"Folk" skal slappe af!!

Kloge-åge i mælkeerstatning & mælkedebatten?

ko

Herhjemme bliver der drukket ret meget mælk og vi elsker det! Det hedder nu KUN økologisk mælk, men jeg vil også gerne forsøge at sløjfe mælken helt og introducere familien for erstatning som eks. mandelmælk. Jeg prøvede imorges med en late på mandelmælk og det var sgu slet ikke så ringe, men 25 kr for 1 liter er liiige i overkanten, hvis det skal erstatte vores mælkeforbrug som hurtigt er 6-8 liter om ugen. Men der er jo også rismælk, havremælk, soya mælk og alt muligt og jeg aner ikke hvad der er bedst.

Har jeg ikke nogle erfarne mælkeerstatningsdrikkere iblandt mine læsere??hvad kan i bedst lide og hvad er i virkeligheden det sundeste?? og hvad var det nu, der var så slemt ved rigtig mælk?

 

 

48 kommentarer

 • Chalotte Clarissa

  Kære Sarah Louise.

  Måske en lidt sen kommentar til dit blogindlæg.

  Jeg kan bare ikke se, at du har modtaget nogen opskrift på plantemælk.

  Du kan selv lave din plantemælk af mandler, solsikkekerner, jordmandler (Chufa), hasselnødder eller andre nødder. Det bliver bedst, hvis det har ligget i blød i vand om natten. Blend en håndfuld mandler, nødder mv. til 1 L vand, vamille og raw honning eftere smag (Al honning, der tappes lokalt er som udgangspunkt raw og altså uopvarmet – Vælg honning på glas, da der kan være microplast i honning i plastic beholdere)

  Når du har blendet din plantemælk kan du lade den løbe igennem en nøddepose af stof for at si pulpen fra. Hvis du skal bruge det til at hælde på frugt, bær eller lignende, så kan du evt. beholde pulpen i plantemælken.

  Rigtig god fornøjelse. 🙂

  Chalotte Clarissa.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Mælk er fuldstændig ligegyldigt ift kalk og knogleopbygning – vi har tradition for mælk i Danmark derfor har vi så højt et forbrug. Jeg er ret glad for neohippies blog, hun har egentlig mange gode tips til at lave ændringer der er overskuelige. Jeg køber plantemælk når det er på tilbud, havremælk kan du selv lave ved at blende havre og vand. Men jeg er ikke forskrækket over at drikke og købe almindelig komælk heller men jeg vælger plantemælken hvis jeg kan og har muligheden for det – og jeg har lyst til det. For jeg kan godt lide komælk – jeg er vare imod produktionen og vildtledningen ift sundhedsværdien i det fordi den er der ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Jeg bruger plantemælk, og hovedageligt rismælk, havremælk eller soyamælk i kaffen, da mandelmælken har det med at skulle lidt, mandelmælk bruger jeg for det meste i bagning. Vi siger vi drikker mælk pga kalk, men Danmark er det land i verden (eller nr 2) som har aller dårligst knogler! TIL TRODS FOR VIRES STORE MÆLKE FORBRUG! Det er da lidt mærkeligt! Det hænger sådan sammen at når du drikker mælk så indeholder mælken protein, og da det er animalsk protein, så kan kroppen ikke optage det og derfor bliver blodet surt. Den eneste måde vi kan regulere blodet er ved at afgive kalcium. Det eneste kilde til det er gennem vores knogler. Knogler er opbygget af kalcium og fosfat, og kalium afgiver vi for at stabilisere blodet og fosfaten tisser vi ud. Så kan du gå ned og købe nogle kalk piller på apoteket så du ikke får knogleskørhed.

