Man ved at man er ved at blive gammel når....

Sådan spiser vi herhjemme

4023cff3-ebb6-4feb-b40d-3488a1237f5e

I undrer jer måske over at Arthur er “beskidt”  men billedet er taget en aften omkring fastelavn og ansigtsmalingen lå fremme og den skulle Arthur da lige teste hehe. Nå men dette er måske et spændende indslag for nogen og røvkedeligt for andre, men vi forsøger jo at spise så plantebaseret som muligt, dvs. ingen æg, mælk og kød. Fisk spiser vi dog stadig en gang imellem og når ungerne skriger på MacD en træt søndag, så får de også kyllingenuggets (selvom jeg næsten ikke kan holde tanken ud) Mac D har iøvrigt fået en vegetar burger. Jeg vælger bare en macfeast burger med kun 1 veggie bøf i- DEN smager skøøønt, men selvfølgelig ikke ultra sund.

Forleden lagde jeg et billede op af en redbull og straks blev jeg kaldt en hykler osv. fordi det ikke lige gik i trit med den livsstil jeg forsøger at køre… men HEY jeg er ikke fanatisk og jeg gør da stadig masser af andre ting som jeg ved ikke er sundt som eks. spiser slik, drikker alkohol og alt muligt andet. Jeg fatter ikke at folk har så travlt…. brug det i kan bruge, find jeres egen vej og lad andre gøre det, de finder bedst. Det er en proces at ændre livsstil og kostvaner og ikke noget, der bare sker over natten, men lidt er også godt og til sidst når man til et mål, hvor der er en rigtig god balance og man stille og roligt har vendet sig til skiftet. Mange folk bliver utrolig provokeret af at jeg foretrækker plantebaseret kost og det er der altså ingen grund til. Det er bare min overbevisning og JEG og min krop har reageret helt utroligt på det og jeg er helt ok med at alle ikke er enige.:) Jeg har valgt kød fra, fordi at kød i MIN optik ikke er godt for mennesker.

Jeg forsøger så hvidt som muligt at lave den samme mad til børnene som til mig selv, men når det ikke er en mulighed, så modererer jeg maden. Hvis jeg spiser eks.spinat, falafler og majs, så får de også fuldkornspasta. Jeg sørger altid for at de får alt de skal have i forhold til vitaminer, mineraler og kalk osv. igennem deres mad og så taler vi ofte om, hvad maden gør og hvad den er god for. Det betyder rigtig meget at børn ser sine forældre spise sundt, hvis børnene skal spise sundt og næringsrigt. Vi spiser ligeså meget spagetthie bolognese og hjemmelavet pizzaer som andre, vi bruger bare plantebaseret (og helst økologiske) produkter og helst fuldkorn både i brød, pasta og ris og andet.

07470ac7-36dd-46c8-8e90-4e8b4639c4d3 b3049ea6-e5f7-487c-842b-0a138ccfdaad0bdb0563-d14c-468c-91d1-070a9d5f1c1df11453b4-9cf9-4dea-8b33-1b2c7c0d61761f01baaa-c112-49e6-8b26-ea8728467796 fbdec3cd-2f89-4480-9c79-a51e0b9dc2f0 f8cf6367-becd-49b0-a3d7-cb5ec882fe5c 1d095b9d-c318-4f45-af60-6f1d17cfb563 7009e1df-5996-4e32-a53d-c08bb1fd017d 6ceb4b37-3a35-42e7-9656-9bffe16afe7a

 

 

13 kommentarer

 • Andrea

  Kan ikke forstå at folk bliver provokeret – jeg finder det derimod inspirerende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • iben

  Jeg synes det er super fedt! Jeg prøver også at tage de første baby steps i den retning 🙂 Det er dog liiiidt svært med en mand der elsker kød og tror ikke på det er ligeså godt med alternativer. Men jeg har fået skiftet mælk, smør osv ud med plantebaseret indtil videre og jeg er overrasket over hvilken forskel dette har gjort. Jeg har altid bøvlet med uren hud og her kan jeg se en tydelig forskel!!! Heldigvis er det stort set altid mig der handler og laver mad, så jeg laver flere og flere veganer retter eller minimere kødet betydeligt og sjovt nok har han sagt “vi får godt nok god mad her fortiden” 😉 Jeg spiser stadig kød, specielt fisk og kylling – men prøver at minimere. Er ikke og bliver heller ikke fanatisk og spiser hvad der kommer på bordet når jeg er ude.

