Nyt eventyr coming up

Det kan da ikke være rigtig!!!?

img_9119

Jeg må sige at jeg er blevet noget overrasket over folks reaktioner over at jeg har valgt kød fra. Heldigvis er de fleste positive, men noget jeg simpelthen ikke fatter, er dem som nærmest bliver sure over mit valg, fordi de føler at jeg så ser ned på dem, der stadig spiser kød (det gør jeg altså ikke) men endnu værre, så får jeg ballade for at ikke at have valgt NOK fra. Nogle har åbenbart en opfattelse af at det ene PRÆCIS udelukker det andet. Iøvrigt er jeg ikke veganer, da jeg stadig spiser fisk.

Hånlige beskeder får jeg, hvor folk skriver at jeg garanteret ikke tjekker om min makeup er testet på dyr, jeg går med lædertasker osv…. jeg må lige hive i bremsen folkens. Hvor går grænsen så? Så er folk jo ikke tilfredse før man flytter i en grotte, går i bomuldstøj som jeg selv væver, sælger bil og cykel og lever 100 % af hjemmedyrket grønsager.

Jeg synes det er rigtig ærgerligt at jeg ikke bare kan få lov at droppe min kød og gå økologisk uden at blive svinet til!!!. Det er et skridt på vejen. Og hvis fanatikere tror de fremmer deres sag, ved at svine nye tilkommere til fordi de ikke tager et stort nok skridt i deres optik, så går de altså galt i byen.

“hvis du er vegetar, SÅ er du stadig en nar, hvis du går i læder, spiser fisk, bruger hairspray” Falsk blev jeg også kaldt på insta…. hmm jamen så spiser jeg da bare kød igen…? Gør det så folk glade… ?

Jeg mener bare, lad dog folk nærme sig den gode og sundere livsstil i deres eget tempo og accepter at folk har egne personlige incitamenter for at vælge som de gør. Selv nogle af de mest hardcore veganere har noget i deres liv som med sikkerhed kunne undværes til fordel for klimaets og jordens trivsel. Vi er vel i virkeligheden alle sammen på samme hold, hvor vi til syvende og sidst vil det bedste. Jeg er ikke fanatisk og det er vel ok.

Og til dem der brænder så inderligt for deres egen livsstil at de GIDER at svine mig og andre til i offentlige forummer for at være nye i gamet, så findes der meget bedre og pædagogiske fremgangsmåder for at få folk overbevist. Man kan oplyse folk og lade dem tage et valg UDEN negativitet og skæld ud. Hvorfor chikanere folk, der ikke er af den samme overbevisning, så er de veganere jo ikke en pind bedre end kød-spisere der chikanere veganere.

Og nu gider jeg sgu ikke snakke mere om det!!! ❤️

 

20 kommentarer

 • Tina

  Det er da lige meget hvad folk spiser og ikke spiser, det skal folk ikke blande sig i overhoved!..
  Du skal gøre det der godt for dig og hvis det er ikke at spise kød så er det, det du vælger. 😀 F…. alle andres mening.! Kh mortilto

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Hold kæft du har så ret! Jeg hader at skulle forklare og forsvare mig hele tiden… Men jeg ved også hvad der er bedst for mig og mine børn. Jeg lader mig selv bilde ind at folk er uvidende og det er derfor de reagerer så stærkt på at man fravælger animalske produkter i et vist omgang. Kys til dig og tak fordi du gør det for dine børns skyld 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hvis man har set What the health, cowspiracy osv, så skal man også smutte en tur forbi Morten Elsøes blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med, at du finder forskellige kilder til viden og langsomt forsøger at ændre vaner for dig selv og din familie. Jeg gør det, at jeg har skåret kraftigt ned på kød, vælger primært økologisk når det kan lade sig gøre, for jeg tror (ligesom dig) på at små skridt tæller i det store billede.

  Hvis du vil have en videnskabelig
  filmanmeldelse af filmen ‘What the health’ og hvorfor den ikke skal tages for gode varer i sundhedsdebatten (det er noget andet med etik og dyrevelfærd), så kan jeg på det kraftigste anbefale denne blogpost:
  http://www.mortenelsoe.com/blog/whatthehealth

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg siger det bare. At spise mindre eller ingen kød hjælper på ens dødelighed. Man dør simpelthen senere, hvis man spiser mindre eller intet kød (google det). At der så er mange andre der mener noget mht til dyrevelfærd (hårlak…huh), der er jo en helt anden ting. Så man udelukker vel ikke det ene, hvis man vælger kød fra af sundhedsmæssige grunde? Jeg har ikke valgt fra, men har skåret ned. Men uanset hvad håber jeg aldrig jeg får så små sko på, at jeg nedgører andre kvinder på internettet over f…kød. Whut.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Nu kunne jeg ikke bekymre mig mindre om hvad andre vælger til og fra i deres liv.
  Det er personlige valg som man ikke kan tillade sig at ryge op under loftet pga.(hvor herre til hest).