  Mælk indeholder også det der kaldes for puds (læs:betændelse), som bare er skide ulækkert, derudover viser studier at mælk hiver prostata kræft, forværre akne (pga puds), det forhøjer dit kolesterol, kvinder har større chance for at udvikle livmoder halskræft, mange køer får antibiotika som også kommer i mælken, det indeholder mættet fedt, du tager på i vægt (kontra plantemælk)

  Der er ingen grund til at drikke mælk, der er KUN ulemper. Hvorfor? Fordi det er unaturligt for os mennesker at drikke dyre mælk. Når vi som børn er færdige med at amme, så har vi aldrig nogensinde brug for mælk igen, smart ikk? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Det passer ikke at animalsk protein gør blodet surt og tager kalk fra knogler for at neutralisere. Der er lavet undersøgelser hvor man gjorde det animalske protein radioaktivt og man så målte om det var det protein/kalk der blev udskilt igen. Og det var det. Det var ikke fra knoglerne.
   MEN jeg indtager ikke mælk fordi det er modermælk til et andet dyr. Det er fyldt med væksthormon, casein (direkte kræftfremkaldende), animalske kolesterol som er det værste, bakterier, medicin og alt muligt andet. Ligeledes er det faktisk direkte vanedannende. Så ja mælk er slet slet ikke sundt. Vi er det eneste dyr på kloden der drikker modermælk når vi er voksne. Og det er ikke engang fra vores egen art. Det er lavet til at få en lille kalv til at blive til en stor ko på ingen tid. Det er ikke spor sundt.
   Og ja lad os ikke glemme dyreetikken og miljøet.
   Økologiske kalve bliver stadig taget fra deres mor efter 24 timer for at vi kan få dens mælk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Og smækfyldt med pseudovidenskab. Jøsses…
   Vælg mælk fra pga dyreetikken, men andet er en skræmmekampagne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Se what the health på Netflix så får du svar, også omkring hvordan nogle giftstoffer kun forsvinder fra koen via mælken.
  Ellers så se den her korte youtube video: https://m.youtube.com/watch?v=UcN7SGGoCNI . Hvis linket ik kommer op så søg på “dairy is scary”.
  Og så er der det etiske. Ko’en er en mor. Den føder et barn. Mælken er til det barn. Det er noget så intimt og personligt, også for dyr. På ingen måde har vi ret til at tage en unge fra en mor for at tjene penge på dens modermælk. Har du nogensinde hørt en ko skrige efter dens unge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Og så er Naturli’s mælk tit på tilbud til 10 kr (bare ikke mandelmælk). Så kan du hamstre der! 🙂 almindelig soyamælk er god til madlavning og kage og den med vanille er god till morgenmadsprodukter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Og når ja! Det med at vi skal have kalk, havde helt glemt det haha.. der er kalk i grøntsager. Komælk er syre, vores krop er base. Kroppen tager fosfor fra knoglerne for at neutralisere mælken. Mælk gir ikke strong bones. Det er ren industriporno at folk tror det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • F

  Den bedste mælk i kaffe er havremælk fra Oatly. Den er grå og hedder iKaffe. Man kan kun få den i Irma. Den koster 18 kroner. Inden jeg droppede komælk, havde jeg ikke fundet et godt alternativ til kaffe, men så fandt jeg Oatlys, og den smager bare så meget bedre end komælk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej Louise 😀
  Lige nu har de tilbud på 12 kr pr liter plantemælk i Rema1000 landet over! Der er både soyakakao, soyamælk, rismælk og havremælk. De er alle økologiske og uden GMO. Vores yndlings her hjemme er soya kakaoen, simpelthen fordi den smager vidunerligt 😀 Og så havremælken i kaffen, mums! 😀
  Man behøver absolut ikke komælk for at få kalk, tværtimod er det svært for kroppen at optage. Den allerbedste og nemmeste måde for kroppen og for miljøet, er at spise sig til kalk via grøntsager 🙂
  Vi spiser kun vegansk her hjemme og vi får en gang årligt målt vitamin tal og lægerne er altid overraskede når vi fortæller at vi spiser vegansk, for vores tal er meget høje og vi er spræng fyldt med vitaminer!
  Der er mange grunde til at vælge komælk fra, en af dem for os er absolut, at vi ikke synes det er etisk i orden. Den anden grund er vores eget helbred og børnene de elsker havremælk på deres havregryn og soya kakaoen lørdag morgen 😀
  Det er sejt at du undersøger og tager stilling til alle de hormoner og pencilin rester dine børn får i sig igennem komælk. Du er for sej Sarah L! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lullu

