Istanbul & kærlighed

Når far ikke vil betale børnepenge

Jeg har en veninde som i snart 1,5 år har skulle diskutere og løbe efter sin ex for at få ham til at betale børnepenge. De måneder han har betalt, betaler han for sent og oftest 2-3 uger inde inde i måneden. Nogle gange har han slet ikke betalt og hun opdager det først flere måneder senere fordi hun har meget om ørene og den glemsomhed udnytter han.

Selv når hun husker ham på det, så ignorere han hende og han er ellers typen der altid har styr på finanserne. Han gør det udelukkende for at genere hende, fordi han er bitter over at hun forlod ham (hvilket hun havde meget gode grunde til). Det føles som ren chikane for hende og et pinligt forsøg fra ex’ens side på at kontrollere og genere hende. Hvad dælen skal hun stille op med ham?

52 kommentarer

 • Katja

  Børnepengene Fra Faren er alligevel så lille et beløb, og Faren som betaler børnepenge tror man kan købe ALT for det beløb.. Så derfor ønsker jeg ingen penge/børnepenge fra ex’en.. Ser en stolthed at klare mig selv med mine guldklumper❤️ Og når de skal der hjem hver 14. Så må ha være Far, som han vil være Far!! Penge er roden til alt ondt!! (Har hørt om kvinder der nægter Faren samvær, for at han ikke skal få for mange dage, at hun mister sin børnepenge fra ham) kom one, tid med Far og tid med Mor skal ikke regnes i penge, syntes det sørgeligt ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Den er ikke længere end at henvendee sig i statsamtet, så fastsætter de det hele og hun skal ikke have noget med det at gøre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nevenca

  Vil blot tilføje at ud af de ca 1330 man betaler i børnepenge, er de 1300 kr fradragsberettigede… Her er det omvendt – har kendskab til mødre som ikke vil betale faderen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Hun kan kontakte udbetaling Danmark og få dem til at betale og opkræve penge fra ham. På den måde får hun hendes penge hver måned, lige meget om han betaler eller ej. Hvis han ikke vælger at betale regningerne til udbetaling Danmark trækker de blot beløbet i skat hos ham. Helt klart at anbefale 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Klarer mig selv skide ham et stykke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hvor meget har faren disse børn? Har han også store udgifter til børnene som fx ekstra børneværelser, der står tomme, når børnene er hjemme ved moren? Måske har faren også store udgifter til bil, der er nødvendigt for at hente og bringe børnene til skole, venner og moren? Og så har faren vel også udgifter til mad, aktiviteter og ferier? Hvis moren er bopælsforælder, modtager hun alle børnepenge fra staten, hvilket sikkert ligger i den høje ene som enlig forsøger – og måske får hun også søskenderabatter. Bedste råd er dialog med faren. Overvej at lave en fælleskonto til børnene, hvor alle indtægter og udgifter ( inkl. Mad) til børnene fremgår. Så undgår mor og far at skændes om økonomi, hvilket altid går ud over samarbejdet om børnene og aldrig er til deres fordel. Mvh en bonusmor til 3 søde piger

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Søg om at få det udbetalt fast hver måned, jeg får børnepengene udbetalt af Udbetaling Danmark hver måned den 2. og det fungere bare og så får faderen en regning af dem. Super nemt 👌 kan ikke lige huske hvordan jeg søgte, det er ved at være nogle år siden nu. Men tænker lidt det var igennem statsforvaltningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kezia

  Jeg søgte af min datters far om BP hos statsforvaltningen via deres hjemmeside, og da afgørelsen kom, søgte jeg udbetalingen via udbetaling Danmark, det var ganske gratis, og jeg er ikke berretiget til forhøjet.
  Jeg skrev noget ligne med at jeg og faren ikke kunne samarbejde, og jeg var derfor nød til at gå gennem dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mortensen

  Som mange andre skriver, så skal hun søge om at få dem igennem udbetaling Danmark istedet😊 Men man skal søge det med sit nem-id. Det super nemt👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Problemet er bare at udbetaling Danmark kun kan udbetale det almindelige bidrag. Hvis man er berettiget til at få forhøjet børnebidrag, kan man ikke gøre noget hvis faderen nægter at betale det.

