Jeg blev overrasket i sommerhuset

Når familien bliver ramt

Jeg har desværre en i min familie som i øjeblikket kæmper med noget angst og det er ikke noget, der har været aktuelt før og på trods af dette, så var lægen utrolig hurtig til at udskrive hardcore angstmedicin. Denne læge er en ny læge som iøvrigt slet ikke spurgte ind til personens fortid, liv osv og min optik, virkede det med pillerne som en meget nem og billig løsning, istedet for at investere i healing med samtaler og selvforståelse, så putter hun bare et plaster på en brækket arm.

Jeg er overbevist om at personen behøver lidt rådgivning, et par gange hos en psykolog og en der kan støtte og vejlede ham igennem denne lidt hårdere periode og en masse kærlighed. Og derud over så trænger personen til nogle værktøjer til at dyrke noget selvindsigt og selvstyrkende. Jeg er på udkig efter nogle bøger som vil gavne personen som er målrettet stress og angst og lav selvværdsfølelse. Jeg har allerede en bog i tankerne, men jeg vil sætte stor pris på, hvis i gad at dele ud af jeres erfaring med, hvad der rent faktisk virker. Jeg er slet ikke fan af medicin, medmindre det er absolut sidste udvej og for denne person er det første gang, det viser sig og det har kun stået på i kort tid.

Hvordan har i selv fået kontrol over angsten? Personen er en meget introvert type som har svært ved at udtrykke sine følelser, hvilket ikke gør tingene nemmere hverken for personen selv eller for mig, der prøver at hjælpe.

58 kommentarer

 • Bettina Tammaro

  Hey Sarah
  Jeg er healer og coach og vil gerne tilbyde hjælp hvis i føler det gir mening og føles rigtigt. Jeg bor tæt på Køge
  Hvis ikke så kan jeg henvise til en fantastisk hypnotisør Tom Jørgensen som har hjulpet personer med angst med succes 🙏 håber det bedste for dig og dine💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Sarah Louise

  Ved godt dette er et gammelt indlæg, men er først faldet over den nu.

  Jeg kan varmt anbefale bogen “Lykkelig uden grund”

  Bogen henvender sig ikke decideret til angst, men den er helt fantastisk, hvis man har brug for nogle redskaber.

  Kan varmt anbefale den og den kommer tit frem, hvis jeg har behov 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej!
  Vil starte med at sige at angst er et vidt begreb og ikke en sygdom eller diagnose i sig selv.
  Angst kan være socialfobi, agorafobi, enkeltfobi, panikangst, generaliseret angst og OCD. Der er stor forskel på behandling af de forskellige typer af angst. Så først og fremmest vil jeg anbefale dit familiemedlem få hjælp til at definere hvilken type af angst der er tale om og ud fra det planlægge et behandlingsforløb. Jeg vil anbefale at få en henvisning til en psykiater. Hvis ikke hendes egen læge vil hjælpe kan hun enten skifte læge eller kontakte en psykiatrisk skadestue. Men bliver IKKE indlagt fordi man henvender sig der men man kan få rigtig god hjælp til at komme videre i et behandlingsforløb. Når der ved hjælp af en psykiater er stillet en diagnose kan han/Hun komme i rette behandlingsforløb med psykolog eller lignede. Hvad angår medicin, det er nogle gange nødvendigt men det må ALDRIG stå alene men være en del af behandlingen. Det er så vigtigt at få hjælp og få den rette hjælp og det er en almen praktiserende læge ikke gearet ti at vudere så som sagt kom videre uden denne. Jeg ønsker dit familiemedlem alt godt fremover

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Hej Sarah!
  En ting der kan hjælpe hvis personen får er angst anfald er at flytte fokusset, eventuelt tælle baglæns fra 100 eller fokusere på at trække vejret helt ned i maven, hvis person, ligesom jeg selv, får noget lignende hedeture, så hjælper det med kolde klude på nakken og “indersiden” af håbdleddene.
  Jeg ved medicin er mod din optik, jeg var på præcis samme måde indtil det var det eneste der kunne hjælpe. Ingen i familien eller andre omkring mig kender hele min historie og derfor er det kun lægen selv og jeg samt en underviser der kendte til at medicin var en nødvendighed. Husk at 25mg kan være nok, og det vil også være rigtig nemt at trappe ud af igen.
  Ellers virker mindfulness og selv kærlighed, utrolig godt også det at få at vide man ikke er skør, men at der er forståelse for personen frygt og det er okay at føle som man føler, men man skal forsøge at kæmpe sig tilbage til fornuften fremfor at leve med frygten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Angst opstår ofte hvis man har en uhensigtsmæssig strategi ift. sine bekymringer/problemer/tanker/følelser. Det aller bedste du kan gøre for din pårørende er at forslå metakognitiv terapi. Få steder har det i Kbh. – det er det nyeste indenfor psykologi og er SÅ effektivt for særligt angst, depression, stress pg PTSD. Tjek mindchp.dk og cektos.dk ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter

  Kære Sarah Louise

  Jeg er ked af at læse, at du har fået angst og problemer med selvværd tæt på kroppen. Jeg har også selv dannet par med nogle piger, der kæmpede med alt fra angst og depression til spiseforstyrelser og tvangstanker. Jeg kan dog også sige, at de alle har det meget bedre i dag.

