Far samler fødselsdagsgaven

Det er ikke i orden

image

Nu ved jeg godt at nogle synes at jeg helst aldrig må ytre mig negativt, men det her synes jeg slet ikke er i orden. Her til aften opdager jeg at en butik i Næstved uden at spørge om lov, har taget mit billede i Calvin Klein undertøj og bruger det på sin profil som reklame for at de sælger Calvin Klein.

Jeg kunne MÅSKE forstå det, hvis jeg havde noget på som de selv havde produceret OG de spurgte om lov først. Men at bare bruge mit billede på den måde er både uprofessionelt og ulovligt! Jeg har intet at gøre med den butik. Min krop og mit ansigt. Skal alle der så sælger Calvin Klein så bare tyvstjæle mine billeder taget hjemme i mit soveværelse og bruge dem som gratis reklame på de sociale medier.

Åh jeg bliver så træt i mit hoved?

image

 

 

8 kommentarer

 • Mette

  Hvad gør du egentlig så ved sådan noget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Synes du skulle sende dem en regning – hvad er normal tarif for et fotoshoot? Husk at lægge løn for styling og fotografi oven i

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • carina

  Det var så sidste gang jeg har handlet der.. Føj for S…., hvor er det usmageligt….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine-gammel-mor

  Nej det er squ ikke i orden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hvor kan man læse mere om loven omkring deling/repost af billeder på Instagram?
  Jeg står nemlig i samme situation. Jeg ved at det er ulovligt at tage mine billede fra en hjemmeside og lægge op uden credit – men hvordan fungerer det på Instagram hvor man kan reposte og henvise til ens profil?
  På forhånd tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria M.

   Malene, du kan læse om det i Lov om Ophavsret her: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=164796
   Det er heller ikke lovligt at lægge dine billeder op MED credit, hvis du ikke har givet tilladelse. Jeg tror, at det er en udbredt fejlopfattelse, at bare fordi man kan finde billederne på Google, så må de bruges af hvem som helst til hvad som helst. Men fotografen har altid alle rettighederne som udgangspunkt, medmindre andet er angivet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria M.

   Hov ej, ser først nu, at dit spørgsmål gik specifikt på Instagram. Har ikke fået min morgenkaffe endnu:-D Der må du kunne læse mere om det i brugerbetingelserne? Men tror måske faktisk ophavsretsloven stadig gælder her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Ubegribeligt at man kan være social media manager for sådan en stor kæde uden at kende (eller respektere) reglerne..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Far samler fødselsdagsgaven