Yesterday made me feel like a bad mother

Raising kids in the ipad era

Herhjemme synes jeg at det der med Ipad tid til tider er noget djævlen har skabt. Det er lidt skægt, for hverken Alma eller Arthur interessere sig særlig meget for hverken online spil eller tegnefilm. De kan godt, hvis vi ser disney sjov om fredagen, men de foretrækker til enhver tid at lege istedet. Hvorimod Albert nærmest er besat af sin ipad og det er youtube, pokemon, minecraft og roblox. Og helt ærlig drengen kunne sidde en hel dag og nat indtil han faldt om, hvis han fik lov.

Tilsidst opdagede jeg at vi nærmest ikke talte sammen og at han bare var i sin egen boble. Så nu….. er der kommet Ipad regler på bordet. Dvs. der er intet som helst Ipad før efter aftensmaden og bad. Dvs. det ender på max 40 min ipad om dagen kontra før, hvor han var på sin ipad morgen, efter børnehave og aften og i weekenderne kunne han blive helt hidsig, hvis jeg tog den fra ham. Men nu han kender reglerne og har opdaget at jeg mener det, så har vi ikke længere nogle konflikter omkring den satans tingest.

Oplever i samme skærm problemer?

//At home, I think that Ipad is something the devil has created. Neither Alma nor Arthur are particularly interested in online games or cartoons. They may if we see Disney tv on Fridays, but they prefer to play instead. Whereas Albert is almost obsessed with his ipad and it’s youtube, pokemon, minecraft and roblox. And, frankly, the boy could sit for a whole day and night until he dropped if he was allowed.

Finally, I discovered that we almost did not talk together and that he was just in his own bubble. So now ….. Ipad rules have been set on the table. There is no ipad before after dinner and bath.  It ends at a maximum of 40 minutes ipad a day versus before, where he was on his ipad mornings after kindergarten and evening and on weekends he could get almost angry if I took it from him. But now he knows the rules and has discovered that I mean it, we no longer have any conflicts about that damn ipad.

13 kommentarer

 • Anette

  Vi satte regler med det samme, fordi at min mand er indenfor IT, ville vi have klare retningslinjer fra starten. Når nu hele hjemmet bugner af elektroniske dimser.

  De får ikke lov til TV/tablet (skærmtid) før minimum en voksen er stået op, og der er ingen skærmtid efter aftensmaden.
  Derudover er skal der spørges inden de hente/får lov, og så er der i hverdagen et max på 1 time om dagen (hvordan de så fordeler det mellem tv og tablet er vi ligeglade med, og nogen dage spørger de slet ikke.)
  Det er nemt at drukne i skærmtid, man kender det selv – og nu hvor mine børn kun er 5 og 7 år er der andre ting der skal have mindst lige så meget plads i deres hverdag, hvor skærmen ikke skal snuppe al tiden. Og så justerer vi som behovet og krav fra skole mv. kommer. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klaus hansen

  Tror alle forældre kender det. Men hvor bliver det sociale af gå over til en kammerat cykle en tur klatre i trær. Ja vi lever i en anden tid og det er super fint men hvis alle børn skal vokse op med at deres dag går forand skærmen. Hvem skal så bygge huse lave VVS når toilettet er stoppet. Tror man er nød til at lave kombi af det hele. Har selv set det med ansatte de unge kan ikke undvære deres tlf bruger meget tid på nettet face Instagram og andet. Det kan man bare ikke bruge til at servicere kunder. Har haft nogle unge som kom fra ikke så gode vilkår de var faktisk de bedste de tog imod og var pligtopfyldende. Men det ser vi nok om 10 år da får vi problemer i dk. God jul til alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ken andreasen

  Mine børn bruger også meget tid foran compuer, mobil eller tablet. Det er den verden vi lever i, og det er der fremtiden ligger. Det er derfor vi som forældre skal prøver at forstå udviklingen, medier og teknologien. Børnen skal have en sund og naturlig forhold til computer. Jeg har altid engageret mig i deres spille verden, så vi havde en fælles relation at snakke om. Det har også medvirket til, at de har et sundt forhold til medierne. Det er vigtig som forældre, at sætte grænser, men også at forstå børnes verden. Det giver mulighed for kvalitetstid sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • rikke

   jeg er meget uenig med dig.Jeg er ked af at sige det men mange forældre bruger altså ipad osv. da man på den måde som forældre kan få tid til sig selv. jeg arbejder som lærer og har også en uddannelse som pædagog og oplever børn/unge til daglig og hører hvor meget de sidder foram en skærm hver dag-det er jo vanvittig!!!!børn lærer jo ikke sociale kompetencer når de altid sidder bag en skærm-hvilket desværre også viser sig hver dag ude på skolerne. Jeg må sige at der er alt for mange forældre som burde tage deres børn en tur ud i skoven, lade dem bygge huler, klatre i træer og især sørge for at de også kommer ud at lege med andre børn.Børn lærer altså ikke at begå sig blandt andre mennesker ved at sidde bag en skærm en stor del af deres fritid.De skal lave noget med andre børn og deres familier.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Jep!! Min datter på 6, kan det samme. Men heldigvis er der så sjælendt strøm på den at hun ikke tænker videre over det. Så kan hun gå flere dage uden 😂

  PS. Hvor er Albert blevet en stor dreng 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • diana

  Hej sarah er glad for du skriver om dette emne. Egentlig har jeg ikke så meget imod hvis børn ser med måde men min enøren på 2 og 4 år forvandler sig til teoristere hvis jeg tager iPad fra dem. Så derfor besluttede vi for et år siden de ikke måtte få iPad og kun køre ting fra youtube på på fjernsynet til gengæld er det så en kamp at der ikke skal køre gurli gris venskabs byen osv på repeat. Og egentlig syntes jeg det er okay at flade ud til tv efter børnehave tid problemet er bare mine især min søn gå nærmest til angrib på mig når jeg ikke vil vise det eller slukker hilsen mama der også er pædagog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  JEPS 😏 Min 9 årige datter er MEGET svær at komme i kontakt med, når hun sidder med sin tablet eller tlf.
  Det er YouTube der hitter i øjeblikket, Minecraft og Roblox.
  Jeg ser hende desværre kun hver anden uge, så jeg prøver at begrænse det 😕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  JA!!! Vi har valgt at inddrage iPaden. Min søn på 4 har egentlig ikke fået lov at bruge den særligt meget, men når han har, lukker han fuldstændig i for omverdenen i en grad, hvor han f.eks glemmer at gå på toilettet. Den er ALT for afhængighedsskabende, og det er meget federe for ham at lege og bruge sin fantasi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Ja!!! Skærmtid skal under kontrol, også for de voksne !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  JA!!! Vi har regler herhjemme for jeg kan blive fuldstændig sindssyg af vores drenge på 9 og 10 ikke har andet i deres hoved end at spille 24/7 hvis det stod til dem. Så herhjemme er det kun i weekenderne og et par timer 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Vores søn får kun lov til at se ipad i weekenden. I hverdagene er der ramasjang eller leg med alt hans legetøj, og det er han ok med😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Jeps, vi har nøjagtig samme problem herhjemme. Og fantasien forsvinder fuldstændig herhjemme, når der bliver set for meget iPad og/eller tegnefilm. Vi har også sat max på iPad (1 time dagligt), men det gælder jo om at holde det og der kommer jeg altså nogle gange til kort, da det nogle gange er nemmere under fx madlavning 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Åhr!! Sådan nogle flotte fyre❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yesterday made me feel like a bad mother