  At du er tilbageholdende med medicin, forstår jeg fuldt ud. Det kan være nødvendigt, men det er jo ikke en løsning. Nu kender jeg jo ikke noget til dit familiemedlem og ved ikke, om det er et barn, en voksen, eller hvor slemt det står til, men det jeg kan tilbyde er en introduktion til noget, der hedder exciteism. Kort fortalt handler det om at give dagen mest mulig positivt indhold og arbejde med at fjerne unødvendigt stress og kilder til mørke tanker. Den onde spiral skal brydes, og det kan absolut lade sig gøre. Det inkluderer en masse helt simple ting som f.eks. at man skal lade være med at lytte til trist musik, men erstatte den med noget, der er positivt og giver energi. Er det en voksen, det drejer sig om, så vil det også inkludere at gøre flest mulige pligter automatiserede, så tid og hjerneaktivit kan bruges på udviklende ting i stedet for hver dag, at skulle forholde sig til, om det er tid til at vaske gulv, og hvad man skal lave til aftensmad. Livet skal være spændende og give positive minder. Det er nemmere, end man kunne tro.

  Drejer det sig om et barn, så kan det også være rigtig givende at have en observatør på besøg, som kan give en ny vurdering af, om der kan være en trigger i måden man taler på i hjemmet eller i de daglige rutiner. Det er selvfølgelig dybt personligt, men det virker godt. Det kan også være en person, der eventuelt kan agere voksenven. Jeg tror ikke der er nogen forældre, som ikke har behov for noget afløsning fra tid til anden, og børn reagerer lynhurtigt på sjove oplevelser og opmærksomhed fra voksne. Jeg har selv en pige på 6 år, som har en mor, der tidligere led voldsomt under angst og tvangstanker, og jeg kan kun fortælle positive ting om, hvordan hun har det.

  Naturligvis er der tusinde typer af angst, og jeg vil ikke påstå, jeg har løsningen til dem alle, men vil du have nogle teknikker til at skabe en rigere hverdag, så kan du altid bare sige til.

