Kjole blær & program afsløringer

Er det farligt?

IMG_6689 IMG_6690

Hvor er det vidunderligt at være hjemme igen! Shit hvor har jeg savnet dem. Den sidste dag tikkede der en sms ind fra M om at Arthur var syg og at lægen mistænkte astmatisk bronkitis. Jeg blev så ked af det over at jeg ikke var hjemme og begyndte selvfølgelig at tude. M forsikrede mig at det gik fint og jeg ikke skulle bekymre mig.

Da jeg kom hjem igår, så synes jeg slet ikke at det var så slemt. Han hoster lige lidt en gang imellem og er mega snottet, men ellers glad. Jeg aner intet om astmatisk bronkitis, men det lyder voldsomt. Jeg skal lige have sat mig ordentlig ind i det idag. Lægen havde forslået en inhalator, men det synes jeg da slet ikke han virker syg nok til ??

13 kommentarer

 • Michelel

  Min yngste datter hun har haft store problemer og vi har været indlagt på børneafdelingen gennemsnitligt hver anden måned fra hun var 1 år til hun blev 3 år med primært lungebetændelse og problemer med at trække vejret.

  Vi fik en inhalator til hende som vi brugte, og hver gang skreg hun helt vildt. Efter ca 6 måneder begyndte hun pludselig at kaste op hver nat, og det gjorde hun i næsten en måned, så fik hun tilføjet noget pulver der hedder singulær granulat, og det fik hun længe. Lige indtil jeg fik læst bivirkningerne ordenlig igennem.

  I dag er hun 6 år, og har ikke brug for hverken pulver eller inhalator, dog bliver vi stadig ekstra opmærksom når hun begynder at hoste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hejsa.
  Som andre også har skrevet, er der rigtig mange børn der får astmatisk bronkitis. Jeg har tre børn, tvillinger på 20 og en på 17 år. De havde alle tre astmatisk bronkitis som små, og var også indlagt et par gange. Vi fik en inhalator til dem, og det hjalp meget.
  Vi fik at vide at når de havde inhaleret sprayen, skulle vi give dem noget vand at drikke for lige at skylle tænderne. I dag er de vokset fra det og deres tænder har ikke taget skade.
  I dagplejen havde de den også med. Så fik de et pust hvis de havde brug for det. Det fungerede fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Har selv været det igennem med min søn dengang han var lille, desværre har han ikke vokset sig fra det…men det kan også være derfor han har så dårlig en søvn…men prøv at hold dig for næsen, og tag et sygerør i munden, så kan du fornemme hvor svært det er at få vejret, og sådan er det for lille Arthur, så han har brig for at få inhalator

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mifi

  Guuuud Arthur er godt nok blevet stor mens du har været i Dubai haha.. vi har ikke set hans billeder i nogle dage så en forandring er der med ham. Håber han snart får det bedre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Find en go homøopat!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Der er rigtig mange børn som får AB. Som regel vokser de fra det igen. Men det er ikke sjovt, når ens små pus er sløje. Min baby på 8 mdr raller også lidt – og mistænker AB, som hendes storebror på to år også havde (men 7-9-13) er vokset fra. Men jeg ser det lidt an – håber det forsvinder med hendes forkølelse. Ellers skal jeg også have maske / inhalatoren frem, hvis det fortsætter eller bliver værre. God bedring til ham! Og hold nu op, hvor er han en køn lille dreng – en rigtig blanding af sine store søskende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine-gammel-mor

  Vores den første havde også AB og blev indlagt med vejrtrækningsproblemer og efterfølgende spacer… Det er altså ikke for-sjov-medicin og jeg ville helt klart ikke bare give medicin hvis ikke det var slemt. Hold øje med pibende, Hurtig vejrtrækning. Hvis han trives og er glad og bare hoster/raller lidt ville jeg altså vente lidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hvor er han kær,sød og virkelig køn❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • susse

  Hold nu op hvor er han bare kær. Simpelthen hen den lækreste baby. Jeg synes han er den af dine børn, der ligner dig mest, selvom man sagtens kan se hvem hans søskende er. Ham der, han bliver en hjerteknuser (han er det vidst allerede ;)) Just saying.

  Min dreng har også haft tegn på asmatisk bronkitis, men vi har også undgået inhalator. En nat hvor han hostede rigtig slemt som en søløve, skyndte vi os, på lægevagtens anvisning, at gå udenfor med ham. Ud i kold frisk luft, det hjalp ham omgående. Ved ikke om det vil hjælpe jer.
  Rigtig god bedring og velkommen hjem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne S

  Bare vær obs på at børste gummer og tænderne godt, hvis han skal have inhallator.
  Jeg havde tvillinger som fik konstateret atsnatis bronkitis men jeg valgte at bruge bronkosan og andre natur dråber da det i mit hoved er helt forrykt at give børn så stærke ting som kan ødelægge tænderne. Hvad kan der så ikke ske på sigt i kroppen.
  Jeg fik dem kureret og de har aldrig haft noget siden og de er voksne i dag.jeg brugte forskellige dråber og kom dem i en engangssprøjte og gav det i munden (da det ikke må komme i kontakt med netal) ved spisetid

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Følg lægens anvisninger. Selvom det umiddelbart ikke virker slemt så kan det udvikle sig. Mit barn var indlagt flere gange som baby pga astmatisk bronkitis, hvor hun fik ilt og stærk inhalationsmedicin. Så hellere tage det i opløbet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nevenca

  Hold nu op – en lækker dreng ❤️ Rigtig god bedring med ham.! God ide lige at sætte sig ind i hvad amastiks bronchitis kan være/indebærer, inden du siger ja til inhalator.!! Mit puds fik ogå en hæftigt start på livet bla et AKUT kejsersnit, født for tidligt, vejede for lidt… Dette påvirkede luftvejene første gang da han var 8 mdr luftede lægen også inhalator lidt for hurtigt i min optik.! Det er hæftige sager ved jeg fra egen erfaring.! Da jeg spurgte ind til alternativer, kom min søn på en form for pulverkur, som drysses ud i maven og spises… Der er jo så ingen garanti for at din lille prins spiser alt maden, men han er fri for en inhalator og pulver kuren kan lægen justerer efter behov ligesom inhalatoren.! Det virkede rigtig godt her hos os – den længste pulverkur var i 25 dage og den korteste i 14 – min overbevisning er den dag i dag, at min søn på den måde fik mindre doser af medicin, som var fastlagt i kuren på forhånd, doseringen var den samme dagligt, og vi slap for inhalator, maske og den evt kamp om ‘nu skal du ha din medicin’ for selvfølgelig skulle han det.!! Men kender kun 1 – 2 børn som ikke syntes det er ubehageligt at få masken over næse og mund… Håber i finder en løsning.!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Det er både normalt og ret ufarligt 🙂 det er fordi luftvejene er så små at vejrtrækningen kan blive besværet pga slim. Lige pludselig kan de få det skidt og bruge en hel masse energi på at trække vejret – det er derfor virkelig rart at have inhalatoren istedet for først at få den dagen efter! Lægen lytter på bronkierne, hvis mislyden (hoste/slim) sidder der er det højest sandsynligt asmatisk bronkitis – så få en inhalator. De små vokser nærmest altid fra det, begge mine har haft det og er vokset fra det i løbet af et års tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjole blær & program afsløringer