at have det sjovt med den slags gakket makeup, det gør alle børn vel. Der var jeg personligt ville drage en grænse, det er når små piger begynder at føle, at de absolut fx skal have makeup på for at føle sig “smukke”. Jeg synes, at det er forældres ansvar at holde deres pynte-behov på lavt blus indtil barnet selv beder om det. Jeg kender mange piger, der hele deres barndom har levet højt på at være kønne prinsesser, men det har haft seriøst svært ved at blive voksne og indse, at udseendet alene ikke giver demen karriere, et drømmeliv eller kæreste. Og at mange af de grimme ællinger fra folkeskolen uden makeup faktisk er de smukkeste idag.

  Man skal have det sjovt med makeup men også huske aldrig nogensinde at lægge ens børns værd i at de er smukt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Travel Mum

  Hvad med By K? det er allergicertificeret og alt muligt – og dansk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Nailmatic bruger vi til vores lille pige på snart 3 år. Det kommer nemt af (hvilket er skønt i den alder – hun skifter nemlig smag/holdning i løbet af 3 minutter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  skide smart neglelak, TAK

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  og så en sidste – ansigtsmaling til børn uden kemi

  Ansigtsfarverne er vandbaserede blyanter, der er nemme at tegne med, til større overflader kan man smøre det ud med en svamp og mindre motiver og detaljer tegnes nemt med blyantens spids. Ansigtsmalingen er parfume -og parabenefri, og dermatologisk testet. Den vaskes nemt af med varmt vand og sæbe.

  http://www.monito.dk/ansigtsmaling-uden-parfume-og-parabener.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Hvor er du go!!!!! Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Luise

   har lige handlet til min datter på 3 så havde dem lige ved hånden hihi <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  og her kan du finde makeup ( dog ikke til børn ) men da det er benecos Læbestift – Økologisk
  – Silkeblød, naturlige ingredienser og 10 forskellige nuancer
  – Højt indhold af E vitamin der er cellebeskyttende og anti-inflammatoriske.
  – Ingen parabener eller unødig kemi

  http://www.rawmakeup.dk/benecos-lipstick.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  tjek her 🙂 negle lak til børn uden kemi
  Endelig en neglelak til børn som kan vaskes af med vand og sæbe! Nailmatic er vandbaseret neglelak, som er specielt fremstillet til børn og er fri for opløsningsmidler, phthlater, formaldehyd, PBA og dufte. På magisk vis forsvinder neglelakken når børnene vasker hænder med sæbe,

  http://www.lirumlarumleg.dk/products/nailmatic-neglelak-til-born-vandbaseret-city-7

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min kæreste gør noget mærkeligt