Fredags is & snedighed

Vi har fået en baby!

img_2258

Lørdag stod rigtig i dyrenes tegn! Om morgenen allerede 08.30 kørte vi til andesøen for at give ænderne morgenmad. Vi gav dem grovboller…nogen skrev at det kunne de ikke tåle? det virker sgu åndsvagt at man helt glad, synes man forkæler de ænder og så kan de slet ikke tåle brød? hvad skal man så give dem?

Arthur gik ret meget amok over alle de fugle og stod bare og råbte babyagtige lyde, det var hylemorsomt. Det er første gang at han sådan rigtig fodrer ænder og dem her kom ret tæt på. Efter hans middagslur kørte vi hillerød. Der ligger en stor planteforretning med en dyrehandel i. Jeg har i noget tid overvejet at de skulle have et kæledyr og en kanin virkede helt rigtig. De vidste ikke noget om mine planer, så da de i et minuts tid havde stået og dånet over en lille babykanin, så fortalte jeg dem at hun skulle med hjem til os og bo. De gik helt amok af glæde. Kæledyr er en skøn gave til børn og psyklogisk udvikler de deres bløde og sympatiske værdier, ved at skulle tage sig af et lille dyr.

Hun bor hos drengene om dagen i et dejligt stort bur og om dagen og når vejret er godt, så bor hun i sit udebur. Imorges satte vi hende derned sammen og så vinkede de farvel til hende. Og det meste af søndagen rendte hun løs rundt i stuen. Hun er så sød og nysgerrig! Det er ret hyggeligt med sådan et lille væsen!

img_2255 img_2256 img_2257img_2065 img_2260 img_2261 img_2263 img_2264 img_2265 img_2270 img_2269 img_2267 img_2268

19 kommentarer

 • Sara

  Mine indendørs hunkaniner har aldrig været steriliseret. De har været ikke været aggressive. Bevares, de har dry humpet hinanden ind imellem 😉 Men jeg har aldrig haft problemer med dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

   Eller… det kan vel egentlig ikke kaldes dry humping, når de ikke har tøj på 😂
   De har i øvrigt også altid gået i kattebakke, selvom de ikke bar steriliseret.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   hahaha jeg elsker din eftertænksomhed

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stina

  Hej Sarah Louise.
  Tillykke med jeres nye kæledyr 😊
  Mange mennesker fejltolker en kanin, de bliver samlinger med en gnaver, hvilket de ikke er, kaniner har brug for enormt meget plads, og alle kaniner har bedst af at blive neutraliseret, for det første bliver de ikke hormonelle, og så bliver de også tit mere renlige, min fritgånde kanin herhjem, går pænt på bakken når hun skal noget, hjemme har vi bare en kattebakke som toilet 😄 Jeg vil anbefale dig at læse om kaniner på http://www.frikanin.dk, så i kan få det bedste ud af jeres kanin, for en kanin er et skønt dyr når man først lærer dem at kende, min kanin boede selv i bur i starten, men efter hun render frit har jeg fået en glad og kælen kanin 😄 Tit bliver kaniner nemlig bur agressiv 😔

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Ja det ville være hyggeligt hvis hun kunne gå i bakken, lige nu skider hun alle steder hahaha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stina

   Det kommer 😄 Min var heller ikke renlig i starten, men en neutralisering vil hjælpe, plus at samle pøllerne op i bakken 😄 Dog skal kaninen også lige være gammel nok til det, men alt det kan du læse om inde på frikanin, jeg har i hvert fald været utrolig glad for den hjemmeside 😄

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Vil anbefale at få kaninen steriliseret når den bliver ældre, hvis den skal være indenfor indimellem 🙂 Mange kaniner døjer med at de har for mange hormoner og kan blive aggressive og urenlige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Tillykke med “babyen” jeg vil anbefale i går ind og kigger på Frikanin.dk der er alt hvad der er værd af vide om pasning og pleje. Sådan nogle Små pelsbolde, kræver noget mere end man lige skulle tro for at trives. Jeg blev i hver fald overrasket 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Nej, ænder har ikke godt af brød, men hvis man ikke skal fodre dem, så må kommunen eller andetsteds sætte et skilt op omkring, at dyrene ikke skal fordres i stedet for at man pege fingrer af Sarah Louise. Børnene hygger sig tydeligvis!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ej altså….så scroller man ned for at se billeder af den søde kanin og møder i stedet er nærbillede af en giga klam edderkop 😳😆.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Hoffman

  Hej Sarah, en skøn lille kanin i har fået. Det er virkelig skønt at have dem løs indenfor som små hus kaniner og de kan udfolde sig istedet for at sidde i et bur dagen lang-har selv haft 3 som barn og de blev ligesom små hunde:).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nååårh, dejligt med en lille minus til børnene. Forresten, så synes jeg at Alma er kommet til at se så ‘voksen’ ud på det seneste😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Ja jeg ku tude over det!!! Hun er blevet så lang og babymaven næsten helt væk😭😭😭

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Edderkoppen var da ellers fin og nem at holde! 🙈🙈🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Faktisk er det slet ikke en god idé at fodre ænder, selvom mange små børn elsker det!

  Men man forurener søerne med brødet, hvilket går ud over ændernes naturlige føde. Derudover tiltrækker det skadedyr såsom rotter og det tiltrækker andre fugle, ænder og svaner hvilket gør risikoen for smitsomme sygdomme stor blandt fuglene. Så alt i alt DÅRLIG idé.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bøllebørge

   Godt skrevet ☺️
   Det er faktisk noget der forurener en del, og der er jo mange der fodrer ænder – så det bliver til en del forurening.
   Ænder er planteædere, de har slet ikke godt af brød, og de (undskyld mit franske) skider meget af, at få det brød; hvilket øger forureningen endnu mere…
   Brød er bare tomme kalorier for dem. Det er det samme for havens fugle ☺️

   Mvh. Bøllebørge (snart færdiguddannet biolog)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Jeg har også hørt at ænders maver ikke har godt af brød, jeg fodrede ellers altid ænder som barn, men hørte om det med brødet for et par år siden, siden da har jeg ikke gjort det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredags is & snedighed