  Hvis faderens løn stiger og man derfor er berretiget til at få forhøjet børnebidrag, er han ikke forpligtet til selv at opgive det. Så skal man betale 2700 kr for at få det undersøgt ved statsforvaltningen. Virkelig et dårligt system vi har på det punkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabrina

   Det er ikke korrekt.
   Første gang man søger om forhøjet børnebidrag fra faderen, koster det intet.
   Det er kun hvis man f.eks ikke får det første gang, at man skal betale, hvis man søger igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

   Det er jeg med på, men hvis han løn stiger efter 1. Gang det er undersøgt skal man betale. Det burde jo bare gå automatisk.
   Det er da en mærkelig lovgivning at han er berigtiget til at betale forhøjet børnebidrag, men han har ikke pligt til at oplyse det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Synes at det er endnu mere mærkeligt at børnebidrag fastsættes efter faderens (samværsforældrens) indkomst, uden hensyntagen til moderens indkomst, offentlig støtte, søskenderabat osv. Det er jo ikke garanteret at de “ekstra” penge går til glæde for børnene. Derimod har faderen et mindre rådighedsbeløb til ferie og fornøjelser sammen med børnene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hvis bidraget er aftalt efter en mundtlig aftale, kan hun gå til Statsforvaltningen og søge bidraget fastsat eller søge om størst muligt bidrag, som så bliver fastsat efter hans indkomst etc. Når der er truffet afgørelse får hun et bidragsdokument, som hun kan tage med til udbetaling Danmark, som de så kan hjælpe med at inddrive bidraget ud fra..

  Hvis de ikke har aftalt et fast bidrag, skal hun stadig kontakte statsforvaltningen mhp at få fastsat bidraget. Der kan enten søges om fastsættelse af Normalbidraget eller størst muligt bidrag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maia

  Så søger hun om det gennem statsforvaltningen og hvis faren tjener mange penge, så søger hun også lige om ekstra børnebidrag 🙂 pengene bliver inddraget gennem udbetaling dk og hvis han ikke betaler dem til tiden, så får han en reminder og det koster, så bare sæt igang 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Din veninde skal få en klar aftale med udbetaling danmark, så skal hun ikke rende efter ham og han kan ikke “snyde” mere eller genere.
  Så får din veninde børnepenge og hendes ex opkræves uden din veninde skal gøre mere.
  Chikane er altid svært, det bedste er at holde ham ud i strakt arm. Altså ikke hold gang i “ilden” eller være med til at røre i “grøden”.
  Pøj pøj med din venindes forløb og en god efterårsdag til du og dine skønne børn:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Philip

  Hvad gør jeg, hvis børnebidraget ikke bliver betalt?
  Svar: Du kan henvende dig til Udbetaling Danmark for at få normalbidraget udbetalt forskudsvist. Udbetaling Danmark vil efterfølgende kræve bidraget betalt af den, der skal betale bidrag. Hvis bidraget er fastsat højere end normalbidraget, kan du bede Udbetaling Danmark om at opkræve det beløb, der overstiger normalbidraget. Udbetaling Danmark sender dig så dette beløb, når det er betalt. Du kan finde yderligere oplysninger og en ansøgningsblanket på http://www.borger.dk/familieydelser. Blanketten skal indsendes til Udbetaling Danmark.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Min ex gjorde det sammen… jeg søgte børnepengene igennem udbetaling Danmark, og har i dag ingen konflikter over børnepenge, da jeg får dem udbetalt den vej… dvs far bliver opkrævet af det offentlige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sus

  da jeg i sin tid opdagede min x heller ikke betalte børnepenge til vores fælles datter kontaktede jeg kommunen og så betalte de til mig – så måtte han jo betale eller skylde dem de penge – ved ikke om det dem stadig man kontakter ? eller statsamtet
  håber hun får styr på dette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det problem havde jeg også med min eks. Jeg kontaktede statsforvaltningen + udbetaling dk. Han skal betale den grundlæggende sats. Og jeg fik det med tilbagevirkende kraft for de måneder han ikke havde betalt. Idag får jeg pengene fra udbetaling dk og de opkræver dem så ved ham. Så vi ingen kontakt har. Det har fungeret fint i 7 år nu, og udbetaling dk ændrer selv satsen d. 01/01 hvert år hvor den stiger. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gritt

