Om at være ligeglad & og gigantiske idioter

På skadestuen:(

img_4512

Jeg har været lidt stille idag på bloggen. Første del af dagen gik på arbejde og derefter fik jeg det der opkald, man gruer for fra børnehaven. Albert var styrtet på et løbehjul og havde flækket øjenbrynet…. jeg synes han kommer meget til skade for tiden. De var rolige i tlf, men det øjeblik de sagde flækket øjenbryn, så sad jeg i min bil på 2 sek. Imens jeg var på vej, bestilte børnehaven en tid på skadestuen, så vi kunne komme til hurtigt. Det var dejligt rutineret!!!

Jeg forventede det værste, men blødningen var stoppet og der sad min lille skat opløst af tåre. Flængen så heldigvis ikke så slem ud og vi kørte stille og roligt til skadestuen.

Men så kom det værste!!! Jeg skulle hjælpe med at holde ham, sammen med en sygeplejerske og lægen som syede ham. Og jeg kommer til at kigge alt for meget på, da han stikker nålen i ham og DET skulle jeg ikke have gjort!!! At holde sin skrigende søn og se på nogle gennembore ham med en nål, var lige ved at sende mig i gulvet!!! Men jeg tog mig sammen og prøvede at støtte ham istedet. Kæft en sej lille gut!!!! Det har sgu gjort pokkers ondt! Troede de bedøvede inden de syede…. han var ovenpå hurtigt og da jeg nævnte fredags slik, så var alt glemt.

Her til aften har jeg tænkt lidt over det her med at ungerne har meget fart på, både på løbehjul og løbecykel og til ned af bakke. Sidst han kom til skade, var på løbecykel. Hvordan kan det være at børnehaver ikke er installeret med cykelhjelme…? Min mormors søster døde som 3 årig fordi hun væltede på sin cykel og ramte lige ned i en kantsten…. så at der var obligatoriske cykelhjelme er da ikke en hel dårlig ting… eller hvad?

img_4510 img_4517

24 kommentarer

 • Gitte

  Det er nemlig rigtigt. Alle vuggestuer, børnehaver og skoler burde have det så netop ikke så noget her sker. På min søns skole skal de have hjelm på når de cykler eller kører på løbehjul eller skateboard. Hvis ikke de har hjelm på må de ikke køre. Det er ret beroligende faktisk 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  I vores børnehave er der krav om at børnene medbringer cykelhjelm, hvis de har cykel eller løbehjul med. Børnehaven selv har kun mooncars. De kører på cykel i den gamle skolegård, hvor der ikke er klatreudstyr, og hvor pædagogerne har godt udsyn. Den anden legeplads bagved bygningen er køretøjsfri zone – der kan man til gengæld klatre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jenny

  Sejt gået af ham – og dig 😊 jeg stillede spørgsmålet omkring cykelhjelme i min datters børnehave (og du kan se frem til vildere ture og langt højere fart, når det hedder rulleskøjtefræs i sfo’en 😁) De har ikke tid til hjelme af og på, og hænger dit barn fast i en gren og bliver kvalt i stroplen, så…..Det var den forklaring jeg fik. Jeg undlod at kommentere og lod den ligge 😏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det kan have noget at gøre med kvælningsfare 🙂 det er oftest forældrebestyrelsen som er med til at bestemmer det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  Stakkels Albert 😔 jeg undrer mig også, vores søn på lidt over to år væltede i sidste uge på løbecykel i vuggestuen – uden hjelm! Hvilket resulterede i hjernerystelse.. en hjelm må da være det mindste man kan forlange.. go weekend til dig og dine smukke børn 💗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Nu har jeg set hvor vildt der kravles i træer, set en dreng falde lige ned på ryggen fra et træ i børnehaven. En anden drengs trøje hang fast i en gren så han ikke kunne komme ned. Lige der forstår jeg at de kan komme slemt til skade ift det. Men man kan ikke blande det at kravle i træer sammen med det at køre på køretøjer uden hjelm. Det er to vidt forskellige lege med forskellige foranstaltninger. Udfordringen er opsyn (ressourcer) samt arealet der leges på. Fx i vores børnehave er arealet så stort og kuperet så børnene kan være steder hvor de ansatte ikke kan se børnene. Jeg vil da ønske at de har hjelm på som herhjemme, men vil satme ikke ønske at de kravler i træer med hjelm på, hvilket de vil gøre med de ressourcer der er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Nu har jeg set hvor vildt der kravles i træer, set en dreng galde lige ned på ryggen fra et træ i børnehaven. En anden drengs trøje hang fast i en gren så han ikke kunne komme ned. Lige der forstår jeg at de kan komme slemt til skade ift det. Men man kan ikke blande det at kravle i træer sammen med det at køre på køretøjer uden hjelm. Det er to vidt forskellige lege med forskellige foranstaltninger. Udfordringen er opsyn (ressourcer) samt arealet der leges på. Fx i vores børnehave er arealet så stort og kuperet så børnene kan være steder hvor de ansatte ikke kan se børnene. Jeg vil da ønske at de har hjelm på som herhjemme, men vil satme ikke ønske at de kravler i træer med hjelm på, hvilket de vil gøre med de ressourcer der er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hos os er det to hjul, løbecykeler og løbehjul= med hjelm som har grøn lås.. Det vil sige den gå op om de hænger fast.. Ander 3 hjul, 4 hjul og passager på dem behøver de ikke.. Syntes det fint at lære dem med hjelm, når det også er reglerne ude i samfundet..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Seje Albert❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  I den bhv jeg arbejder i , må de ikke have hjelm på, da de kan hænge fast i noget og blive kvælt . Har dog heller aldrig i mine 10 år i børnehave oplevet nogen komme alvorligt til skade pga styrt fra cykler eller lignende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Jeg er pædagog.
  Og som nævnt er det på grund af kvælningsfare ved cykelhjelm. Hos os må børnene også “kun” bruge Løbecykel og løbehjul – inden almindelige cykler, det er kun til cykeldage som er med hjelm – under konstant opsyn.
  Jeg er selv lidt blandede i min holdning, for man kan sagtens komme meget til skade på Løbecykel og løbehjul uden hjelm! Samtidig synes jeg heller ikke om cykelhjelme på legepladsen – netop på grund af kvælningsfare. Børnene er ikke konstante overvåget i en børnehave.
  Så interessant dilemma!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Vi tager vores egen cykelhjelm med i børnehave

