Tip til alle forældre!!

Jeg har fundet en knude :(

Da jeg sad i sofaen igår aftes og lige ville læne hovedet tilbage, var det som om jeg lagde hovedet på en kugle, så jeg mærkede efter og der var der en kugle på størrelse med en nød på mit baghoved helt ved kanten af kraniet. Jeg blev ved med at sidde og mærke af forundring og den er hel hård og kan ikke flyttes på og så kom forskrækkelsen som en hammer og alle de værste tanker gik igennem mit hoved. Er det måske kræft. Jeg begyndte med det samme at græde, fordi tanken om kræft og muligheden for at miste livet hos mine børn var fuldstændig ubærlig.

Jeg ringede med det samme til min veninde som beroligede mig med at det nok bare var en fedtknude. Derefter gik jeg på nettet og læste at det også bare kunne være en hævet lymfekirtel. Jeg oplevede før børn at jeg var på ferie i Miami og at jeg forinden afrejse, havde fået foretaget et rutinetjek for celleforandringer og jeg regnede selvfølgelig ikke med at der var noget.

Jeg modtog flere opkald fra et dansk nummer, men fordi jeg ikke kendte det, tog jeg den ikke. Opkaldene blev dog ved og jeg kunne se at personen også lagde tlf svare beskeder og til sidst tog jeg den, da jeg anede at det var vigtigt. Det var så min læge som var meget lettet over at jeg tog den. Hun fortalte at jeg straks måtte komme hjem og få lavet en keglesnit, fordi mine celleforandringer var på sidste stadie inden det blev til kræft og det kunne i princippet ske fra dag til dag. Jeg var helt rundt på gulvet og mega bange og 3 dage senere, sad jeg på et fly hjem og dagen efter jeg landede, fik jeg så mit keglesnit. Jeg tænker ofte på, hvor heldig jeg var, for den undersøgelse, var bare en indskydelse fra min side og jeg havde iøvrigt aflyst 3 tider til det, pga rejser.

Så ja….da jeg opdager den knude igår, blev jeg en lille smule overvældet. Og selvom jeg føler mig en smule mere rolig efter jeg har researchet lidt på det, så kunne jeg ikke sove i nat. Jeg lå og tænkte på det hele tiden og var ved at græde flere gange ved tanken om at det MÅSKE alligevel var noget. Jeg krammede Arthur lidt ekstra i nat og så skal jeg til lægen asap for at få det tjekket. Det der bekymrer mig mest er at den ikke gør ondt. 🙁

Min tanker går også ud til alle de forældre, der har kræft og ikke ved om de får lov at se deres børn bliver voksne eller familier med kræftramte børn. Det må simpelthen være det mest forfærdelige man kan forestille sig!!

22 kommentarer

 • Malene

  Det er aldrig sjovt at opdage en knude og heldigvis er der i langt de fleste tilfælde ikke noget alvorligt bag. Min ældste søn fik taget prøver fra nakken med en meget lang nål da han var ca 5 år. F ikke sjovt men der var heldigvis ikke noget. Nogle mdr forinden sad han helt stift da de spiste madpakker i bhv. Bhv ringede til os og vi hastede afsted til Vejle fra Esbjerg. Det er ca 10 år siden og jeg kan ikke helt huske hvad de frygtede han fejlede (havde også en lille baby på det tidspunkt). Han fik nogle elektroder på hovedet og blev undersøgt på kryds og tværs men var heldigvis sund og rask. Måske var det noget epilepsi de frygtede? Kan simpelthen ikke huske det for mindstemand var syg næsten konstant de første 5 år af hans liv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej søde SL har du været ved læge? Håber alt er ok🙏🏼♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg fik fjernet en fedtknude bag i nakken. Det kunne min læge også hurtigt se at det var . Og kræftknuder sidder heller ikke der på hovedet . Så gætter på en fedtknude. Jeg har os en lymfeknude på min hals . Den er åbenbart permanent , men har fået den scannet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Hej søde Sarah. Det er formentlig intet alvorligt, krydser fingre for at alt er ok. Lige et helt andet spørgsmål: jeg har efter fire kejsersnit, nu gravid igenmed nr. 5 fået konstateret tynd livmodervæg 3,0mm. Jeg er i uge 20, skal til kontrol igen uge 28. Jeg læste dit blogindlæg omkring tynd livmodervæg igen i går og ville høre dig om du kan huske hvilken uge du var i da du fik at vide din også var for tynd og omkring forløbet efterfølgende, kan huske du fødte lille Arthur for tidligt, var der pga din livmodervæg? Mange knus fra Lisa.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Wow! 5 kejsersnit. Forløb det 4. uden problemer? Har selv fået 3, og kunne godt tænke mig at høre nærmere😊 Held og lykke med nr 5!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

