Julehygge & den store jule konflikt

Dagligdags indkøbsvaner & de gode intentioner

img_7566

På billedet her ser i en dejlig cremet pastaret med “kød”boller. Noget som ungerne ELSKER og som vi mindst får en dag om ugen….i al fald pasta. Topping kan svinge lidt. Og igår fandt jeg noget nyt, nemlig veggie kødboller!! wuuuhuuuu DET skulle da prøves. Kødbollerne så virkelig lækre ud og jeg havde høje forventninger. Jeg synes heller ikke at de smagte dårligt, men det var heller ikke kød. De smagte mere ala falafel. Jeg elskede det, men både aupair og unger sagde pænt nej tak efter første bolle. Nu er vores aupair også meget glad for kød og jeg plejer nogle gange at lave lidt kød til hende ved siden af (så bliver hun så glad ) men ungerne plejer jeg godt at kunne lokke ikke-kød kød i…men ikke denne gang.

Mange spørger ind til mit/vores forhold til mad og projekt vegansk livsstil og jeg er stadig overrasket over, hvor mange “politibetjente” der er. Der er åbenbart en hel ordbog af ting, man kan/må kalde sig, hvis man spiser liiidt af det og intet af det andet osv. ALTSÅ vores retning er at vi spiser økologisk og vi spiser ikke pattedyr. Vi foretrækker fisk og engang imellem spiser vi økologisk kylling og æg. Jeg har kaldt mig vegetar flere gange og så er helvede løs lol. Folk skal slappe lidt af….. få en hobby…eller noget.

Grunden til at vi ikke spiser kød er at jeg er af den overbevisning at det ikke er godt for mennesker især efter at mange kræftformer kommer direkte fra tilberedt kød og at vi mennesker iøvrigt meget bedre kan optage proteiner igennem grønt i forhold til kød. Det er det samme med mælk. Danmark drikker SÅ meget mælk og alligevel er vi en af de lande med flest knogleproblemer. Kalk optages også meget bedre fra ikke-animalske produkter. Men da danmarks er et landsbrugsland og vi i høj grad har brug for at tjene penge på netop kød og mælk, så er der ikke meget fokus på problemstillingen. Gorillaen spiser hverken kød eller drikker mælk og har stærke knogler og er vanvittig muskuløs og spiser KUN grønt….tænk lige det engang. Derudover oplever jeg at mine børn er meget mindre syge med snot og øreproblemer efter mælkestop. Ja mine grunde er mange, men det vigtigste er at man selv er glad for sine valg.

Det er vores RETNING, men når ungerne er hos far, så ved jeg jo ikke, hvad de spiser og i børnehaven blander jeg mig heller ikke og forleden smagte jeg også på en pølse pizza fordi jeg var mega sulten og der var ikke andet og jeg var på vej i et møde. Og selvom jeg har en List101 profil, hvor jeg viser billeder af sund mad, så spiser jeg da også mega usundt engang imellem.

Sådan her så det ud efter jeg havde handlet ind igår og hvidløg er ikke økologisk og det er helt ok….hvorfor er folk så fanatiske. Lad folk gøre som de gør og VIL man gerne påvirke andre i en bestemt retning, så er negativ kritik altså ikke vejen frem hehe Jeg gør mit bedste for mig og min familie i det omfang, der giver mening og som jeg har overskud til.

img_7568img_7567img_7569 img_7570

11 kommentarer

 • Mai

  Er helt enig med dig og har selv levet som “hjemme-vegetar” i over et år. Kroppen har bare bedre af det. Glem alle de folk, som har travlt med at pege fingre. PS. Aldi har mange gode øko og vegetar produkter. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Demie

  kære Sarah- Louise

  hvor har du læst om en direkte forbindelse mellem kræft og tileredt kød. Så vidt jeg ved er der ikke noget evidens der peger mod, at der er en direkte forbindelse mellem kræft og tilberedt kød.?

  vh
  Demie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det er da næsten almen viden. Men læs op på det, så finder du svaret❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

   På cancer.dk kan man se anbefalingerne for at forebygge kræft. Jeg vil så sige, at alkohol og rygning er de allerstørste faktorer i at forebygge. Undgår du dette (og solen) og ellers spiser sundt/motionerer, så er du godt på vej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Der er ikke evidens af forhøjet risiko for cancer ved at spise kød eller på anden måde usundt. En der er fysisk aktiv og spiser sundt kan ligeså vel få kræft som ham der sidder på sofaen og kører mcd i hovedet og kun rører sig meget lidt (han er dog så i forhøjet risiko for mange livsstilssygdomme som hjerte-kar problemer o.a. Men kræft opstår når vores stamceller deler sig og mutere, og hvem der bliver ramt af en farlig mutation er ikke til at sige 🙂 men i det store billed er det selvfølgelig bedst at spise sundt og være fysisk aktiv da man så forhåbentlig kan stå bedre i mod hvis man sku være uheldig at blive ramt af den fandens sygdom. Og hvordan folk spiser skal jeg ikk bestemme over. Det er folks eget frie valg 🙂 god dag ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris b

  Jeg kan stærkt anbefale de veganske færdigretter fra Aldi (mærket økolivet). Den har både boller i tomat sovs, karryretter og alverdens andre ting, inkl en ret god pålæg!

  Chris b

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alex

  At Danmark har “brug” for at tjene penge på mælk og kød, er ikke helt korrekt – Danmark er et landbrugsland, hvis man ser på hvor stort et areal, der bliver brugt til dette. MEN, landbruget udgør faktisk kun en meget lille del af DKs BNP, blot til info. Jeg tror mere, det handler om noget kulturelt, at der bliver drukket så meget mælk og spist meget kød i Danmark.
  Og som en nævner det, er forarbejde soya-produkter heller ikke sunde i for store mængder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg har arbejdet i institution, hvor jeg lavede vegetarisk mad til børnene og de ELSKEDE DET!!😀 Jeg er ikke selv vegetar, men jeg spiser stort set kun fisk og kylling, og har ofte kødfrie dage.
  Da jeg altid har arbejdet med mad – og det altid har været min store interesse, laver jeg stort set alt selv, men det er jo ikke alle der kan det/har tid eller lyst til det og så er det fantastisk, at der er nogle ordentlige produkter OGSÅ til børnene😊❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hatten af for dit valg i forhold til, ikke at spise kød. Meeeen Soya mælk og masser af forarbejdede produkter er heller ikke sundt. Så skal vi ikke lige holde med kød er lig kræft.

  Jeg har fuld respekt for det man vælger at putte i munden (det er jo eget valg).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hey Sarah!

  Du skal næsten prøve at lave din egne italian style veggie kødboller. Det er mega nemt og mega lækkert!
  Jeg plejer at gå ud fra denne opskrift: https://www.skinnytaste.com/zucchini-meatballs_20/ og de har altid været et hit – selv hos mine aller mest kød-elskende gæster 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det er da bedre, at mange skærer væsentligt ned end slet ikke. Man får ikke supermeget lyst til at tage det sidste skridt, når man får smidt formaninger i hovedet. Det synes jeg selv er lidt irriterende. Jeg plejer at sige til folk, at jeg ikke spiser kød, frem for vegetar. Jeg synes egentlig også, en vegansk livsstil er det bedste, men jeg har ikke lyst til at praktisere det 100%, men gør hvad jeg kan på de områder, hvor jeg nemt kan skære animalsk fra. Jeg kommenterer heller ikke på andre menneskers madvaner. Det må de jo selv om.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julehygge & den store jule konflikt