Før/efter billeder bare wow!!

Lidt om skam & langtidsamning

Billederne på min blog, må ikke bruges eller kopieres. Alle rettigheder tilhører mig.

Jeg har været meget i tvivl om, om jeg skulle skrive dette indlæg. Det er et meget privat indlæg om noget som de fleste har en mening om. Der er meget stor forskel på, hvornår folk synes at man skal amme og hvornår folk synes man ikke skal amme. Der har været en masse debat både både i udlandet og i Danmark, om både hvor man kan tillade sig at amme sit barn, hvilke årsager, der er acceptable i forhold til kvindens eget ønske om at stoppe med at amme, der har været stor debat om hvor længe man må amme. Nogle synes at den slags kun skal foregå i hjemmet eller for lukkede døre, imens andre synes at man skal kunne amme alle steder.

Jeg er selv stor fortaler for fri amning. Det vil sige at hvis en kvinde og et barn har behov for at amme eksempel på en restaurant eller en park eller en bus, så synes jeg at der skal være plads til det og jeg begriber ikke at nogle folk kan blive stødt af en kvinde, der ammer sin baby. Jeg kan dog godt forstå, at nogle folk måske synes at det er bizart, hvis man ammer større børn i offentlig rum, da vi som samfund er opdraget til at det kun er babyer, der skal ammes, på trods af at det i andre samfund er normalt at amme børn i meget længere tid. Men jeg er heller ikke en af dem. For mig er nærheden imellem et lille barn og barnets mor noget som fremmede ikke skal stille sig til dommer over for.

Jeg deler ikke alt på min blog om mit liv. Og dette var jeg også i tvivl om var en god ide at dele, fordi folk har så travlt med at dømme. Men på en eller anden måde, føler jeg mig lidt provokeret af at jeg skal holde noget hemmeligt, fordi samfundets normer foreskriver noget andet end hvad vi gør her hjemme. For mig handler det om at gøre det, der føles naturligt og rigtigt.

Jeg ammede Arthur to uger efter han blev født. De første to uger kunne jeg ikke amme ham på grund af at han lå i respirator. I stedet malkede jeg ud og gav ham min mælk via en sonde. Da han så var blevet stor og stærk, så kunne jeg begynde at amme ham. Jeg ammede ham så længe jeg kunne, men så fandt vi ud af at han havde refluks. Det betød at vi måtte skifte over til modermælkserstatning, fordi det skulle blandes op med noget, der hedder Johannesbrødsmel som gør mælken så tyk og tung at det ikke lige så let løber op i halsen på barnet Og det giver et mere roligt og glad barn, hvor imod at fik han almindelig væske eller ammemælk, så skreg han dagen lang og kunne ikke lægges til at sove. Et refluks barn er fuldstændig det samme som et kolik barn.

Jeg ammede dog stadigvæk engang imellem i løbet af dagtimerne, hvor jeg vidste at han skulle være meget oprejst, da det gav en dejlig tilknytning og nærhed. Så kom der en periode hvor han ikke ville have bryst og så lagde vi det på hylden. Men der er så indenfor de seneste par måneder været flere og flere situationer, hvor han igen er begyndt at søge mit bryst. Jeg tænker ikke så meget over det, fordi det virker så naturligt.

Mit barn søger trøst hos mig og vi har en helt speciel connection, når han ammer. Og lige for tiden er det faktisk næsten en daglige ting, når han kommer hjem fra vuggestue, så kravler han helt ind til mig og vil gerne ammes. Det er ikke noget der tager lang tid. Han ligger der og ammer i cirka 10 minutter, imens jeg nusser ham og vi kigger hinanden i øjnene. Når han er færdig, kravler han op og holder mig om halsen og så sidder vi og krammer lidt og så er han ligesom færdig. Og så går han i gang med at lege igen eller hvad det nu var han havde gange inden han kom i tanke om at han havde brug for at komme til brystet.

Jeg synes slet ikke at det føles mærkeligt eller forkert, når jeg ammer min næsten tre årig Dreng. Det jeg synes føles mærkeligt, det er den skam, jeg føler i forhold til at dele det her med omverdenen. For jeg ved at der er mange der ude som vil se ned på at jeg er så frisindet omkring dette emne. Men i virkeligheden er det en samfunds ting at bryster kun skal bruges til sex og derfor at nogle ligefrem synes at det er perverst at amme et barn, der er over to år gammel.  Mine tanker har konfliktet en del, da jeg jo godt ved at der nok ikke rigtig kommer noget ud af mine bryster, selvom Arthur siger det gør, når jeg ammer ham, men jeg kan mærke at han har brug for det i forhold til at føle nærhed. Han er jo ikke så gammel og jeg regner med at det er bare en lille fase som han snart er ude af igen, men jeg har intet sted i min krop lyst til at afvise ham, når han jo nu fortæller mig at det er det han har brug for. Nogle gange skal man måske bare lade være med at analysere alting og bare føle efter i sit moder hjerte, hvad der føles rigtigt og naturligt og ikke hvad naboen synes.

Ja jeg kunne sikkert godt bare afvise ham og vise ham en anden måde at finde den samme tryghed på, eksempel ved at bare sidde og kramme med ham. Men hvorfor skulle jeg det. Jeg ved jo at dette kun er en fase og hvis det er det der gør ham glad, så har jeg ikke noget imod det. Han prøvede dog forleden at komme til mit bryst, da vi sad i et offentligt rum og der måtte jeg afviser ham, fordi at jeg var bange for hvad folk ville tænke, hvis jeg sad der med en dreng på næsten tre år og ammede ham. Og det gjorde mig faktisk rigtig ked af det. Jeg forklarede ham at den slags gjorde vi kun derhjemme og det accepterer han heldigvis uden så meget brok.

Jeg har i forbindelse med Arthurs optrapning af amningen, lavet lidt research på nettet netop om dette emne og jeg faldt over en meget spændende artikel som kastede et lys over, hvorfor samfundet er som samfundet er, i forhold til amning og hvorfor jeg som mor føler at det er helt naturligt at amme mit barn, på trods af at barnet er over to år. Rent faktisk er vi biologisk indstillet til at amme vores børn helt til de er syv år gamle og det synes jeg er tankevækkende.

Da jeg havde læst artiklen fandt jeg modet til at skrive dette indlæg og afslører at Arthur stadigvæk engang imellem får bryst. Og sidder du nu derude med en følelse af at jeg er fuldstændig forkert på den, så synes jeg at du skal læse denne her artikel som jeg linker til lige her: https://www.ammenet.dk/sites/default/files/artikler/Folder-om-langtidsamning-almformat_final.pdf

Selvom jeg måske risikerer at blive kritiseret og set skævt til, så vælger jeg alligevel at dele dette med jer og slå et slag for fri amning og slå et slag for at vi som mødre, uanset hvad vi vælger, skal vi vælge det der fungerer bedst for os og for vores børn og det er lige meget om det handler om at vælge amningen helt fra eller det handler om at amme i lang tid.

