Det er jo skræmmende rigtigt

Vegetar børn?

ab6125ce-9ad1-419c-9e56-654889debadf

Der er flere der spørger ind til om mine børn også er vegetare. Jeg vil starte med at sige at jeg ikke er fanatisk er hysterisk med noget som helst, men jeg bestræber mig på at holde maden hjemme hos os vegetarisk. I foregårs var vi eks. til middag hos naboerne som skulle have burgere og så tog jeg vores egne veggie bøffer med. Mine børn opdager ikke engang at de ikke spiser kød.

Min plan er at jeg med tiden vil informere og selvfølgelig prøve at forme dem ud fra min egen overbevisning, så de selv kan beslutte i de givne situationer om de har lyst til kød. Jeg kan ikke tvinge deres far til at dele min holdning og i børnehaven får de det der er. Men jeg kan lære dem at vælge selv.

Men sjovt nok giver det meget god mening for dem, når vi taler om at vi ikke spiser kød men kun grønsagskød og det trives de med.

Selvom det kan nåes endnu, så har mine børn ikke haft en eneste influenza sygedag, dårlige øre eller andet vintersyge ud over den der lortevirus, hvor man brækker sig. Men det er efter vi er blevet vegetare og vi har droppet mælk. Albert som hvert år haft dårlige øre og meeega snottet, har INTET fejlet denne vinter (det plejer at starte i november) for første gang siden han blev født. Jeg er sikker på at det er pga at mælken er væk fra kosten og at han generelt får færre toxiner og hormonforstyrrende mad og en masse flere af naturlige vitaminer, fiber og mineraler.

0432baa8-1496-41f9-8b8e-f649c17985d98437c436-ea21-4f16-802b-c447dfbe252a922e3566-64b2-4787-b455-899d86b6c074

24 kommentarer

 • Josephine

  Du vil gerne lære dine børn at spise vegetarisk og det tager jeg hatten af for men når det så er sagt hvorfor f*** vælger du så at klæde dem ud i pelshue mm?! Det ER og bliver da en tand dobbeltmoralsk i mine øjne. Du vil ikke fodre dem med døde dyr men de må gerne gå klædt i døde dyrs pels. Øv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Grunden til vi ikke spiser dyr er at det er dårligt for kroppen ikke fordi det er synd for dyret…. Hvis dyret ikke har lidt, så har jeg ikke et problem med at det slagtes. Ligesom jeg har en dyne og pude af fjer, tasker af læder. ( ligesom mange selvudråbte pelshadere har- så taler vi om dobbelmorale) rovdrift på kvæg ligger primært på føde, når vi taler om morale.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Så du mener simpelthen ikke at dyrene lider inden de bliver slagtet? Kalvene skilles fra deres moder kort tid efter de er blevet født! Div pelsdyr mink kaniner mm opdrættes flere steder KUN med det formål at blive til din kommende pelsjakke. Men ok hvis du KUN undgår kød fordi du mener at det ikke er godt for kroppen og at du i virkeligheden gir en F*** for hvordan dyrene behandles rundt omkring så er du jo ikke til at nå..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Wow der er mange der ikke ved noget som helst om det de lukker ud af munden. Hvor mange har mon lige undersøgt sagen, og tænkt på det der med kildekritik. I skal lige huske på at sundhedsstyrelsen SELV har været ude at sige at de ikke laver deres anbefalinger efter hvad der er sundest, men efter hvilke vaner samfundet har. Og at det danske sundhedsvæsen skal arbejde ud fra sundhedsstyrelsens anbefalinger, der er vidst noget rådet her? Det er dumt at belære andre mennesker på manglende viden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stina

  Du skriver i et andet indlæg at du også er veganer af globale årsager. Hvordan får du din vegetar livsstil, der ærlig talt lyder lidt frelst, til at hænge sammen med at tage på 3 dages ferie til Dubai? Det er i mine øjne virkelig hyklerisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Hmm man skal vel starte et sted. Er det bedre at gøre ingenting? SKAL man gøre alt og hvis man ik kan det, så skide på det hele. Jeg tror du roder med nogle issues siden at mine valg, kan få dig op af stolen. Jeg skriver ikke jeg er perfekt, men jeg forsøger at gøre det rigtige i forhold til min kost.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stina

   Mærkeligt at beskylde mig for at rode med issues, når jeg påpeger dit åbenlyse hykleri.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mie

  videnskabeligt set er der stadig ikke bevist at man blive mindre syg end de andre ved at droppe mælkeprodukter.
  det jeg ikke kan lide ved de fleste vegans er at de prøver at overbevise at de ha 100% ret. Det er fint at I har valgt et lifestyle men altså keep it for yourself og lad være at manipulær de andre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg synes det er på grænsen til at være hysterisk at man tror at mælken gør det..
  Vi drikker mælk og ingen af os herhjemme er syge . Min datter har været syg 2 gange i sit liv og hun er snart 3 år . Især til små børn anbefaler man mælk og nu når jeg er gravid anbefaler man ihvertfald en halv liter hver dag. Hvad bliver det næste , at du ikke vil vaccinerer børnene og at de skal leve glutenfri ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Ved du hvor stor en industri mejeri i virkeligheden er og hvor mange penge de skraber ind til staten? SELVFØLGELIG anbefaler de mælk dagligt. Derudover er mælk lavet til kalve – og ikke til mennesker. Det er logik, at det ikke er sundt på længere sigt for os. Der er flere undersøgelser der viser, at 80% af verdens befolkning er laktoseintolerante.