   Hej Mette. Ja 4. graviditet/kejsersnit forløb 100% problemfrit. Det er kun her i femte graviditet at de kan se at min livmodervæg er blevet tynd. Du er velkommen til at skrive på min mail: nihadoglisa@godmail.dk hvis du har nogen spørgsmål ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det er med stor sandsynlighed fedtknuder. Jeg har 5-6 stykker af dem i hovedbunden, de gør ikke ondt overhovedet og kan rykkes en smule frem og tilbage. Min mor fik fjernet sine, jeg er ikke helt der hvor jeg gider.. De generer mig ikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lee

  Hej Sarah
  Præcis det samme skete for mig lige efter jeg havde født. Jeg gik direkte til lægen, min var præcis samme str som du nævner, cirka en nød. Men var ikke øm eller noget som helst. Min var en hævet lymfe. Som sidder lige præcis der i hårkanten!
  Husker tydeligt frygten!
  Håber det bare er det samme
  Hos dig ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er rigrig glad for læse du tager til lægen, og tot det tjekket! Jeg mærkede selv en knude ved mit kraveben og tænkte det ikke var noget og en kollega mærkede den også og sagde til mig det var en fedt knude. Men mit liv forandrede sig gevaldig for jeg havde lumfekræft, MEN JEG ER HELDBREDT IDAG! Der er ikke en gang gået et år endnu men jeg er frisk jeg er ikke længere syg med kræft! Så hvis det er det så vær ikke bange 93% af lumfekræft patiner bliver raske og vender tilbage til hverdagen man hører desværre ikke meget om de gode historie men mere om de
  Dårlige! Men der er også mange gode historie 😊❤️🤞🏼🤞🏼 For det ikke er alvorligt🧠

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sus

  føler med dig håber ikke det alvorligt ❤️❤️har selv været der dog ikke med knude men et hjerte der ikke vil som jeg ville – det der rettet op på men har taget hårdt på mig da hele sidste ÅR bøf på mange besøg på sygehuset hjerteklinik silkeborg får noget medicin som jeg SKAL leve med resten af mine dage

  held og lykke til dig sarah sender god karma 💜💜🌹🌹🌹

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dzana

  Vi opdagede også en knuse på min søns baghovedet. Selv om den virkede meget hård og urokkelig sagde lægen at det var en lymfeknude. Hun kunne godt rykke den og den var helt glat og jævn- så det var intet at bekymre os for. Så det er nok bare en lymfeknude også hos dig❤️Kh. Dzana

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amy

  Det er sikkert ikke noget alvorligt. Jeg har selv haft en knude bagved min øre, og den gjorde ondt når jeg rørte ved den. Knuden forsvandt efter nogle måneder og har aldrig haft den siden.
  Tag evt. til lægen så du kan blive beroliget. Ikke sjovt at opdage knuder uanset hvad 🙁 Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L.

  Jeg ved ikke om det er det samme, men jeg har altid haft ligesom en knude, ikke helt rundt, men bare som en bule der stikker lidt frem fra den højre side på mit baghoved. Det er bare sådan min kranie er, vi er ikke alle ens og den ene har lidt skæv kranie, den anden en bule som stikker frem.😁 Jeg har checket den hos min læge og det er ikke noget, bare min kranie der ser sådan ud😁. Man kan ikke se den, men man kan føle den. Først var jeg også bange og tænkte på alt muligt, men til sidst var det ikke noget. Som jeg har læst, at det er sjælden kræft i hoved, der stikker frem som en bule, det er mere hovedpine osv der kan pege på det. Men better safe than sorry, som man siger,få den checket ud. Held og lykke! Hilsner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej søde
  Ik være smukke det fedt knuder jeg fjerner mine hver 4.. år de kan blive rigtige store men helt ufarlige kys og kram til din dejlige famlie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Forstår din frygt.
  Jeg fik selv konstateret kræft her d 11 januar.
  29 år og mor til 2 drenge på 4 & 7 år..
  Overfor børnene er man stærk, da de intet må vide. De børn tænker jo så meget over tingene.
  Om dagen er man stærk, og hverdagen skal være så normal.
  Men lige så snart de begge er afleveret. Så vælter min verden.
  Alle de tanker, om fremtiden hva der skal ske osv.
  De fylder alt.
  Når folk spørg hvordan man har det psykisk, så sir man ALT er fint.
  Men det siges kun fordi, at ellers knækker end verden endnu mere.
  Ønsker dig alt det bedste.
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara (en anden...)