Vi som mennesker er kodet til at kun at kunne beskue virkeligheden fra vores eget perspektiv. Men hvis alle bare tog nogle andre briller på og så verden i et perspektiv, hvor der er mange andre muligheder og måder at leve sit liv end den måde, man selv vælger at leve på, så ville vi spreder den positive energi og den gode følelse af rummelighed, respekt og forståelse. At man som mor skal føle skam over, hvad det end er hun vælger at gøre i forhold til amning, synes jeg er rigtig ærgerlig. Og jeg nægter at bære den skam. Så nu ved i det og jeg er stolt af det.

 

127 kommentarer

 • Salma

  Jeg tænkte på, jeg har selv lavet silikone bryster, men ved sku ikke hvordan de bliver efter graviditet og amning kan du ikke lave et emne om silikone efter amning?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hvor er det dejligt at du deler det her.Et virkelig vigtigt emne.
  Og fantastisk at du lytter til hvad han har brug for❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Det er bare en mors kærlighed til sit barn. Alt er godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A.nita Knudsen

  Kære Sarah.
  Tak for dit vigtige og rørende indlæg!
  Vær stolt og glad over, at du og din søn har så kærligt og tillidsfuldt en relation, at Arthur selv kan give udtryk for hans behov for amning og nærhed med dig, og du ser ham og dækker hans behov. Hans start på livet var barsk, så I heler hinanden. Ønsker jer ALT det bedste ❤️.
  Kærlig hilsen sundhedsplejersken

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Helt fantastisk!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg blev simpelthen så rørt, da jeg læste dit blogindlæg forleden. Jeg synes, det er så fint, du lader Arthur amme igen, når du kan mærke, han har brug for det.
  Ligeså trist bliver jeg dog over alle de fordømmende og uvidende kommentarer, som er fulgt i kølvandet. Særligt finder jeg niveauet på Radio 24/7 forstemmende.
  Egentligt vil jeg ikke svælge mere i negativiteten, men bare sende masser af opbakning og god karma. Har selv friammet begge mine sønner i hhv 22 mdr og 42 mdr, så jeg kan til fulde sætte mig ind i, hvor naturligt, omsorgsfuldt og kærligt det føles at amme sit barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Tak for deling og støtten til friamning og langtidsamning! Det kræver virkelig at vi taler højt så det ikke forsat bliver tabu i samfundet 💪🏻 Jeg ammer selv min datter på 2,4 år så længe vi begge trives med det og det føles som det mest naturlige i verden ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg friammer også, og det bliver jeg ved med, og det er heller ingen hemmelighed <3

  Tak for et godt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene H.E. Colmorten

  Min søn havde behov for den tætte kontakt, som det at amme giver, indtil han var 3,5 år. Det sidste år som et fast morgen- og aftenritual. Det stoppede helt af sig selv samtidig med at hans sut og bamse heller ikke var så vigtige for ham mere.
  Her, 20 år efter, oplever jeg stadig løftede øjenbryn og sære bemærkninger, når jeg fortæller om det.
  Ligeledes når jeg fortæller, at min søn først blev vaccineret, da han blev teenager.
  Min søn har ikke været syg gennem sin opvækst; jeg ved ikke om det kan hænge sammen med ovenstående. Også her mødes jeg med vantro blikke.
  Som forældre tager vi mange valg på vores børns vegne. De valg kan andre så have en mening om. For som mor ved jeg bedst, hvad mit barn har behov for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det bare dejligt, at du lytter til dit barns behov… Og fantastisk at du vælger at dele den del af dit moderskab. Det blogindlæg havde jeg virkelig gerne have læst, da jeg langtidsammede min første!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har aldrig forstået modstanden mod amning i det offentlige rum. Jeg kunne da ikke være mere ligeglad. Faktisk bliver jeg glad, når jeg ser en mor amme sit barn, fordi det er en lille boble af ren kærlighed og samhørighed. Et barn får mad, fordi det har behov for at spise. Spædbørn på ren brystmælk kan ikke behovsudsætte deres sult, og hvis man som mor skulle holde sig hjemme, indtil man er færdig med at amme, ville det godt nok være en temmelig isoleret oplevelse.
  Jeg har selv ammet de særeste steder, fordi det var spisetid nu og her og man ellers fik skreget ørerne af.
  Jeg har været i den heldige position, at mine tre børn selv har udfaset deres behov for amning, så den længste periode har været 18 mdr. Med længere og længere intervaller mellem amningen.
  Jeg må dog sige, at jeg nok lige ville kigge en ekstra gang, hvis en 3-årig bliver ammet i det offentlig rum, fordi børn af den alder ikke har amning som primær madform. Men der skal mere end det til at forarge mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Hvor er det dejligt, at du deler det. Det kan forhåbentlig bidrage til at gøre det mindre tabubelagt. Personligt synes jeg, du gør det helt rigtige, når din søn tydeligvis har behov for den tryghed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Meget fint og kærligt! Skønt at kvinder som du tør skrive om sådanne emner, så moderskabet igen kan blive mere naturligt ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Stor respekt og ikke mindst et kæmpe tak til dig Sarah for at åbne op for dette. Jeg sidder med præcis de samme tanker som dig og føler på præcis samme måde. Jeg ammer nemlig også stadig min snart 3 årig søn. Jeg bliver ved med at sige at nu skal jeg snart stoppe, for han er jo alt for stor, netop fordi at samfundet siger at det kun er babyer. Jeg har også afvist ham mange gange, hvor han er blevet så ked af det, og fik så dårlig samvittighed over det. Men fordi at jeg får den følelse af at det er forkert og er bange for hvad folk siger. Og det burde jo slet ikke være sådan. Han er ikke klar til at stoppe og derfor lytter jeg til hans behov istedet for og tænke over hvad andre mener eller tænker. Hvor er jeg dog glad og taknemmelig for at du har sat fokus på så ømt et emne. Det gav mig lige mere mod til at være fløjtende ligeglad med hvad samfundet siger og stå fast ved at give mit barn det han har brug for. ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrine

  Hvor er det fedt du deler det, og dejligt du lytter til hans behov ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Stor klapsalve til dig!! ❤️ Jeg ammer stadig vores yngste som fylder 2 år om en uge.. Jeg er ligeglad med hvad andre tænker! Jeg giver min datter det som jeg kan mærke at hun har behov for❤️ det handler ikke længere om næring, men om nærhed, tryghed og kærlighed! Den lille stund vi har sammen, bare hende og jeg betyder så meget 💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er det her VERDEN har brug for!

