Lidt mavetræningstips

Jeg har brug for råd!!

b102a4f1-b867-4160-8708-7d2b6ad7bd0b

Det er “sjovt” hvordan der altid dukker ting og problemstillinger op i forhold til opdragelse i takt med børnene bliver større.

For en uges tid siden ville jeg efter et bad klippe Almas negle og ser så at de er HELT korte. Min hukommelse svigter nogle gange, så jeg tænkte at jeg havde klippet det for nyligt, men glemt det. Men så ugen efter skete det samme og jeg begynder så at holde øje med hende og opdager at hun bider negle….

Hmmm….. jeg spørger hende om hvorfor og hun siger at når de bliver længere, så irritere de hende og kradser. Men selvom det er uskyldigt nu, så synes jeg at det er en frygtelig vane og grimt at se på. Hvordan pokker får jeg hende vendt af med det????

cdfc7ec6-1a40-471f-a069-3bb0efdb0804

30 kommentarer

 • C

  Hej Sarah.

  Jeg begyndt at bide negle i børnehaven. “Lærte” det af en legekammerat som altid gjorde det. Det vil sige, at jeg så hun gjorde det og så begyndte jeg selv. Idag er jeg 27 og har stadigvæk svært ved at stoppe helt :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Sarah Louise. Gud, det kender jeg godt. Jeg har desværre ikke noget råd, da jeg selv står i helt samme båd med med 3 årige pige. Hun kan dog ikke fortælle mig, hvorfor hun gør det. Så du må endelig sige til hvis du finder en mirakel kur, for så må vi også prøve den, da det er en dårlig vane, og det ser jo heller ikke super pænt ud. Knus Nadia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naf

  Go’ negl. Måske du kan huske det fra din egen barndom? Det kurrerede min søn ret hurtigt. Derefter aftalte vi blot at hvis han begyndte at bide negle igen, så skulle han sige til og så tog vi en omgang mere – det har ikke været nødvendigt ;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ami

  Omg så mange psykologer er her…
  Hun (alma) sagde jo grunden hvorfor hun gør det
  Go negle virker godt eller mavala negle
  Det bruger os voksne (wow)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Hej Sarah.
  Min søn gjorde det os ca i 4-5 års alderen af samme grund.
  Jeg begyndte at file hans negle ca hver 6 dag.
  Så var de altid korte og med bløde kanter.
  Og så stoppede det helt af sig selv.
  Det tog ca 5 min. Så de 5 min var givet godt ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maskerne

  Er igennem den værste kamel med min mindste søn nu…. Han skal bare aldrig sove… Jo, kun i min seng men der er adgang forbudt….🙃 Han er 10 år og skal blive i egen seng nu. Han holder sig da bare vågen hele natten i flere mdr… 🙃 Han bliver hevet ud af sengen hver morgen efter få timers søvn og sendt i skole. Jeg er pisse ligeglad…. Drengen er 10 år. Sov i din egen seng. 😊 Nok er nok. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette

   Det lyder da lidt barskt? Måske han har brug for dit nærvær i en periode? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Åh hvor kold en mor har man lov at være. Får helt ondt i hjertet af at læse sådan en kommentar😭

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • G

   Nej nej nej…. Håber dælme du kommer til fornuft.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanin

  Jeg tror bare at din datter har lært noget nyt og har fundet ud af at man kan bide negle, tænker bare man skal forklare hende at det ikke er godt, da der findes en masse bakterier under ens negle, også selvom man vasker hænder og så kan man måske få ondt i maven. Det har jeg F.eks. Sagt til min søn på 4 år, når han har pillet næse og heldigvis gør han det ikke mere. Jeg vil i hvert fald ikke blive bekymret hvis mit barn begyndte at bide negle. Men vil give dig ret iat det er en dårlig vane og så skal man bare forklare Prinsessen det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hej Sarah. Min datter gjorde de da hun var samme alder og er stoppet for nyligt (som 7 årig) Min søn har også gjort det. Jeg har altid klippet deres negle ofte (en gang om ugen). Men nogle er bare mere sarte hvad angår om der stikker lidt ud. De har det ikke fra fremmede🙈. Tag den med ro. Lad være med at overtænke det, det er ikke fordi hun ikke kan klare ‘det hårde liv’. Bare tal med hende om det stille og roligt. Om bakterier osv. Begge mine er stoppet efter at have haft blister, hvor jeg har fortalt at bla. Neglebidning kan forsage dette.. prøv evt go negl – det har dog ikke virket på mine..:) pøj pøj

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har bidt negle som barn og jeg ved at jeg gjorde det, når jeg var nervøs. Det var en angst indeni mig.. Hver gang jeg følte jeg ikke slog til, så noget uhyggeligt i fjernsynet eller fik skæld ud. Så synes helt sikkert du skal prøve at kigge på, om der måske er nogen ting hun går og slås med indeni sig selv. Mvh Maria 😊❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Begge vores tøser har gjort det og er stoppet hurtig igen efter vi har smurt go negl på 😂 Vores tøser er sunde, velfungerende børn- der bestemt ikke mangler kærlighed eller opmærksomhed – 👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annica

