Drømme der ikke slipper

Er det ok?

abccd112-771a-4689-babf-53c78a5c6188

skaermbillede-2018-01-02-kl-11-42-51

På vej op og handle idag, rammer jeg en radiokanal, hvor de taler om at politikerne muligvis vil skrue prisen på cigaretter helt op på 100 kr. per pakke, da antallet af rygere ikke er dalet i 7 år.

Først tænkte jeg at det var en god ide!!! Men ved nærmere eftertanke, så bryder jeg mig ikke om at priser på vores vare skal skrues op og ned ud fra, hvad regeringen synes er det rigtige. For hvor går grænsen så?

Skal vi alle til at optage kviklån for at få lån til smøgerne?

Fed mad, slik, sukker osv er jo heller ikke særlig sundt… eller alkohol. Bør priser ikke være det de er og så må folk have det frie valg om at “ødelægge” sit liv. Er et totalt forbud bedre? Hvad tænker i??

Ville bedre anti regning reklamer og kampagner ikke være bedre. Eller gratis elsmøger til folk, der vil stoppe…

13 kommentarer

 • Tina M

  Jeg syntes at man skal differentiere momsen, det gør man i virkelig mange andre lande. Højere moms på cigaretter, spiritus, slik og chokolade, og lavere moms på grøntsager, nødder, mælkevareprodukter og fedtfattigt kød. Det ville gøre en kæmpe forskel i samfundet, og ville også hjælpe til med at de med færre midler fik købt mere grønt og sundt til deres børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Al forsking fra de lande vi ellers sammenligner os med viser, at færre unge starter med at ryge, hvis prisen hæves. Den er den vej vi skal gå i Dk, hvor 21 % af alle danskere over 15 år ryger.
  Jeg arbejder, som sygeplejerske på en lungemedicinsk afdelingen, og ser dagligt konsekvenserne af cigaretterne, og langt flere mennesker dør og invalideres af rygning end alkohol, fedme mm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fnuggi

  Helt klart op med priserne på det usunde og ned med prisen på det sunde. Hvis sukker blev opfundet idag blev det gjort forbudt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meyer

  Som ikke ryger , ville det være nemt bare at sige sæt prisen op ,men der er en social slag side ,meget afhængig har ikke overskuddet ,midlerne til at stoppe , måske dårlig uddannet/ kontant hjælp , så pengene i forvejen små , deres børn er i forvejen udsatte skal forældrener bruge flere penge på smøger er jeg bange for vi komme til at se endnu fattige børn , som bliver straffet af forældrenes afhængighed , stemningen i de familier hvor pengene er små ,er tit uoverskueligt for børn , jeg vil altid se ting fra børns syns punkt , det er ikke det bedste at vokse op med rygende forældre , men fattige rygende forældre må være en hård omgang .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænker at hvis cigaretter, usundt mad og andre skadelige ting er vildt dyre, så har de helt unge i hvert tilfælde ikke råd til at købe dem og får dermed ikke oparbejdet et afhængigheds forhold i en tidlig alder…??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Som tidligere kæreste med en alkoholikker vil jeg til enhver tid foretrække at prisen på alkohol sættes op i stedet. Ved et alkoholmisbrug er der flere der rammes af sygdommen end ved rygning! Jeg tænker ikke det er statens ansvar om folk skal ryge eller ej! Men interessant spørgsmål, jeg synes dog personligt, at staten har større fisk at fange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Da jeg boede i Australien stoppede jeg hurtigt med at ryge. Cigaretterne kostede mig 125kr pakken, og de var helt gemt væk i supermarkederne. samtidig var pakkerne fuldstændig ens og anonyme, ligegyldigt mærket, og bare fyldt med billeder langt værre, end dem vi er vant til her. Man måtte heller ikke ryge på “strøget”, det ville gi bøder.
  Jeg syntes, det var fantastisk, progressivt og det virkede jo på mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  De kunne starte med kun at sælge smøger i hele kartoner. Så er det ikke nemt for de unge at få fat i, da de skal punge ud med ca 400kr. For os der ryger fast, så må man bare købe flere af gangen. De har sat priserne op før og efter min mening virker det ikke.
  Ja rygere koster samfundet, men det gør overvægtige, alkoholikere og de med sukkersyge også. Så op med prisen på slik, fedt og alkohol. Ned med prisen på de sunde alternativer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg synes faktisk det er et fint forslag. Personligt ville jeg også ønske at priserne steg på sukker, fed mad osv – også de sænkede priserne (gevaldigt) på frugt, grønt og økologi. Men sådan er vi jo så forskellige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Jeg tænker, at det er fordi rygere og deres følgesygdomme er en stor udgift for DK
  Så jeg forstår godt deres forslag om, at sætte priserne op på cigaretter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg mener at folk selv må bestemme hvad de vil med deres liv. Men der hvor det så drejer sig om smøger, det er jo ikke kun deees eget liv, der er mange som ikke har valgt at være passive rygere fordi forældrene ryger, folk på gaden ryger osv. Så jo smid pengene op på 10000000 kr for en pak smøger, men giv så også gratis rygestop, nikotintyggegummi osv i den anden ende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Åh jeg synes det er svært. Jeg tænker vi som samfund bruger enormt mange penge i vores sundhedssystem på de konsekvenser vores forbrug af de varer har. Fx er rygning jo årsag til rigtig mange alvorlige sygdomme.
  Selvfølgelig betaler vi også høj skat, men vores sundhedsvæsen halter jo i den grad, så hvis pengene går til det ville det måske ikke være dumt.

  Samtidig tænker jeg hvis det kan gøre færre unge begynder at ryge er det jo også meget godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømme der ikke slipper