   – Ps. jeg er ikke selv veganer, bare oplyst 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Det ER videnskabeligt bevist at grunden til de mange kræftdiagnoser i norden er vores forbrug af mælkeprodukter som ER og BLIVER fyldt med homoner,medicin og andet lækkert! Mælk er lavet til kalve og ikke til mennesker. Basta. Arla og de andre tosser er fulde af LORT fordi de gerne vil tjene penge. Wake up!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Mine børn får aldrig alt det sygdom med fra børnehave/vuggestue – vel og mærket efter vi droppede mælk for et år siden. Hvad er det der er så vigtigt i det mælk? Tænker i kalk? Se på grøntsager, hvis du har børn, så får de forhåbentligt rigelige mængder grønt? Så mangler de heller ikke kalk.
  Kød? For proteiner? Så er det nu at du skal til at regne. Sundt kød med masser af god protein er normalt ikke det mor og far får i deres børn. Oksekød blir i kroppen i over en måned. Lækkert… Derudover så er hakket kød, kyllingepølser og paneret kødrester ala dansk svin til 10 kr altså ikke særlig sundt eller rig på proteiner.
  Men bliv endelig ved at tro det, køb en masse mælk, det synes de søde små kalve også er skønt, så de kan blive revet væk fra deres mor inden 24 timer.
  Tag og søg noget viden, i stedet for at tro at bare fordi kød og mælk sælges i rå mængder alle vegne og ik koster særlig meget, at det så er godt for ens børn.
  Synes du gør det super godt Sarah Louise. Du har også en rigtig god balance og fornuft i dine tiltag. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hm

  Hej

  Har du overvejet at selv lave maden istedet for at købe alle de færdig produkter?
  Kan du mærke forskel på børnene når de har fået mælke produkter hos faderen eller i. Institution.. eller når i f.eks får fastelavnsboller

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Leonora

  Sarah Louise skal dine børn ikke have madpakke med i børnehaven? ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Nu stopper det altså, man tager ikke mad med ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det gør man når man kommer på spontant besøg og de ikke har købt ind og man selv kan vælge sin mad.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Bliver stadig nødt til at linke til sundhedsstyrelsens hjemmeside vedr. det her med mælk, især til små børn under 3 år https://www.sst.dk/da/sundhed-og-livsstil/ernaering/spaedboern/om-kernesund-familie
  Bl.a. anbefales risdrik og havredrik først fra 3 års alderen. Er så glad for, du ikke er fanatisk, men det er altså ikke videnskabeligt bevist, at indtag af mælk=forkølelser/mellemørebetændelse osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

   Men så er man også nødt til at huske på at SST anbefaler ud fra kultur og ikke hvad der reelt er sundest for os mennesker.. Det giver ingen mening at drikke et andet pattedyr mælk efter vi er stoppet med vores mors.. Det er simpelthen en stor indgroet vane i vores kultur, som ikke giver nogen mening.. Jeg er selv aldrig syg efter jeg har droppet mælken, og jeg var syg nonstop med slimhoste og snot fra august til marts.. Hostede så meget jeg brækkede mig. Da mælken forsvandt fra min kost, forsvandt det sjovt nok også..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • rikke

   Det er helt ok at mene, at mælkeproduktion er uetisk. Det er også helt ok at stille spørgsmålstegn ved nødvendigheden af mælk, og hvorvidt vores mælkekultur er dårlig for klimaet. Så længe man husker at separere tingene, for ingen af disse holdninger ændrer ved hvad videnskaben fortæller os om mælk; at der ER sundhedsfordele ved mælk. Ironisk nok stammer den ene komponent i maden, som har den største negative indvirkning på vores helbred – nemlig industrielle transfedtsyrer – fra planter. Det er også den eneste komponent i kosten, som WHO direkte skriver “[is] not part of a healthy diet”. Det er samtidig det eneste fedtstof, som vi med sikkerhed kan kalde “usundt fedt”. Fedt fra animalske produkter har ikke nogen entydig negativ sundhedseffekt, fx er indtag af (selv fede) oste ret konsekvent forbundet med et bedre helbred.
   Hvad angår kultur, giver det god mening at SSTs anbefalinger tager udgangspunkt i vores indgroede vaner. For er der én ting der trumfer madmæssig perfektion – især på folkesundhedsniveau – er det komplians: Danskernes evne og villighed til rent faktisk at spise efter kostrådene.
   Det er svært at ændre spiseadfærd, og det sker i særdeleshed sjældent på baggrund af formaninger. Jo mere kostrådene divergerer fra danskernes egentlige kostvaner, jo mindre må vi forvente at de følges.

   At du selv oplever fordele ved at droppe mælk, er dejligt for dig, så bliv endelig ved med det. Men at antage, at det derfor vil hjælpe alle, er baseret på et meget lille grundlag (nemlig egen erfaring). Jeg er også af og til syg, men det forsvinder på et tidspunkt, og jeg leder ikke efter tilfældige associationer med min livsstil. Når jeg har tømmermænd, er jeg helt elendig. Så spiser jeg en burger, og dagen efter er jeg helt frisk igen. Men at påstå at burger kurerer elendighed, er nok at tage det for vidt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lullu

   Mælkeprodukter ER slim producerende, det er bevist … mærkeligt som det får folk op af stolene når mælkeprodukter droppes fra kosten

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej. Bliver lige nødt til at høre… Hvad er dit alternativ til mælk, hvad med kosttilskud osv? Vh. Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Får de egentlig kød hos deres far eller i institutionen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina T

   I indlægget står der at i institutionen må de selv vælge og at SL ikke kan tvinge børnenes far til at dele samme holdning som hun selv har.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er jo skræmmende rigtigt