  Omsorg og pleje for barnet på BARNETS PRÆMISSER, og ikke ADSKILLELSESKULTURENS.

  Desværre ved de færreste at sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring amning og introduktion til fastføde er baseret på en kultur, hvor det anses som en værdi i sig selv at barnet gøres uafhængig af kvindekroppen så tidligt som muligt.

  Dette er dog ikke barnets behov, og når vi ser på den eksponentielle stigning i forekomsten af børn og unge med psykiatriske lidelser, i lyset af den omfattende udviklingspsykologiske viden vi har om barnets behov for en stabil og tryk tilknytning til sine primære omsorgspersoner, samt for at befinde sig i umiddelbar nærhed af disse i de første tre leveår, så bør vi alle gå hjem og revurdere vores kulturelt farvede billede af amning og pleje og omsorg for barnet.

  Et godt sted at starte kunne være at læse bogen “Kontinuum begrebet” (som er lige på trapperne i gentrykt på dansk ved Reitzels forlag). Jeg har skrevet tre anbefalinger af bogen på min blog, hvilket affødte det satiriske indlægget “10 musthaves til babyen i en adskillelseskultur”.

  Hvis man er til det meget akademiske så vil jeg anbefale Jule Malmros 12-tals speciale “Ammestunden”, som ligger tilgængeligt på nettet. Her undersøger hun diskursanalytisk, hvordan anbefalingerne i sundhedsstyrelsens brochure til nybagte forældre udspringer af nogle grundlæggende værdier omkring det selvstændige og uafhængige barn.

  TAK, Sara Louise, for dit mod til at stille dig ud i offentligheden i en adskillelseskultur, og tale om noget af det, som er mest sårbart og for rigtig mange forældre, og især mødre, præget af en konstant dårlig samvittighed.

  Og hvad bør vi gøre med den dårlige samvittighed? Lave #omsorgsrevolution, for, som præsten Morten Kvist skrev i sin konfirmationstale til de kommende konfirmanter i 2017:

  “Man må lære at stole på sin egen dømmekraft.

  Hvor sidder den? Først og fremmest i samvittigheden.Det kan være svært at følge sin samvittighed. Det kan kræve mod. Et mod til at stille sig uden for et fællesskab og til at modsige andre. Derfor er det en øvelse livet igennem at lytte til samvittighedens stemme og ikke sidde den overhørig.”

  Måske du, Sarah Louise vækker samvittighedens stemme hos mange. Det tror jeg. Og det er, netop i denne tid med en så massiv mistrivsel hos børn og unge, strengt nødvendigt.

  Modigt!

  Kærligt!

  Revolutionerende!

  TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Jeg troede at amme var lig med at give sit barn mælk men der er jeg måske helt forkert på den

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Amning er så meget mere end mad – amning er tryghed, nærhed og kærlighed. Jeg ammer stadig min yngste på 2 1/2, hun har behov for den ro, det giver hende, og jeg er så taknemmelig for det lille rum, vi har.
  Fedt du deler!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Tak for indlæg❤️ Der er brug for flere som dig der tør stå frem og fortælle om langtidsamning. Der er langt flere end man lige regner med, der ammer mere end et år, men langt de færreste skilter med det, for man ved godt hvor skævt der bliver kigget til det i samfundet. Jeg ammede min store til han var knap 3 og min lille bliver 2 i næste måned og vi er still going strong💪🏻 Men det er jo ikke noget der er særlig mange der ved, for det er mest noget der foregår herhjemme efterhånden.. Der er så mange tabuer omkring amning, så det kunne være fedt at få dem brudt. Og hvis nogle tænker at amning er for moderens skyld når de er blevet så store🙄👊🏻 Jeg har været så træt af det, særligt om natten – men jeg hænger i, fordi det er det min dreng har behov for, og jeg ved at det er en fase, som du også siger..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette O

  Jeg har ikke noget imod at folk ammer på offentlige steder, så længe man bare har valgt et sted hvor man genere mindst muligt.
  Jeg oplevede engang en kvinde som sad med en mand i bussen (ved ikke om de var kærester/søskende) men hun rykkede bevidst op ved siden af mig for at amme (tror måske barnet var 2 år). Der blev jeg stødt, fordi hun kunne have ammet på sin egen plads.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg synes du er mega sej at du deler så privat et emne og ikke mindst et emne som mange har en mening om, men langtidsamning er klart tabubelagt.. 👍🏻

  Jeg ammede til min søn var to, valgte at stoppe grundet hans søgen efter brystet var for ofte.. Nu er han snart tre og han søger det fortsat, trods vi stoppede brat dengang for et år siden.. Han søger tit trøst ved brystet og vil gerne have en hånd ned i blusen, det får han lov til og det giver ham ofte den trøst han trænger..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inger

  Hvor er det mega fedt du laver det indlæg🙏 Og hvor er det ligegyldig hvad andre tænker. Jeg har gjort det samme med min den mindste og har været så stolt over det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Fedt at læse om! Min yngste datter er lige blevet 2 år, og jeg ammer hende stadig 2-5 gange om dagen, alt efter hvor meget tryghed og nærhed hun lige har behov for. Og så ammer jeg også fortsat en del om natten 😴gab! Jeg er blevet klogere siden min første datter. Hun viste mindre interesse for brystet lige omkring 1 år og jeg greb den chance og stoppede amningen, fordi jeg troede at man skulle! Nr. 2 får lov at få bryst så længe hun ønsker. Men jeg kan godt følge den der skam, og jeg kan fx mærke at jeg er glad for at min datter er et lille nips, så hun kan gå for en et-årig, hvis jeg ammer i offentligheden. Jeg har nu et par gange også skulle overbevise min mand om at det ikke længere handler om mad men tryghed – så hjælper det, at hun fx ammer i 10 minutter og så stopper og spørger efter vand 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rina