  Hilsen
  Peter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Obel

  Hej Sarah Louise
  Min historie er en længere en af slagsen, så den tager vi bare lidt hurtigt. Jeg blev i 2011 indlagt med totalt indvaliderende angst. Jeg kunne ikke være sammen med min mor, som jeg boede sammen med, og det var blevet så skidt, jeg ikke kunne gå ud og tømme postkassen. Jeg var indlagt i 5 måneder, får jeg var så “rask” at jeg overhovedet kunne komme hjem. Efterfølgende har den stået på MEGET terapi, specielt kognitiv terapi, medicin og dét at lære egen krop at kende. I dag er jeg (næsten) normalt fungerende. Jeg har flexjob på 15 timer, 2 børn og mand. Jeg kan, de fleste dage, handle i Bilka og tage til fødselsdag. Dog sidder det stadig dybt i mig, og jeg kommer aldrig helt af med det. Det popper op på de mest uventede tidspunkter, selv hvis jeg sidder helt alene og spiser en ostemad.
  Det der gjorde foreskellen for mig var, at jeg lærte at acceptere angsten, og acceptere, at der ikke var nogen der ville skære mig ud af deres liv, hvis de så mig have et anfald.
  Puha, lidt længere end jeg havde regnet med det skulle være 🙂
  Her er hvad der hjalp for mig! Jeg bryder mig normalt ikke om ting som Mindfulness, da jeg inderst inde syntes det er lidt noget pjat, og jeg kan ikke tage det seriøst, når der står nogen og spiller panfløjte i baggrunden for speakeren 🙂 Jeg gav det dog et forsøg, da min utroligt dygtige special psykolog, som havde været i feltet over 25 år, gav mig en CD fra én der hed Bobby Zachariae. Lydbogen/CD’en hedder “Afhjælp angst og nervøsitet”. Tøvende satte jeg den på, smed høretelefoner i og lagde mig i sengen. Det er simpelthen den mest behagelig stemme jeg nogenside har hørt, der indtaler den! Så mit første råd er; Prøv at køb den CD!! Den giver nogle værktøjer til, at få angsten under kontrol, når man kan mærke den popper op. Dog var “almindelig” behandling ikke nok for mig. Udover mindfulness, fik jeg kognitiv terapi 4 gange om ugen, med min fantastiske psykolog i hånden… bogstaveligt talt! Det var praktiske opgaver, som triggerede min angst (såsom offentlig transport), hvor vi så bevist triggerede min angst med det, og fandt på værktøjer efterhånden som vi lærte angsten at kende. Dog vil jeg sige, at du ikke skal afskrive medicin helt i dette tilfælde! Jeg var ikke kommet dertil hvor jeg er nu, uden medicin! Medicinen gjorde, jeg kunne få ro nok i hovedet, til rent faktisk at LYTTE til, hvad psykologen sagde. Når din krop er i fight or flight mode, kan du slet ikke tage info ind, og bagefter kan du intet huske af, hvad du har “lært”. Jeg fik/får 2 slags medicin. Seratralin, som egentligt er et antidepressiv, og Oxabenz ved behov. Det behov er i dag faldet til måske én gang om året! De har fundet ud af, at Seratralin, kan afhjælpe mange af de symptomer angst giver dig, og det hjælper derfor til, at du kan fungere i dagligdagen, mens du samtidigt arbejder på en langtsigtet løsning! Oxabenz er en stærkere, og mere skræmmende en. Det er akut angst medicin, som fundstændig bedøver dig. Men tro mig, det kan være nødvendigt! Jeg har brugt det meget “preemptively”, til at få nogle forbindelser i hjernen lavet om. Skulle jeg f.eks til en fødselsdag, som normalt ville trigger min angst, gik angsten i gang allerede INDEN jeg var i situationen, fordi jeg blev angst for at være angst. Med medicinen var jeg bedøvet nok til at tage afsted, undgik angstanfald, og lidt efter lidt ændrede min hjernes forventniner/erfaringer sig. Jeg gik fra en erfaring der hed “Jeg får altid angst” til “jeg kan godt uden”. Lidt efter lidt kunne jeg så begynde at gøre det uden medicin også, og i dag tager jeg det som sagt måske kun én gang i året.
  PUUHAAA! Laaaang post! Jeg håber det har givet dig lidt inside viden til, hvordan du kan gå videre med det her. Men lov mig, at du ikke afskriver medicin helt, for lige i tilfælde af angst, er det det største værktøj, til at komme tilbage til sig selv. Ønsker jer alt godt fremover, og håber du vil tage det til dig 🙂 Mange hilsner Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni :-)

  Har haft den vildeste angst i lang periode. Bogen : Kognitiv behandling af angst og panik af Esben Hougaard blev min “bibel”. Brugte også psykolog, CD med Bobby Zac. Men syntes faktisk Malthe Langes CD/download fra Mindly virkede bedre. Kender flere de har hjulpet. Mest seriøse er, at man kan få pengene retur hvis det ikke har hjulpet efter 10 dage 😀 Det helt store gennembrud kommer den dag du accepter angsten og ikke flygter fra den. Pisse svært, når man er midt i et angst anfald. Skriv hvis du har brug for mere af min erfaring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicolai

  Hej Sarah Louise. Udover en dygtig psykolog, kan CBD olie varmt anbefales – altså THC fri canabisolie. Jeg har selv lidt af angst i mange år, og valgte også medicinen fra i starten. Dog måtte jeg til sidst overgive mig til lægevidenskaben, som udskrev depot angst medicin. Det har jeg nu brugt i 15 år, men stødte fornyligt på artikler om angst om CBD olie. CBD olien har medført en reduktion i min “almindelige” medicin med 70-80%. Husk altid at rådfør dig med en læge.

  Husk på, at CBD olien eller anden medicin, blot dulmer symptomerne på angst. Angst opstår ofte, fordi man lever sit liv forkert, fx en dårlig arbejdssituation, et dårligt forhold, eller uløste problemer fra barndommen. Det er alene en dygtig psykolog eller psykiater, som kan få bugt med angsten, suppleret med medicin og evt CBD olier.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Claus

  Hold da fest en masse velmenende råd. Desværre er næsten alle sammen ubrugelig… Metakognitiv terapi er vejen frem… Det handler egentlig bare om at se lige igennem dine tanker og forstå at du ikke behøver give dem opmærksomhed. Når du behandler angst-tanler som alle andre af dine 30000-70000 tanker hver dag, så slipper du for at døje med psykiske problemer. Angst er ikke spor farligt- det er bare skide ubehageligt.

  Der er ingen forskel på en tanke om en spegepølse og en tanke om at “nu dør jeg lige om lidt” eller hvad der nu trigger ens angst.

  Metaminds.dk – hun er vejen frem.

  Selv tak.

