Jeg er ikke forelsket....

DET kan jeg da slet ikke orke

Puha det nye liv nærmer sig med hastige skridt. Jeg har kun prøvet at være mor til børnehave og vuggestuebørn, men fra og med på mandag starter mit nye liv, hvor jeg også skal være mor til et vaskeægte skolebarn. Dvs. jeg skal vinke farvel til noget som både mig og ungerne altid har elsket, nemlig friheden til at komme dalrende, når vi havde lyst. Vi har aldrig haft et vækkeur. Vi har altid bare stået op, når vi er vågnet og kørt når alle var klar i deres eget tempo….dejlige stressfrie morgener og aftener, for den sags skyld, for det betød jo også at vi nogle dage godt kunne gå lidt senere i seng.

Jeg har det ærlig talt MEGET stramt med at skulle leve et liv, hvor vi(de) pludselig SKAL i seng tidligt, fordi vi SKAL tidligt op og at vi absolut SKAL have Albert i skole kl.08. Det passer slet ikke ind i vores livsstil og mit lille hippiehjerte. Hele mit voksenliv har været præget af at jeg altid har været selvstændig og har kunne bestemme alt selv. Og så går det jo også ud over de andre børn, for jeg kan ikke holde dem hjemme til eks. 09. De skal jo med ind og aflevere Albert kl. 08 og vi kan ikke nå hjem og så tilbage, så alle skal afleveres kl. 08 ….jeg ved godt jeg lyder som et tudefjæs, men jeg ELSKER virkelig vores langsomme stressfrie morgener…og nej jeg står altså ikke op kl 05, for at hygge i 2 timer så tidligt om morgenen.

En anden ting er også at jeg mindst en gang om måneden plejer at have en date-dag med hvert af ungerne, så vi får alenetid, men det kan jeg vel ikke med Albert, når han går i skole? Han må vel ikke bare tage fri, når det passer os?

Vi må nok bare overgive os til at det bliver morgener i lidt hurtigere tempo og tidligere i seng om aftenen..og ja det overlever vi da også. Men til dem der endnu har små børn, nyd friheden til at rejse og holde dem hjemme, når i har lyst.

14 kommentarer

 • Lena Sophia

  Altså jeg har da et lækkert barndomsminde, hvor min mor gav mig fri en dag og så kørte vi ud og drak en milkeshake fra McD i skoven. Glemmer det aldrig 🙂 Så det kan man sagtens.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Du er simpelthen så skøn og sød, og jeg kan udemærket huske “angsten” for at skulle “bindes” til en hverdag, med en tidsplan samfundet har bestemt for en☺️, og pludselig opleve at ens barn have et hverdagsliv som man ikke på samme måde er en del af. Men tro mig, det skal nok gå alt sammen❤️ Og du vil forhåbentligt opleve, at alle de værdier og investering af kvalitetstid og nærvær med dine børn og især Albert, vil give pote i hans måde at omgåes andre. Og den der med at holde fridage er dæleme svær, for på den ene side fratager du dit barn det fællesskab og flowet i hans undervisning ved at tage en kvali-dag, på den anden side, så kan dem måde nogle skoler forvalter den “nye” reform på, også være udmattende, så mit råd er at mærke efter.. uden at blive pylleret😉☺️☺️ Og engager dig i hans skole/ klasse. Et stærkt forældre-samarbejde og engagement kan være meget betydningsfuldt for hvordan dit barns skoletid bliver! Og sidst men ikke mindst kan det føles uoverskueligt nu, at skulle ændre sine hverdagsrutiner, men du kan trods alt se tilbage på, at du har prioriteret en masse kvalitetstid og den ikke er spildt.❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Jeg tager stadig “fri” og ferie dage med min den yngste som skal i 3. klasse ❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Min datter starter i 7. klasse på mandag og jeg hader stadig det skemalagte ved det. In datter elsker at sove længe…, stammer måske tilbage fra at jeg gik hjemme med hende indtil børnehave start. Min holdning er at så længe ens barn følge med og kan sine ting (og gerne mere) , så kan man godt snuppe en enkelt pjække dag en gang i mellem. Man kommer til at elske weekenden på en helt anden måde…., og ferierne…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså dengang jeg gik i skole var jeg aldrig syg, så jeg fik en pjække dag i ny og næ 🙈😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mamma83