  Jeg vil gerne ændre livsstil af flere grunde. f.eks. tror jeg ikke på at specielt svine og oksekød er godt for os eller miljøet. Min krop har det bedre af mindre kød, min hud har det bedre, selvfølgelig dyrevelfærd også er jeg gravid med vores første barn og derfor er jeg begyndt meget at tænke på sådanne ting…

  puha, det blev vist en laaaang smører 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hvad med når dine søde børn så er hjemme ved deres far? Er det så samme mad de får eller er det så op til hvad han vælger, eller hvordan? Og jeg er ren og skær bare nysgerrig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, den sandwich ser himmelsk ud 😀
  Jeg synes også bare folk skal gøre hvad de vil, og passe deres egen butik (; Jeg er ikke fantast i nogen retning, og synes der skal være plads til lidt af alt, men folk må bestemt gøre og synes netop det, de selv ønsker.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mig

  ååh hvor jeg kender det!
  Jeg prøver selv at undgå for meget kød og spise mere plantebaseret. Veganer tror jeg aldrig jeg ville kunne blive, men bare det at gøre lidt, kan jo også gøre en stor forskel.
  Jeg er generelt meget optaget af sund mad (eller bare mad generelt haha) og synes det er SÅ vigtigt at sørge for at ens børn får sund mad helt fra start. Jeg elsker sjove opskrifter med en masse forskellige ingredienser og specielt også vegetar/veganer mad.

  HVER gang jeg er hjemme hos noget familie og måske lige tager et glas sodavand eller spiser noget fredagsslik, så kommer den “Skal du ikke spise sundt?” og jeg er ærlig talt SÅ træt af det. De ved at jeg elsker alt slags mad og jeg fortæller ofte om den mad jeg laver, men jeg er aldrig nedladende overfor hvilke spisevaner de har eller hvad de vælger at proppe i munden.

  Sukker, pizza, sodavand osv. er noget som jeg elsker og som jeg ikke VIL undværer. Alt med måde! Men hvor er det dog irriterende når folk blander sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Kounkel

  Prøv også græsker suppe af hokkaido græsker med kartofler, løg og Guleroder som skal koges og igennem blenderen også med kokosmælk. Min søn er vild med det. Det er en meget børnevenlig ret synes jeg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Jeg gætter på at din “rul ud” pizzadej indeholder både mælk og æg? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det må jeg lige tjekke til næste gang men det er netop den slags klantrende kommentare som er unødvendige. Og hvad så, hvis der var…? Jeg skriver konstant at jeg ik er fanatisk og vi HELST holder os fra bestemte ting.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Det er bare så grimt, det der Amalie – fuldstændig unødvendigt!!

   Sarah Louise, du kan også købe lækre rødbedebøffer i Superbrugsen/Irma. De er på frost og et stort hit herhjemme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Pizzadejen indeholder hverken mælk eller æg, når nu det er så vigtigt at komme ind på 🙄🙄

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Amen! Jeg får lange patter af dem der tror der kun er ét facit i livet; deres eget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • k

  Man kan få veganske nuggets ifeks rema og menu, de smager af kyllingenuggets. måske kan du lave sådan nogle til børnene hvis ik du er meget for de blendede kyllinger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Pudsig holdning at kalde dig hykler, fordi du drikker redbull. Det er da bedre at være 80 procent sund end slet ikke at være sund.
  Mine børn har fået mælk og kød (økologisk) og er vældig sunde, men forskellighed er ok. Det vigtigste er, at vi gør vores bedste.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man ved at man er ved at blive gammel når....