Kan i se, hvad jeg fik lavet på skønhedsklinikken?

Det er pigens egen skyld?

Jeg har grumlet i nogle dage over, om hvorhvidt jeg skulle fortælle jer den egentlige grund til at jeg har været stille i weekenden og starten af ugen. Jeg tænkte for det første at jeg ikke orkede en dramatisk overskrift i pressen, men derudover har jeg også følt skam. Skam over at være så voksen (altså 36 år) og så sætte mig selv i sådan en latterlig situation.

Jeg fik lørdag aften noget i min drink. Det var den klassiske med at jeg tog imod en drink fra en mand. Manden “kender” jeg fra bylivet og min intuition sagde også at jeg nok ikke skulle være der, hvor jeg var. Men der var god stemning og jeg lod mig rive med. Men allerede under 20 min efter jeg havde drukket min drink, blev jeg helt utrolig fuld. Det var som om at jeg var blevet ramt af en hammer. Det hele sejlede og jeg følte mig sindsyg træt. Jeg fik mig selv i en taxa hurtigt, imens jeg stadig kunne mærke alarmklokkerne ringe og kørte hjem. I taxaen gik jeg åbenbart ud som et lys og vågnede ved at taxachaufføren var stået ud af bilen, for at få mig til bevidsthed. Han tilbød at køre mig på skadestuen, men jeg ville bare ind i mit hjem.

Her gik jeg omkuld i min seng. Efter et par timers søvn vågnede jeg og det hele sejlede stadig rundt og jeg begyndte at kaste op….som i ren eksorcisten style!! Og jeg har ALDRIG den slags tømmermænd. Den var helt gal. Kl. 12 var jeg stadig som om jeg LIGE havde bundet en flaske vodka og kunne ikke holde balancen og jeg overvejede igen at ringe efter hjælp. Først kl. 16 begyndte den påvirkede fornemmelse at aftage og jeg stoppede med at kaste op. Jeg var frygtelig ked af det hele søndag og mandag. Jeg har desværre prøvet at få noget i min drink flere gange, både i udlandet og dk og efter samtale med min læge, så er det sandsynligvis også det der skete lørdag nat på et diskotek i kbh.

MEN helt ærlig…så slår jeg mig selv i hovedet for at være SÅ dum at takke ja til en drink fra en person som jeg havde en dårlig fornemmelse med. Jeg er bare for gammel og er for meget mor til at tage den slags chancer med mig selv. Hvad nu hvis jeg var endt et andet sted end hos mig selv. Dette kunne jo være gået helt galt. Jeg har altid haft den ide at det aldrig er kvindens egen skyld, når hun udsættes for voldtægt eller andet. Men alligevel har jeg følt skyld og skam over at jeg ikke passede bedre på mig selv. Har man som menneske/kvinde ikke også et ansvar i forhold til de risici man udsætter sig selv for? er det nogen gange lidt ens egen skyld? hvad tænker i?

28 kommentarer

 • Anders

  Måske skulle du anmelde det i stedet for at at skrive om det… måske kunne du skåne andre piger for den oplevelse eller det der er værre…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det kan man ikke, da jeg ikke kan bevise hvem der har gjort det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hvis du ønsker at være
  Et forbillede, for den der følger din dagbog her, burde du så ikke melde fyren eller følge det til ende!?

  Hvad er der prisværdig ved ikke at hjælpe den næste kvinde han gør det ved.