  Jeg kender det udemærket -det er det værste at skulle være fremme til et bestemt tidspunkt.
  Vi er kommet uden om ‘pjæk/fridage’ ved at vi henter kl.11.45 når hun har fri (0. Kl.) og så være sammen indtil de mindre søskende hentes. Ellers er det i Weekendavisen ogv ferier der må hygges, men hun sætter nu også stor pris på en alene eftermiddag. Så har de alene dage i løbet var ferier. Jeg synes ikke om ‘fridage’ til shopping som andre skriver i hele skoletiden, hvis der også kommer ferier uden for skoleferierne. Jeg mener man viser børnene hvordan man er en del af noget og at der er mødepligt så det sidder på rygraden når de skal videre i livet 😊
  Men forståelse for den nye ændring bliver ‘voldsomt’ anderledes og især når dit arbejdsliv aldrig har været med fast mødetid om morgenen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Min datter ville hellere skole end at tosse rundt med sin mor. Hun ELSKER at lære noget og sine venner. Det var den største straf hun ku forestille sig at blive holdt hjemme 😂
  Min søn er nok mere med på den med at holde fri. Det får han så ikke lov til fordi jeg bruger flere halve arbejdsdage på lange hospitalstjek hver 4. måned med ham pga astma. Og så skal de til tandlæge hvert halve år for at få tjekket tandudbryd som er forsinket og gud ved hvad
  Det synes jeg er fravær nok når der også er en sygedag og en mini-ferie med 1-2 dages fravær to gange årligt. Så er der ikke fravær til at tosse rundt og spise frokost i Rødovre Centrum på en onsdag hos os 🙂
  Til gengæld har de 6 ugers sommerferie og efterårsferie og juleferie og vinterferie og påskeferie. Så det går sgu nok lige heldigvis 😀
  Dét der kommer til at trække tænder ud med en skolestarter var for mig:
  1.. Deres udvikling – og grimme ordforråd ! – eksploderer. Der sker et skift i hjernen og det er jo grunden til skolestart ligger hvor det ligger aldersmæssigt. (Og vuggestue til bh foŕdi hjernen også ombygges dér).
  2. Hvor udmattede de små kid bliver. Det er en kæmpe mundfuld uagtet de trives.
  3. Læse hver dag i 20 minutter! Argh. Nemt med søde, skoleglade børn. Knap så nemt med lade, trætte børn med knap så skole-drive. Suk. Inkl detaljen at de andre børn skal underholde sig selv i mens (det er mindst 5 ud af 7 dage de SKAL læse). Og det er bare med at få gode vaner dér. Mit råd er at købe en stak nybegynder Søren og Mette bøger (Bog og ide har tilbud pt) og andre nybegynderbøger som er interessante fx dem fra Alkalær (søren og mette holder stadig! Og alkalær kan lånes på bib. Titler er i linket http://shop.alkalaer.dk/product/begynderpakken-15/ ) For når de får en lille l**te big med hjem om ugen på 6 sider og man skal læse i den 100 minutter om ugen, så er det hurtigt pænt kedeligt.
  4. Man har præsenteret barnet for de store bogstaver. Ja, men det er de små bogstaver der står i bøgerne (minus Alkalærs), så dem skal man også øve.
  Ellers er det nu meget dejligt at have skolebørn. ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette s sørensne

  Tøj kan lægges frem dagen før, madpakker kan smøres, og dæk et fint bord til morgenmaden, så er der klar til morgen hygge tid🌺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hele min skolegang fra 1-9 ( jeg gik kun i børnehaveklasse i 6 – 7 måneder fordi vi var ude og rejse længere tid) har jeg holdt en pjækkedag med mor, hvor vi var ude og shoppe osv. Måske ikke hver måneds men hver 2.-3. Månede.
  Og det har absolut ikke skadet min skolegang.
  Men hvis barnet ofte er syg eller i rejser meget i skoleperioderne, ville jeg måske tænke lidt over det.
  Men hvis barnet generelt er godt med i skolen skader det vel ikke.
  ( hvis man gerne vil være væk måske 14-21 dage så kan man jo spørge læreren, også tage lektier med, så barnet ikke kommer bagud fra de andre i klassen) 😀😀

  Gør hvad du føler er rigtig for dit barn 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Min dreng starter også i skole på mandag og jeg er total modstander af at vi mister vores langsomme morgener ! Jeg har skiftende arbejdstider, så når jeg arbejder aften, så er morgenen det eneste tidspunkt jeg ser mine børn på den dag. Så kæmpe omvæltning herhjemme også.. 🤦🏽‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  En lille fridag, i ny og næ skader ikke ikke i 0 klasse…
  i 0 klasse lære man at gå i skole…
  Men skal du på udenlandsrejser eller er han meget syg så skal du selvfølgelig tænke over at han ikke kan holde fridage☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  I min verden skader i fridag i ny og næ i 0. klasse ikke – måske det upopulære svar – men ja livet bliver noget andet, for det med mødetider er super vigtigt – også en lære til børnene senere i livet. Men held og lykke med det – er sikker på I finde ren fin rutine, der passer jer alle 3 🙂 Og tænker vi hører mere om det senere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik

  du kan så meget du er så sej og du kan godt stadig tag en date-dag måske ikke så tit som du plejer men nyd det for lige pludselig er du ikke den de helst vil være sammen med

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   WHAAAAAAT… DET kan der ikke være tale om!!! Jeg skal ALTID være den de helst vil være sammen med hehehehehe

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er ikke forelsket....