Whats going on in my face?

Being a single parent

Jeg får ofte spørgsmålet “er det ikke bare mega hårdt at være alene med 3 børn” og svaret er JOOOO det er sindsygt hårdt…..MEN det er også helt fantastisk. Jeg elsker virkelig at være mor, men jeg forstår også 100% hvorfor den rolle ikke er for alle.

Den der totale tilsidesættelse af sig selv og sine egne behov er på mange måder rigtig sundt, men også svært. Jeg vil sige at jeg nu efter 3 børn har vendet mig til det.

Dvs. jeg har lært at være ok med at jeg ikke altid når i bad og gør jeg, så er de ofte korte bade.Tørshampoo er min bedste ven.
Jeg er ok med at min mad når at blive kold og jeg aldrig når at spise færdig inden nye opgaver melder sig på banen.
Jeg er ok med at jeg aldrig når at spise morgenmad, fordi 3 små børn er ren tumult om morgenen.
Jeg er ok med at jeg ikke har tid til at bruge 1-2 timer i et fitness center længere og at al træning foregår de få dage, hvor børnene giver en lov….på gulvet i hjemmet.
Jeg er ok med at jeg ikke længere kan sove længere eller sove igennem, heller ikke i weekender eller ferier, men på børnefrie weekender kan jeg så sove lidt længere end normalt OG måske endda tage en middagslur.
Jeg er ok med at jeg 22 aftener om måneden er tvunget til at blive inden døre, hvilket jo kunne laves om på, hvis jeg hyrede en babysitter, det har jeg bare ikke lige pt…jeg er iøvrigt også for træt til at lave noget om aftenen og går gerne i seng ved en 21 tiden.
Jeg er ok med at jeg ikke ser mine venner særlig meget fordi al min energi går på børn og arbejde.
Jeg er ok med at kærestetid er utrolig sparsom og jeg nyder den, når den er der.
Jeg er ok med at så snart jeg får ryddet op, så er der ligeså hurtigt rodet igen
Jeg er ok med at jeg vasker tøj 5 dage om ugen også selvom det er med en 2 årig på armen og en 5 årig som vil være med
Jeg er ok med at jeg ikke længere spiser det som jeg kan lide at spise, men spiser det der er bedst for børnene og det de kan lide.
Jeg er ok at jeg nærmest ALDRIG kan lave noget spontant.

I starten synes jeg virkelig at det var en udfordring at give afkald på min egoistiske livsstil med rejser, sove længe hver dag og gøre præcis, hvad der passede mig og ikke mindst SOVE. Jeg føler ikke at jeg har sovet ordentlig i 6 år…hvilket jeg jo heller ikke har. Men der er lys forude. Arthur er nu 2,5 år og af erfaring så ved jeg at når de bliver 3 år, så sker der virkelig noget på alle fronter. De kan kommunikere, er trygge i deres motorik, immunforsvaret er blevet stærkt og de sover bedre.

Selvom jeg ikke ville undvære mine børn for noget i verden, så glæder jeg mig til et liiiidt nemmere liv forude og især mest af alt til at få min søvn igen.

//I often get the question, “Is it not really hard to be alone with 3 children?” And the answer is YES it’s crazy hard ….. BUT it’s also amazing. I really love being a mother, but I also understand 100% why that role is not for everyone. The total overriding of oneself and their own needs is in many ways very healthy, but also difficult. I want to say that after 3 children I’ve gotten use to it now.

I have learned to be okay, because I do not always get to shower every day and if i do, its very often short baths. Dry Shampoo is my best friend.
I’m okay that my food is getting cold and I never finish eating before new tasks are reported on the pitch.
I’m okay that I never eat breakfast because 3 young children are a nightmare in the morning.
I’m okay that I do not have time to spend 1-2 hours in a fitness center anymore and that all training takes place the few days when the children let me…. on the floor of the home.
I’m okay that I can not sleep anymore or sleep all through the night, either on weekends or holidays, but on child-free weekends I can sleep a little longer than usual and maybe even take a nap.
I’m ok with that I have 22 nights a month forced to stay inside doors, which could be remedied if I hired a babysitter, I just did not just … I’m also too tired to do something in the evening and I prefer go to bed around 09 evening.
I’m okay that I do not see my friends much because all my energy is on children and work.
I’m okay that boyfriend-time is incredibly sparse and I enjoy it when it’s there.
I’m fine that as soon as I get the house cleaned up, there’s just a mess again in 2 seconds.
I’m fine that I wash clothes 5 days a week even if it’s with a 2 year old on my arm and a 5 year old who wants to join.
I’m okay that I no longer eat what I like to eat, but eat what’s best for the kids and what they like.
I’m ok that I almost NEVER can do anything spontaneously.