  Synes du ikke du har et ansvar ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Det er aldrig nogens skyld, at andre er nogle idioter.
  Min søn blev for 2-3 år siden udsat for det samme, han reagerede “bare” ved at blive nærmest psykotisk. Råbte og skreg, smed tøjet rundt omkring i byen og var ved at komme i slagsmål, fordi han opførte sig vildt provokerende.
  Hans kæreste forsøgte at skærme ham, men var skræmt fra vid og sans. Heldigvis ringede han selv efter mig, efter ca en times vanvittig opførsel. Vi kørte på skadestuen, hvor de kunne se tegn på at han havde været drugged, men allerede da var tegnene for svage til at de kunne bevise noget.
  Tror faktisk det værste var tanken om, at idioten der havde gjort det sikkert havde fulgt efter dem, for at se om han på et tidspunkt mistede bevidstheden, så han var forsvarsløs.
  Godt, du nåede at fange signalerne og kom i sikkerhed. Hvis det nogensinde sker igen, så få en veninde med, man er jo reelt forsvarsløs også på vejen, mellem “byen” og dit trygge hjem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Det er selvfølgelig aldrig pigens skyld at nogen kommer noget i hendes drink!
  Lige meget hvor meget man har lagt op til nogen(det siger jeg ikke at du har Sarah) så giver det ikke andre ret til at komme stoffer i en drink.
  Jeg prøvede det selv da jeg var 15(er i midt 30’erne nu). Havde drukket en øl og sejlede lige pludselig rundt, lige som du beskriver det. Heldigvis havde jeg en veninde og en kæreste, der sørgede for at jeg kom sikkert hjem. Min veninde blev der hele natten og hele næste dag. Det tog langt op ad dagen, før jeg var mig selv.
  Så modbydelig en oplevelse! Jeg havde aldrig prøvet at tage stoffer og det afskrækkede mig heldigvis for nogensinde at prøve det.
  Så her for nylig har en af mine venners søn oplevet præcis det samme. Der var der ingen der havde tænkt at det kunne ske for en mand, men det sker åbenbart hyppigt.
  Jeg tænker på dig og håber du er ok, Sarah.
  Knus fra mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Det er ALDRIG din, eller en anden kvindes skyld!! Jeg blev for to måneder drugged og voldtaget. Jeg havde ingen grund til at føle mig utryg men pludselig, efter 2 drinks fik jeg blackout. Vågner ved at “han er igang”. Det er aldrig kvindens skyld, og vi skal ikke gå bekymrede rundt og være ansvarlige. Derimod skal mænd lade være med at drugge, forgribe sig på og voldtage kvinder. End of story! Og ja, mænd bliver også voldtaget, af både mænd og kvinder. Men det er overvejende mænd der voldtager kvinder. Vi må aldrig underkende at kvinder på dette punkt er langt mere udsat, og det er ikke ofrenes skyld!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Spooky! Jeg synes det var ærgerligt at du ikke tog på hospitalet og fik taget en blodprøve med det samme, sporene forsvinder jo hurtigt ud af kroppen.

  Han skal da bare så meget have sit navn noteret hos policen, og det havde været guld med et bevis på et drug fra skadestuen. Godt du kom væk i tide OG endte hos en god taxafyr

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SImone

  Tænk at den slags mennesker findes! Det er rystende og enormt uhyggeligt. Kære mødre – lær jeres børn at passe på dem selv og hinanden. Det gør i sikkert allerede ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Kære Sarah-Louise
  Engang tænkte jeg også, at det kan aldrig ALDRIG være pigens skyld, men så skete det for mig. Nogen puttede noget i min drink, og nogen udnyttede det og voldtog mig. Min første gang.
  Jeg ved godt, at de var nogle idioter, og at det ikke er min skyld, men jeg ville ønske, jeg havde passet bedre på mig selv. Så jeg forstår godt din tankegang. Men det er ikke vores skyld! Men jeg er enig med mange andre – hvis du med sikkerhed ved, hvem det var, så skal du melde det – så det ikke går ud over en af os andre en dag – det vil jeg aldrig ønske for nogen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Det er ikke din skyld at der findes psykoer.
  Det må have været en forfærdelig oplevelse, har ikke selv prøvet det.
  Siden jeg var teenage har jeg ikke taget imod drinks og når jeg har en drink holder jeg hånden over glasset, når jeg ikke drikker af det. Dette for at undgå noget putte noget i.
  Er vi kvinder selv skyld i det?
  NEJ, kun skurkene er skyldige, men selvfølgelig skal vi tage vare på os selv og have alle antenner ude osv.
  Pas på dig en anden gang, for din og dine skønne børns skyld;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger

  Sara L.ouise hvis du kan finde ud af hvilken mand der har gjort det så knald ham for det🤛 Jeg har ikke taget imod noget i flere år af samme grund. Tænk man ikke kan hygge sig en aften i byen uden at være på vagt😩 pas nu på dig selv SL🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hej Sarah.
  Tak fordi du deler din historie.
  Først vil jeg sige, at det aldrig kan blive din skyld et andet menneske putter noget i din drink, når det så er sagt, så synes jeg du skal passe på med, at få det til, at lyde som om det er pigens egen skyld hvis hun bliver voldtaget, eller ihvertfald medskyldig, Dexter det jeg læser i dit indlæg. Uanset om en pige har flirtet er udfordrende klædt eller rtækbi munden, så kan en voldtægt aldrig blive noget hun er medskyldig i.

  Det er helt det samme, når du modtager en drink med noget i, som udgangspunkt så regner med ko ikke med, nogen vil gøre en ondt.

  At du føler skyld og skam over det skete, er mig uforståeligt du har ikke ageret dumt, men blot udvist tillid.

  Mvh
  Kristina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det, du var udsat for, var ikke din skyld! Det er forfærdeligt, at vi kvinder skal være utrygge ved menneskers/mænds intentioner, hvis de byder en drink, hjælper os eller kontakter os. Vi burde leve i et samfund, hvor vi kunne stole på, at folk vil os det godt. Igen: Det kan aldrig være din skyld, hvis du var blevet voldtaget eller andre forfærdelige ting i lørdags. Og det siger noget om vores samfund, hvis du føler skam eller skyld over at tage imod en drink.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har også prøvet det. Var hamrende fuld efter 2 øl, på det tidspunkt kunne jeg rumme knapt en flaske vodka alene. Jeg blev så fuld på rekord tid og kastede op i flere timer. Var dårlig hele dagen efter. Det er så ubehageligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte

  Kære Sarah Louise.
  Jeg vurderer, ud fra mine erfaringer som misbrugssygeplejerske, at det er “hætter”, som du er blevet forsøgt, bedøvet med. Det er ganske skrækkeligt og helt utilgiveligt! Politiet kan desværre intet gøre og synderen kan ikke påvises! Ved du dog hvem du mistænker, tror jeg at jeg ville kontakte vedkommende og fortælle ham, hvad du synes om den handling og at du vil meddele det til politiet, så hans navn kan blive skrevet til protokol! Den næste han forsøge at bedøve, enten voldtager han eller vedkommende dør! Det er en ganske alvorlig hændelse du har været ude for! Pas på dig selv 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hej Sarah..
  Det kan aldrig nogensinde være din skyld, ALDRIG.. Men jeg er at du har meldt ham eftersom du godt ved hvem han er.. Han skal ikke ha mulighed for at udsætte andre for det samme. Du er jo nok ikke den første han forsøger
  sig med:( Håber at du trods den grimme oplevelse er okay igen og tak fordi du deler en meget grim historie til skræk og advarsel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Kære Sarah Louise.
  Vi har alle et ansvar for, at modtage, som i dit tilfælde, en drink fra en halvfremmed, man kan åbenbart ikke vide sig sikker. Jeg har gudskelov aldrig prøvet det, og føler virkelig med dig. Personen, der gjorde det, burde tvinges til at drikke samme drink. Sådan en uintelligent “mand” burde arresteres. Det er en skam, du ikke tog imod taxamandens tilbud om at tage på skadestuen. Frygteligt at kvinder ikke kan føle sig sikre i nattelivet. Pas godt på dig selv næste gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Kære Sarah … først vil jeg lige sige jeg synes det er flot du deler din historie.. jeg synes det er vigtigt du sætter fokus på emnet, fordi du selv har været udsat for det , og så op til flere gange!! Hvad fanden i h…. sker der for folk?! Det kan ALDRIG være din skyld. Synes edermanme det er godt du fik røven i den taxa… er selv vokset op i Aalborg og har selv mærket natte livet på den hårde måde, og det er min store skræk at mine børn en dag også vil få noget i deres drink el lign .. så derfor TAK… skide godt du fortæller det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Aldrig være din skyld det må du ikke tro er bare glad for der ikke skete dig noget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • P