   Jeg krydser alt hvad jeg har for at du og din familie kommer godt igennem det her forløb og at du bliver rask❤️❤️❤️❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Kære Josefine, jeg var selv i samme situation januar 2018. Min mand og jeg har spillet skuespil i et år nu, og det er SÅ hårdt, men man magter heller ikke at fortælle alle som spørger, sandheden. Alle har også lyst til at fortælle om deres bror/mor/bedstemor som har haft kræft, og det er bare så tungt at høre på… Jeg har først været i kontakt med Kræftens Bekæmpelse nu, da jeg ikke kunne overskue det før. Men de er gode til at rådgive hvis I har brug for hjælp i forhold til at fortælle det / hvordan man skal forholde sig til børnene.
   Et kæmpe knus til dig og sender en masse god energi din vej!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Kære Sarah,
  jeg forstår dine følelser og tanker.
  Den knude skal straks undersøges.
  Min familie er gået bort til kræften, min datter har været igennem et langt kræftforløb på 7 år, så de tanker med at skulle dø fra sine børn, eller at ens barn/børn skal dø fra en selv – den er hård.
  Jeg har selv fået lavet keglesnit, mit var blevet til kræft, så de tog et stort keglesnit, brændte det eksisterende kød og strålebehandlede lidt og så blev jeg heldigvis rask.
  Måske du trænger til en lang ferie og slippe alt ansvar for en tid, for selv at samle kræfter.
  Mange år med stort run på kan nedsætte dit immun, så pas godt på dig, så dine børn har en mor i mange år endnu.
  Krydser og håber det bedste for dig ved lægen og med knuden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Winnie

  Hej Sarah.
  Håber du er ok, og at du giver en update.. 🤞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Bech

  Kære Sarah💗
  Jeg kan virkelig godt identificere mig, med din bekymring…jeg fik min datter i en sen alder, 40 år, og kan med jævne mellemrum godt mærke på min krop,at den ikke rigtig kan følge med. Men prøver efter bedste evne at holde “trit” med hverdagen og en datter på nu 11 år. Tanken har også strejfet mig…op til flere gange! Men jeg gør hvad jeg kan for at passe på mig selv, så jeg kan være der for hende, og værdsætter hver eneste dag vi er sammen 🙏🙏🙏🙏 Se at komme til lægen, så du kan få ro på dine tanker!
  God karma😘😘😘💗💗💗🙏🙏🙏🙏 og masser af kærlighed fra mig til dig og ungerne!
  Knus fra Linda

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ZM

  Vend endelig tilbage med en opdatering! For jeg finder regelmæssigt hævede knuder i mit baghoved, og synes tit at de er efterfulgt af hovedpine. Nogle af dem er ømme, nogle er ikke. Har snakket med læge om det, men de mener bare det er hævede lymfekirtler. De omkringliggende lymfeknuder hæver normalt, rundt om et inficeret område. Så er du lidt forkølet? Så kan det være derfor. Håber på en løsning. Men tror sagtens du kan tage den med ro 💛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hej Sarah
  Jeg forstår godt din bekymring, det er så frygteligt at finde knuder, jeg har selv lige været igennem et kræft pakke forløb da jeg havde en stor knude på 5 cm i brystet. Det var heldigvis en blodansamling, men dagene inden svar var så hårdt og overvældende. Man tænker det værste, og jeg har også to børn. Så en kæmpe krammer i din retning.
  Jeg kan berolige dig med at det højst sandsynligt er en myose, de dukker tit op der hvor du beskriver. De kan blive store, så jeg er ret sikker på at du ikke har noget at frygte. Jeg har selv 2 fedtknuder på halsen og dem har jeg haft i mange år, og de er ret store, og er også meget hårde. Men de er harmløse. Du er helt sikkert sund og rask. Men til lægen med dig og få det undersøgt og så kan du få ro i sjælen.

  Vh Mille

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tip til alle forældre!!