  Hej Sarah. Nu har jeg fulgt dig ret længe og læst din blogs, jeg syntes da ikke at du kan kalde det langtidsamning når nu i aldrig kom ordenligt igang med at amme?? Jeg har en søn på 3 og jeg jeg ville finde det utrolig mærkeligt hvis han lige pludselig ville “ammes” igen efter så lang tids pause?? I realiteten har det absolut intet med amning at gøre når han sidder med dit bryst i munden.. jeg vil ikke støde dig men mere prøve at forstå meningen bag det??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Nu ved du jo ikke, hvordan vores hverdag ser ud, fordi jeg skriver et indlæg om et eller andet nogle gange om ugen. Jeg har ammet alle 3 børn i forskellige grader. Du må da gerne kalde det noget andet, hvis det gør dig glad. At komme ordentlig igang med at amme er vel en definitionssag og for os har hyggeamning hele vejen igennem, været en god løsning. Hvad du føler er mærkeligt, er jo din sag. Jeg respekterer din måde at gøre tingene på, hvis du føler det er rigtigt. Og det ville være rart, hvis du kunne gøre det samme for mig🙏 Det der giver mening for dig, giver jo ikke altid mening for andre, hvilket jo er essensen af hele amme konflikten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jacquelinegsb

   Tak for at du er med til at give et mere nuanceret syn på amning Sarah Louise 💛 Det er i min optik så utroligt vigtigt at vi får brudt lidt op i ideen om “rigtig” amning – Som jeg ser det behøver der virkelig ikke være rigtigt og forkert her. Jeg tænker at ammeforløb naturligt vil være lige så forskellige som de mødre og de børn som indgår. 💛 Hvor er det godt at du har fulgt dit barns behov så godt du kunne og lyttet til dit moderhjerte. Og igen tak fordi du deler 💛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • 👏👏👏 Dejligt at du tager dette emne op. Folk skal lære at passe deres egen butik og stoppe momshaming. Godt du gør hvad du føler er rigtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du er SÅ sej 👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej! Der er ganske enkelt brug for oplysning om amning og langtidsamning i særdeleshed og særligt i DK.
  Jeg morer mig lidt over de, der siger at når barnest kan gå eller tale eller har fået tænder at så er barnet for stort til amning. Hvorfor synes I det? Og hvorfor tror I mon I tænker sådan? Det har noget med samfundsnormen at gøre – for som en kommentar siger så fint dagen før første skridt er amning ok, men ikke dagen efter… Eller dagen før ordet mad må de godt få babs og dagenefter ikke… For at sætte det på spidsen, så kommunnikerer børn fra det øjeblik de kommer ud af maven og det de beder om er brystet (eller i nogen tilfælde flasken) så det er det aller mest naturlige at blive ved så længe barnet vil. Også selvom det passerer 12 mdr. Jeg har ammet 2 børn den ældste i 26 måneder og den yngste i 34 mdr indtil videre. Vi bor ikke i Danmark og det danskerne har virkeligt at forkvaklet syn på amning i forhold til andre land. Tak for det har indlæg for andedammen har virkeligt brug for åbenhed om amning!
  Jeg kan anbefalde at læse videre på ‘the milk meg’ (ikke min hjemmeside) hvis man vil vide mere om amning og babyers søvn mv. Tak tak tak Sarah!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det bedste og skønneste indlæg du nogensinde har lavet 🙌🏻 Seje dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Tak fordi du deler – hvad man “skal” og “bør” når det kommer til amning har mange typisk mange og stærke meninger om – men børn er forskellige og har forskellige behov, og hvor er det smukt at du netop møder Arthur istedet for at lade dig styre af normer❤️ Jeg har selv ammet mine 3 børn længe, og ammer stadig den yngste på 16 mdr. Det føles helt rigtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lullu

  Vi lever ski også i en bizar verden. Som mor skal man amme sit nyfødte barn, der er virkelig pres på at det skal ske, for det er langt det bedste (og så kan mødre der ikke har kunnet få det til at fungere sidde og føle skam og føle at de skal forsvare sig pga af det)… men ligeså snart man har ammer 1 år SÅ blir der kigget skævt til en hvis man ammer 🤦‍♀️ Whatever Works❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanett

  Som en der blev ammet til jeg var 4 år!!! så ville jeg virkelig ønske du lod være :-/
  Trygheden og “hygge i øjenhøjde” kan godt eksistere uden amning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja Nielsen

   Når du siger at du selv blev langtidsammet, og fraråder at man langtidammer, er det så fordi du har haft gener ved det eller det har givet dig nogle problemer? Er ganske simpelt nysgerrig 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   👀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vil du ikke være sød og uddybe hvorfor hun skal lade vær . ? Du må jo ha oplevet noget dårligt siden du gir hende det råd ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabell

  Meget smukt og intet galt i at amme så længe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Tænker at man skal stoppe med amning, når barnet kan tale og gå.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carine

   Hvorfor er det nødvendigt at ytre? Du kan da Bare gøre som du Vil WHO anbefaler Amning Minimum 2 År. 🙂👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så hvis barnet har behov for amning dagen før det tager sine første skridt, er det ok at amme, men dagen efter de første skridt, er det pludselig ikke ok? Og hvor kommer “skal” fra? 🙂 Vil du uddybe hvorfor DU synes man skal stoppe? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Fantastisk indlæg 🤩 det kan gøre en kæmpe forskel for så mange ❤️
  Gid alle der ønsker det, kunne amme lige præcis så længe de vil, uden andre skal dømme dem. Det drømmer jeg også om!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg synes det hele lyder lidt underligt. Den måde du holder Arthur på virker så kunstigt. Han sutter på et tomt bryst? Hvad med når du tager på dine ferie eller han er hos far? Jeg tror det hele er fup og fidus og du hopper på amme bølgen for at vlre med. Så weird altså

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Jeg Synes du skal læse den artikle, jeg linker til. Barnet kan sagtens forstå at amningen kun er hos far og som jeg skriver og som jo egentlig er åbenlyst, så gør han det jo ikke for madens skyld. Jeg er skal ikke pludselig hoppet med på en amme bølge, jeg har altid haft denne holdning og jeg lavede et helt tv program kun om amning for 6 år siden.Jeg synes at det er bemærkelsesværdig at du bliver så negativ og kalder det fup…så skulle jeg tvinge ham til det… eller hvad… Forstår ikke din pointe og hvis du virkelig tror jeg kunne finde på det som du beskylder mig for, så må du tænke ilde om mig og så skulle du nok ikke læse min blog. Du virker da som en rigtigt trist type og det er netop snævertsynet kvinder som dig som gør verden til et værre sted end det behøver at være.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke

   Enig.