  Claus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Den er svær. Medicin kan være godt, men det lyder godt nok lidt ‘hurtigt’. Måske en god ide at starte med at finde en psykoterapeut, som kan hjælpe med at løsne op i nogle af de indre knuder. En, der er god til at lytte, og som kan bidrage til mere selvindsigt. Og så vil jeg faktisk anbefale bogen “Fra skam til selvrespekt” af Marta Cullberg Weston. Den handler ikke kun om angst og stress og depression osv.; den går dybere ned og tager fat i roden til det hele. Og så er den nem at gå til. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej Sarah. Jeg har selv været ramt af angst, heldigvis ikke i en så stor grad, men i en stor nok grad til at det påvirkede mig meget. Angsten medførte en masse angstanfald, hvor de værste af dem førte til at man ikke kunne komme i kontakt med mig. Jeg blev så en dag indlagt, fordi man ikke var sikker på at det var det. Efter dette kontaktede jeg mit forsikringsselskab, da det på SU og med en mor der er alene ikke er det der er mest råd til. Min mor har en forsikring på mig der kunne gøre at jeg fik 10 gratis psykolog timer. De hjalp ekstrem meget, fordi jeg var så ramt af angsten. I den værste tid kunne jeg ikke kom i skole, ingen håndbold og kun mig alene i et mørkt rum fordi det påvirkede mig så meget. Efter 8 gange hos en “fremmede” mand (psykologen) fik jeg et helt andet syn på mig selv og hvorfor jeg havde sådan. Der kom frem til at min angst har været der siden mine forældre gik fra hinanden, da jeg var 3 og er i dag 19. Jeg takkede pænt nej tak til medicin, fordi jeg havde en forventning om at jeg godt selv kunne håndtere det, selvfølgelig med noget professionelt hjælp. Dette har i dag været den største sejre for mig og jeg har bevist at når jeg sætter noget for mig, så kan jeg faktisk godt selvom det hele føles som et stort sort rum, for døren er låst med 2000 forskellige nøgler. Støtten fra familien, vennerne og gymnasiet var også en stor grund til at jeg i dag, 1,5 år efter min indlæggelse ikke har haft flere anfald og acceptere hvis at jeg bliver bange. Det der dog var vigtigst for mig var, at jeg ikke fik angst for angsten. Undskylder for den lidt kompliceret historie om hvordan jeg blev fri fra angsten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jan Hendriksen

  Hej.
  Der findes mange alternative metoder til at dæmpe/fjerne angst.
  Jeg selv har erfaring med 3 af dem.
  Hypnose: Er super effektivt og givende for selvværdet og den indre tro på livet.
  Klangmassage: For folk der evt. lige på stedet har svært ved at visualisere og bare skal bæres ind.
  Tanke Felts Terapi: Neutralisere følelser i svære situationer.
  Jeg skal gerne være behjælpelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathias

  Hej Sarah.
  Må man have lov at spøge hvilket køn der er tale om ift. til dit opslag?
  Jeg er selv en fyr på 27, der kæmper en kamp til daglig, med mig selv, systemet og hele omverden.
  Det er totalt stigmatiseret og mega tabu at være det mandelige køn med psykiske problemer.
  Og jeg har simpelthen en masse at fortælle!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Hypnoseterapi ..
  Rita Baving

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Helt klart hos Psykiatrifonden! De har nogle virkelige gode øvelser på deres hjemmeside.