  Hun kan kontakte amtet og sige det også overtager de ud betalingen også skal han betale dem penge … sådan i grove træk… så hun skal bare gå til amtet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hun kan søge dem fast igennem udbetaling Danmark. Så er det dem han skal slås med og ikke hende. Tænk sig han holder børnenes penge fra dem 😕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Hvis hun kontakter statsforvaltningen/ udbetaling Danmark udbetaler de til hende og indkræver fra ham… så vil hun altid få sine penge og han stå i gæld til skat hvis han ik betaler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg ved at hvis han ikke vil betale og det ikke fungerer så kan man kontakte udbetaling Danmark, så sørger de for hun får dme og hvis han ikke betaler til dem, får han bare gæld. Så skal hun ikke tænke på at kontakte ham hver gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Tænk at man ikke vil betale for sine børn. Er jo penge som går til mad og tøj osv .. det er pinligt! Det er jo dyrt at have børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  1,5 år det er ret dumt, når systemet tager sig af det, så snart man melder det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hun kontakter udbetaling Danmark , dog skal beløbet være fastsat af statsamtet før de går ind og udbetaler pengene , hvilket de gør hver måneden og de opkræver derefter pengene af hendes ex . Er mor til 4 så kender til det system pøj pøj med det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  15 år????? Så er hun jo også dum. Det er da bare at henvende sig til kommunen og få dem til at inddrive dem. Så får hun dem automatisk. Også selvom han ikke betaler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Din veninde skal gå til statsforvaltningen som skal beslutte hvad han skal give, dette gør de relativt hurtigt da der jo er et fast beløb, hvis ikke hun skal have forhøjet. Når hun har fået svar fra statsforvaltningen, så tager hun ned til sin egen kommune og giver dem papiret fra forvaltningen og derved beder dem om og søge pengene hos hans kommune. De trækker så beløbet før hans løn kommer på hans konto.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Altså hvis han ikke betaler, så går staten ind og dækker det og så kræver de beløbet af faderen. Ved ikke om det er udbetaling Danmark hub skal kontakte, kommunen eller…? PS! Sikke et fjols ham ex’en!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hvor er det altså bare sødt af dig, at du tager en masse problemstillinger op for dine veninder….ha ha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hun skal søge fastsættelse i statsforvaltningen og så får far mulighed for at overføre pengene, gør han ikke det bliver det udbetaling Danmark som lægger ud for ham, og efterfølgende får hun pengene fra dem hver den 2. I måneden! Min den mindstes far betalte ikke børnepenge i 1 år og jeg fik alle med tilbagevirkende kraft. 🙂 det er en tung process fordi der er meget ventetid men selve søgningen af børnepengene tager 15 min. Måske du kunne hjælpe hende ❤️🙏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hvis det kørt igennem statsamtet, så faldt pengene hver mdr og han fik gæld 😉 hvis han ikke betaler. Har de 7/7 ordning kan hun ikke få børnepenge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Tag den igennem statsforvaltningen og kommunen, så får hun pengene hennem udbetaling danmark pg hab få en regning hver måned. Så er hun sikret børnepenge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Online kam man finde dette:
  Jeg har ikke fået mit bidrag
  Hvis du får børnebidrag og ikke har modtaget dit bidrag til tiden, kan du få Udbetaling Danmark til at hjælpe dig med at opkræve det fra den anden forælder. Læs mere om det og de andre regler for børnebidrag på http://www.borger.dk/familieydelser

  Men vær obs på at det kun er grundbeløbet som Udbetaling Danmark kan hjælpe med. Så hvis man får forhøjet bidrag, skal man selv prøve at indkassere disse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har samme problem, og derfor har jeg henvendt mig til kommunen jeg bor i, og fortalt dem alt og nu trækker de børnepenge fra hans konto igennem SKAT.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Børnepenge – Bidrag fra staten i kvartalet.
  Børnebidrag – Penge fra faderen til barnet, jvf. forsørgelsespligten.