   Har læst med på bloggen siden du fik Alma. Har aldrig læst du har ammet mere end de 2-3 måneder hvert barn. At et barn sutter på et tomt bryst, er ikke amning. det bare weird. Stakkels stakkels barn siger jeg bare.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Styr dig🤣🤣🤣🤣
   Ja jeg har fuldammet i starten og derefter har det været efter behov. Maden er kun en lille del af amningen og at du synes det er weird istedet for at se på det med positive øjne, er rigtig synd for os alle sammen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Diana

   Jeg syntes det smukt du ammer dit barn, når han udviser er behov for det, uagtet om der er mælk i eller ej. Hvis folk har noget negativt at sige omkrig det, burde de i det mindste have lidt større viden om det. Amning er meget andet end mad!
   Det så naturligt at amme sit barn, og jeg er død ærgerlig over, at samfundet ofte ser anderledes på det !

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Man skal jo ikke stille sig for dommer til om det er rigtigt eller forkert alle har forskellige meninger, og det skal der være plads til, håber dog folk der kun har noget skidt af sige holder sig væk. Jeg synes det er super flot du står frem og man skal da absolut ikke skamme sig over at amme sit barn, han er jo kun 2 år….2 år!!!! Det giver ham da max tryghed og det er jo i realiteten det en Mor skal give 🙏🏼💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Udtrykket ødipuskompleks stammer fra den græske sagnkonge Ødipus, der ifølge myten blev gift med sin mor.

  Ødipuskompleks bruges i psykoanalysen som en betegnelse for ubevidst, seksuelt betonet kærlighed til forælderen af det modsatte køn (for sønnen er det kærlighed til moderen, og for datteren er det kærlighed til faderen) samt et had til forælderen af samme køn, opstået i en meget tidlig barndom og som regel hurtigt fortrængt til underbevidstheden.

  Barnet knytter sig til moderen. Barnet bliver seksuelt stimuleret via det orale organ, når det dier ved moderens bryst. Barnet ønsker, at faderen skal forblive borte, da det vil give barnet mere tid med moderen. Men dette lykkes ikke for barnet – det ser, at faderen er større og stærkere end ham selv, og får kastrastionsangst.

  Barnet indser, at ‘kampen om mor’ er tabt, og vil så derefter søge en kæreste, som minder barnet om dets mor.

  Ikke for at pege fingre eller dømme, men måske det bare er det, det ér?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Nej det er bestemt ikke det jeg fornemmer. Han er altså kun 2 år og kender intet til sin seksualitet 🙈🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Åh Gud, styr dig 😂 Du har muligvis klogest dig en hel del på Freuds psykoanalyse. Men at knytte den til denne kontekst, er altså helt absurd. Og til orientering så bruger man ikke Freud mere, da hans teorier forlængst er forældet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  FLOT FLOT hvor er det dejligt for jer!!!!!! Det er jer to det handler om og jeg er mega enig i at afvise sit barn bare er nederen!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Sådan Sarah!!! Der er bare ikke så meget andet at sige til det end SEJT! Og TAK fordi du deler ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Dejligt blogindlæg ! Jeg har selv en dreng på 9 mdr, og jeg tænker at amme ham lige så længe som det føles rigtigt i mit hjerte. Jeg synes det er fedt at du som influencer tager et emne op som dette – hvis der er nogle der kigger skævt til hvad du gør ift dit barn, så er det ikke dig der har er problem, men dem. Hvad man føler rigtigt i sit modethjerte kan ingen tage fra een, og hvor ville det være befriende hvis man altid kunne følge hjertet uden at have den mindste tanke om hvad andre mener, måske vi en dag når derhen – dit blogindlæg er I hvert fald et skridt på vejen 👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak. Ammer selv min søn på 19 måneder, og det er så dejligt at læse at man ikke er ene. Tak fordi du belyser emnet så fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  yes, yes, mand.. Selvfølgelig skal du have lov til at amme.
  Hav en skøn dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dittemortil5

  Jeg Synes det er så vigtigt et emne. Jeg er selv stor fortaler for friamning og langtidsamning. Jeg har ammet min yngste ( nr5) i 4 1/2 år. Han søgte den tryghed om aftenen og natten især. Mine tvillinger ammede jeg til de var 2 1/2 år gamle og mine to ældste i ca 1- 1 1/2 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Henriksen

  Tak🙏🏻
  Så vigtigt at skrive om, så bare tak ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hvor er det dejligt at du fortæller åbent omkring langtidsamning Sarah (navnesøster😁) Det var slet ikke noget jeg havde tænkt over inden jeg fik børn, men jeg ammede min datter til hun var 2 år og 3 måneder og ammer min søn på 19 måneder. Det føles så naturligt og rigtigt for os og har været min redning igennem meget sygdom, mellemørebetændelse osv. det er fantastisk hvor stor en ro det kan give, også for et større barn❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • annette

  Et fint emne.og ja modigt at tage op❤️. Jeg undrer mig ofte over, hvordan det kan være et problem at børn bliver ammet i offentlig rum, men hvis man ikke bryder sig om folk bader nøgne på en strand er man sippet og gammeldags. Selv blander jeg mig ikke i nogle af delene. Jeg undrer mig bare. Amning er for mignoget af det mest naturlige i verden. Da mine børn var små ammede, jeg over alt, ja selv i den frikirke vi kommer i. Jeg sad på stolen i kirken og ammede imens der var lovsang, og ingen så skævt til mig. Jeg sad selvfølge ikke og flashede mine bryster, men var diskret. Vi havde svært ved at få børn og det var så fantastisk at kunne side med sin baby og vide at det her var noget kun, jeg kunne give hende..❤️Desværre kunne jeg kun amme til ca 4 mdr, ved nr 2 nåede jeg til 5, 1/2 mdr men ville som minimum gerne have ammet til de var 1 år. Mine piger er 17 og 20 år og jeg kan ikke huske det var et problem i samfundet på det tidspunkt med amning. Det virker til jo mere “ frigjorte” verden bliver jo mere unaturligt ses der på det naturlige. 🤔🤔🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg tager virkelig hatten af for dig; både for at imødekomme Arthurs behov så fint ud skubbe dine egne forbehold i baggrunden, men også for at stå på mål for langtidsamning/amning af større børn. Det er dejligt, at offentlige personligheder tør vise, at det også er en måde at gøre tingene på. Det har jeg stor respekt for, fordi så mange mennesker har en holdning til alt hvad I foretager jer, og særligt et emne så ømt og personligt som amning af et større barn, det er virkelig noget at stå på mål for.