  De har hjulpet mig meget og bruger dem stadig 🙂

  http://www.psykiatrifonden.dk/faa-hjaelp/taenk-dig-staerk/angst

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte Rømer

  Du skal prøve at læse Lizl Rands bøger; og anbefale hende til din ven. Hun er hardcore ekspert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Kæreste du… Jeg beklager den belastning og smerte både du og dit familiemedlem gennemgår, fordi det, at være tæt på en man ikke lige kan hjælpe er lige så hårdt som selv at være syg. Jeg er lige blevet folkepensionist og har et fantastisk godt liv nu – efter flere år med stress, ptsd og voldsomme angstanfald med mavekramper . rysten over hele kroppen, koldsed og hjertebanken, anfald der kunne være en halv nat ad gangen, som kunne komme når jeg gik ind i en butik eller skulle på kursus. Også jeg blev tilbudt medicin af den hardcore slags.Men nej, nej og atter nej – der er kemikalier nok. Jeg er enig i mange af de kommentarert der er givet her; samtaleterapi og gerne kognitiv terapi er virksom på sigt. For mig var kombinationen af samtaler og sideløbende yoga et par gange om ugen et godt grundlag. Men vigtigst var den åndedrætsøvelse jeg praktiserede hver eneste aften når jeg gik i seng og når angsten kom frem. Den reddede mig og fik mig langsomt til at erkende at jeg var i stand til selv at kontrollere både angsten og mig selv. Øvelsen er meget enkel; Lig på ryggen (under dynen) luk øjnene og læg dine bægge hænder på maven. Slap af i skuldrene og tag en almindelig indåndning gennem næsen. Pust ud gennem næsen indtil du ikke har mere luft tilbage. Tag endnu en ganske almindelig indåndning gennem næsen og pust ud indtil du ikke har mere luft. Bliv ved med dette indtil du ikke kan mere. Jo, du kan blive lidt stakåndet til at starte med, det er ok. Det vigtige er at ånde ud så meget du er i stand til.Fordi med udåndningerne slipper de indre spændninger og din krop bliver afslappet og dit sind beroliget. Jeg håber både du og din betrængte familiemedlem hurtigt finder gløden og harmonien igen. Mange kærlige hilsner til jer fra Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  For mit vedkommende hjalp medicin mig meget. Valgte dog først medicin efter at have været i behandling hos psykolog i 1.5 år. Tror det er vigtigst at lære om hvad der tricker angsten og hvor den kommer fra i første omgang. Dog blev medicin nødvendigt for mig til sidst, da angsten tog så meget overhånd, at det var umuligt at tænke klart og rent faktisk anvende de redskaber jeg lærte hos psykologen… Medicinen gav mig derved det “boost” der skulle til, for at kunne overskue at håndtere angsten. I dag fungerer jeg super fint på både uni og job – og er glad for at jeg fik både psykologhjælp og medicin 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Bech

  Hej Sarah.
  Først vil jeg lige fortælle hvilken fantastisk god ven du er, da du gerne vil hjælpe din ven..Det er bare ikke altid at det er nok.. Har selv en veninde som har angst og har taget piller for det i årevis..Hun er uden medicin i dag.. går til psykolog 1 gang om ugen ..har gjort det snart 3 måneder..samtidig med at hun lytter til Bobby Zachariassen, som har indtalt forskellige og meget gode downloads bla. Om angst og selvværd..og disse har hun lyttet til dagligt..og vi har talt meget..så forleden var der jo Grøn koncert på ti-øren,og havde købt billetter dertil..inviterede hende med..Hun var allerede angst på forhånd!!! Men jeg overbeviste hende til sidst , ved at fortælle at det var udelukkende på hendes vilkår..Og ved du hvad?? Det gik..Vi oplevede den bedste koncert sammen og fuldt ud…bedste veninde tid..I mange år..men hun har altid takket nej til store forsamlinger..Hun har også benyttet sig af hypnose et par gange..men der er en vej uden piller.. Det er tid og tålmodighed/forståelse fra omverdenen 🙏❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Kan du skrive lidt mere om Bobby Zachariassen? Hvem er det? Hvor finder man det, du skriver, han har indtalt?
   Tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina H

  migogmintinderbaby har både på sin IG og sin blog delt nogle værktøjer og oplevelser omkring angst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Min angst kom af stress. Al sammen fordi jeg mener jeg ikke er god nok og tilstrækkelig. Min psykolog hjalp mig utrolig meget med begge dele, men ellers meditation (forskellige apps), lange lækre gåture, vejrtræknings øvelser, Body SDS, gode venner at snakke med.
  Held og lykke til din ven, det er absolut ikke sjovt at have psykiske problemer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Alt hvad mennesket oplever i livet manifesteres og opbevares i underbevidstheden.
  Der ligger det på lagret noget, Popper op andet bliver ligger på lagret og bliver ikke brugt.
  Hvorfor er det personen har angst hvad fortæller denne angst personen. Man skal ned til det punkt hvor der er opstået. Der skal arbejdes med at slippe og ændre tankemønstre nye tanker skal til.
  Husk alt hvad man erklær tænker taler i ord følere skabes.. så der handler om at plante nyt ved at ændre tanker. Dette gøres eks hvis jeg tæner jeg elsker is . Så vil jeg med garanti modtage is. jeg ændre min tanke.til jeg elsker frugt. Hele tiden at bekræfte.. underbevidstheden løgnagtige ilutioner vil indimellem gerne op.til overfladen og blande sig for at fastholde en i.at være i det vante.. så jo mere der plantes nye frø jo.mere holder det gamle væk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Man kan lære at leve et liv med angst, hvor angsten ikke dominere ens hverdag..
  Jeg lærte en gang noget smart jeg aldrig selv har tænkt over før det blev sagt til mig..

  Når jeg havde angst prøvede jeg at ignorerer det og tænke på noget andet ved blandt andet at læse prisskilte osv. Men den var der jo stadig..

  Så fik jeg fortalt at jeg skulle forstille mig angsten som et lille barn der stod og sagde til mig at hun var bange og utryg ved situationen.. ( så ville man jo aldrig bare vende sig om se den anden vej, ignorere barnet og gå ud og kigge på prisskilte) man ville derimod tage barnet i hånden og sige det ok at blre lidt utryg men der sker ikke noget og fortælle at man har styr på det..

