Uret til alle lejligheder

Hvorfor nu det?

fd6a9bf8-273b-4087-b818-104bdddd2d09

Hvad er det så der sker med Arthur nu!? Han er jo ikke længere på antibiotika eller virker syg, men pga at de kunne se små lungekollaps grundet hans lungebetændelse, så blev vi forleden sendt ind for at lære, hvordan denne maske skal bruges frem til et røntgenbillede som han skal have taget.

Masken er ikke medicin, men en slags lungetrænings maske. Den giver noget modspil til når han ånder ud, der hjælper med at folde lungerne ordentlig ud, så han har de bedste forudsætninger til det upcoming røntgen.

Arthur er rigtig god til at gøre det af fri vilje og vejen dertil bestod af at han den første dag fik lov at sidde med den selv med kun et par pust og nåede vi nåede op på på først 5 og så 10, fik han en vingummi.  (Sukkerfri vimgummier!!! til dem der skulle blive bekymret)

Så næste dag tog han nemt 3×15 pust imens de store og jeg talte højt sammen. Så var det pludselig en fælles ting som både var sjov og hyggelig og gav et afkast. Dette skal vi gøre et par uger og så viser den røntgen forhåbenligt at alt ser fint ud og at han helt rask og så er vi nok ovre minusgrader og sne og kan hilse foråret velkommen.

5069c7ba-9343-4705-b4fc-8d8407a4fef6 bfd35fc9-0e93-447a-8456-af21ee871d42

8 kommentarer

 • Cece

  Er så glad for min søns pep maske. Han får besked på at tage den hvis nogen i familien bliver forkølede eller han selv bliver det. Det forebygger virkelig lungebetændelse, som vi nu i flere år har kunnet tage i opløbet. Så tager han den morgen, efter skole og inden sengetid. Han fik den også pga lungekollaps som lille. Det forsvandt også, men PEP masken holdt vi fast i. Nu som 8 årig har vi fået en mindre model med mundstykke inde i munden, som er lidt lettere at have med på ferie, men den med næseringen virker bedst. Farmor, ex-ryger, har endda overtaget den ene maske, som hun bruger med stor glæde og virkning.
  (Masken laver som sagt undertryk og så fake-hoster man efter hvert sæt af 15 indtrækninger. Så flyver alle banditter der kan lave ballade i de yderste bronchioler lige op og ud fremfor lungerne “sander til i slim” og giver lungebetændelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt, han tager det i stiv arm – krydser fingre for heldet vender snart (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh lille ven. Håber at han er helt rask, når i kommer til røntgen:) Han er en sej lille en😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sus

  Seje dreng syntes virkelig han så dygtig / krydser fingre for det bliver bedre når foråret kommer
  god påske til jer alle
  vh sus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MorT2

  Jeg kan vel godt betegnes som en “spelt” mor. Mine børn får ikke slik, kage, is hjemme, men trods det, vil jeg da hellere at mine børn fik vingummi med sukker end sødemiddel? Nu ved jeg ikke hvilke vingummier han fik, men er det noget du har tænkt over?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nåå lille pus ♥ hvor godt at det er noget han gerne gør, håber det hele ser fint ud til røntgen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeps en pep fløjte til voksne og pep maske til børn. Hvis han kan lære altid at bruge den kan han højst sandsynligvis slippe også senere for diverse bøvl :). Det er et super værktøj 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  En PEP maske . Er også god til voksne som har sejt slim som er svært at hoste op ..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uret til alle lejligheder