  Hej,
  Har brugt plantemælk t min søn fra jeg stoppede m at amme. Ca 1/5 “mælk” og resten vand i en flaske. Soya mælk er ikke t børn under 3 år ( anbefaler Sundhedsstyrelsen) soya ligner et hormon, forstået på den måde st kroppen tror det er et hormon og (kan) derfor lade være med at producere dette hormon, ergo din krop kan fucke op i dit hormon system. Men altså, som hovedregel vil jeg anbefale dig at veksle ( hver dag) mlm de forskellige typer, så ungerne ikke ligepludselig udvikler intolerence… ( det er som med alt andet, man skal variere sin kost og nogle fødevare er mere allergene end andre, bl.a mandel (mælk) – der findes ris-, hirse-, spelt-, havre-, og self soya mælk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Kan anbefale havredrik. Den er lidt sødere og ikke så kvalm som mandelmælk kan blive. Vi lever helt mælkefri hos os pga allergi. Husk kalkpiller til knoglerne, hvis I vælger at skære mælken fra. Mælk er den nemmeste måde at få kalk på og den mangler, hvis man skærer mælken væk. Vores dreng på 1 år (har mælkeallergi) får en knust kalkpille i havregrøden hver morgen + en knust til aftensmaden også. Så er man dækket ind. Har fået dette anbefalet af vores diætist fra sygehuset, som er inde over kosten pga allergien

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Åhh jeg elsker ironien i at du først opfordrer os damer til at slappe af (i forhold til mobil, bil og Knuthenborg) og dernæst starter et brændende bål omkring mælk; et emne, der kan få os damer – i hver lejr – op at ringe. Haha. Kan vi ikke bare blive enige om: alt med måde, også går det sgu nok 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Havde slet ikke regnet med der ville være vild debat. Søgte bare efter forskellig viden omkring mælk hehehe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Lige en kommentar til alle der sidder og drikker et koldt glas mælk. Der er ca 1 dråbe betændelse i hver l mælk som ender i din fine mælke karton. Spørg selv et mejeri hvis ikke du tror det. Skål 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Haha ja det er såå forbandet ulækkert og folk smæsker det i sig “mmmmh, jamen det smager jo godt, så er jeg ligeglad med om der er betændelse i”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Ud fra et bæredygtigt og klimavenligt perspektiv, så vil havremælk eller rismælk være det bedste valg. Både havre og ris har et stort udbytte i forhold til hektar, hvorimod produktion af soyabønnen kræver store arealer, og dermed er bidragende til fældning af regnskove.
  alle mælkeerstatninger vil dog blive en større belastning for miljøet med stigende efterspørgsel, men uanset hvad, så er de trods alt mindre belastende end komælk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Det er sådan at vi “altid” har drukket mælk, fordi vi havde brug for kalken. OG derfor er mælkeindystrien bla.kæmpe stor. MEN det er faktisk sådan, at vi faktisk ikke optar kalk særlig godt fra mælk, men meget bedre fra vand og div mad. Derud over er komælk fyldt med hormoner som er til kalven og som vi mennesker ikke har godt af. Vi behøver slet ikke mælk. Hvis man vil have mælk, er der masser af andre alternativer. Så jo koens mælk er til kalven og ikke til os mennesker, efter min mening. Så kommer der snakken om komælk/komælksmodermælkserstatning til små børn……..hvis jeg vidste, hvad jeg ved nu, kunne jeg aldrig drømme om, at give mit lille barn, modermælkserstatning baseret på komælk, ALDRIG! Jeg og mange jeg kender er stoppet med komælk til vores børn, der konstant havde mellemørebetændelse og var snottet og syge. Vores børn har herefter været minimalt syge, fordi mejeriprodukter virker slimdannende…….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Jeg læste også at vi får masser af kalk igennem grønsager. Det er det med hormonerne i komælk, jeg ikke kan lide

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Synes det tager lidt overhånd.. Ligepludselig kan alle ikke tåle gluten og laktose . Synes det er noget pjat som folk bilder dem selv ind .. At man vil gøre det fordi man ikke vil drikke koens mælk er noget andet, men lad dog være med at give andre dårlig samvittighed fordi de ikke vælger som dig .