  Det værktøj gjorde mig bevidst om at min angst var kommet fordi jeg ikke turde tage det lille barn i hånden og give det tryghed og opmærksomhed (læs angsten) og lære at give mig selv troen på at der var styr på det..

  Så i dag lever jeg et liv hvor angsten er en del af mig, men den er ikke dominerende og jeg giver det opmærksomhed og kærlighed når det er værst..

  Jeg får ingen medicin i dag da jeg besluttede mig for at det kunne kaldes på så mange andre måder.. men det kræver styrke og den finder man i sig selv
  Med de rette værktøjer..
  For mennesker der lider af angst er faktisk mennesker der har været stærke for længe❤️ Håber ikke de røg for mange tastefejl med i kommentaren

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kate

  Lær at tackle angst og depression – gratis kursus i mange kommuner i landet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Problemet med medicin er bare at det kun behandler symptomerne og ikke årsagen til angsten derfor vil det jo ofte vende tilbage når man stoppe på medicin så man bliver nød til at finde ud af hvad der ligger til grund for angsten og behandle det også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  NADA, som er øreakupunktur. Der er behandlere over hele Danmark, og det virker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Sarah Louise.
  Jeg har selv været igennem nogle voldsomme angstanfald og angst perioder, så derfor tænker jeg at jeg kunne have et kvalificeret bud på en råd-ish.
  Medicin er i min optik ikke noget man bare skal fylde på mennesker, dog mener jeg også at hvis et menneske skal helt igennem er fx angstanfald/ angst perioder så kan medicinen giv en lidt roligere “bund” til at kunne arbejde med og tackle sin situation. Når man først er i angstens “magt” hjælper hverken bøger og samtaler med psykolog eller lignende. Men bagefter kan man så få snakket situationen igennem igen og igen, til at hvis og når angsten kommer igen, kan man måske nå at opfange sine signaler og derfor bedre kan håndtere dette
  Ved ikke om dette hjælper dig, men det håber jeg.
  By the way så synes jeg at du gør det vanvittigt godt, både som mor men også som menneske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Psykolog Jesper Randløv i København er fænomenal

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Har selv tæt på et familiemedlem der lider af angst. Vedkommende gik til psykolog hver uge i et år og det var nærmest en nedadgående spiral. Der kom først fremgang da medicin kom på banen. Set i bagklogskabens klare lys skulle medicin havde været sat igang langt tidligere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nynne

  Hej…
  Jeg har hjulpet mange ud af angst osv .. Har selv været fanget i det i 8 år og er i dag på den anden side… Det er utrolig svært at forklare alt det jeg kan og ved over en mail … Du er velkommen til at kontakte mig på 60226882
  Varme tanker herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Jeg har med god effekt brugt Bobby Zachariaes CD’er, den med selvværd og angst har været rigtig gode. Disse som supplement til psykolog og medicin.
  http://bobbyzachariae.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Forfatter Russ Harris .
  En bog der hedder styrk selvtilliden og en der hedder lykkefælden.
  Har selv gået i behandling for angst og der blev disse bøger anbefalet .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg har været meget hårdt ramt af angst. Det startede for 10 år siden og jeg anede ikke hvor det kom fra. Da lægen og kommunen endelig fik øjenene op for at jeg skulle have hjælp, blev jeg henvist til Stolpegården i Gentofte. Det er det bedste der nogensinde er sket mig. Jeg var i en terapigruppe og selvom det var noget grænseoverskridende til at starte med så hjalp det mig ud af det. Jeg stoppede derude for 3,5 år siden og jeg har kun haft et angstanfald 4 gange siden! De er sindsygt dygtige og har virkelig styr på deres shit! Bare det at høre fra andre der er i samme båd som en selv var skønt! Man er ikke alene. Derudover var det en fordel for mig at det ikke var nogle jeg kendte i forvejen – jeg var alt for bange for at skuffe mine nærmeste med mine følelser, så jeg lukkede bare af overfor dem!