  Fortæl hende at det giver orm i maven 😂 Det hjælper her 😂👌🏽

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fashion

  Som Kiki skriver, så er der altid en grund, når især børn begynder at bide negle. Det er på lige fod med at pille sine øjenbryn eller hår ud. Man må ALDRIG skælde ud over det, da det vil svare at at skælde en der f.eks. fik sukkersyge ud. Har du tænkt på, hvad der sker oppe i børns hoveder, når de konstant er “på”. Jeg tænker på får tager billeder, du snakker ofte til en skærm, de bliver optaget på video osv. Der foregår desværre noget oppe i børns hoveder, og inderst inde kan det jp være et barn der ikke har lyst til opmærksomhed med bare vil være sig selv. Så giver det desvære mange bekymringer. Det er slet ikke for at rette på dig, men ville bare lige sige det, da du måske ikke tænker på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Hmm nu har jeg holdt øje og hun gør det, når hun eks. stener tegnefilm… hun virker ikke umiddelbart stresset eller ked af det… tværtimod. Jeg tror (heldigvis) det bare er en dårlig vane

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fashion

   At gøre det når man ser tv eller læser er det mest normale. Eller f.eks. kører bil eller slapper af på en anden måde. Har en god veninde med trikotillomani (piller øjenvipper og bryn ud) og det kategoriseres som det samme som at bide negle. Hun får desværre bare aldrig hendes vipper og bryn igen. Hun kan heller ikke sige, hvorfor hun gør det, men det er en form for tilfredsstillelse bagefter :-/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Som flere andre også skriver, tænker jeg det kan være en måde at regulere sig selv på, så jeg ville også fokusere på om der er noget der påvirker hende i hverdagen, men som hun ikke kan sætte ord på. Rent praktisk ville jeg forsøge ikke at irettesætte hende, men blot fjerne hendes hænder stille og roligt og måske noget af det neglelak der smager grimt. Men igen jeg ville fokusere på årsagen ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Min dreng på 6 bider dem hvis de bliver for lange. Jeg tjekker dem hver gang han er i bad så jeg kan komme ham i forkøbet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Det kan også være ren og skær kedsomhed.Min søn bider negle når han keder sig, og piller dem på tæerne når han ser en god film. Han kan ikke fortælle hvorfor, men giver udtryk for at det er en dårlig vane, og at han udmærket er klar over det. Jeg bed selv negle i 37 år, og kan heller ikke fortælle hvorfor jeg gjorde det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte

  Go’ negl hjalp! Min den yngste bed også negle, men gør det ikke længere😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Sabrina Jensen

  Jeg fik Go’ negl på da jeg var lille .. smage frygteligt så derfor stoppede jeg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Min pige pillede og bed negle. Forklarede hende at det var bedst at lade være og at det kunne komme til at gøre ondt. Vi aftale at hun bare kunne komme få en negl klippet hvis den “drillede” – for det havde hun ikke tænkt på at spørge om. Hun er 4 år.
  Desuden blev aftalen at når alle negle var pæne og hun var holdt op, måtte hun få neglelak på. Det har ihvertfald hjulpet her 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hmm, kan det være at hun er ked af det til tider, eller bekrymret over nogle ting? Tit når man tænker på noget man er ked af det over eller bekrymret over så bider man negle for at af-stresse. Prøv at læg mærke til hvilke situationer hun bider i dem.🌸😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Lokke med fin neglelak? Som skiftes hver weekend, hvis der ikke er bidt?

  Det kan måske bryde en spæd ny vane 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trinne Reckeweg

  Hej Sarah Louise 🌸
  Tænker: Ingen panik! Vil anbefale dig at bruge Go’ Negl, som kan købes på alle apoteker… Både på nettet og i de fysiske 👍🏻 Det har virket instant på mig selv og begge mine 😉Er mega nemt at bruge og den kan medbringes all over, så den kan påføres, hver gang man spotter dem med neglene i munden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hvis hun syntes det er fordi de er for lange, så klip dem lidt oftere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Hej Sara.

  Vi var igennem det samme med en af vores og gjorde som Lone også skriver.
  Han begyndte at vide negle efter en masse forandringer i hans dagligdag og en ven af familien der er børne psykolog sagde at hos nogle børn kan det være tegn på at de har en masse tanker de ikke ved hvor se skal placere og at man for helst skulle undgå at skælde ud over neglebideriet, men derimod forklare at det kan komme til at gøre ondt, og forsøge at snakke med dem om der er noget der er svært i inst., Hjemme, osv. Det er slet ikke for at skræmme dig eller være politibetjent, og jeg har en kæmpe respekt for din måde at være sammen med og omkring dine børn på. Det er kun ment som en kærlig fortælling ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Hold dem hel korte og glatte, med en neglefil, så er der ikke noget hun kan pille eller få fat i.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt mavetræningstips