Update på de 2 tykke svin & den hemmelige kartoffelmos

Om at være ligeglad & og gigantiske idioter

img_4425

Albert og jeg har en hjemmedag idag. Der skal tankes op på tosomhedskontoen! Vi afleverede de små sent…i nattøj. Vi gad nemlig ikke klæde om og planen var at vi jo bare skulle hjem igen og hygge med lidt tegnefilm, tage bad og tegne monstre. Det så måske lidt fjollet ud at komme ud i virkeligheden i nattøj….men var vi er ligeglade…for VI synes at det var hyggeligt hehe. På vej tilbage igen købte jeg en kaffe og ham en vanilje milkshake. Senere har vi dog planer, men formiddagen skal gå på absolut ingenting og lige det man gider.

Jeg skulle også hilse fra min veninde med dilemmaet og sige tak for de gode råd. Flere spekulerede heftigt i om det var Michael, der var tale om og det er det altså ikke. Men der er stadig mange ting, hvor jeg også har oplevet lignende problemer og der kan man jo støtte sig op af sin veninde. Og flere stejlede over min påstået lov om at far ikke må lade babyen passe, når han kun har baby i kort tid…

Det ER jo ikke noget jeg bare finder på:) det var altså den besked både Michael og jeg fik i statsforvaltningen, så kan tingene have ændret sig eller måske må den enkelte rådgiver fastsætte rammer individuelt. Men når det så er sagt, så synes jeg at det er håbløst egoistisk og helt uacceptabelt at give det sparsomme samvær væk til andre, når man har sin baby. Dem der gør, burde edermaneme kigge sig selv godt og grundigt i spejlet og ransage sin værdier!!!!De første 7 år af et barns liv, er de vigtigste. Det er der at du opbygger hele deres “softwear” Et dysfunktionelt forhold imellem mor og far, kan ødelægge meget mere end man tror.

Hvis man kun har sin baby 4 dage om måneden, så skal man sgu da være sammen med sin baby og ikke lade andre passe!!!. Men det er jo så et spørgsmål om egoisme og forståelse for sin babys behov og ja… undskyld mig…man er sgu da bare en kæmpe gigantisk idiot, hvis man behandler sit barn sådan!!. Og har man ikke overskuddet til at være sammen med sin baby SÅ lidt, så skulle man stærkt overveje at give forældremyndigheden til moren og så se barnet, når man reelt gider.

Nu vil jeg hygge med min søn. Han ligner en, der er ved at være færdig med tegneriget:)

img_4427 img_4426

13 kommentarer

 • Sandra

  Sarah der bliver godt nok gået til den i
  forside fruer denne sæson, hvor du er outsideren. Hvordan er din forhold til pigerne idag? Håber det er ok jeg spørger, ellers er det helt ok hvis det er for privat

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Det var dog det mest dobbeltmorale. Jeg har altid ment du var god til både at få passet børnene ind i mellem men også få god tid med dem. Du har au pair.. og har derudover ofte været ude uden børn. Skal far noget vigtigt når han har børn så skal han noget vigtigt. Og jeg er sikker på det meget sjældent er med nogens gode vilje. Selvfølgelig skal barnet passes hos voksne der kender ham/hende. Men at forbande pasning af sine børn og både fordømmende, naivt og dobbeltmoralsk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Ok læser du ikke hvad jeg skriver? Det handler om en konkret situation. Hvor faren ser sin baby 4 døgn ialt om måneden og vælger at få barnet passet. Der er IKKE tale om følgende: at pasning generelt ikke er ok, at pasning hos nogle baby er tryg ved er forkert, at pasning når man har sine børn i 27 dage om måneden er forkert. Jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive det tydeligere. Hvis DU synes at de 4 døgn at en far har sin baby, bare kan lade en FREMMED passe sit barn, så er det sgu synd for barnet! Var det eks. en babyen kendte synes jeg det var mere ok, da nødsituationer opstår men samtidig ville jeg da foretrække at baby så kom hjem, hvis far ikke kunne være der. Det handler om BABYENS BEHOV. Tror du en baby har lyst til eller brug for at blive passet af andre end mor eller far?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Kuk kuk, læser du overhovedet hvad der bliver skrevet? Det handler jo SLET IKKE om pasning, men derimod en fars egoistiske behov, fremfor babyens behov!!! 4 dage om ugen er altså ikke meget, og der burde man som udgangspunkt nok kunne sætte sine planer til side, og fokusere på relationen til sit barn. Man lader heller ikke en vildt fremmed kvinde, passe sin lille baby, uden babyen på en eller anden måde, har haft lidt samvær med hende først. Det er da ikke trygt. Men det tyder bare på, at du ikke helt forstår hele scenariet?
   Jeg er selv mor til 2, og min ældste pige har jeg med en anden. Hvis han havde så sparsomt et samvær med vores datter, og så lof andre tage over, ville jeg godt nok blive noget presset! Det er ikke ok! Der kan opstå noget uforudset- ja, men som udgangspunkt, er barnet jo vigtigst!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SA