  Prøv at hør lægen om Stolpegården er en mulighed! Det var så godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kognitiv terapi. Det hjalp mig. De går systematisk til værks med ens tanker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kognigtiv terapi. Det hjalp mig. De går systematisk til værks med ens tanker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg har også kæmpet med angst i de sidste 5 år og efterhånden prøvet alt alternativ behandling. (Har aldrig fået medicin da jeg er overbevist om det ikke er vejen frem for mig) jeg vil anbefale hypnose og kinesiologi det er virkelig effektiv mod angst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Jeg har svær angst og har lidt med det i to år. Ind og ud til psykolog, mindfullness mv. En psykiater gav mig langt om længe medicin (sertalin) som man også bruger ved depression. Det er det bedste der nogensinde er sket for mig. En kombination af de to ting er godt for rigtig mange!! Men ved svær angst, der hvor livet gør ondt og man lider inde i sig selv, der er medicin ikke som at sætte plaster på en brækket arm. Der er det tit den eneste mulighed for overhoved at kunne tage de skridt der skal til, at man kan tage alt det “ind” man skal kunne hos psykolog/apps/mindfullness osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Kære dig! Samtaler og rådgivning er en rigtig god start, men hvis personen stadig har meget svær med at håndtere angsten og alt hvad den bringer vil jeg anbefale hypnoterapi! Jeg gik selv med en angst der var så forfærdelig jeg simpelthen ikke få en hverdag til at hænge sammen så jeg prøvede hypnoterapi af den simpel grund at der ikke var flere løsninger tilbage for mig, idag er jeg angst fri og det kunne ikke gå bedre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silke

  Lykkefælden af Russ Harris 👌🏼 Findes også som app: The happiness trapp

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Body SDS har hjulpet mig rigtigt hurtigt og effektivt. Kan varmt anbefales. Kroppen lyver ikke, selvom man kan være lidt introvert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  ‘Sund robusthed’ kan klart anbefales. Især hvis man ikke synes at meditation eller mindfulness øvelser hjælper😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg har selv døjet med angst de sidste 5 år og startede også på medicin uden den store forandring. Den store forandring kom for mig da jeg kom op mindfulness kursus og fik viden om hvordan angsten påvirker hjernen og kroppen s reaktionsmønstre så angsten blev mere håndgribelig og man ikke bare følte man blev skør. Min coach lærte mig noget som er vigtigt for mig at huske: Jeg lover dig, at angsten vil gå væk igen. Jeg lover dig også at den vil komme igen men den angst vil også gå væk igen. Rigtig god bedring til dit familiemedlem.❤️ Man kan sagtens lære at leve med angst men det er ikke altid nemt- men muligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ina

  Kognitiv adfærdsterapi eller metakognitiv adfærdsterapi ! For Real… der er mange former for terapi og de hjælper på forskellige ting og forskellige mennesker. Men de to ovenstående virker særligt godt på angst og stress. Anbefaler metakognitiv terapi !
  Har også selv erfaring med det og det hjalp mig utrolig meget .

  Man skal ikke leve med angst. Det kan man komme helt af med

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ina

  Kognitiv adfærdsterapi eller metakognitiv adfærdsterapi ! For Real… der er mange former for terapi og de hjælper på forskellige ting og forskellige mennesker. Men de to ovenstående virker særligt godt på angst og stress. Anbefaler metakognitiv terapi !
  Har også selv erfaring med det og det hjalp mig utrolig meget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke

  Jeg har angst på syvende år. Det første tiltag min læge gjorde, var at give mig en henvisning til affektivt team, som er en afdeling på OUH, de arbejder med individuelle samtaler og jeg var også igennem 2 gruppeterapi’s forløb. Ved selvfølgelig ikke om der er samme tilbud der hvor personen bor. Men nogle af dem jeg gik med, var henvist fra Jylland af også. Jeg endte dog også med medicinsk behandling, da jeg fik det rigtig dårligt, men jeg er den dag i dag medicinfru, dog har jeg stadig angstanfald, men har lært en masse både gennem disse forløb og så en coach, som min familie betalte for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gritt

  Hej. Jeg har angst som skyldes mobning gennem mange år og lærer som ikke troede på jeg måske var ordblind så fik af vide jeg bare var doven og et par gange dum.. og min angst kom så da jeg svarede i skole igen.. Så at skulle sige noget i klassen får jeg angst anfald. Jeg startede ved psykolog først også lavede jeg aftale med mine lærer på uddannelsen om jeg nok selv skal komme på banen, hvis jeg har noget, så jeg bliver springet over når fx i engelsk skal oversætte sætninger, hvis min lærer ikke lige får et lille nik… men har også angst hvis jeg skal handle eller bare gå en tur, så jeg startede i det små.. Jeg tog kun ud og handlede små ting og store indkøb gør jeg med min mand også bygge det oppe til mere og mere… Så nu kan jeg nogle dage handle ind til hele ugen uden at skulle sove et par timer bagefter… og nu kan jeg gå tur ned i byen sammen med min familie uden at skulle sove bagefter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Der er virkeligt mange fine youtube-videoer om at håndtere angst. Blandt andet videoer med vejrtrækningsøvelser. Søg f.eks. på Psych2go – og rigtig god bedring – angst er en led satan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lulu

