Far & bøffer med havudsigt

Skal jeg være nervøs?

image

Ungerne krøb ind til mig igår morges og Alma siger at der er noget ulækkert i Alberts seng. Jeg ser at Alberts ene næsebor ser lidt blodigt ud og inde på hans lagen, finder jeg den ret store blodplet. Han har det helt fint, men hoster og snotter lidt. Umiddelbart tænker jeg at det bare er irriteret slimhinder. I nat var der så ikke noget, men han har stadig lidt fra næsen i løbet af dagen… skal jeg være nervøs? Ringer til lægen imorgen, hvis det ikke er gået i sig selv.

18 kommentarer

 • Maria

  Har lige set i fjerneren at der er kighoste”epidemi” i øjeblikket , og det kunne godt give blod i blod/slim når barnet hoster .. Kunne måske være det ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lynette

  Hej sarah
  Jeg har en dreng på 5 år, som tit får næseblod, og det gjorde hans far og så da han var i hans alder… begge har en meget tynd slimhinder i næsen.
  Jeg gør det at når min dreng får næseblod, ber jeg ham om at puste alt hvad han kan,mens jeg holde den enen næsebor lukket, der kommer tit et kæmpe bussemænd ud, og når den så er ude, så stopper næseblod omgående.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det ligner det min datter havde, da hun var ca 3…., egen læge mente, at det var fra ørene…., men øre, næse, halslægen kunnne intet se på ørene.
  Han mente, at det var en blanding af blod og betændelse fra bihulerne…., min datter fik en penecillin kur og det var det. Siden da har vi brugt et næsehorn til skylning af bihulerne…., det virker fantastisk. Min datter er i dag 11 år…., og hvergang hun er forkølet, så skyller hun næse hver aften.
  Min datter synte det var sjovt, da hun var lille…., for når man hælder saltvandet ind af det ene næsebor, så kommer det ud af det andet og står man i brusekabinen og skal i bad bag efter, ja så var det sjovt at prøve på at ramme tæerne med vand strålen. Det afhjælper også øre problemer. Man bliver noget overrasket over hvor meget snot der kan komme ud ved hjælp af næsehornet:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Ring altid til jeres læge, hvis du er usikker eller har den mindste tvivl. Du vil blive mødt af 190 forskellige svar når du spørger på de sociale medier. Jeg taler af erfaring. Fordi tænk nu hvis, og det håber jeg på ingen måde, men hvad nu hvis der var noget helt galt, og du ikke reagerede, fordi alle os mennesker legede “lomme-doktormænd” i cyberspace, og havde stillet den forkerte diagnose – Næseblod kan jo groft sagt være et hel harmløst symptom på tørre slimhinder, eller et tegn på en ubehagelig sygdom. Jeg håber inderligt at det bare er tørre slimhinder. Men kan ikke sige det nok. Kontakt de profesionelle praktiserende læger, frem for alle os forældre ❤️❤️❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Min søn havde det med at bide sig i kinden i søvne, det gav ret så voldsomme blodige pletter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie larsen

  Sikke noget…men du skal ikke være nervøs, selvom det ser slemt ud. Det kan sagtens være pga. irriterede slimhinder. Det kan også være han har en yderliggende åre i næsen. Havde selv næseblod som barn. Min ældste dreng har også haft lidt. Hvis det går hen og bliver et problem, kan du få ham henvist til en øre-næse-hals specialist. God bedring med ham☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Under forkølelse og koldt vejr er ens slimhinder mere udsatte og sarte. Mange får ofte næseblod under en forkølelse, så jeg vil tage det helt roligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Umiddelbart når det ikke er sket mere end en gang, så se tiden an… og god bedring med ham❤️

  Til Karen, jeg har selv lidt af næseblod meget som barn, og været til alle mulige undersøgelse, brændt i næsen uden det hjalp.
  Vi tog alternative metode i brug og det viste sig min seng stod over et vandkryds under jorden. Det sender stråling op og kan give ubalancer i form af blødning i næse og helbred forværres over tid..
  Prøv at rykke jeres søns seng … det gjorde vi og havde ikke næseblod siden, kun den dag jeg rykkede sengen tilbage…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann Petersen

  Man skal jo altid være obs på næseblod hvis det bliver ved, men min datter lider rigtig meget af næseblod og er også blevet brændt et par gange i næsen for det. Det omskiftelige vejr vi har nu er virkelig for næseblod.
  Se det an et par dage vil jeg sige. Jeg giver min datter og søn isterninger når de får det, det hjælper altid på dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hej Sarah Louise.
  Tænker ikke du skal være nervøs. Min datter døjer selv med næseblod, specielt når vejret skifter i efteråret og foråret. Forleden nat vågnede hun op med blod i hele ansigtet og håret, samt blodindsmurte håndflader. Det kan ligeledes provokeres, hvis hun er ked dagene efter næseblod eller hvis hun falder. Det går dog i sig selv efter nogle dage. VI har altid ispinde til at ligge i fryseren, da det får hendes blodkar til at trække sig sammen, og derved stopper blødningen:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Vi har 1 drenge der får blodnæse ca 2-3 gange om ugen (også om natten) helt uprovokeret. Alle tidspunkter på året. De er blevet brændt i næsen op til flere gange uden det har hjulpet. Vores øre næse hals specialist siger at det er normalt og ganske ufarligt. Det er blot nogle blodkar der sidder yderligt. Men husk altid at søge råd fra fagpersoner hvis man føler sig usikker. Så man kan få lukket tvivlen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   He he 2 drenge skulle der Stå

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Astono

   Hej Karen. Det lyder da rigtig træls for dem. Jeg døjer selv med næseblod, årsagen er en sjælden sygdom som hedder morbus Osler, som ikke mange kender til(heler ikke læger). Måske det var værd at få tjekket om det kunne være det? Det var ikke få at gøre dig bange, men det ville da være rart at vide, hvis dine børn har det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine frandsen

  Altså jeg er ikke læge eller noget, men mine unger har tit næseblod- og meget meget mere end den plet. Den store havde det i en periode 2-3 nætter om ugen, så der tog vi til lægen, men han sagde at det var der intet unormalt ved…
  Så jeg ville slet ikke være nervøs

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg tror heller ikke du skal være nervøs. Da jeg var yngre fik jeg ofte næseblod når jeg havde tørre slimhinder (fx efter flyvning hvor luften i kabinen er tør). Det kunne bløde voldsomt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandie

  Jah, tørre slimhinder, lige som alle os andre på denne årstid, -og så kan det være at han har “pillet” lidt i søvne, og med de små skarpe negle de jo stadig har, så har han nok ramt et “tyndt” sted i den bette fine næse…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror som du selv, at det er skrøbelige slimhinder i det kolde og tørre vejr:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Jeg tror heller ikke du skal være nervøs. Da jeg var yngre fik jeg ofte næseblod når jeg havde tørre slimhinder (fx efter flyvning hvor luften i kabinen er tør). Det kunne bløde voldsomt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Far & bøffer med havudsigt