  Jeg ammede selv vores ældste til han var 2,5 år. Før jeg selv havde prøvet det, troede jeg heller ikke, at det var noget for mig. Men så fandt jeg ud af, at det havde stor betydning for min søn, det gav ham så meget, og så var mine egne forbehold ikke længere så vigtige at tage hensyn til. Han var vigtigere. Mange siger at langtidsamning er morens eget behov, men jeg er dybt uenig. Faktisk forekommer det ofte at være en meget uselvisk beslutning, hvor mor sætter sig selv og sine egne behov til side, for at opfylde barnets. Det er sgu sejt. Credit til dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Hej Sarah !! Tusind tak fordi du deler dette enorm følsomme og ømt emne og private billeder. Jeg er så glad for du valgte at gøre det alligevel, for jeg er helt enig med dig. Det burde ikke være en skam en kvinde føler ved at amme deres barn nogen steder ! Jeg fuldtidsammer min 3 måneder gamle datter og hun vil hverken tage sut eller flaske, hun vil kun have mig. Jeg føler mig stolt af hun kun vil have mig, men lige så snart det er i sociale sammenhæng kommer skammen og usikkerheden krybende og jeg hader den følelse ! Du har så evig ret når du skriver bryster pludselig er blevet et sexobjekt og ikke et nærrigsrigt, trøstfulde trygheds sted hvor baby og mor rigtig får lov til at connecte og nyde den nærhed det også bære med sig. Jeg er glad for du tog emnet op og stikker fingeren i jorden og deler et stærkt budskab ! Fortsæt endelig med at gøre netop lige det du og Arthur har behov for ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandie Lomholt

  Så dejligt at du imødekommer din drengs behov ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hvor er det dejligt at “ kendte “ også vil vise at det er helt normalt at langtids amme. Jeg har en datter der bliver 3 år til juni og hun bliver stadigt ammet hver aften og når hun ellers har lyst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Esther

  Du er bare super sej!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Min den første blev hyggeammet til hun var fem år…nr 2 sagde selv fra omkring 1. Års aldren. Nr 3 sagde JEG fra da han blev 2. fordi han nægtede at spise rigtig mad. Altså er det forskelligt fra barn til barn. Har din dreng brug for den nærhed amning giver skal du amme ham så længe det føles rigtigt. Kun DU som hans mor kan vide noget om det behov. Du er nu altså en sej kvinde💪🏼❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Det der undrer mig er at du skriver i var stoppet med det, men at han indenfor de sidste par måneder er begyndt igen.. måske man skulle se på hvad det skyldtes at han pludselig søger den form for tryghed igen. For mig bliver det en anelse “bizart” når det ikke har noget med mad at gøre og han har tænder og spiser alt mulig andet hvor han får sin næring fra.. så er barnet i min optik for stort.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Synes du også, at barnet er for stort til at drikke modermælk, når modermælken ikke kommer fra barnets egen mor, men lad os sige, det kommer fra en ko. Eller handler det ikke om mælken, men om brysterne? Er brysterne ikke længere morens og barnets, men nogen andres? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amning er jo meget andet end mad. Ud fra det du skriver, er amning ok hvis det er for maden, men ikke ok hvis det er for tryghed og nærhed? Hvad gør at mad rangere højere end tryghed og nærhed? Tryghed er jo et lige så basalt behov som mad er det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Fedt fedt fedt 😍 respekt herfra. Jeg er dog nysgerrig på om hvordan i gør/Arthur tager det når han er hos sin far? Da jeg har en veninde som står i et break up med en på 1,5år som bliver aften/nat ammet😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Smuk og relevant blogindlæg ❤️
  Jeg har selv langtidsammet mine to piger. Den yngste ammede jeh indtil hun var 3 år, og 3 måneder. Det var mig der sagde fra, da hun vågnede 3-4 om natten for at amme. Efter næsten uafbrudt amning i 6 år, af to børn, trængte jeg til at sove igennem. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det der føles rigtig skal man gøre❤️🙏🙏

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så godt du deler – amning er ok så længe mor og barn vil, i min optik! Så bliv endelig ved flere år endnu, hvis i vil 🙂

  Hilsen en der selv blev ammet til 3+ alderen!

  / sisselsolsort.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Sarah Louise,

  Åh, så dejligt et indlæg 😍 Og så dejligt at jeg lige faldt over det netop i dag. I dag er nemlig min yngste datters 2 års fødselsdag og vi ammer stadig. Da jeg spurgte hende til aften, om hun ikke var ved st være for gammel til amning, begyndte hun at skråle “Am! Am! Am!”, mens hun grinende hoppede rundt i sengen. Så vi fortsætter nok et stykke tid endnu 🤣 Det føles helt forkert for mig at stoppe hende gør gun selv siger fra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Virkelig interessant. Min datter er fra maj 16 – dvs næsten lige gammel med Arthur, og hun har også i en længere periode genfundet interessen for amning. Jeg er også overbevist om, at der ikke kommer noget ud, men hun spørger om det og ser billeder fra, hvor hun var baby og ammede, og så skal hun lige prøve. Forleden sagde hun “det er så dejligt”, så selvfølgelig er der noget tryghed og nærhed i det. Og så har vi en lille stund, mest hvor vi snakker om det. Der følger jeg mit moderinstinkter. Jeg tror da også, det er en fase, mm jeg ville have ønsket, at jeg kunne have ammet længere og kæmpet mere. Hun blev ammet, til hun var 5 mdr, men måtte supplere allerede fra hum bar 6 uger, fordi hun ikke tog nok på. Og jeg kampammede nærmest døgnet rundt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Åh det er fint! Tak fordi du deler <3
  Jeg ammer min datter på snart tre år. Ikke meget, men lidt. Til trøst og nogle gange til søvn. Hun elsker at amme, og jeg har så svært ved at skulle sige nej til hende. Nok fordi det konflikter med mine følelser. Som igen konflikter med samfundets holdninger og forventninger. Det er et meget vigtigt indlæg, du har skrevet her. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv Stampe Guldberg

  Så stærkt at du gør det der – både for ham og også jeres tilknytning 💪🏼 Godmor !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine-mortil4

  Er jeg blacklistet i kommentarfeltet siden mine kommentarer på det seneste ikke bliver offentliggjort? Mener bestemt ikke jeg har gjort mig utilbens🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Nej alle kommentare skal godkendes og hvis jeg ikke har tid, så står nogle på hold i længere tid

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nathalie

  Jeg har fulgt med på din blog i rigtig rigtig mange år på sidelinjen. Jeg havde aldrig nogensinde troet at jeg skulle kommentere noget, da jeg ikke gør mig i det men blot kigger med. Men lige det her, Sarah. Lige det her syntes jeg at det blogindlæg er noget af det fineste i hele verden. Jeg syntes du er møghamrende sej at dele det. Det kræver mod!! Du er pisse hamrende sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Sådan! Tak fordi du deler… ❤️💪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Fuck skam ! Kærlighed