  Kære SL.. Jeg kender desværre ingen bøger, men psykoterapi er det der har hjulpet mig med stress og angst.. Jeg er selv imod medicin og har aldrig taget det.. Men min psykiater sagde altid at medicin ikke kunne stå alene.. altså der skal samtaler til for at få optimal virkning af medicinen.. Desværre er det ikke altid læger har tid/gider den slags, og så bruger de medicinen som den nemme løsning..😔 Håber han kommer ovenpå, med rette hjælp.. og hvor er det skønt du vil hjælpe..
  Du er en fantastisk power-kvinde med hjertet på rette sted..❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hejsa.jeg havde angst da jeg var omkring 18 år.min læge ville give mig medicin.det ville mine forældre ikke acceptere da de mente at samtaler med en psykolog var bedre.jeg fik ikke medicin men kom til samtaler hos en psykolog og det fik angsten væk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Har hørt at denne skulle være rigtig god imod angst og dårlige tankemønstre. Har selv døjet meget med angst og valgt terapi fremfor de piller lægen ville give mig. kognitiv terapi hjalp mig ud af det. Denne bog skulle være suveræn til at ændre angst-tankerne 🙂 God bedring til ham/hende!

  “Lev Mere – Tænk Mindre” – Det er den første bog på dansk – som er målrettet almindelige mennesker, der ikke har en lang psykologisk uddannelse bag sig, men som har depression tæt inde på livet – om metakognitiv terapi mod depressionen og de mørke og triste tanker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Prøv at kigge på migogmintinderbaby på Instagram. Hun har dele utrolig meget brugbart omkring angst. Håber din hjælp lykkes for dine tanker omkring lægen og piller er helt korrekt. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Jeg har totalt styr på min angst ved faktisk at acceptere, at den ikke skal styres men accepteres. Jeg startede med at lege, at jeg sagde “tak” til den, fordi den vil passe på mig og gøre mig bevidst om, at der er fare. Jeg tænker, at hvis jeg nægtede at høre efter, så måtte dem tage hårdere fat. Så koncentrerede jeg mig om at mærke hver eneste detalje i hvert anfald, så jeg kunne blive venner med den. Jeg VIDSTE, at jeg ikke kunne dø af det, så selvom det føltes sådan, så fokuserede jeg intenst på hvert eneste rejst nakkehår og hver en variation i mit åndedræt osv. Det føles som at overgive sig 100 % til noget farligt, men det viser den, at man forstår, at den vil en noget godt. Efter et antal gange, begyndte jeg at fange et begyndende angstanfald meget tidligt og kunne “hilse det velkommen” med det samme. Det bliver de meget mindre af – faktisk så små, at det ofte kan gøres uden at andre opdager det. De mest udfordrende situationer oplever jeg, når andre har et angstanfald (jeg er underviser), fordi deres angst forplanter sig i mig. Der har jeg en enkelt gang måttet fokusere indad og koncentrere mig om et anfald foran eleverne, da der var en der havde haft et angstanfald, der gjorde, at hun besvimede. Jeg sagde helt kortfattet, at man lige skal finde sit fokus igen ovenpå en forskrækkelse, og det respekterede de 100 %. Der er så mange med angst i dag, at der altid er nogle, der forstår det.
  Det kan være en rigtig god idé, at øve sig i at forklare, hvad angst er, og at det kan udløses af alt fra stress, traumatiske oplevelser og lykkelige begivenheder til synet af et blad, der daler mod jorden. Alt i kroppen skriger fare, og det skriger højere og højere, indtil man lytter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lullu

  Jeg led selv af svær angst i nogle år. Jeg ændrede min kost radikalt et helt år og min angst er permanent forsvundet. Ingen alkohol, gær, sukker (slet ingen form for sukker) og ingen gluten. Angst kommer ofte af svamp i kroppen. Men en kur på et par uger ( som ofte blir anbefalet er Ikke nok.. der skal renses HELT UD)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamma83

   Hej Lullu. Jeg døjer med lidt angst som forværres pga stress. Jeg vil bare høre om du udelukkede alle søde sager og brød og holder ved det -eller har du taget lidt af det tilbage i ‘kosten’?
   Håber du vil svare 🙂
   Dbh Britta

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Sarah

  Jeg har været igennem både stress og dyb angst.

  Jeg deler gerne mine erfaringer- dog ikke lige herinde.

  Du er velkommen til at kontakte mig via mail.

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger

  Kære SL. Det er for stor en mundfuld at dele med nogen man ikke kender. Har selv været der for ca et år siden. Men du er inde på noget af det rigtige med evt. Psykolog og hvis det er en god kommune man bor i kan det evt lade sig gøre at de måske har en stressCo. Som tilbyder nogle samtaler (hvis man er sygemeldt ) piller er ikke løsningen . Det tager tid og man har brug for at få ro og hvile og ikke mindst forståelse fra sine omgivelser. Hvis man arbejder med det skal det nok blive godt det tager bare tid.🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg blev overrasket i sommerhuset