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Øv stakkels dreng😒
  Herhjemme skal børnene ha’ hjelm på, hvis de kører på noget med hjul.
  Men I bh er gælder den samme regel, som Kamilla nævner, kun cykeldag (med egen cykel) skal børnene ha’ hjelm på (også medbragt hjemmefra).
  Har virkeligt tit tænkt på, at det er så underligt at de ikke skal ha’ hjelm på når de kører på børnehavens?? Jeg forstår det ikke og kan da kun undres når man så ser stakkels Albert…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • BR

  Jeg har arbejdet i en børnehave. Jeg stillede dem præcis samme spørgsmål. Hos os lød det at det var fordi børnene kunne blive hængt i hjelmen, hvis de kravlede i træer. Til trods for der ingen træer var i den børnehave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Nå ja selvfølgelig hmmm ja det skal sgu ikke være nemt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Sej, lille “sørøver” du har dig der!
  Godt der ikke skete mere.
  God bedring til “patienten”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  De bedøver ikke, hvis det kun er få sting.. det gør jo også ondt at blive bedøvet rundt om øjenbrynet.. de stik de bruger der, kan de jo nå at sy flængen sammen med

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Hej Sarah . Jeg er idræts-dagplejer 👍🏼🌸og vi HAR cykel hjelme 👍🏼👏🏼👏🏼👏🏼😊😊selvfølgelig har vi det (også i legestuen)-syntes ALT andet er DYBT forkert .så skynd dig at sørg for i får sådan nogle i børnehaven .ellers så skal de små da ikke cykle i børnehaven.god bedring med din lille mand😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Puha sikke en omgang😬 Men hvor er han sej, god bedring med ham💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maibritt

  Spurgte om det med hjelmen da vores dengang 3 årige faldt forover en cykel og slog noget af en fortand. Eftersom hovedet jo ofte er i fare.
  Det er ikke noget man bruger i institutioner længere da risikoen ved at hænge fast og blive kvalt er større en risikoen for at smadre hovedet. Det var det jeg fik at vide..!!?? Men hjemme er der hjelm på hver gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  på mit arbejde(integreret institution) hedder det sig:
  Løbecykler+løbehjul osv = ingen cykelhjelm, grundet kvælningsfare.
  Men har børnehaven cykeldag SKAL de have cykelhjelm med og på.
  Jeg er stadig uforstående over for det, da de lige så godt kan blive kvalt i egen cykelhjelm. Og må indrømme at chancen for at blive kvalt, kontra hovedskader, er meget lille. Men hos os hedder det sig ihvertfald ingen cykelhjelm:(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  I min søns børnehave er det et krav at de har cykelhjelm på når de cykler, kører på løbecykler og mooncars. Der er meget snak om at det så kan være farligt (kvælningsfarer) hvis de har den på når de leger, men i min optik er det jo intet problem i det, da pædagogerne altid holder opsyn og får dem til at tage hjelmene af hvis de ikke cykler mere. Og jeg tænker at alternativet er meget mere kritisk, både hvis de selv vælter men også hvis andre kører ind i dem. Så herhjemme er vi meget tilfredse med påbuddet om cykelhjelm i børnehave.. go bedring med din seje gut 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Åååååh lille pus! Ved præcis hvordan det føles, havde selv en lille gut på 3 måneder som skulle have klippet tungebåndet. Det er sgu ikke altid lige sjovt at være mor og slet ikke når man skal holde dem fast på den måde 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hos os er der den regel – Ingen helm, ingen løbehjul.

  Stakkels Albert…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at være ligeglad & og gigantiske idioter