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Dejligt du deler!
  Jeg ammer min dreng på 2,5 år og nu også lillebror på 4 uger. I min verden er det det mest naturlige, og mine drenge får lov at amme, til de selv siger stop.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi kjeldgaard

  Det står en hver frit for. Jeg synes dog måske 7 år , er lige i overkanten . Jeg ammede min 2’er i 10 måneder og det var passende for både min datter og jeg . Min farmor ammede min far til han var 5 år – og som hun sagde….. han var aldrig syg . I dag er han 74 år og har aldrig fejlet andet end en forkølelse .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cool nok at du tør -i dette ellers meget kritiske samfund:-) Altså både at amme og dele!
  Jeg håbet oprigtigt, at du får medvind og ikke modvind på dette indlæg!!
  I hvert tilfælde medvind herfra;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Wauw Sarah!!! Det havde jeg faktisk SLET ikke forventet af dig. Der røg du lige meget længere op på min plusliste. Sådan!! 😍💪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Dejligt at du deler, det er nemlig ofte noget mange mødre skammer sig lidt over. Jeg ammede min store pige til 2,3 år; og folk havde mange meninger om det! Men det betød ingenting, for den nærhed og tryghed amningen gav hende- overskyggede alt ♥️ Tak fordi du sætter fokus på det🙌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Sådan!!! Skide sejt, at du deler. Tusind tak for at være med til at normalisere amning ud over babystadiet. Hilsen en anden mor, der ammer sin søn på 2,5 år ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisa

  Du er sej og gør det godt, man møder ikke meget forståelse, når man ammer en på over 2 år desværre, skønt du vil stå frem, hilsen en mor der også sin dreng der bliver 3 til maj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Yay hvor bliver jeg bare glad af dit indlæg. Jeg ammer min datter på tre måneder, så emnet fylder naturligvis en del hos mig for tiden. Jeg har fundet ud af at mange i min omgangskreds er stoppet med at amme før de havde lyst, fordi de har følt sig pressede til det da deres børn blev omkring et år. Så tusinde tak og kæmpe respekt for at du bruger din stemme til at normalisere langtidsamning, så flere – inklusiv mig selv – tør blive ved med at amme indtil barnet selv siger fra ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Sikke et fint indlæg – tak for det 😘😘☀️☀️☀️ ja, vi er mange, der ammer i det skjulte…….!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sonja

  Fantastisk, tak fordi du tør mens mange andre ikke siger noget. Tak.
  Og så et tip til hvor man kan være fri hvis man også langtidsammer: https://www.facebook.com/groups/665981710217819/?ref=share

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Dejligt indlæg, med så vigtigt et budskab 🤱🏻
  Fantastisk at du står frem 👍🏻👍🏻👍🏻😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Sejt! Hvor er det bare fedt når kendisser er med til at nedbryde tabu og står frem- i det her tilfælde med langtidsamning. Det er der brug for! Der er brug for at folk står frem og er med til at gøre det til noget naturligt. Jeg forstår virkelig ikke folk problem med offentlig amning og behov at sharm dem tør langtidsamme i det offentlige rum. Jeg ammede selv min datter til hun var knapt 2,5 år. Hun afvænnede sig
  selv stille og roligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Så dejligt du deler! Jeg synes der skal være plads til at amme ligeså længe mor og/eller barn har behov for. Det er SÅ fedt du deler – der har kræver nosser ! 💪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  🙌🏻😍💪🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine-mortil4

  Jeg kan slet ikke forstå forargelsen… Jeg er mor til snart 4, 2 af dem med svær refluks, og har måtte droppe amningen efter et par uger hver gang. Jeg håber 4 gang er lykkens gang hvad dét angår og der ingen i hele verden der kan få mig til at føle skam eller føle mig forkert uanset hvor længe jeg ammer. Som mor ved man hvad der er bedst for sine børn og det ved du tydeligvis også. Jeg bliver glad og varm indeni når jeg ser amning af både store og små børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Respekt Sarah !!!! Du er simpelthen sej ! Og hurra for en mor som bare prioritere sit barns behov a jeg ELSKER det !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Sejt, altså! Og tak fordi du deler. Ammer selv en 4-årig og hendes lillebror på knap to.
  Er så imponeret over jer, der genoptager amningen efter et længere stop, fordi det lidt større barn selv viser interesse. Så uselvisk og kærligt.
  Der kan faktisk sagtens stadig være mælk, evt. bare en smule. Mange kvinder oplever at have mælk i årevis efter endt amning. Og hans dien vil jo også sende signal til din krop om at begynde at producere mere. Så han har nok ret, den lille mus.
  Igen, fedt at du deler og med så fine billeder.❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Godt delt søde og am du bare 🙂
  Jeg arbejdede i Afrika som helt ung og der ammer børn til de starter i skole.
  I gamle dage blev børn ammet til de var tre år.
  Da jeg fik min datter ammede jeg hende til hun var tre år.
  Mange brokkede sig og syntes ikke jeg skulle amme og at hun var for stor.
  Heldigvis er jeg rebelsk og nægter at skulle passe ned i samfundets små stramme kasser.
  Derfor jeg også holder så meget af du og din blog, du minder så meget om jeg selv på mange led.
  Gør hvad du og dine børn trives ved og skid hul i omverdenen.
  Smukt delt og godt billede 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Det er SÅÅÅ vigtigt med deling af dette. Ingen skal føle sig forkerte ved at opfylde sit barns behov. Jo flere der deler, jo færre skal forhåbenligt føle skam over at amme sit barn ❤️🙏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Stærkt at du deler❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Jeg synes det er helt fint – og skønne billeder!

  Jeg synes, det er fedt at du sætter fokus på det. Du må også have fået mere ro på og tro på, at det du gør – efter 3. barn- er det rigtige for dig/jer.

  Jeg ville ønske jeg havde ammet mine børn længere. Jeg har bare været for “hurtig” til at stoppe pga hvad jeg hvad jeg opfattet hvad omgangskredsen gjorde. JEg ville ønske det var mere naturligt med amning og langtidsamning! Det bør ikke være skamfuldt!
  Se hvordan det er mere udbredt i udlandet – en skam vi er så forhippede på at få vores egen krop igen og cutte amme-“forbindelsen” til barnet.
  Tak for indlægget, Sarah. Som måske kan være med til at gøre det mere naturligt for andre mødre at fortsætte amning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicki Jensen

  Jeg ammede min søn til han var 11 eller 12 måneder, jeg følte egentlig ikke at jeg var færdig, men min søn havde mere travlt med at bide mig og synes at det var hylende morsomt 🙈
  Min mor ammede dig mig til jeg var 3 år. Hun har aldrig sagt noget om at der blev ser skævt på det, men hun har derimod ofte fortalt at jeg bare gik hen og satte mig til når jeg havde brug for det. Jeg har kæmpe respekt for at du er der for Arthur (og selvfølgelig også de to andre) på den måde du er. Og så er du jo bare kæmpe sej for at ville dele det med os ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • P

  Faktisk viser statistikken at mange langtidsammer gør det i det skjulte, netop pga skam og hvad andre mon siger. Jeg ammer både min 1-årige og 3-årige 🙌🏼 Så skide sejt og smukt du deler!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Så fantastisk❤️ Stor respekt herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannie viskinde

  Amning er smukt, sundt og det er både en god connection og noget ingen andre end mor og barn bør blande sig i. Stærkt at du står frem!