  Ejjjj men altså Pernilles kommentar. Så ligegyldig men godt modsvar Sarahlouise! Blev sku irriteret af hendes kommentar. Alle fædre skal ikke skæres over én kam, men desværre ser og oplever man de fleste fædre agerer som sarahlouises venindes ex. Ved sku ikke hvad der gør, at fædre de bare ikke har fokus og lydst til at tilbringe tid med barnet når de netop også har valgt at få det. Det er så sørgeligt. Jeg går gennem en skilsmisse med tre små børn. Desværre har deres far trukket sig tilbage I en lang periode fra start af. Det er en kæmpe sorg man bære på også på ens børns vegne. Man SKAL prioritere børnene først. Og få et samarbejde til at fungere selvom man ikke kan med sin ex. Det har jeg gjort. Faktisk brugt kræfter på at blive med ved at gå i dialog med børnenes far så han kunne komme mere på banen. Det kan lykkedes men det tager tid. Kom lidt væk fra pointen dog;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • E

   Må jeg spørge, om du har belæg for dit udsagn “de fleste fædre”? Vi kender alle sammen nogen i en skidt situation, men langt de fleste fædre, som jeg er bekendt med, indgår i en lige eller tæt på lige, samværsordning. Nogen gange kan det godt føles som om, at det man står i er normen, fordi man fx læser på nettet mm, men sådan forholder det sig ofte heldigvis ikke, når alt kommer til alt. Måske jeg bare er i en heldig omgangskreds, når det kommer til fædre, men jeg kan trods alt læse på statistiker fra statsforvaltningen, at de fleste der ender der, også finder en løsning som fungerer for børnene 🙂 (ja, jeg har også været runden rundt, når det kommer til samværsordning og statsforvaltning)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • PERNILLE

  Moral er godt…. Dobbelt moral endnu bedre… Du har valgt at aflevere dine børn i vuggestue i en meget tidlig alder (efter min mening)… Det er trods alt HVER dag… Få voksne til mange børn. Jeg ved ikke om det er mere synd for et barn end det 4 dage om måneden… eller hvor mange det nu er, er sammen med en måske virkelig kærlig kvinde. Måske de ligger på gulvet på et tæppe og leger hele dagen…. Ja det er ikke faren, men det skal moren ikke blande sig i. Jeg er sikker på at faren ikke er komplet idiot, siden de var fået børn sammen. Man skal ikke dømme…. Og det gør jeg heller ikke med at du aflevere… Men vi andre kan ikke stille os til dommer for hvad der er bedst… Jeg vil heller have mit barn passet et par weekender af fars fremmed kæreste end at aflevere et barn under 1 1/2 år i institution… Sådan er vi jo så forskellige…. Lad os respektere det….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • TAMP

   Pernille, det er da intet med dobbeltmoral at gøre. Det er de færreste der har mulighed for at gå hjemme med deres børn til de er 1,5 år. Selvfølgelig skal børn kunne være sammen med deres far mor eller kæreste, men når det er så sjældent man har dem kunne man jo prioritere sine børn. Det er respektløs over for sin tidligere partner at lade sit barn være alene med en dame man ikke engang selv kender særlig godt. Det drejer sig vel om hensigtsmæssig kommunikation. Men hvis ikke faderen alligevel skal være sammen med sit barn, så kan man æde moderen have ham/hende, det andet er der ingen grund til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • My

   1,5 år? Der var godt nok sent. Ingen mennesker i dk har så meget barsel heller?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Du har tydeligvis slet ikke fattet pointen. Det handler om at aflevere en baby hos en FREMMED…. og det handler om farens prioriteter på eks. Kun 4 dage om måneden. Og jo det stiller jeg mig klart til dommer overfor og mødte jeg en mand, der kun havde sin baby 4 dage om måneden og han fortalte mig at han i den tid gav babyen til random kvinder som babyen ikke er tryg ved og ikke har mødt før, så ville jeg synes at hans karakter var SÅ ringe at jeg ville bryde mig mindre om ham.

   Om hvor lidt og hvor meget et barn er i institution og hvad tid de starter, er en hel anden diskution og de to ting har ingen fælles udgangspunkt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Du er da fuldkommen afsporet! Dette scenarie og hvornår man afleverer sine børn i institution er da 2 vidt forskellige ting! Har du selv børn?
   Altså i Danmark er vi meget priviligeret mht barsel, men der er da ikke mange, der har barsel i 1,5 år? Personligt går jeg stadig hjemme, og vores datter er 15 mdr. Men hun startede op i dagpleje omkring hendes 2 års fødselsdag. Hun elsker det, og leger med de andre børn og bliver stimuleret på en måde vi ikke kan, fordi vi er voksne. Børn har rigtig godt af, at lege med andre børn. Så er jeg også en rådden mor, fordi jeg går hjemme, og alligevel sender mit stakkels barn afsted?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   1 års fødselsdag, skulle der selvfølgelig stå

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mortiltre

  Rigtig Go hyggedag.
  Forresten hvor er Arthurs lækre blå heldragt fra😀?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Update på de 2 tykke svin & den hemmelige kartoffelmos