  Hun skal søge igennem statsforvaltningen – Med tilbagevirkende kraft hvis muligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Ja, tænker også at lige præcis dét problem burde være det letteste at løse i verden gennem UBD. Så er den skod slået.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rfvh

  Spar krudtet på den fløj og få den let og enkelt gennem Udb. Danmark, som så opkræver hos faderen. Skulle der være bøvl for dem, hører hun intet om det. Så let er det løst <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg ville først tage en voksen-snak med ham, på et ordentlig plan – uden skænderi! Bliv helt cool!
  Hvis det ikke hjælper, så oplys det til udbetaling DK, uden at informere ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Bech

  Hej Sarah, kender godt selv til problemet..hvor er det lavt!!! Hun skal tage kontakt til sin kommune / udbetaling Danmark og fremsende div. dokumenter, så tager de sig af det ..meget nemmere. Forlod selv en mand , som heller ikke ville betale til vores fælles barn….og det var bestemt ikke fordi han ikke havde mulighed …men han ville også selv “ordne” det. Tænkte på daværende tidspunkt at det orkede jeg simpelthen ikke, da jeg også syntes det kom til for mange diskussioner, som ikke var så hensigtsmæssigt ifht. barnet og samarbejdet…men de trak simpelthen fast fra ham , hver måned ..Ifht. Det fastsatte beløb…Og selv om han syntes det var noget fis…blev det sådan….for Så kunne vi tale om vores barn , når vi mødtes. Og det fungere!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Angelina

  Simpelthen så tarveligt af manden! Det er jo ikke pengene der er et problem. De kan jo trækkes fra i skat, men som du skriver, et tydeligt forsøg på at kontrollere sin eks. Jeg ville cutte alle bånd til ham. Han er jo åbenbart ret så ligeglad med sit barn siden han leger med moderen på denne måde. Ang. det økonomiske tror jeg, at man kan notere det hos udbetalings DK, som så vil trække fra det fra manden. Men jeg er ikke sikker:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlie

  Hvad med først og fremmest at “dele” børnene så de hver isæe har dem lige meget. Så kan de officielle børnepenge sættes på en konto til deling af børnenes behov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann Maria

  Synd for din veninde at hun ikke har taget fat om nælden og netop fået børnepengene trukket automatisk via udbetaling.dk
  Ved at fortsat acceptere han adfærd er hun desværre med til at fortsat give ham magt over hende. Hun skal straks vise ham at hun ikke finder sig i at han ikke overholder de aftaler der er!! (I dette tilfælde betaling af børnepenge) Jeg tænker at hvis hun ikke viser ham at det ikke går så har han mulighed for at også kunne overskride ander af hendes grænser!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Winnie

  Hun skal desværre lige forbi statsforvaltningen og søge børnebidrag fra faren, og så skal de godkende det inden hun kan få dem. Men her kan hun også søge om ekstra penge hvis ham tjener meget. Og de bliver betalt til hende fra den dato hun mangler at få dem fra ham. Så hvis han sidst betalte i marts får hun fra april og frem til nu!! Har selv prøvet at sidde med det der og det er noget møg. Men pøj pøj til din veninde 😉😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Vil en far ikke betale børnepenge, så skal det bare oplyses til udbetaling DK.
  Så overføre de penge til moren. Og så trækker de selv fra faren

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Præcis Josefine! Min datters far ville heller ikke betale, så det gik også igennem Udbetaling Danmark!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Istanbul & kærlighed