  Jeg er med dig, jeg ammer på snart 6.år fordelt på to børn, der ammede samtidig i en periode på 6-12 mdr. Min yngste datter ammer med fri bar og bliver snart 2år. Mit ældste og mellemste barn selvafvænnede ved hhv 2,5 år og 4,5-5 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hvor det er dejligt indlæg. Så befriende på en eller anden måde.

  Amning bør ikke være noget vi skammer os over, og jeg ammer selv min 2 årige søn, og for mig er det, det mest naturlige i hele verden. Jeg kan overhovedet ikke se hvad andre folk skal blande sig i det i. Det er mit valg.

  Der er en helt særlig nærhed over at amme, og jeg har ikke tænkt mig at stoppe foreløbig.

  Tak fordi du tager sådan et vigtigt emne op.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Hej
  Fantastisk at han har lyst igen. Jeg er vildt imponeret over at han stadig har sutte refleksen. Min den største kunne ikke finde ud af det, efter vi var stoppet med at amme. Han troede at han skulle tygge på brystet. Hvilket gjorde mega ondt. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Nielsen

  Powermama! Godt at du skubber lidt til det hele😉💪🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Louise

  Der er intet at skamme sig over! Du skal gøre det dit barn har brug for så længe du kan være i det! Det er en fase og det er da bare med at nyde tætheden i det😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Fedt at du står frem med at du ammer når Arthur har behov for det selvom han er snart 3. Håber ikke du får for meget kritik.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kan der være mælk tilbage efter så lang tid, eller ligger han og sutter på et tomt bryst?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Louise

   Det svare jeg jo på i indlægget:) jeg føler ikke rigtig jeg kan presse noget ud og det er kommer er meget tyndt max 1 dråbe, men han siger selv at der kommer noget ud. Men tror ikke uanset hvad at det handler om at være tørstig, men om nærhed:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Det kan jeg slet ikk se du har skrevet. 🙂 Jeg har personligt ikke selv lyst til at amme min 3 årige og jeg synes ikke det er særlig naturligt at amme en der er så stor, men dermed ikke sagt at jeg dømmer dem som har det anderledes end mig. Det må være folks egen sag og krop. 🙂 Men til gengæld har jeg ofte fået lidt ondt i maven på børnenes vegne pga. de billeder der bliver lagt op, som jo altid vil florere et sted på nettet. Jeg ved bare med mig selv at hvis min mor havde lagt et billede op af mig som 3-4 årig hvor jeg blev ammet, så ville jeg jeg som større barn og halvvoksen være både ked af det og flov over at andre skulle se det. Det er bare nogle tanker jeg gør mig i denne tid, hvor flere og flere lægger amme-billeder op af deres relativt store børn, som jo af gode grunde endnu ikke har en holdning til det store internet. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise J

   Interessant pointe. Ville du være flov hvis der lå ammebilleder af dig fra du var spæd? Jeg har det selv sådan at jeg helst begrænser billeder af mit barn på nettet fordi jeg generelt ikke synes jeg kan beslutte for ham, hvad der vil være ok at have “out there”. Hvad andre gør, skal andre bare gøre. Jeg stoler på at alle har en grund til at tage de beslutninger for dem selv, som de gør. Men tilgengæld gør jeg hvad jeg kan for ikke at være flov over at amme min søn, hvor end han efterspørger det selvom han nu er 2 år og 3 mdr. Og jeg får faktisk aldrig kommentarer, men alligevel kan det være svært at være i fordi man ved at mange tænker sit. Jeg gør det for min søns skyld, selvfølgelig, men samtidig mener jeg også at folk trænger til at se det for at det kan blive normaliseret. Det bør nemlig ikke være noget, man er flov over at se på billeder, at man har gjort. Sagen er jo netop, at i og med at mange langtidsammere skabsammer, så ser vi det aldrig. Og ser vi det heller aldrig på billeder på lige fod med spædbarnsammebilleder, så bliver det virkelig aldrig normaliseret. Men som Sarah Louise så fint skriver her, så er det altså normalt for mennesket at selvafvænne inden 7 års-alderen. De færreste børn selvafvænner amningen pga vores kultur omkring det og derfor bliver det normale unormalt. Derfor mener jeg at det er rigtig sundt i det store billede, at vi får set og hørt om både store og små børn blive ammet – på billeder, på tegninger, i fjernsynet, i bøger, på sociale medier og i virkeligheden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Det er da ikke værre end alle andre billeder der bliver lagt op af ens børn. Nu deler jeg slet ikke billeder af mine børn på nettet, da jeg synes de selv skal have valget når de er store nok til det. Men om du deler et amme billede eller et andet billede er fuldstændig underordnet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   jeg tænker mere at når man er 3 år er der mange i samfundet der syntes det er mærkeligt. forældre til de andre børn i vuggestuen f.eks der snakker med deres børn om det. syntrs at det er fint stadig at amme hvis Arthur hsr behov for det men er bange for st det her indlæg udstiller ham og det samme med billederne. ikke alle er lige forstående

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hvor er det bare en stor gave du kan give din dreng, at du stadig har mælk til ham. Og jeg tvivler på at det fortsætter til han bliver en 15-16 år gammel – Han skal nok melde klar når han ikke længere har brug for at amme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Det er fantastisk!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Det er dog fantastisk. Der er ikke noget mere livsbekræftende end at amme sit barn, tænk at kroppen kan. Fedt indlæg der viser en skøn side af dig. Der er intet at være flov over eller nervøs for. Det vigtigste er i trives med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Amning er godt, amning er sundt, amning gør ingen mennesker ondt! Am på livet løs, så længe det føles rigtig for begge parter. Det bånd og den connection man har når man ammer er fantastisk, for både mor og barn. Ingen skal skamme sig over at amme deres børn! Og det er jo fra naturens side lige netop dét, som brysterne er til for 😉👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Før/efter billeder bare wow!!