Lækkert børnetøj

Hjælp mig lige!

img_8185

Ham her lille røven har stadig en meget mystisk måde at sove på og han tager ofte en hel time midt på natten, hvor han bare er vågen og står stadig op imellem 05-06. Han er 13 måneder lige om lidt og nu overvejer jeg om han måske får for meget søvn om dagen. Han sover ca. 2 x 1,5 time hver dag. Igår kunne jeg først få ham i seng kl.22.

Hvornår tog i anden lur fra jeres baby?

15 kommentarer

 • Malene

  Min søn Mads gik fra 2 lure om dagen til 1 middags lur da han startede i dagpleje da hanvR 10 mdr.

  Men mit råd er få tjekket hans øre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Min søn er 17 måneder og han gik fra to lure til en lur omkring et års alderen , det gav sig selv da han i vuggestuen sagtens kunne undvære formiddagsluren og kun behøvede sin middags lur .. her hjemme var det dog en anden sag, da vi ikke på samme måde kunne underholde ham længe nok, til at vente til kl blev tolv men med lidt vilje og en masse kreativitet , så lykkedes det og han sover nu hver dag fra kl tolv og mellem to til tre timer og hver aften fra syv til seks næste dag .. jeg synes helt sikkert at i skal forsøge at fjerne den tidlige lur på dagen og arbejde hen i mod en middags lur og så lægge ham på præcis samme tidspunkt om aften i en periode , for at se om det kunne hjælpe 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Barn 1 var 10-11 måneder, hun sov nemt 3-4 timer til middag(altså kun 1 lur som dagen)
  Barn 2 var 11-12 måneder…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Min på knap 12 måneder har undværet formiddagslur et stykke tid. Sover alt fra 30 min til 2 timers middagslur. Går kold alt mellem kl. 19 og 22, vi samsover grundet mange opvågninger. Den anden dag stod far op med ham kl. 5 for der var den lille FRISK, det krævede så en formiddagslur til gengæld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • line

  Jeg arbejder som pædagog i en vuggestue og de går som regel fra 2 lure til 1 når de nærmer sig 1 år og nogle mdr.
  Det er selvfølgelig forskelligt fra barn til barn.. vi har også en der er 1 år om to uger som sover 2 lure hvor den ene er på tre timer og han knap kan være vågen to timer før han skal have den næste 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  I denne uge (han er knap 13 mdr.) Så nu sover han ca. (og det er cirkatal) fra 19.30-20 om aftenen til 5.30-6.30 om morgenen og så en middagslur kl. 12. Da han sov 2 lure, fik vi ham først til at sove kl. 21 om aftenen, og han var desuden mega sur efter anden lur, så nu prøver vi med en lur. Husker, at det var det samme med hans bror.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hvilke tidspunkter på dagen tager han de 2x 1,5 time? 🙂

  Jeg vil sige, gå aldrig ud og væk ham! det ødelægger den lur han er igang med, og især når man har sovet 1 time, er man lige kommet ned i den dybe søvn – som kan gøre en mere gnaven og utilpas end ved at “sove for længe”.

  Men alt efter hvornår han tager de lure, så prøv at drop den ene, så han evt tager én samlet lur som er længere end 1,5 time.
  Så det måske bliver rykket, så han tidsmæssigt kan sove fra kl. 12-14 (ca.!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine-mor

  Alle mine 3 børn har sovet én lur ved 12-13 tiden fra de var 8-9 mdr gamle. Noget kunne tyde på at Arthur sover lidt for meget om dagen og så er frisk om natten.
  Nikoline på 15 mdr. Sover én lur på 1-2 timer ved 12 tiden efter frokost. Sover fra 20:30-7:30….😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Personligt ville jeg nok vælge den løsning som de andre også opfordrer til : at arbejde hen mod en lir om dagen… Det er trods alt her de vokser, putter ting i hylderne, sorterer og udvikler sig, ligesom de gør om natten…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Det undrer mig at man som fagperson opfordrer til at vække lillemanden efter en time, og særligt at det bliver udført i praksis i dagplejen… Med at søvn avler søvn menes at man lader barnet sove i sin egen rytme uden at blive vækket.! At man så kan gå ind og lave om på denne rytme, ved bla at luren bliver til en gang dagligt er en helt anden snak… Hvor mange timer børn sover sammen hængende om natten er meget individuelt, og at sove i gennem betyder rent faktisk ‘kun 5 timer’ i streg, men det er de færreste som ved dette… Har ikke kendskab til at ‘natteroderne’ ikke vågner fordi man vælger at vække dem efter 1 times lur.!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Begge vores unger er stoppet med at sove 2 gange om dagen da de startede i vuggestue som 1 årig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Kristiansen

  Søvn avler søn, så tag ikke noget søvn fra ham….. måske er han tørstig eller sulten ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kezia

  Min søn begyndte at få en lur da han begyndte i dagpleje ca 11 mdr.. så nu det er kun middagslur ved 12 tiden 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina M

  Min dreng på 2. begyndte at kun sove en lur da han startede i dagpleje, omkring de 11 måneder. Blir puttet 19.30-20, sover til kl 6, og så ca 2 timer middagslur. Sover han for længe middagslur, så laver han også tricket med at være vågen en time eller to om natten, eller er helt umulig at få til at sove før kl er 21-21.30… Så mon ik det ku være derfor, som du også selv tænker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Tænker du kunne prøve at kørte hans første lur ned på omkring en time, gå ud til barnevognen og “larme” lidt ved siden af. Se om det ikke hjælper på søvnen, normalt siger man at søvn avler søvn…og så i løbet af noget tid ved at skrue ned for formiddags luren få den helt væk.
  Jeg er dagplejer og det er sådan jeg normalt gør …god fornøjelse og håber du får din nattesøvn igen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækkert børnetøj