At first, I really think it was a challenge to give up on my selfish lifestyle with traveling, sleep a long time everyday and do exactly what suited me and, not least, SLEEP. I do not feel like I’ve been sleeping properly for 6 years … which I do not have either. But there is light ahead. Arthur is now 2.5 years old and from experience I know that when they stay 3 years, something really happens on all fronts. They can communicate, are safe in their skills, the immune system has become strong and they sleep better. Even though I did not want to miss my children for anything in the world, I’m looking forward to a little easier life ahead and most of all, to get my sleep back.

21 kommentarer

 • Julie

  Hold nu k***.. Jeg håber virkelig ikke at du tager de her negative kommentarer alt for meget til dig Sarah. Folk er jo helt utroligt uempatiske og virker som om at de er ude på at pille dig helt ned. Herregud, folkens..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabell

  Shit!
  Hvor får jeg det nærmest fysisk dårligt ved at læse de negative kommentar. De lugter langt væk af jalouxi og mangel på empati.Og tydeligt et billed af, de aldrig selv har stået i lignende situiation!!!

  Synes fandme du er mega sej Sarah. At være selvstændig, samtidig med at skulle være en god mor for 3 små børn. Kæmpe forbilled.
  Jeg har kun en og jeg er allerede træt.

  Så stor respekt for dig og hold kæft hvor er du en stærk og sej kvinde.<3<3<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hold nu op nogle negativtladede kommentar. Sarah er da i aller højeste grad singleforældre, eftersom hun både er (var) single og er forældre, hun skriver jo ikke at hun er enke 🙄 tak for endnu et dejligt og ærligt indlæg som jeg som singleforældre fuldt ud kan relatere til! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Så er Michael også Single far eller hvad?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Ja selvfølgelig er han det.. single = enlig hvilket betyder at når Sarah Louise har børnene står hun selv med dem, lige så vel som Michael gør når han har børnene.. der er i min optik stor forskel på at være enlig kontra at være samlevende, det handler jo ikke om x antal tid man har dem i ugen, men det faktum at man er enlig når man har dem.. 🙂 men det er vel en definitionssag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Men du er jo ikke “single parent” – Michael er da også forælder. I deler børnene imellem jer, ergo er du ikke enlig forælder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Vi er først for nyligt delt børnene mere ligeligt op. Indtil da har han haft dem hveranden weekend og han har stadig kun Arthur 8 dage om måneden…så…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det er egentlig helt vildt hvor meget jeg skal forsvare dette blogindlæg. Ingen af jer ved hvad der foregår i mit liv ned til detaljer. Husk at i gisner og gætter….så en lille smule respekt for at jeg overhovedet lukker folk ind, ville være dejligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Nu har du jo selv valgt at gøre det til din levevej “at lukke folk ind”. Der er mange single moms derude, som klarer det pisse godt – også selvstændige og uden hverken den ene eller anden hjælp. Så medlidenhed får du nok ikke, ej heller en medalje for at holding your shit together. Men glæden ved at have tre skønne børn, som du helt og aldeles har ansvaret for, den har du. Og den glæde er jo fantastisk dejlig og livsbekræftende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   1. at fordi jeg deler mit liv, giver ikke jer/ nogle ret til at ligge god opførsel på hylden. Synes snart at vi har haft den debat et par gange.
   2 jeg beder ikke om medlidenhed, men fortæller blot ærlig om mine følelser og oplevelser.
   3. havde jeg siddet over for dig/jer og fortalt de samme ting, så tvivler jeg på at jeg havde fået kastet SÅ meget lort tilbage i hovedet.
   4. gu er det hårdt at være alenemor og det er HELT ok at sige det højt!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Kære Sarah, havde skam sagt de samme ting til dig, hvis vi havde siddet overfor hinanden og haft denne dialog. Kan ikke se, at der er nogle af de her kommentarer der modsiger dig i, at det ikke er hårdt at være singlemor. Det er jeg ret sikker på, at alle anerkender. At man stiller spørgsmålstegn ved det du skriver og ikke ubetinget klapper dig på skulderen, det kan du vel heller ikke undre dig over? Man får mig bekendt ikke mere ret blot fordi man råber eller bliver sur. Men hvis det er komplimenter du er ude efter, så kan jeg sagtens booste dit selvværd og også skrive, at det her på den anden side af skærmen ser ud til, at du klarer det godt som single min og har glade børn, der stortrives.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   Du virker som om der er noget, der gør rigtig ondt i røven på dig. Sarah Louise beder hverken om klap på skulderen ELLER negative ligegyldige kommentarer. Hun lader DIG og os andre få et indblik i hendes følelser og liv. Hold dine latterlige meninger som ingen har spurgt efter for dig selv. Hvad får du ud af det. Ingenting men måske lidt spænding i et kedsommeligt liv. Du kender ikke SL eller andre bloggere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Nu havde du det jo ret nemt med de to første, da i havde au pair. Du var da også meget ude og rejse. Synes nu du er ret priviligeret i forhold til mange andre enlige mødre. Men ja, det kan være røv hårdt med børn. Men vi vil jo ikke undvære dem for noget i verden. 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det er sjovt som folk tror at en aupair er en erstatning for en forældre eller at de gør en gigantisk forskel.Det er folk der ikke aner, hvad det vil sige at have en aupair men sidder i deres stue og gætter og antager ting de ikke ved noget som helst om. Som nogle ved, så har jeg ingen familie at læne mig op af og jeg har ikke engang haft mulighed for barsel…..Jeg har skulle knokle imens jeg havde små børn og uden en mand det meste af tiden.Dagen efter mine kejsersnit arbejdede jeg HVER gang selv fra hospitalet!