  Jeg kan da som alle have spg. pga. interesse men der ender det så også.

  Jeg er ligeglad om du er veganer, vegetar eller speltmor der ikke rør ting der ikke kommer ud af egen ovn, det jeg har noget imod er dem (nok nogle af de samme mennesker der nu himler op til dig) der bliver “små-religiøse” omkring at de har set lyset og det er altså at være “veganer der heller ikke rør gluten eller bær med mindre vilde dyr har pisset på dem”.

  Jeg respekterer deres valg, ligesom jeg ville forvente at de respekterer mine valg men begynder de på “åhh jesus…” prædiken så er døren der hvor de kom ind!

  Og der hvor det hopper helt af skinnerne for mig er at det kommer fra folk der slet ikke kender dig personligt, i privat’en.
  Tag en dyb indånding og ryst på hovedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  For filan hvor folk dog opfører sig respektløse!!!det er simpelthen ikke i orden….spis og lev som du og din familie vil og glem folks dumme kommentarer.det er da dem som er fuldstændig til grin og latterlige…tak for en super god blog😁❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det er lige netop fanatikerne (til begge sider!), der ødelægger det for os andre. Jeg tror det er de færreste, der går fra at spise hakkebøffer til aftensmad til at spise 100% vegansk og brænde alle sko og dundyner.
  For mig har det været en lang proces, og jeg er stadig ikke fuldblodsveganer, selvom jeg synes det ville være det ideelle. Men jeg forsøger, ligesom mange andre gør. Min egen erfaring og det jeg ser rundt omkring er, at folk ofte starter med at skære ned på kød, kun spise fisk, så skære fisk fra og ligeså stille skære mælk og ost fra osv. Folk har hver deres tempo og det er helt ok. Jeg synes det er et personligt valg, og ikke noget man skal presse folk til i hverken den ene eller anden retning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg er veganer og synes det er spot on at du tager dette skridt om at droppe kød!!! Bare glem folks fordømmende og aparte væremåde! Du er sej, man får det SÅ meget bedre med denne sunde livsstil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Juliane

  Lige for en god ordens skyld, så er du ikke 100% vegetar, hvis du stadig spiser fisk. En fisk er et levende dyr, såvel som en ko, gris mm.
  En veganer er én, som ikke spiser kød (inklusiv fisk), men som heller ikke indtager noget, som stammer fra dyr. Hvilket er æg, mælk og lign.

  Du kan kalde dig pesco-vegetar, eftersom du ikke har valgt fisk fra. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Ja da jeg var vegetar i en ung alder (teenager) og hverken prædikede eller andet var der en ultra jaloux pige der, da jeg havde bestilt en vegetar sandwich (hvorimod de andre bestilte med skinke) sagde til mig: det gør jo ikke nogen forskel at du er vegetar. Ja det sagde hun sku’, for jeg er dyreelsker og derfor valgte jeg som jeg valgte i en ung alder. Men husker tydeligt den følelse af, at bare fordi jeg gør noget godt og passer mig selv og mine valg som er betydeligt bedre end bare at lade stå til, så skulle jeg stadig høre for det. Og hvis alle går med den selvretfærdiggørende tankegang at det alligevel ikke ændrer noget eller hjælper på noget så tør jeg da ikke tænke på hvordan Verden ville se ud? Endnu værre er folk er så ekstremt over sensitive, de tager det som et angreb at du vælger en positiv livsstil med mindre dyremishandling. Og som du så flot sagde så udelukker det ene vel ikke det andet? Det ER da bedre at gøre een god ting end slet ingen? Som vegetar og veganer får man så ufatteligt mange hug som: “er din deodorant så også vegansk?” øh ja det er den faktisk, men hvorfor er det et krav bare fordi jeg vælger at leve vegetarisk? At være vegetar eller veganer betyder ikke man er perfekt, og når de kødædende miljøsvinere skal gå rundt med deres skide pegefingre så er det altså trættende at høre på. Hvorfor kan vi ikke i stedet fokusere på det positive? I stedet for at irettesætte folk for ikke at være perfekte? Så dem der peger så skide mange fingre, skulle I ikke selv tage et tjek i spejlet inden I dømmer andre for at tage et godt valg? Man gør sit bedste, men dem der dømmer så ufatteligt meget de virker ikke til overhovedet at gøre noget andet end at skabe unødvendig drama og respektløst angrebe dem der rent faktisk gør en forskel. Stor eller lille forskel er stadig langt bedre end INGEN