  Søde Sarah, det er ALDRIG pigens (eller drengens) skyld!
  Folk der gør sådan noget bruger det for, at få den fulde kontrol over dig. Det er voldtægtsforsøg, mange gange ender det med voldtægt. De er kujoner og leger med folks liv! Jeg har selv været udsat for det da jeg var yngre og gik i byen, og det er noget, der altid vil sidde i en.
  Pas på dig selv! 💖💐

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Fuldstændig forfærdeligt at den slags sker! Jeg har også prøvet det en enkelt gang til en privatfet i et studie. Jeg havde gudskelov en veninde over mig konstant, som endte med at ringe efter en ambulance, da jeg til sidst lå bevidstløs i mit eget bræk. Det var den ENESTE drink jeg havde nået t få den aften. Det jeg tænker her, er om man efterfølgende ikke også har et ansvar for at anmelde vedkommende, når man semi ved hvem personen er? Jeg selv, gjorde intet dengang, hvilket jeg fortryder i dag. For hvad hvis han har gjort det ved andre efterfølgende? Men jeg var en naiv, ung pige, som var flov og ikke turde fordi ham der gjorde det var semi kendt, og rimelig hot på det tidspunkt. Og hvad ville der overhovedet komme af konsekvenser, hvis der overhovedet ville være nogen for ham?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Puha hvor var du heldig. Det kunne være gået helt galt. Jeg håbede faktisk du tog på sygehuset og det blev politi anmeldt så andre piger ved ham skal de passe på eller at diskoteket ved det.
  Jeg kan godt følge dig i det du skriver med om vi piger har et ansvar og tænker tjaa jo. Men det giver jo ikke en fyr lov til at komme noget i ens drink. Så var der sket ngt vil jeg helt klart sige det er mandens skyld. En pige beder ik om at få noget i drinken og blive voldtaget.
  Godt du er ok 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Gu fanden er det ej din skyld! Vi kvinder bør ikke være nødsaget til at være på vagt hele tiden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Sødeste sarahLouise det kan aldrig være din skyld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Kære Sarah
  Det er aldrig nogens egen skyld, når de bliver udsat for sådanne oplevelser!
  Jeg håber virkelig, at du fik taget en blodprøve ved lægen, og fik et såkaldt drugrape konstateret og så fået meldt manden til politiet. Det er nok ikke første gang, han laver sådan et nummer desværre.
  Positive tanker herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Jeg tænker nej! Det er ikke din skyld en taber kommer noget i din drink. Og nej det er aldrig ens egen skyld pige eller dreng, at man udsættes for overgreb, aldrig! Med det sagt synes jeg selvfølgelig stadig man skal passe på sig selv, og lytte til sine fornemmelser ❤️.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kvinder har altid er ansvar af passe på sig selv, men nogle af os ( inkl mig selv ) ser den ikke altid komme. Min eks kæreste valgte af voldtog mig og der havde jeg ingen chance for af gøre noget. Stolede jo på manden…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Andre menneskers dårlige opførsel kan ALDRIG være din skyld!
  Du må virkelig ikke skamme dig eller føle skyld. Hvis din intuition forsøger at sige dig noget, kan man øve sig i at lytte bedre til den næste gang. Men skylden ligger på ingen måde hos dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan i se, hvad jeg fik lavet på skønhedsklinikken?