   Så imens du muligvis har hygget et år med barsel før og efter fødsel og har haft en mand samt en mor og far til at hjælpe dig…så er og var mit liv meget anderledes. Jeg har ingen barsel haft og har ikke haft det med nogen af mine 3 børn og de er født lige i rap.Så jeg bliver en smule provokeret af det du skriver. Jeg kan love dig for at hvis det jeg har gjort med at få 3 børn på 4 år uden barsel og 100% selvstændig forretningsdrivende uden familie og nærmest også alene det meste af tiden var nemt fordi jeg havde en aupair….så tager du vanvittig meget fejl.

   En aupair er iøvrigt dyr…. hvilket betød jeg skulle løbe endnu hurtigere for at tjene penge til. Jeg sad og arbejdede om natten imens jeg ammede… en aupair er en hjælpende hånd…ikke en forældre en bedsteforældre. De tager ikke baby om natten, ammer eller er på ligesom en mor og små børn vil have deres mor. De hjælper lidt med mad og rengøring og leger med ens børn, så man kan nå et bad…det er det. Jeg kender INGEN som i absolut ingen, der har arbejdet så hårdt og nået så langt alene med 3 børn aupair eller ej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Aaaargh, synes nu ikke en au pair kan betegnes som værende dyrt. Madlavning, rengøring, tøjvask og hente/bringe børn til institution kan vist kun gøre billigere, hvis man selv står får det. Og ja, jeg ved hvad det koster, for vi har selv en.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   min hun hverken hentede eller bragte børn, hun lavede faktisk heller ikke mad, det kunne hun ikke sagde hun. Og ja billigt i forhold til timer, men i forhold til en gennemsnitlig løn og den faktor at man også skal have et hus med ekstra værelse og man betaler for mad osv. så er det jo ikke billigt, når man er eneforsørger med 3 børn

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Nu skriver du “vi” men ville du også ha haft Aupair hvis du var alene med 3 børn og div udgifter? Og stadig synes at det var billigt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Ja, det ville jeg have råd til 🙂 Og når jeg skriver “vi”, så behøver der jo ikke være en partner involveret. Du omtaler vel også dig og børnene som “vi”? Havde du også spurgt om det samme, hvis jeg havde været en mand?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Dejligt for dig. Tror bare vi lader den ligge her. God dag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Hej Sarah-Louise. Blev du skræmt helt fra at få en aupair igen eller er behovet der bare ikke mere?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan sætte ✔️ Ved det du skriver 😊 er selv alene med 3 piger og det er hårdt men jeg nyder også det er mig der sætter reglerne og ikke at skulle diskutere med en partner om det først 😊 vi har delt det op så de er ved deres far ca hveranden uge alt efter hans arbejde tillader det😊 nu er mine piger 19 (hun bor ikke hjemme) 13 og 7 så de er meget selvhjulpne hvilket også har sine fordele 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Whats going on in my face?