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Ved ikke lige om den kommentar var til mig. Jeg beskriver blot mine tanker og projekter i bloggen. Hvis man får dårlig samvittighed, så er der måske noget om snakken. Alt i alt så handler det jo bare om at søge det bedste i livet for en selv og jeg dømmer ikke andre og har heller ingen allergier, men jeg søger svar og tiltrukket af tanken om et sundere og mere bæredygtigt liv😊 Og nej det er ikke ligetil da der egentlig skal løftes i flok og det er en hel ny livsstil. Men folk må gøre det de føler i hjertet er det rigtige❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Jeg drikker ikke mælk. Jeg bryder mig ikke om tanken og dermed ikke om smagen. Naturlis produkter kan du virkelig ofte finde på tilbud, og så gælder det bare om at købe stort ind 🙂 jeg drikker soyadrik (den sukkerfrie), kakao soyadrik og så bruger jeg deres mandelmælk, som ligeledes er sukkerfri 🙂

  Held og lykke med det – og lad os lige slå fast for alle: hvad man vælger at gøre/efterleve er HELT op til en selv. Vores argumenter bliver ikke stærkere af at svare andre grimt tilbage…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Lad være med at se amerikanske sundhedsfilm som cowspiracy osv. Det er ikke andet end cherrypicking.
  Netto har af og til diverse plantevækst på tilbud til Ca 14kr og de er jo langtidsholdbare.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrina

  Se “what the health” og “cowspiracy” på Netflix så har du ikke længere lyst til at drikke mælk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Herhjemme kan min store søn ikke tåle alm mælk, i starten fik han havremælk men dengang var det svært at opdrive så gik over til rismælk. Dog vil jeg anbefale dig at undgå sous og rismælk da det kan fremkalde allergener. Men mandel og havremælk erstatter jo ikke kalk, så det skal man få andre steder fra. Der er også skjult mælk i mange andre fødevarer, og det tager tid i starten at kigge varedeklarationer. Mine tvillinger får laktosefri produkter, og det er fordi de har børneeksem, så prøver mig frem og ser om det kan afhjælpe problemet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Om man drikker det ene eller det andet, må være smag og behag og ja man ka sagtens få sin kalk andre steder fra end komælk, men at komælk skulle være direkte sundhedsskadeligt mangler der stadig evidens for. så gør hvad du selv finder bedst, men hver opmærksom på at soyaprodukter ikke anbefales til små børn da de indeholder østrogenligende stoffer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg drikker kun rismælk og havremælk. Men tænker også du må smage dig frem, for det er så forskelligt, hvad folk kan lide. Jeg synes også det er for dyrt, så jeg har selv lavet havremælk indimellem. Det er egentlig bare vand og havregryn. Har hørt, man kan bruge en juicer?
  Opskrift her: http://www.englerod.dk/2015/04/28/hjemmelavet-havremaelk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  High on life – by Mads bo
  Super opskrifter på juicer og bl.a mandelmælk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Soyamælk er min farvorit og i kaffen elsker jeg havremælk.
  Uanset hvad man vælger af plantedrikke er det sundere end komælk.
  Komælk er til kalve, hundemælk er til hundehvalpe og menneskemælk er til menneskebabyer, bum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

   Sådan noget vrøvl. Sikke et stupidt argument.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   What? Et stupidt argument? I mine ører er det da det mest naturlige argument! Prøv at tage ud på en malkegård og se når kalven bliver taget fra moren kort efter fødsel, for at menneskene kan få kalvens mælk.
   – Hvorfor skal vi tage koens mælk? SELVFØLGELIG er koens mælk til dens kalv. Kalven får heller ikke menneskets mælk, vel?
   Du har kun brug for det mælk din mor gav dig, da du var baby.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Kunne ikke være mere enig, Kamilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hvad mon så kalven får den tages fra dens mor? Mon det så er komælk på flaske?! Tosse 😂😂😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Hvis kalven er en han bliver den ofte bare slået ihjel, en hun får mælk (koen producere nok til både kalv og maskine), når den er stor nok bliver den insemineret, og bliver malkeko – den kalve bliver taget fra den..pige; kommende malkeko, dreng; død! Det er så grimt, men jeg spiser stadigt ost! 🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Malkegård se lige hvad du skriver mener du så også at en kalv er en babyko? Inden vi blæser dyrevelfærd op i debatten må jeg sige. I vores landbrug vil jeg hellere kunne behandle en kalv for lungebetændelse end skyde en økologisk kalv fordi den ikk må bahandles på samme vilkår som min kalv. Jeg vil hellere gå ud og natte mine 50 små kalve i deres dejlige nystrøget båse i dejlig varme end at skulle gå ud på marken til de 30 små kalve som står i deres kalvhytter med gennemtræk og pladder op over ørene. Jeg siger ikke kun dette fordi vi er konventionelle bønder men som mor i forhold til hvad jeg ville byde MINE BØRN

