Ugens sunde mad

Status efter ørelægen

IMG_4641

Far tog Arthur til ørelægen idag og jeg var så nervøs, for af erfaring med Albert ved jeg jo at hvis han skulle have dræn i, så er stilen ligesom lagt. Så er det ørebarn resten af livet. Men han gik heldigvis fri!!! Hans øre så helt normale ud. ?

Og igår aftes var han også vild! Han sov ikke fra 14-23 og fra 21-23 skreg han bare. Det har han aldrig gjort før. Han faldt om af udmattelse efter en flaske kl.23 og sov som en sten frem til 06… hvilket han HELLER aldrig har gjort før ? Meget meget skør uforudsigelig baby! Her til morgen tjekkede jeg lige de nederste gummer og kan se at den ene tand i undermunden ser ud til at være ved at bryde frem!! Den er helt hævet og der er den der lyse vandplet, der hvor tanden kommer op.

De andre 2 har bare aldrig ladet sig mærke så voldsomt med tænder og det lidt de brokkede sig, kunne klares med panodil. På trods af Arthur fik panodil igår, skreg han i vilden sky! Kan tænder virkelig gøre så ondt? Idag har der ikke været noget…. han er bare helt glad og nuttet som altid og jeg er bare top-træt og forvirret hehe

p.s billedet er IKKE fra idag!! Jeg ligner dødens pølse efter de sidste 2 dage!!!

16 kommentarer

 • Line

  Vores søn fik lagt dræn som 1 årig… Aldrig dræn siden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Dræn, behøver altså ikke betyde ørebarn og problemer med ørerne i fremtiden.

  Vores søn fik lagt dræn pga væske i øret og vi har intet mærket til det efterfølgende. – han havde ikke ondt inden, men sproget lidt forsinket, samt meget urolig søvn. Ørelægen fortalte det for ham, føltes som når vi har vand i øret efter et bad og det lissom knaser og runger inde i øregangen.

  Det er vist nok værst for de børn der lider meget af mellemøre betændelse, som nemt kan være et tilbagevendende problem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jennifer Weber

  Blot til info: tandfrembrud synes desværre ofte at kunne forværre refluksen hos et refluksbarn (det samme ved sygdom). 🙁
  Min søn har også lidt voldsomt meget i forbindelse med at han har fået sine tænder.
  Kærlig hilsen en mor til en dreng på 8 måneder der også lider af refluks samt sover som en brækket arm om natten (og som sjovt nok også hedder Arthur) <3
  P.S. Min søn er i behandling med Nexium som har haft en helt igennem fantastisk effekt på ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Heldigvis er det jo sådan, at børn med øreproblemer vokser fra det – som regel er de fleste børn ovre det i 6-års alderen. Og nogle mange år før. Min datter “slap” med lidt under 1 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Og hov AftaMed anbefaler man ikke mere ifølge min sundhedsplejerske…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Men tandlægerne og lægerne anbefaler det altså stadig. Og der er direkte instruktioner på pakken til spædbørn. Jeg ville nok lytte mere til lægerne end en sundhedsplejerske men sådan er vi så forskellige

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rutsje

  Han er nok lidt mere sensitiv end de andre to 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Hej Sarah.
  Jeg ikke hvor længe det har været sådan med Arthur? Men da vores søn blev 3 mdr, skiftede han fuldstændig karakter. De første par måneder, sov han SÅ godt både dag/ nat. Men pludselig ændrede det sig og han sove kun 20-40 min af gangen om dagen og om natten vågnede MANGE gange og samtidig var han SÅ urolig græd og kastede og vred sig rundt i mine arme.. Han er barn nr. 2 så vi tænkte at det nok blev bedre.
  Efter 8 mdr kunne vi ikke mere 🙁 Vi tog til lægen og er nu tilknyttet sygehuset og i udredning for mælkeallergi. Det skal siges at han fik dræn da han var 6 mdr , det gav desværre ikke den ønsket effekt og derfor endte vi med at søge hjælp ved lægen.

  2 dage efter vi tog mælken fra ham sov han bedre om natten.

  Jeg ved ikke om det kunne være problemet hos jer, men vi havde aldrig skænket det en tanke at det kunne være allergi men nu er vi i gang med udredning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Jeg kan berette om stort set samme historie; barn der skriger og ikke sover viste sig at have mælkeallergi (og formodentlig derfor ondt i maven).
   MEN hun havde nu også ondt da hun fik tænder. Og da hendes søster fik tænder opdagede jeg det først da hun bed mig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina T

   Jeg tillader mig lige at spørge lidt ind til det. Har en pige på 7 md der sover ad h til pga maveproblemer.
   Normalvis får børn først komælk når de er over 1 år så er det allergi overfor modermælkserstatning eller komælk?
   Eller er det allergi overfor al slags mælkeprodukter og derfor kan man teste for det så tidligt?
   (Ved ikke lige om min formulering giver mening men havde aldrig overvejet allergi som en mulighed ift min datters problemer).
   På forhånd tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

   Hej Tina

   Baby kan i sjældne tilfælde have komælksallergi hvor de er allergiske over for mælkens protein, det er som regel noget de vokser fra når de bliver 2-3 år. De er allergiske over for alle de produkter hvor der indgår komælksprotein og kan dermed i meget sjældne tilfælde også være reagere på moderens mælk, hvilket kan “kureres” ved at mor ikke indtager mælkeprodukter. Der kan være komælksprotein i ost, leverpostej, pølser, færdig babymad, modermælkserstatning etc, derfor anvendes der special modermælkserstatning til de børn der reagere på komælksprotein, Soyamælk, rismælk og andet anbefales ikke til små børn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nogle gange er der vist bare ikke rigtig nogen forklaring på de små’s opførsel. Bare hæng i Sarah! Pludselig er han også en stor dreng, der sover, snakker og spiser og så kan I lægge de søvnløse nætter og alt det hårde bag jer… Du får et virtuelt kram herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hav altid Panodil-Junior på køl (hvis det er det flydende, selvfølgelig) og også bide-legetøj på køl. Ellers kan du give ham den du i sin tid gav Albert (tror jeg det var), som du putter KOLD most frugt i og lader ham tygge. Gummerne kan klø som bare pokker og derved kan frugten “klø igen” samt det kølige bedøver lidt. Bare et godt råd herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  De kan sagtens gøre så ondt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Sarah Louise 🙂

  Jeg er ikke selv mor, men har arbejdet meget i vuggestue, og min erfaring er, at JA – tænder kan godt gøre så ondt! Det er meget forskelligt fra barn til barn, men ingen tvivl om, at de børn som er hårdt ramt har MEGET ondt. Jeg vil råde dig til at finde noget “bidelegetøj” (jeg ved ikke lige hvad jeg skal kalde det), det kan være rigtig rart for de små.

  Derudover ville jeg holde øje med hans afføring hvis jeg var dig (ja sorry, det er ikke den lækreste læsning men jeg tænker at du kan klare det ;-)). De fleste børn får dårlig mave når de får tænder.

  Jeg håber virkelig at det begynder at gå fremad med den lille mand – også for din skyld!

  PS – jeg har lige fået min visdomstand, og av for FANDEN hvor gjorde det ondt – hvis det gør lige så ondt på de små kan jeg godt forstå at lille Arthur er ked! 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Hej Sarah
  Man kan også få en gele på apoteket, som bedøver gummerne lidt. Men den kender du sikkert

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens sunde mad