Svitset flæsk & ego-tid

Spiseforstyrrelse?

image

Jeg har nok ikke (helt sikkert ikke) spiseforstyrrelse som spiseforstyrrelse forståes, men der er helt klart noget med min spisning, der ikke er som det plejer. Jeg er ikke nervøs over det eller noget, men jeg undrer mig over mig selv. Efter jeg har født har jeg ikke rigtig nogen mætheds fornemmelse eller voldsom sult. Når jeg spiser, så fortsætter jeg indtil jeg lige pludselig føler jeg skal kaste op og jeg må spytte sidste bid ud. Det er fanme mærkeligt. Normalt bliver jeg langsomt mæt som normale mennesker, men nu mærker jeg intet indtil jeg pludselig føler mig kvalm. Jeg ved ikke om det har noget at gøre med den slatne mave og manglende muskler…. Ja det var lige en lille bitte og helt ubetydelig “bekymring” fra mig? Måske er der andre der har det på samme måde efter baby?

image

9 kommentarer

 • Ditte

  Har efter mine 3 unger oplevet ingen appetit overhovedet. Når jeg så endelig spiste, så opdagede jeg hvor sulten jeg egentlig var, og det endte med at jeg faktisk blev dårlig, fordi jeg inden havde spist meget lidt og pludselig “proppede” mig med mad…. Men det stabiliserede sig lige så langsomt henover månederne efter fødslerne. Tænker det er meget normalt, som du har det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har det også med at spise til jeg for det dårligt. Men jeg har altså ikke født.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Når vi ikke får vores søvn eller vores søvn bliver meget afbrudt, som den jo selfølgelig gør i din situation, sker der mange ting i kroppen. Bl.a. har vores mæthedshomon brug for en så lang nattesøvn som muligt. Hvis vi ikke har nok mæthedshomon, går vi rundt og har svært ved at mærke hvornår vi egentlige er rigtig sultne og om vi er mætte! De fleste kender det fra de dage hvor man har været længe ude om natten og dagen efter går vi og små snacker hele tiden. Kroppen restituere bedst mellem kl.22 og kl 02, det er også derfor topatleter altid går tidligt i seng, så jeg kan godt forstå hvis din krop er på maks overarbejde lige nu! Håber det givet mening

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hey smukke du – det billede du viser øverst er det egentligt et billede af dig fra ‘de gamle dage’?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg fødte for et halvt år siden, og de første 2 måneder måske 3 spiste jeg stort set ikke… Jeg ammede kun den første måned.
  Alt min fokus lå på vores nye datter og de bekymringer der følger med som førstegangs mor… Det helt klart det der ødelagde amningen for mig, jeg spise ingenting (1 kiks og en kop kaffe dagligt), jeg tror helt bestemt at alle de tanker der følger med at få barn, de kan gøre noget ved ens appetit… Enten den ene eller den anden vej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Angelina

  Ca. 6 måneder efter min datters fødsel havde jeg ingen appetit.. Jeg havde så ondt dernede i en måned som gjorde, at jeg ikke kunne fokusere på så meget andet end min datter og mine smerter.. Plus vi også havde en masse ting ved siden af.. så jeg tror, at det var stress.. MEN det gik over og pludselig fik jeg lyst til mad og tog ret hurtigt på.. har så siden da tabt 5 kg igen… jeg tror, at når man føder et barn og tiden lige efter, at kroppen gennemgår nogle forandringer og den skal finde sig til rette.. Det er jo ikke en hemmelighed, at du/i har været en del igennem her på det sidste og det kan sagtens tærer på kroppen.. Hvordan spiser du? Fx. spiser du uden stress og får lov til at spise..? Nogle gange, når man datter skriger ved bordet, kan jeg kyle en hel tallerken ned uden at registrere det.. jeg smager ikke på maden, en ryger bare ned …Hvis det er din mæthedsfornemmelse, der driller tror jeg, at det kunne være en ide, at du giver dig tid til måltidet.. så du mærker efter.. Det kan være svært, når man har arbejde, tre børn osv at passe..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, det er da lidt underligt….Måske er det lidt stress-relateret. Du har jo været igennem en ordentlig omgang de seneste 4 år!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Har det FULDSTÆNDIG på samme måde!! Har en baby på 5 uger og har hverken sult eller rigtig mæthedsfølelse. Jeg er næsten sikker på, at det for mig hænger sammen med, at jeg hele tiden tænker “nu vågner hun” , “nu skriger hun”, “nu skal hun igen vugges i søvn” og så overtager de følelser ligesom alt andet, synes jeg. Går tit bare over i vores slikskab og kigger og taget noget, når hun sover, for hvad-nu-hvis-jeg-ikke-kan-det-når-hun-vågner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Jeg fødte for 4 uger siden og min appetit har også været underlig. De første dage efter fødslen var jeg vildt sulten og åd åd åd. Så mistede jeg simpelthen sult-fornemmelsen og skulle tvinge mig selv til at spise. Det er ved at blive bedre nu, omsider.
  Ikke helt det samme som dig, men stadig en forstyrret appetit

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svitset flæsk & ego-tid