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Du har så evigt ret – komælk er ikke for mennesker!

   Der er også en årsag til at man fra sundhedsstyrelsens side anbefaler IKKE at give børn under 1 år komælk.

   Det er kædet sammen med dårlig immunforsvar, astma, allergier, dårlig Tarmflora (hvilket er årsagen Tim autoimmune sygdomme på sigt) og som andre så korrekt skriver, så er det ikke en god måde at få kalk på.

   Vend den om – hvorfor har vi verdens højeste antal af knogleskørhed, når vi drikker så meget mælk? 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Vi drikker også havredrik, det smager utroligt godt på havregryn 🙂 grunden til at jeg prøver at gå udenom mejeri produkter er pga måden man holder køer på. Når en ko har fået en kalv bliver den fjernet få timer efter fødslen, økologiske køer får vist lov at beholde deres kalv i 24 timer, når den så er fjernet, står koen og skriger efter sin kalv i 2 døgn 🙁 kalven får opblødt gryn som den prøver at spise uden tænder og får ondt i maven 🙁 mit moderhjerte kan slet ikke tåle sådan noget. Jeg har læst det flere forskellige steder, men aldrig talt med nogen landmænd om Det, så jeg ved i princippet ikke om “nettet taler sandt” men jeg har alligevel ikke kunne få mig selv til at drikke det :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   En kalv fødes med tænder, så de allerede der kan spise og øve sig i at tygge drøv. En kalv er et par dage hos koen, herefter får den mælkeerstatning. Jeg vil råde dig til at besøge en gård, der er ofte åbent landbrug rundt omkring. Landmænd er altså ikke dyrplagere, men skal self. producere mælk til forbrugerne. Jeg personligt kan også bedst lide at de kommer på græs osv. Det er bare pengepung en der taler når forbrugeren kigger i køledisken. Øv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Petra

   Hej Camilla,
   Hvorfor SKAL de det? Det vil jeg rigtig gerne vide.
   Dernæst, Sarah, grunden til, at veganere ikke drikker mælk, er som oftest fordi køers kalve bliver taget fra dem for at du kan drikke deres mælk, lang tid før de faktisk normalt ville holde op med at amme. Når koen så er klar igen, så får man endnu en kalv på den og så tager man den. 24 timer i øko og 12 timer uden øko. Bliver den længere hos moderen, danner den bånd. Men instinktet er der jo stadig og de kalder på hinanden. Han kalvene bliver fedet op til kalvekød og kørt som små til slagteri og slået ihjel, ofte foran de andre kalve (det ses igen og igen på billeder fra danske slagterier) og hunnerne bliver brugt som malkemaskiner. Mange køer kommer ALDRIG ud. Mælk er uden tvivl ikke nødvendigt. Milk is for babies. Desuden, at passe alle de køer, danner meget forurening. Deres lort forurener så meget, at det faktisk også er en trussel mod vores co2. Se What the Health på Netflix og Cowspiracy 🙂
   Vi kan selvfølgelig godt undvære mælk jeg har undværet det i 20 år og har det fantastisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Det skal de fordi det er deres job og deres job består så længe der er en efterspørgsel.
   Læs lidt her: https://www.seges.dk/da-dk/fagomraader/kvaeg/tal-og-fakta-om-kvaegproduktion/maelkeproduktion
   De 24 og 12 timer du nævner er et minimumskrav, det er lige vigtigt at have med.
   Tyrekalve, som de hedder, bliver ikke slået ihjel, ligesom andre dyr der kommer på slagteri så aflives de. Retorikken behøver ikke være useriøs, emnet er faktisk ret alvorligt. Som du selv nævner er kvægbrug en kæmpe faktor hvad angår co2, den debat skal ikke drukne i noget der minder hysteri, men tages på et seriøst grundlag.
   Der er ikke noget krav om ammetanter hos øko kalve, desværre. Det burde være sådan hos alle kalve. Alle kalve skal have stillet deres suttebehov, det får de ofte a via en suttespand.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeannette