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • s

  Og forresten, de mennesker som kan blive så harm over du nu vælger kødet fra er jo tydeligt uoplyste menensker. Deres snak må man bare sortere fra, har jeg også selv skulle gøre MANGE gange. Lige så stille, lidt efter lidt, tror jeg nok folk skal få øjnene op. De sidste par år er der sket store fremskridt i veganske og vegetariske produkter, som jo er pga. en større efterspørgsel.
  Der vil altid være nogle som går rundt i deres egen lille osteklokke, og det er jo faktisk bare rigtig synd for dem at de ikke vil indse hvordan deres valg påvirker kroppen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Der er altid nogle ekstremister som skal ødelægge det for andre. Jeg er selv vegetar og kender mange søde veganere som ikke ser ned på mig af den grund. Heldigvis er LANGT de fleste vegetarer og veganere rigtig søde menensker som egentligt er ligeglad med hvad andre spiser. 🙂 Jeg synes det er et super godt valg du har taget, for dyrene men også for dig selv. Jeg ønsker dig held og lykke med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Elsker kød! Det kan i øvrigt ikke interessere mig mindre, hvad andre folk spiser. Vælger egentlig bare at lukke ørerne, hvis folk ævler om noget, der ikke interesserer mig. Det er det letteste i hele verden! Hvis jeg absolut skal tænke noget om alt det her kød/ikke kød så er det, at det giver dig mange læsere og kommentarer. Og det er vel i bund og grund dét, det hele i sidste ende handler om. Og hvem der så sniffer coke af hvis røv, det er jeg bedøvende ligeglad med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HS

  Seriøst.. Folk er så hjernedøde. Er der noget vi danskere er sindsyge gode til, så er det at brokke os over det mindste!! Jeg synes det er mega sejt at I vælger kød fra, ville ønske jeg selv kunne, men har ikke rygraden til det endnu 🙂 folk skal passe sig selv eller komme med noget konstruktivt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg tror at folks hate på veganer/vegetarer skyldes, at dem der vælger den livsstil tit og ofte har en absurd anstrengende og belærende adfærd over for folk der ikke deler den samme livsstil. Især veganere har en imponerende evne til altid at få flettet ind i en samtale at de er veganere (who cares?!), så jeg tænker det kan være den slags oplevelser der gør folk negativt indstillede til det. 😊

  Jeg er personligt totalt ligeglad – jeg identificerer mig hverken som vegetar, pescetar eller noget andet, også selvom jeg nærmest kun spiser kylling eller fisk, men holder mig fra rødt kød som udgangspunkt. Jeg spiser bare det jeg bedst kan lide (som helst er øko), uden behov for at proppe et label på. Så det er altså ikke fordi jeg selv er en kæmpe kødspiser. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Min kæreste og jeg blev også inspireret til at se what the health efter jeg læste dit blog indlæg og nu har vi også valgt at skære kødet fra i dagligdagen og så må vi se om det bærer mere med sig, for ja man skal da starte et sted.
  Vi tror også på at både os mennesker og jorden har bedre af at leve uden kød.
  Vi lever næsten 100 % økologisk og undgå mælk og hvede når vi selv laver mad og vi har også børn som lever på samme måde. Er vi i byen spiser vi hvad der bliver serveret uden brok.
  Tusind tak for et super indlæg som har inspireret os 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Jeg er så enig! Jeg har en tæt veninde der er veganer, og hun hverken prædiker eller lignende. Da jeg for nyligt så dokumentaren “What the Health” besluttede jeg at skære kød fra (spiste i forvejen ikke meget), og hun optræder som en guide mere end en løftet pegefinger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er desværre alt for mange mennesker som har nogle usle, små, patetiske liv og derfor er nødt til at svine andre til, så de kan holde sit eget liv ud, hmmm, gav det mening?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Godt skrevet. 👍
  Men desværre skal man høre meget for at vælge kødet fra. Jeg er selv veganer og har måtte kæmpe med både veninder og familie. Folk er meget uoplyste omkring vegetar/veganer verden og medierne gør det desværre ikke bedre, når de bringer en masse artikler om de meget få forældre der fejlernærre deres børn på denne kost, eller får eksperter, som er betalt af arla, til at udtale sig om at denne kost kan børn ikke leve på. Mit bedste råd er at lade det sive ind af det ene øre og ud af det andet, og så opsøg viden hos dem der rent faktisk har sat sig ind i en plantebasseret kost. Jeg kan anbefale bogen “den plantebasserede kost” og ellers har vegetarforeingen lavet en folder om mad til småbørn, som er værd at læse 🙂 held og lykke med din livsstilsændring.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt eventyr coming up