   Du har ret i at kalve bliver fjernet efter 24 timer, men…. kalve fra øko kvæg får som minimum mælk hos en ammeko (reservemor om man vil) i 3 måneder.
   😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Du bliver nødt til at prøve dig frem
  Personligt er vi mest til rismælk.
  Og de kommer på tilbud i rema1000
  Jeg personligt mener ikke at der er noget galt med komælk. Men min tanke er lidt, den mælk dy producerer er til dine børn. Den mælk koen laver er til kalven osv. Jeg mener at mælk er nødvendigt for børn og kun børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Der er absolut ikke noget galt med mælk medmindre man ikke kan tåle det! Derimod er det sundt især for børn. Det er alle de speltmødre der har sat hele den skræmmekampagne igang. Mine børn får alt det øko mælk de har lyst til

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Am

   Ah ha ja, det er speltmødrene. Måske… videnskab? Vi er et landbrugsland og vores økonomi er baseret på landbrug: kød, mælk og korn. Derfor drikker vi mælk. Mælk har ikke noget at gøre med stærke knogler og stærke tænder, det er reklame. Danske kvinder er i top hvad angår osteoporose, og vi drikker mælk for stærke knogler? Der findes protein og andet i mælk, men vi mennesker er altså bygget til at drikke mælk – vores egen mors!

   Sarah, søg på Maria Felding, som er diætist og som kan henvise til en masse kilder og plantemælkedrikke.

   Personligt er min favorit mandelmælk. Rismælk er for sødt. Og sojakakao fra Naturli er 👍. Hilsen en østjysk, åbenbart, speltmor

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Petra

   Hvorfor er det sundt, Mia?
   Jeg er ikke speltmor, men dyrenes tarv er sgu vigtigere end ligegyldig mælk, uanset hvor godt det smager. Længere oppe som jeg skriver, så har jeg levet uden i 20 år og jeg fejler ikke en dyt. Jeg får min næring mange andre steder fra.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Petra:
   Jeg ved ikke om du nogensinde har fået tjekket dine vitamintal, men for mit vedkommende har jeg ikke drukket mælk i 25 år. Jeg spiser dog både smør og A38, men kun et par gange i måneden. Det har resulteret i lav calcium, og uden calcium optaget kroppen ikke andre vitaminer særligt godt. Det har givet mig dårligt immunforsvar (det viser sig ofte først efter mange år). Så nu hedder det vitaminindsprøjtninger samt vitaminpiller i vilde doser – for altid. Mine tarme kan nemlig dårligt optage vitaminerne nu. Alt sammen på grund af, at jeg har udeladt mælk og ikke fået en erstatning (fx en calcium-pille). 🙂
   Bare et indspark.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Det er da så forkert som det overhovedet kan være. Prøv bare og Google mælk og hvorfor det er dårligt?! -og desuden vildt ulækkert at drikke! Tænk du giver dine børn det

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Herhjemme er vi glade for havredrik, som vi bruger vi morgenmad og drikker vand for at slukke tørsten. Plantemælk kommer ret tit på tilbud til 10-11kr i Rema1000, Netto, Bilka og føtex, og der er det bare med at købe et lille lager ind.
  Men man er nok nødt til at smage de forskellige for at finde ud af hvad man kan lide. Fx. Kan jeg slet ikke lide soyamælk til at drikke, men den variant med vanilie er god til risengrød/ris ala mande.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Folk" skal slappe af!!